November 22 2024 19:31:21
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Naše MiGiny...
57thMH_Edison
313_OTU_oblak napsal:
edisone, ty jsi lítal na miginách??ještě někdo??

Celý svůj dosavadní prach sprostý život jsem zaslíbil obsluze a opravám těchto neobyčejným strojům. Bohužel už mi žádný na hraní nenechali jen L-159. Laskal jsem tyto stroje .... MIG-23BN,ML,UB ....... MIG-21MF,UM ......L-29.39 a Mi Mil-17.

CoolCoolCoolCoolCoolCool
Upravil/a 57thMH_Edison dne 06-12-2006 20:15
RUM ZBYSTŘUJE ZRAK A ZJEMŇUJE PILOTÁŽ

wolf00
a ja si sakra myslel ze jeste nejake albatrosy mame,aspon tedy v leteckych skolach,docela bych rekl ze si polaci nechali ty migy 29 co maji od nas.edison: jak na tom byli ty 21tky ohledne dilu,nekde jsem snad slysel ze se brali z jinych stroju,ten samy typ ... ?

WT_Peci
wolf00 napsal:
a ja si sakra myslel ze jeste nejake albatrosy mame,aspon tedy v leteckych skolach,docela bych rekl ze si polaci nechali ty migy 29 co maji od nas.edison: jak na tom byli ty 21tky ohledne dilu,nekde jsem snad slysel ze se brali z jinych stroju,ten samy typ ... ?

Armáda žádnou leteckou školu nemá. Výcvik zabezpečuje Centrum leteckého výcviku v Pardubicích (které spadá pod LOM). Disponuje mimo jiné i několika L-39C, které má pronajaty od armády (jako všechny stroje, se kterými je výcvik prováděn). Jde převážně o stroje, které dříve byly ve stavu 34.zSL. Dále má ve stavu zlínky, asi 4x Mi-2 a 2x L-410, měli by prý brzo získat i nějakou Mi-17.
L-39ZA, pokud je mi známo, jsou pořád ještě ve stavu základny v Náměšti. Čáslav by už měla mít jen Gripeny a Alcy.

EDIT - abych nebyl chycený za slovíčko - samozřejmě, že armáda má leteckou školu, ale ta škola nezabezpečuje letecký výcvik. Ten si kupuje od CLV.
Upravil/a WT_Peci dne 06-12-2006 21:43

313_OTU_oblak
57thMH_Edison napsal:
313_OTU_oblak napsal:
edisone, ty jsi lítal na miginách??ještě někdo??

Celý svůj dosavadní prach sprostý život jsem zaslíbil obsluze a opravám těchto neobyčejným strojům. Bohužel už mi žádný na hraní nenechali jen L-159. Laskal jsem tyto stroje .... MIG-23BN,ML,UB ....... MIG-21MF,UM ......L-29.39 a Mi Mil-17.

CoolCoolCoolCoolCoolCool

tak to ti docela závidím....to já jsem si jako malý vlezl do MiGu-21 a pak do 23 v brně.....MrknutíCoolŠklebící se

AH_Cutora
57thMH_Edison napsal:
Je pravda, že většina byla letuschopná a i bojeschopná, ale bylo tam jedno velké ALE a to, že byl ukončen jejich technický život a s tím už se v podstatě nedá nic dělat jen se rozloučit. PÁ PÁ Šklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se

Mno to je sice pravda, ze z hlediska letoveho provozu to uz nesmi nidy do vzduchu, ale na druhou stranu funkcni kus s prokazanou a dobre evidovanou minulosti je z hlediska muzea velmi cenny a perspektivni exponat. Ono v muzeich je sice par kusu, ale vetsinou dost dobitych, tu chybi motor, onde zbrane, jinde budiky, ... a tyhle kusy patri ke vsemu k legendam. A tak mi takovehhle likvidace prijdou jako podobne barbarstvi, jako kdyz se metasokolum urezavali ocasy, nebo kdyz se Moquita stipaly na polinka... Chapu slovnik toho cloveka z Hansairu.

WT_Peci napsal
... vse je v podstate shrnuto tou posledni vetou + dodatek ze sve cvicne letouny jim pronajimaji ...
EDIT - abych nebyl chycený za slovíčko - samozřejmě, že armáda má leteckou školu, ale ta škola nezabezpečuje letecký výcvik. Ten si kupuje od CLV.

Ty vole, to musi byt kseft. Tak armada pujci Leteckym Opravnam Malesice (LOM) letadla, mechaniky, letiste, musi umoznit instruktorum letat (nebo jim snad pronajimaji i ty instruktory?).... a jeste si nechaji od nich zaplatit vycvik pilotu... Ty vole, takhle se dela kseft! A mladi vojensti piloti breci a utikaji z armady, ze nejsou letove hodiny a jsou radi, kdyz ve vycviku po 4 letech brousi zliny 142 a 242 a parkrat do roka je nekdo pusti na albika Zamračený

TCRaven
Pánové, s tou provozuschopností a bojeschopností to opravdu nebyla žádná sláva. Většina mašin co lítala až do konce už opravdu nemohla, bylo to do krajnosti.
Mimochodem, tři naše jednadvacky pořád lítaj ve státních službách, honí domorodce v Africe.
5603, 5581, 5512, 9341 přeletěly do Přerova
Upravil/a TCRaven dne 07-12-2006 08:41

http://airspace.cz
WT_Peci
AH_Cutora napsal
WT_Peci napsal
... vse je v podstate shrnuto tou posledni vetou + dodatek ze sve cvicne letouny jim pronajimaji ...

Ty vole, to musi byt kseft. Tak armada pujci Leteckym Opravnam Malesice (LOM) letadla, mechaniky, letiste, musi umoznit instruktorum letat (nebo jim snad pronajimaji i ty instruktory?).... a jeste si nechaji od nich zaplatit vycvik pilotu... Ty vole, takhle se dela kseft! A mladi vojensti piloti breci a utikaji z armady, ze nejsou letove hodiny a jsou radi, kdyz ve vycviku po 4 letech brousi zliny 142 a 242 a parkrat do roka je nekdo pusti na albika Zamračený

No ono to je trochu jinak Úsměv

LOM ma pronajata letadla, budovy, mechanici jsou zamestnanci LOMu, instruktori nevim, pod koho spadaji. Nekde v A-reportu jsem o tom cetl clanek, ze diky tomu, ze maji ta era pronajata a v ramci pronajmu na nich sami delaji udrzby a opravy (LOM snad dela na kazdym typu nejaky dulezity podsestavy), tak naklady na vycvik jsou zhruba 60% puvodnich nakladu. Zkusim doma dohledat.

Nevim, jak je do teto ceny zahrnuta udrzba letiste, ale letiste v Pardubicich je v tomto smeru specificke, nebot na nem jsou mimo armadu dalsi dva subjekty. CLV a EBA a.s. - takze armada musi letistni plochu udrzovat tak jako tak pro sebe (je tu armadni logisticke centrum, pristavaji tu Openskies atp.) a ma smlouvy s provozovatelem civilniho letiste (EBA a.s ma uzavreny s ministerstvem obrany dve smlouvy - za najem prostor pouzivanych na letisti a druhou za poskytovani provoznich sluzeb (RLP, uklid a udrzba VPD a pojjidecich drah)). Platí se poplatky za kazdou tunu, ktera dosedla na VPD. Tedy cim vetsi je civilni provoz na letisti, tím vetsi vynos z toho armada ma.), tak ty naklady se armade opravdu mohly snizit. Nejsem u toho az tak blizko, abych o tech smlouvach vedel podrobnosti, takze vic nevim, ale asi jsem toho rekl vic, nez kdybych u toho byl a vedel vsechno, to bych mlcel uplne. Vyděšený

EDIT: jeste k vyuziti letiste - armada ho ma jako zalozni letiste pro Caslav, zrovna ted tady jsou uz pul roku gripeny, predloni tu byly jeste MiGy, myslim ze letos tu byli na cas i namestsky ZAcka. Takze to letiste si armada musi udrzovat i z tohoto dalsiho duvodu.
Upravil/a WT_Peci dne 07-12-2006 09:01

313_OTU_oblak
TCRaven napsal:
Pánové, s tou provozuschopností a bojeschopností to opravdu nebyla žádná sláva. Většina mašin co lítala až do konce už opravdu nemohla, bylo to do krajnosti.
Mimochodem, tři naše jednadvacky pořád lítaj ve státních službách, honí domorodce v Africe.
5603, 5581, 5512, 9341 přeletěly do Přerova

můžeš to upřesnit????

díky (tu afriku)

TCRaven
jsou v Mali - 5512, 9341 a ještě jedna.

TCRaven
a hodlali je používat A-G

CR_PETRAS
Pro Cutoru a Peciho :

Prosím nevrtat do LOMU , nebo ještě něco vyvrtáte a já přijdu o práci a o výplatu.To víte i CLV je mým nepřímým živitelem.
Staráme se jim o letadla,děláme zástavby avioniky,revize...atd.

Já jsem jen avionik,né manager s platem 50.000 + ale je to moje práce Mrknutí Díky Úsměv

http://avionika.webpark.cz
wolf00
hele lidi ja ted mozna budu placat blbosti,ale mozna by si ten mig 21 zaslouzil treba zakozervovanej nekam pred leteckej ustav, nebo tak neco,porad lepsi nez to davat do srotu

TCRaven
Není to blbost, ale to by si nejdříve nějaká oficiální instituce musela zažádat. Což se nejspíš nestalo.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,017,978 návštěv