IL2 a Centrino Duo
|
57MH_Zvire |
Přidané 07-11-2006 09:35
|
Uživatel
Příspěvek: 1287
Založený: 30.09.05
|
CR_PETRAS napsal:
Díky za radu.....takže druhá moje volba byla Fujitsu Siemens.Konfigurace stejná,nebo podobná.Ale ono si asi nevybereš,je to těžké rozhodování.A myslim,že je v tom i kus štěstí,jestli ten přístroj sestavili v pondělí,středu nebo v pátek,rozbije se to stejně v nejnevhodnější dobu, a pokud možno těsně po záruce. ... Je to loterie
Ehm. FS.... No dobře, tak já ti to teda nepíšu naplno.
PREMIO, ASUS, ACER, FS, UMAX, LEO..... na tyhle notebooky seká díly jedna jediná fabrika a sestavitel si na to pak lepí akorát svoje logo.
ASUS a FS si dělá svoje akorát vyšší řady, ale ten Low End, po kterém se koukáš je všude stejný.
Když už si chceš koupit notebook, tak IBM, HP, s trochou snahy DELL, ale u DELLu je dobrej akorát ten servis. Jinak je to docela krám. A hlavně si kup minimálně tříletou záruku. Má to docela hodně výhod.
Ale pokud by jsi dal na mě, tak coby patnáct let koníčkový servisák PC a poslední čtyři roky servis všeho za peníze ti řeknu jedno. Nekupuj si notebook. Mínusy převyšují. Je to drahá zábava. |
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 07-11-2006 09:38
|
Uživatel
|
Jo jinak co se vícejader týče, tak na XP neexistuje spolehlivá záplata na řešení dělení procesů. Jediná možnost je přiřadit vlákno ručně na jádro. Ovšem výsledek je silně překvapivý. TAkže když se rozběhne Šturm na dvoujádře tak, že jede 50/50, tak je to špatně. JAkmile se přiřadí na jedno jádro, tak je ještě rychlejší. |
|
|
|
rudidlo |
Přidané 07-11-2006 10:02
|
Diskutující
Příspěvek: 2447
Založený: 29.09.05
|
57MH_Zvire napsal:
Jo jinak co se vícejader týče, tak na XP neexistuje spolehlivá záplata na řešení dělení procesů. Jediná možnost je přiřadit vlákno ručně na jádro. Ovšem výsledek je silně překvapivý. TAkže když se rozběhne Šturm na dvoujádře tak, že jede 50/50, tak je to špatně. JAkmile se přiřadí na jedno jádro, tak je ještě rychlejší. Nedávno mi jeden kamarád říkal, že si koupí dvoujádrový procesor, aby měl rychlejší hry. Škoda, že jsem to nevěděl. Rozmluvil bych mu to. |
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 07-11-2006 10:45
|
Uživatel
|
Až bude Vista, tak to bude v klidu. Už jenom 23 dnů. Už stříháme metr.
PS: Většina rozumných novějších her tohle bez problémů zvládá a některé dokonce mažou na dvou jádrech od začátku. Jenom ten Šturmovik..... Sakra proč nemůže Oleg dodělat do IL2 podporu více jader a 6DOF, místo toho aby programoval tanky, který se při zabrždění houpou.....
Upravil/a 57MH_Zvire dne 07-11-2006 10:47
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 07-11-2006 10:52
|
Moderátor
Příspěvek: 12094
|
že by to bylo zbytečné zabředávání do starého kodu ? když už Šturm není na pořadu dne ? (pro Olegovce, co by vývojáře) ?
radši ať makaj na BoBkovi ... |
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 07-11-2006 11:30
|
Uživatel
|
Ehm... Kopr, jakej si myslíš že byl postup při vytváření Bobu? Opravdu si myslíš že začali na zelené louce? Srandisto. Vzali jádro Šturma a začali na něho věšet další blbiny. (Viz patch 4.0, jinej letovej model. V Bobu bude stejnej. 6DOF TIR v IL2 po úpravě instalace. Atd.) Jediná dobrá věc je počasí, ale to bylo už v LOMACu. Tam se taky počasí mění a fouká tam vítr.
Kdyby to vzali od základu, tak jak by to bylo potřeba, tak by jsi na to nepotřeboval třiceti procesorový počítač s padesáti grafikama a 20 TB paměti. Vem si, že vzhledem k době vývoje je to zastaralá technologie a je to náročné tak, že to nynější počítače, na které to nebylo ani psané, nestíhají. Vem si že stejný postup byl u LOMACu. Vydali totálně neoptimalizovanou hru a museli to spravovat dalšíma dvěma patchema. To ať to radši nedělá vůbec než takhle.
Kdyby vyšperkoval IL2, dal tam počasí, lepší letovej a damage model, jiný textury na zem, pohrál si s tím kreténským LAN systémem a celý to pořádně zoptimalizoval, tak udělá líp než psát něco nového se starejma chybama. |
|
|
|
Hoper |
Přidané 07-11-2006 11:34
|
Moderátor
|
zkus se zamyslet, co by znamenal zásah do starého kodu ... (co obecně znamená zásah do nějakého kodu) |
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 07-11-2006 11:39
|
Uživatel
|
A co myslíš že dělají všechny ty patche? MP napíšeš znova, protože ten se nedá měnit. Letovej model máš novej, letadla se neustále ladí a jsou novější. DM se taky změnil už několikrát. Stále se zasahuje do kódu. Takže kdyby se místo vymejšlení karavin jako 46 soustředil na modernizaci, tak by to bylo mnohem lepší. Stejně Bob nikdo lítat nebude. Není na to technika, a kdo bude investovat do počítače a nové hry? Všichni se budou pořád placatit v klasickejch FB.
A hlavně. Ten původní k=od psali oni. Oni ví, co v něm je. |
|
|
|
rudidlo |
Přidané 07-11-2006 12:53
|
Diskutující
Příspěvek: 2447
|
57MH_Zvire napsal:
Až bude Vista, tak to bude v klidu. Už jenom 23 dnů. Už stříháme metr.
PS: Většina rozumných novějších her tohle bez problémů zvládá a některé dokonce mažou na dvou jádrech od začátku. Jenom ten Šturmovik..... Sakra proč nemůže Oleg dodělat do IL2 podporu více jader a 6DOF, místo toho aby programoval tanky, který se při zabrždění houpou..... Právě proto se poohlížím po linuxu na běh šturma. Když pod vistama nebudu moct pracovat, nechávat si je jen an hry by byl trochu přepych. |
|
|
|
Hoper |
Přidané 07-11-2006 13:49
|
Moderátor
|
57MH_Zvire napsal:
A co myslíš že dělají všechny ty patche? MP napíšeš znova, protože ten se nedá měnit. Letovej model máš novej, letadla se neustále ladí a jsou novější. DM se taky změnil už několikrát. Stále se zasahuje do kódu. Takže kdyby se místo vymejšlení karavin jako 46 soustředil na modernizaci, tak by to bylo mnohem lepší. Stejně Bob nikdo lítat nebude. Není na to technika, a kdo bude investovat do počítače a nové hry? Všichni se budou pořád placatit v klasickejch FB.
A hlavně. Ten původní k=od psali oni. Oni ví, co v něm je.
že by oprava parametrů letadel nebyl až takový problém (již kolikrát zkoušeno) než implementace podpory pro dvě jádra ? kdy můžou nasek spoustu zbytečných nových chyb, které se jim nechce opravovat, aby se mohli plně věnovat BoBku ? |
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 07-11-2006 14:08
|
Uživatel
|
Ale já po nich nechci, aby mi implementovali dvě jádra. Já chci, aby se mi nesnažila jednovláknová aplikace běžet na dvou jádrech zaráz. A zase takovej problém by to nebyl. Modul, který se stará o fyziku by kvokal na jednom a zbytek by kvokal na druhém. A to by jsi viděl ten fofr. Stejně má Bob podporovat fyzikální karty. |
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 07-11-2006 14:36
|
Uživatel
|
Mmj změna letového modelu nebo Damage Modelu mi přijde docela závažný zásah do kódu. |
|
|
|
Hoper |
Přidané 07-11-2006 15:03
|
Moderátor
|
57MH_Zvire napsal:
Ale já po nich nechci, aby mi implementovali dvě jádra. Já chci, aby se mi nesnažila jednovláknová aplikace běžet na dvou jádrech zaráz.
nemyslíš, že tohle je spíše věcí windowsů ?
57MH_Zvire napsal:
Mmj změna letového modelu nebo Damage Modelu mi přijde docela závažný zásah do kódu.
FM se tuším měnil jen v PF
pak už měnili jen parametry letadel, což klidně může být nějaká tabulka |
|
|
|
XXX_Dazz |
Přidané 07-11-2006 16:04
|
Uživatel
Příspěvek: 1411
|
A tak to vypadá když se do sebe zakousnou dva křečci
Mimochodem nechodí zde na tento web nějaká skupina vývojářů softu co by ve volných chvílích předělala Ila na Linux ?
Upravil/a XXX_Dazz dne 07-11-2006 16:18
|
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 07-11-2006 16:19
|
Uživatel
|
Hoper napsal:
57MH_Zvire napsal:
Ale já po nich nechci, aby mi implementovali dvě jádra. Já chci, aby se mi nesnažila jednovláknová aplikace běžet na dvou jádrech zaráz.
nemyslíš, že tohle je spíše věcí windowsů ?
Dobře tak jinak. Máš dvě aplikace. Obě jsou napsané jako jednovláknové. Ale jedna aplikace se ti po spuštění bude vesele motat na jednom procesoru a druhý bude v klidu, zatím co druhá aplikace bude zmateně poskakovat po spuštění z jednoho jádra na druhé, obě vytíží na 50% a celkový výkon bude 00prd.
To první může být cokoliv. Třeba i WinZip a to druhé je Šturmovik.
Hoper napsal:
57MH_Zvire napsal:
Mmj změna letového modelu nebo Damage Modelu mi přijde docela závažný zásah do kódu.
FM se tuším měnil jen v PF
pak už měnili jen parametry letadel, což klidně může být nějaká tabulka
No FM se hýbal celou dobu, ale mezi 3.x a 4.0 je propastný rozdíl právě ve změně FM na ten "advanced". A to je hodně velký zásah do kódu. Nehledě na to, že v jednom patchi ti najednou začali přestřelovat řídící lanka. To se dost brutálně změnil DM. Taky sakra zásah do kódu. |
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 07-11-2006 16:19
|
Uživatel
|
Však počkej, až se zakousnou do tebe. |
|
|
|
XXX_Dazz |
Přidané 07-11-2006 16:22
|
Uživatel
Příspěvek: 1411
|
Néééééééééééééé, jenom to néééééééé |
|
|
|
Hoper |
Přidané 07-11-2006 18:36
|
Moderátor
|
XXX_Dazz napsal:
A tak to vypadá když se do sebe zakousnou dva křečci B) :D :D :D
zalez zpátky do skříně!!
:D :D :D |
|
|
|
Hoper |
Přidané 07-11-2006 18:41
|
Moderátor
|
57MH_Zvire napsal:
Dobře tak jinak. Máš dvě aplikace. Obě jsou napsané jako jednovláknové. Ale jedna aplikace se ti po spuštění bude vesele motat na jednom procesoru a druhý bude v klidu, zatím co druhá aplikace bude zmateně poskakovat po spuštění z jednoho jádra na druhé, obě vytíží na 50% a celkový výkon bude 00prd.
To první může být cokoliv. Třeba i WinZip a to druhé je Šturmovik.
jak můžeš po x let staré aplikaci chtít kompatibilitu s vícejádrovým CPU ? A mně připadne rozumnější, aby si to teď hlídaly WXP než prehistorický program
57MH_Zvire napsal:
No FM se hýbal celou dobu, ale mezi 3.x a 4.0 je propastný rozdíl právě ve změně FM na ten "advanced". A to je hodně velký zásah do kódu. Nehledě na to, že v jednom patchi ti najednou začali přestřelovat řídící lanka. To se dost brutálně změnil DM. Taky sakra zásah do kódu.
jenže to byl (dle mého :D) poslední velký zásah do kódu, který se jim vyplatil v rámci BOBka
znovu opakuju - jelikož je pro ně šturm z hlediska vývoje již pasé, nebudou se mu vrtat v kodu, aby pak musely řešit spousty nových chyb |
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 08-11-2006 11:35
|
Uživatel
|
Hoper napsal:
jak můžeš po x let staré aplikaci chtít kompatibilitu s vícejádrovým CPU ? A mně připadne rozumnější, aby si to teď hlídaly WXP než prehistorický program
Některé mnohem starší aplikace s tím nemají vůbec žádný problém. A W XP si to můžou hlídat jak chtějí, ale když je blbě napsaná aplikace, tak s tím žádný OS nic neudělá.
Hoper napsal:
jenže to byl (dle mého ) poslední velký zásah do kódu, který se jim vyplatil v rámci BOBka
znovu opakuju - jelikož je pro ně šturm z hlediska vývoje již pasé, nebudou se mu vrtat v kodu, aby pak musely řešit spousty nových chyb
"Hele Olegu, mě už to nebaví. Co kdyby jsme sku...li něco jiného?" |
|
|