January 19 2026 20:33:00
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
V jakých strojích lítáváte
1stCL_Jamamoto
Pavel napsal:
Tohle je taky blud, protože éro ze kterýho není vidět nemůže být nejlepší. Šklebící seŠklebící se

Tak mě napadá anketa: který letadlo považujete z hlediska zrádnosti vlastností při letu/boji za největší "mrchu" ?

No...mým žhavým kandidátem jsou pozdější série MC....

310_Ikar
Osobne preferuji Polikarpov Po-2, bohuzel neni zatim letatelny, takze nezbyva nez cekat az bude....

www.310raf.com
mha
1stCL_Jamamoto napsal:
Pavel napsal:
Tohle je taky blud, protože éro ze kterýho není vidět nemůže být nejlepší. Šklebící seŠklebící se

Tak mě napadá anketa: který letadlo považujete z hlediska zrádnosti vlastností při letu/boji za největší "mrchu" ?

No...mým žhavým kandidátem jsou pozdější série MC....

Aircobra.....? Cool

Jinak asi nejhodnější z červených bude Hurricane MkIIb/c.... Stabilní při střelbě, promine ti skoro cokoliv, kroutit se s tím dá také zdatně, snad jen ta rychlost a někdy až moc velká stabilita.... Mrknutí
Upravil/a mha dne 16-08-2006 17:58
Tělo mrtvého nepřítele páchne vždy dobře.
Aulus Vitellius

3BAP_Cassius Chaerea
Trillix napsal:
Ahoj, s IL teprve začínám, tak se chci zeptat, jaké by ste doporučily stroje, konkrétně pro roli stíhače. Také by mě zajímalo, jaké letadlo ste si ve hře obvzlášť oblíbili.
No pro roli stíhače: šturm
pro roli bitevníka: šturm
pro roli bombra: šturm s bombovým zaměřovačem, bohužel není k dispozici, tak betyna
pro ostatní: šturm
Proč je vlastně ve hře tolik letadel?

Ucho
Pavel napsal:

Ratu. A to z obou stran :-)
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

Hoper
57MH_Zvire napsal:
...ale to snad nikdo jiný nelítá. Šklebící se

ale no tak ... Šklebící se

Glad69
Ja nejradsi litam na Spitu, Kobre, Tempu.

http://www.cockneyrejects.net
Vitman
Já mám nejradši Kometka. Jenže online jsem ho nikde neviděl. Jinak mám rád taky Pfeila,Hortena a samozřejmně Šwalbinku, kterou okamžitě sedlám jakmile se někde objeví. Jeden čas jsem lítal s Šturmem, než Oleg sprasil jeho dmg model. Univerzální letadlo. Bohužel šmoulové už ho uměj moc dobře sestřelovat. Když jsem začínal, tak jsem lítal rád s ratou. Je z ní dobře vidět a všechno jsem s ní utočil. Teď vybírám podle toho na co mám chuť. Pro pohodový polet Spita nebo La, když je ne mapě dost kosmonautů beru Juga. Zoomování ve Fokáči neumím a nikdo mě to nechtěl naučit, takže jsem k němu trochu získal averzi. A bombry poslední dobou už vůbec neberu, protože mě nebaví lítat rovně. A taky nesnáším letadla ze kterých není vidět dozadu, jsem pak strašne nervozní...

haluz paja
No me osobne se nejlip lita v FW 190 sqely vyhled,rychlost,zbranove asi uplne nejlepsi ve hre. Ale pro zacinajiciho pilota bych doporucoval asi Lavocku. Uvest tohle letadlo do vyvrtky je skoro umení. Jako nejzradnejsi letadlo+ manevr povazuju utazeny nuzky v P-51.

Trillix
Mám ještě takovej malej problém, potřeboval bych nakonfigurovat ve hře, aby mi fungoval regulátor rychlosti na joysticku. Mám Logitech Attack 3

1stCL_BlueL
Jednoznacne Fw190A,(idealne A8/A9 s MK108 cim tezsi tim lepsi, to mi pripomina, skoda ze nemame variantu R8:mad: ) pak D, a Ta152, z Messersmittovych letadel jedine Me262(ostatni Messersmittovy stroje, hlavne Bf109G-K jsou jen parodie na stiahackuŠklebící se, ze spojeneckych pak letadel P-47/51D, Tempest Mk.V.
Upravil/a 1stCL_BlueL dne 16-08-2006 19:09

312_Karl
1. A-20
2. Spit
3. Zero (zdravim zvire)

nejvetsi "svine"
1. Kobra
2. P-40 Kittyhawk
3. Thunderbolt

www.312raf.com
Hoper
s tou P-40 souhlasím - pokud nemáš pedály a za letu hejbneš do směrovky (klávesnicí), je to hnus a jdeš do vývrtky Smutný

Drevokocur
A6M Zero (je mi jedno v jaké variantě se biju s americkými agresory Úsměv
Spitfire Vb (CW) +IX 25lbs
I16 Type 18 / 24
P39 D2 a N (za Rusy)

http://traumazero.euweb.cz/fotogalerie/
Libron_De_Aspen
momentálně miluju
P-47
P-51
I-16
bf109 F2-G2
ME 262 miluju jako cíl...jako letadlo mi přijde jako největší hnus z celé hry

nemám rád Hurricane ve všech podobách,neumím to s nimi
FW mi přijde nudný, lítat nahoře a padat dolu, jinak zdrhat, pouze přepadávat cíle, které netuší, jinými slovy neumím to s ním:tdown:

57MH_Zvire
Hoper napsal:
57MH_Zvire napsal:
...ale to snad nikdo jiný nelítá. Šklebící se

ale no tak ... Šklebící se

No dobře. Kromě Křečků. Ale ty taky šáhneš po vyšších řadách, když je na výběr. Já si vemu Zero i když je k mání Kikina. Šklebící se

airspace.cz
313_Blc
P47, Mig 3U, Rata ...

WinteR
Spit,P-51,p-80 ale na začatek bych doporučoval spita nebo lavočku

AH_James_Gastowski
nejlepší pro začátečníky a pro lamy jak já je Spit jakékoliv verze. Takovýmto letadlem byl i JAK-3, bylo to jediný letadlo, se kterým člověk obstojně zvládal nepřátele, když sám lítal na klávesnici a oni na joysticku. Pozdějšíma patchema a datadiskama se to zhoršovalo, už nevím, který patch byl ten zlomový, ale i přesto je to stále supr éro a myslím, že na mapách málo užívaný (bohužel je až z roku 1944, tak se není čemu divit).

Co se týče výzbroje, tak nejlepší asi FW190. Když jsem nucen kvůli vyrovnání sil přejít k modrým, tak lítám víceméně jenom na něm. Srdce "redáka" plesá a žasne, kolik nábojů furt má v kanónech a kulometech a jaký zvěrstvo páchá na nepřátelích pouhý zavadění prstem o spoušť. Prostě něco neuvěřitelnýho. Zkrátka jak vidím FW190, beru nohy na ramena a oblíkám bezpečnostní hnědý trenky Mrknutí

Nejlepší bombardér bezkonkurenčně Ju-88, u spojenců samozřejmě B-25, ale TB-3 má taky něco do sebe, hlavně když se najde někdo, kdo se podvěsí s I-16kou pod křídlo :tup:

WARP
s čímkoliv třeba i s Ohka MXY-7 :mad: jestli je nějaké letadlo, které nemusim tak snad jedině asi P.11c 1934 Model, PZL

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,113,569 návštěv