Tak jsem objednal 4ks,tady už jim to fachčí:
[img]http://forum.rscnet.org/attachment.php?attachmentid=358935&d=1143829048[/img]
[img]http://forum.rscnet.org/attachment.php?attachmentid=358570&d=1143652565[/img]
LesniHU: V pripade joysticku si to viem predstavit. Navyse pri rozumnej vzdialenosti osi a sile magnetov by teoreticky pri klasickom usporiadani to rusenie uz nemalo byt velke - ak vobec.
Co by ma ale zaujimalo je nieco na sposob niekolko pak vedla seba, ktorymi ovladas povedzme plyn, vrtulu, klapky, ci tam predsa len nebudu moc blizko.
Akurat je problem, ze tie cidla predavaju v CR. Musim si zistit, ci nieco podobne nezohnat aj u nas, resp. ci z ciech dodaju na Sk.
Este k tvojmu optickemu systemu (znovu opakujem, ze som bastlerska lama par excellence, neviem, ani co je to ta zavora ) - bolo by funkcne podobne riesenie s diodou, ktora by sa pohybovala k a od nejakeho fotorezistora ci podobneho clena? Intenzita ziarenia by sa mala menit so vzdialenostou, len neviem, ci sa da dosiahnut dostatocna zmena na rozumnej drahe.
Mungo napsal:
LesniHU: V pripade joysticku si to viem predstavit. Navyse pri rozumnej vzdialenosti osi a sile magnetov by teoreticky pri klasickom usporiadani to rusenie uz nemalo byt velke - ak vobec.
Co by ma ale zaujimalo je nieco na sposob niekolko pak vedla seba, ktorymi ovladas povedzme plyn, vrtulu, klapky, ci tam predsa len nebudu moc blizko.
Ja bych pouzil jeden velky magnet a cidla pridelal na jednotlive ovladace
Mungo napsal:
Este k tvojmu optickemu systemu (znovu opakujem, ze som bastlerska lama par excellence, neviem, ani co je to ta zavora ) - bolo by funkcne podobne riesenie s diodou, ktora by sa pohybovala k a od nejakeho fotorezistora ci podobneho clena? Intenzita ziarenia by sa mala menit so vzdialenostou, len neviem, ci sa da dosiahnut dostatocna zmena na rozumnej drahe.
Ucinnost toho posunovani moc nedokazu odhadnout, ale asi by to melo fungovat - je to dost podobne posunu clonky ve smeru od a k senzoru. Ale bude treba vyzkouset jak moc utlumit ledku a jaky rozsah posunu zvolit.
Takže mi přišly ty hall sensory,zapojil jsem je přímo místo potenciometrů na mém starém Logitech WingMan Extreme 3D (com/us joystiku,vzal jsem kruhový magnet se střídajícími póly po obvodě a všechno bez problémů funguje!Křivka lineární,citlivost výborná,nemá to chybu !
Mám dojem,že to bude fungovat na všech usb joysticích
pete napsal:
Takže mi přišly ty hall sensory,zapojil jsem je přímo místo potenciometrů na mém starém Logitech WingMan Extreme 3D (com/us joystiku,vzal jsem kruhový magnet se střídajícími póly po obvodě a všechno bez problémů funguje!Křivka lineární,citlivost výborná,nemá to chybu !
Mám dojem,že to bude fungovat na všech usb joysticích
Pls kdes sehnal ty magnety a za kolik? Předem díky.
Dostanu se k tomu (snad čas dovolí) až v neděli,takže to bude začátkem příštího týdne.Ale nemyslete,že to je zas tak jednoduché,má to také svá úskalí,hlavně nároky na přesnost a vůle !Ještě zjišťuji dodavatele vhodných magnetů,respektive,už jsem zjistil.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.