Víš proč to tak ale tak je? Povím ti to z vlastní zkušenosti, kdy v jedné podobné fabrice dělám. Problém je se mzdou. Většina českých dělníků za nabízenou mzdu dělat nechce a je raději doma. Takže ta tvá poznámka je pouze úzkým pohledem na problem. Dle mne je to dvousečné.
To Peci: problém je, že Orlík byli aj rasisti. To, že někdo není fašos
nebo nácek neznamená, že nemůže být "úplně normální rasista"
Rasismus je blbý, protože je věcně nesmyslný. Je to ideologie založená na blábolu, který je dávno vědecky vyvrácen (jedna z mála ideologií, která se dá vědou testovat, protože se sama odvolává na biologické tedy z vědy pocházející kategorie).
tady bych si dovolil trosku polemizovat. Orlik nebyli aj rasisti, ale Orlik byla nacionalisticka skupina s rasistickymi prvky. rasismus tam je v kazdym pripade, ale, aspon z myho pohledu, tam je rozdil. rasizmus totiz neni zamerenej proti vsem rozdilnym rasam, ale vetsinou proti urcitemu etniku. tedy takovej rasizmus jakej je v CR velmi rozsirenej. lidi nemaj radi cigany (kvuli chovani tohoto etnika, ktere je z velke casti kriminalni, problemove atd.) ale s ostatnima rasama nemaj vyraznejsi problemy
P:S:
Mohl by někdo vysvětlit co to je být vlastenec? To je jako mít rád svůj národ? A co to fakticky znamená? Mám s tím nějakej problém, pořád to nechápu...Děkuju.
tezko vysvetlitelny. nejde dat nejaky mantinely, ktery urcej ze ted jeste vlastnec nejses, ale ted uz jo. clovek to musi tak nejak cejtit, i kdyz se to da samozrejme i naucit, viz. propagandisticke vlastenectvi ala USA.
nemusim kycovite rozkrikovat jak miluju tuhle zemi a tenhle narod, ze jsme nejlepsi, Bohem vyvoleni. Pro me to znamena to, ze vlastenec je clovek jakej zna text a hudbu narodni hymny a kdyz ji slysi/zpiva tak to pro nej neni jenom nejaka dalsi pisnicka, ale neco u toho cejti. Clovek jakej zna statni symboly a VI jak spravne vyvesovat/kreslit vlajku - coz je casty problem pri malovani vlajky na xicht. bohuzel problem jakej nezvlada ani verejnopravni CT. Ze vlastenec zna dejiny naroda, ale nemusi sypat z hlavy letopocty. Clovek jakej kdyz v cizine uvidi napis Cesi nekradte se zastydi, ale ne za to, ze je Cech, ale za ty blbce jaky nam kazej povest. Clovek jakej neni hrdej na to ze je Cech jenom jednou za cas, kdyz hokejisti privezou zlatou placku z MS. Clovek jakej si vazi lidi kteri bojovali, riskovali a umirali v boji za svrchovanost Ceskeho statniho celku at uz jim velel premyslovsky knize nebo Ludvik Svoboda. Jak jsem rikal, tezko vysvetlitelny. Musis neco cejtit a kdyz to cejtis tak si vlastenec. tot muj pohled
Rook napsal:
To Fuči: co vim, tak tady je to dobře popsaný
http://cs.wikipedia.org/wiki/Skinhead
Rasismus je blbý, protože je věcně nesmyslný. Je to ideologie založená na blábolu, který je dávno vědecky vyvrácen (jedna z mála ideologií, která se dá vědou testovat, protože se sama odvolává na biologické tedy z vědy pocházející kategorie).
Mohl by někdo vysvětlit co to je být vlastenec? To je jako mít rád svůj národ? A co to fakticky znamená? Mám s tím nějakej problém, pořád to nechápu...Děkuju.
No pro temer naprostou vetsinu vyse zminovanych je vlastenectvi a laska k narodu nazev jejich xenofobie a rasismu....
Jinak jsem mel kolegu v praci, byl holohlavy ale nebyl skin jak rikal, ani rasista ani nacista, akorat se mu hrozne libili takovy ty kapely s velkym narodnim citenim, akorat mi vzdycky rikal jak karsne fandi na fotbale a jak ukazuje "od srdce", akorat se strasne zajimal o historii wehrmachtu zejmena "elektrikarske" sekce...jo a doma mel myslim kompletni elektrikarskou uniformu , je to na jednu stranu usmevne jak na jednu stranu byl hrozne hrdy ze ON je ten bojovnik a na druhou stranu jak se boji to vykriknou na plnou hubu i jinde nez v davu svejch kamosu kde neni videt a kde mu kdyztak nekdo pomuze az ho nekdo za ten vykrik pujde chlapsky "poplacat"...Na druhou stranu je to smutne ze nekdo muze mit tak radikalni nazory a jeste je na ne hrdej...
TO Peci: me se take nelibi ze nekdo ( a je jedno jake je rasy) nemaka a druhy ho "zivej" ale to neni chyba tech co nepracujou, ale systemu ktery jim to umoznuje. Obrat svou pozornost ci nenavist proti pricine a bojuj za zmenu! Co treba rikas na temer komunisticke idealy prezentovane jednou stranou v letosnich volbach?? Pridame, rozdelime, vsichni budememe mit stejne..
Upravil/a 310_Ikar dne 15-08-2006 10:04
Rook napsal:
http://vlastenectvi.navajo.cz/
BTW Vlastenectví je pozitivní, kdežto nacionalismus je už negativní... To je něco jako "....jdu na Sever á a už jdu na Jih!..." ;-)
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.
313_Paegas napsal:
Nemám nic, ale je to sci-fi :rol:
A jinak u nás na "venkově" jsou skini spojováni právě s fašismem, nacismem a rasismem, ale mám za to, že je to z 90% práce médií a těch 10% co si skini říkají a se tak chovají.
Skini jsou po celé ČR spojování s fašismem, protože je media jinak neukazují. Ovšem už si nikdo nevšimne, že i tihle poblouznění Fašos jsou organisace s velmi silnou strukturou a sebeovládáním. Viz třeba koncerty. Kdo viděl naposledy, žeby někde skini něco rozflákali? Přijedou pronajatým autobusem, zavřou se v pronajaté hospodě, proběhne koncert a v klidu se zase pronajatým autobusem odsunou domů. Jenom naše totálně xenofobní společnost se z toho může s odpuštěním posrat. Musí hlídkovat policajti a nakukovat periskopem do zateměných oken, jestli tam náhodou někdo nezvedl ruku při objednávání piva do špatnýho úhlu. Pamatujete si na nedávnou vzpomínkovou akci Nacionalistů? V absolutním klidu udělali ohlášený pochod k pomníku, kde byla pronesena řeč a zase se vrátili. Nikdo nic nerozbíjel, nezapaloval. Všechno v klidu dokonce i když se je snažila napadnout skupina fetek. A co třeba komunismus? Stalin povraždil milióny a komunisti jsou dokonce třetí nejsilnější strana v republice. Když je fašismus protizákoný, tak by měl být i komunismus. Skóre na vyhlazování mají stejný.
Jaký rozdíl oproti Skinheads je naše "zlatá mládež" svíjející se pod vlivem chemie a dělající bordel, ničící soukromé vlastnictví, protože je to přece !!!!SVOBODA!!!! A pak brečí, že dostali na hubu od policajtů, protože dělali bordel. Třináctiletá holka bez vědomí rodičů odjede na Czechtek, kde neuposlechne výzvy policie a způsobí si zlomeninu nohy. Kdo ví kde sebou fetka sekla, ale svede se to na policii. Chudinka. Má sedět doma na prdeli a rodiče by ji měli zlomit i tu druhoou za to co udělala. To že se pak naše trsající a bordel dělající mládež přesunula na Strahov, kde začal teprve ten správný tanec a kde si na ně po předchozí mediální aféřpolicie ČR už netroufla, aby z toho N@va neudělala další celosvětovou aféru. Zřezali tam pár lidí na sanitku. A oni se je jenom snažili usměrnit. Přece jenom pouštět TucTuc 24/7 v zástavbě není zrovna normální.
Víte že ti vaši nenávidění náckové mají vlastní velmi výkonou pořádkovou službu? Velmi výkonou.
Víte že vyholenejm holkám se neříká skinheadky?
Víte že jeden z důvodů, proč tohle hnutí vzniklo byl, aby v Anglii místní starousedlíci zabránili přílivu levné pracovní síly z východu a tím přicházeli o práci? Kontrolní otázka. Víte kdo dělá ve fabrikách v ČR a kdo nemá práci?
Víte že v ČR není rasismus, ale xenofobie? Jediný rasismus co tu je je tzv. pozitivní rasismus uplatňovaný na cigány? Cikorce stačí přijít na úřad a začít s tím svý: "Nééé to je dyskrymináááce." a má všechno co chcem protože úředníci mají díky Havlovi a jeho Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí strach cokoliv říct, aby je někdo nenařkl z rasismu. Bílej je v téhle republice jenom dojná kráva na daně pro černý nemakačenka a poslední dobou i ohroženej druh.
No, ale berte si plešky do huby. Ale bacha. Jednou by jsme se vám mohli i hodit. :confused:
"...jsi čech čech čech a čechům dělej čest..."
PS: Já jsem von Böhm. Náš rod má kořeny v německu, ale snažím se být hrdý na to, kde jsem se narodil a kde žiju.
bravo tvoje vizitka je nyni kompletni!!! excelentni prednes !!! skoro jak na tech sporadanejch srazech a koncertech kde se vubec nic nerozbiji, kde se jen sporadane a jednotne hajluje, sporadane a jednohlasne vykrikuji nacisticka hesla a pozdravy atd... skoda slov..
tedy takovej rasizmus jakej je v CR velmi rozsirenej. lidi nemaj radi cigany (kvuli chovani tohoto etnika, ktere je z velke casti kriminalni, problemove atd.) ale s ostatnima rasama nemaj vyraznejsi problemy
podle nejakyho vyzkumu (Lidovky nebo TYDEN, ted uz nevim) vetsine lidi by nevadil jako soused cernoch, zlutoch, rudoch atd... skoro 100% by ale nechtelo za souseda cigose err. roma.
vlastni zkusenost: bydlime v panelaku, nasi sousedi na patre jsou indove, o 3 patra pod nama bydli vietnamska rodina. neni absolutne problem. K mym rodicum se do baraku pred par lety prestehovali do prizemi cikani. behem par tydnu zasvinili zdi, schody, sklep, vybydleli pradelnu a dum ziskal typicky oder. Je to nahoda?
Problem je asi v tom, ze nikdo neprijde a nerekne: "tak vazeni, uklidite po sobe, prestanete se chovat jako prasata a pokud ne, tak budou nasledovat nejake sankce..." jenze to by byla dyskrymynaaaace, jak uz tady nekdo psal imho chyba neni ani tak v etniku, ale v systemu. nikdo si netroufne definovat pravidla a pak jeste tvrde a dusledne vyzadovat jejich dodrzovani.
jinak jeste k tomu Landovi a "fi" na triku. neni to nejaka sifra jako alib agil?
EDIT:
TO Peci: me se take nelibi ze nekdo ( a je jedno jake je rasy) nemaka a druhy ho "zivej" ale to neni chyba tech co nepracujou, ale systemu ktery jim to umoznuje. Obrat svou pozornost ci nenavist proti pricine a bojuj za zmenu! Co treba rikas na temer komunisticke idealy prezentovane jednou stranou v letosnich volbach?? Pridame, rozdelime, vsichni budememe mit stejne..
Ikare predbehl jsi me o chvilku
Upravil/a 312_Karl dne 15-08-2006 10:08
jasně Ucho, něco jiného je práce, kterou tu nikdo dělat nechce a něco jiného je práce, kterou tu dělat lidi chtějí, ale přistěhovalci ji dělají za levno...
a úplně jiná věc je budouvání přistěhovaleckých ghet, neochota přizpůsobení se evropskému stylu života (když se jim doma líbilo, tak proč se stěhují sem?), no a současná touha islamizovat Evropu, požadavky na uznání práva šaríja v některých francouzských komunitách, to je už věc daleko od tvého příspěvku - ano Ucho, dávám do toho všechno, ale ještě jsem nepřesvědčil manželku, a jen já s manželkou nás asi nevytrhneme, na to nás fakt musí být víc... .
No myslim že už to tu začíná dobře vřít! Co jsem zde přečetl, tak každej má asi jistou pravdu...nevidim do toho. Skinhead(či jak se to správně nazývá a kastuje), nebo cikáni(odborně Romové), od obou těchto "skupin" jsem již, bohužel né vlastni vinou na hubu dostal.
Jedna chtěla prachy a druhé se nelíbilo, že jdu v noci vožralej z hospody přes park a hodil sem šavli pod strom!
Z tohoto důvodu je nemám rád!!!
Věřím, že obě tyto skupiny jsou zbytečně moc medializovány a polovina "zvěrstev"(promiňte mi toto označení), co se o nich prostý, nezasvěcený člověk dozví není pravda! Ale co ta druhá polovina??!!:tdown:
310_Ikar napsal:
U voleb jsem byl, přerozdělovače jsem nevolil a jak to dopadlo, he?
Nenávistný nejsem, nemám ten pocit. Ale až ti budou flákající se cikáni házet do oken nezralý jabka z vlastní zahrady, protože jim nechutnají, taky dáš radši přes čumák jim, než Uhlovi a spol. Nemám nic proti cikánovi, který chodí do práce a neotravuje okolí. Poznal jsem takových dost, dělal jsem v technických službách.
Rook napsal:
VLASTENEC- to je podle mě člověk,který jde bránit svou vlast proti nepříteli.ne proti jiné rase! Stačí se ohlédnout tak o cca60let zpět a najdeš spoustu pravých vlastenců.(Vašátko,Peřina,Fajtl,Ocelka a spousta dalších.A nejenom letců):tup:
klidne cigose. ja jim zasadne odmitam rikat Romove a to z nasledujiciho duvodu:
kdysy na pocatku 90. let prines kamos na stredni jednu knizku. Menovalo se to Cesko-Romsky slovnik. V tomto hodnotnem dile jsem si nasel heslo Rom a zjistil jsem ze to znamena clovek. nehodlam se ohanet argumentem, ze cigani prece nejsou lidi. splnuji podminky k priprazeni ke druhu Homo sapiens sapiens tudiz lidi jsou. Zde tedy Rom funguje stejne jako u nas Slovan. Nejrozsirenejsi kmen tohoto etnika v evrope jsou Zigani (nebo jak se to pise) tudiz nevidim duvod proc bych jim mel rikat nazvem celeho etnika, kdyz jim muzu rikat nazvem kmene. Pokud se mu nelibi ze je Zigan, tak at mi rekne z jakyho jinyho kmene je, ale dokud budou rikat Cesi misto Slovane nemaj narok na Roma
imho chyba neni ani tak v etniku, ale v systemu. nikdo si netroufne definovat pravidla a pak jeste tvrde a dusledne vyzadovat jejich dodrzovani.
no chyba je v systemu, ale i v lidech. kamos dela v rodinny firme a rikal, ze nedavno za nim prisel jeden cigan s tim, ze ho posilaj z Uradu prace a ze chce dat razitko, ze se u nich ptal na praci. Kamos mu rek, ze mu neda razitko, ale ze mu da praci. To cikorku docela evidentne zaskocilo ale stale vyzadoval razitko. Nakonec odesel bez razitka a bez prace a mozna ze s tim na UP mohl mit nejakej problem. ale mam dojem, ze vetsina personalnich da radeji razitko a cigos si zase muze rict o davky jelikoz prace neni
jenom takovej dodatek: a co rikate na to, ze pravicovo-stredova vlada je ochotne prislibit, ze za podporu bude vladnout podle nekterych bodu levicove strany, na jakou vudci pravicova strana hazi spinu uz radu let a najednou zjistujou, ze jejich programy jsou si vcelku podobne. neni tohle mnohem horsi? podraz na volice jako prase, hlavne ze oni jsou u korejtek. ale proc si kvulit otmu delat vrasky, ze jo? lidi za chvilku zapomenou a pak uz zase maj svyho svatyho Paroubka, Topolanka, Kalouska jakej je jedinej pravej a neomylnej
....Víte že jeden z důvodů, proč tohle hnutí vzniklo byl, aby v Anglii místní starousedlíci zabránili přílivu levné pracovní síly z východu a tím přicházeli o práci? Kontrolní otázka. Víte kdo dělá ve fabrikách v ČR a kdo nemá práci?...
V 60-70 letech se báli pracantů z východu? Zrovna v Británii, která nám jako jedna z prvních otevřela pracovní trh? To se mi moc nezdá tohleto, nevím...Nebo snad ještě dál z východu, Indie, Pakistán?
No, ale jinak počítám, že s těmahle názorama se buď pořádně opíráte do plození dětí nebo s úděsem čekáte na možnost klonování, protože nevím co budete dělat v blízké budoucnosti, když je celkem jasně spočítáno, že bez přílivu docela vysokého % pracovní síly od jinud, bude mít ekonomika země těžké problémy. A i když se předtím někdo bude chtít odstěhovat dál na západ, bude to všude stejný... :-)
Nemluvím o 60-70 letech. Skinheads jsou jště trošku starší. Jsou z 19 století. To co vzniklo v polovině minulého století si vzalo z původního hnutí ideu a název. V podstatě něco jako ideová reinkarnace.
S těma dětma je to začarovanej kruh. Nemám na to, abych si mohl dovolit děti, přestože dřu jak kůň od rába do večera. Jenomže všechno co vydělám a stát mi několikanásobně zdaní se nacpe do cikorek a podobných vyžírek, místo toho aby se daně použili na zvelebení tohohle šíleného státu. Takže pokud se k tomu někdo nepostaví jako na slovensku, tak nás černí za chvíli sežerou.
Mmj k tomu přílivu pracovní síly:
V jistím kraji by se měla začíst stavět za obrovských finančních pobídek státu z našich daní automobilka, která nebude po několik let ltait daně do naší kasy a všechno co se tu vygeneruje půjde kamsi na východ. Takže stát za naše miliardy vytvoří 3000 pracovních míst a nebude z toho mít nic. V tamním kraji se ještě ani nekoplo do země kvůli základům, ale tamější pracovní úřad už měl stovky životopisů poláků, kteří se v tamním kraji najednou ucházejí o práci. Kdyby vláda investovala těch několik vyhozených miliard do malého s tředního podnikání, tak vytvoří mnohem víc než 3000 pracovních míst. Ale to je jenom tak na okraj.
Ucho, ale ved to je pravda.
Nemecký hospodársky zázrak je postavený na Turkoch,Kurdoch, Britský na Indoch , Francúzsky na Araboch a Americký na mexičanoch,a iných národnostiach.
Dnešný otvorený trh má jednoduchý dôvod. Potomkom týchto pristahovalcov sa už nechce makať za takú cenu, ako makali ich rodičia.
takže dnes sú na rade východný evropania.
A ked dôjdu aj tieto zdroje ( a už som zaznamenal aj taký prípad ) na rade sú iné národnosti a kultúry.
Ideálny , možno, sú afričania.
atd.
A skindeahs??? Môj názor aj ked skoro vo všetkom súhlasím zo Zvieratom, ale je trochu iný.
Skinheads, "zlatá mládež", Antifa, hippies, red rebels a ostatné pokútne skupinky sú u mna na jednej úrovni. Nič moc.
Sú to ludia , ktorý využívajú a zneužívajú výhody , ktoré získali ich rodičia,predkovia.
Jednoducho sa im nechce makať, robiť, pracovať, rozmýšlať , byť užitočný pre seba i pre spoločnosť , sú to "zbytočný ludia" ala (Eugen Onegin), čo sa dožadujú pozornosti aby ich niekto nakrmil, venoval sa a obliekol.
Ludia na úrovni 5-ročných detí.
A ich ideály.? Kecy. Len aby zabili svoj márny a zbytočný čas.
Preto tieto indivíduá by lepšie spravili ak by zdvihli svoj maskulárny a lenivý zadok a začali byť užitočný. Pre seba i pre spoločnosť. Lebo nech sa nečudujú že potom im niekto zoberie prácu, ktorú aj tak by nevzali.
Lebo osobne radšej prímem do zamestnanie poctivého a pracovitého moslima, hinduistu, krestana, Madara, Poliaka, Rumuna, Srba ako nejakého národniara-zlatú mlad našej republiky, ktorý mi tak či tak po hodine povie : za tieto prachy makať nebudem.
A uvidím ho na námestí pochodovať a búchať sa do prs aký je on vlastenec. Alebo v ženskom vydaní, je lepšie ísť zarobiť si na činžu ako ku.va na krížnej. Atd atd.
Že za tieto prachy , tiež makajú aj iný Slováci, to je nezaujímavý detail.
No kedže sme demokratická spoločnosť, tak ich musíme tolerovať a živiť.
Ked už sa tak velmi dobre staráme o naše kriminálne a naše politické živly, nie je to taký velký problém.
Takže nejaký skinheads, národniari, antify, rebels, pedofily. zlatá mládež už nejako znesieme a uživíme. Ved sú to naše deti.
Čo už, ked sme sprostí. Pardón, teda demokrati.
ako to povedal jeden nemenovaný prezident istej krajiny????:
Nepýtaj sa čo môže tvoja krajina pre teba urobiť, ale spýtaj sa , čo môžeš ty pre nu urobiť. A sprav to!
To je môj mázor na týchto ...... ááále škoda reči a textu.
PS:ááách kua ,to je dlhý preslov. Idem makať. Tvoriť skiny na Jaka.
Víš proč to tak ale tak je? Povím ti to z vlastní zkušenosti, kdy v jedné podobné fabrice dělám. Problém je se mzdou. Většina českých dělníků za nabízenou mzdu dělat nechce a je raději doma. Takže ta tvá poznámka je pouze úzkým pohledem na problem. Dle mne je to dvousečné.
Taky jsem dělal ve fabrice a vím jak to tam chodí. Jenže to je přesně to, proti čemu se snažili původní Skinheads bojovat. ZAměstnavatelé jim snižovali mzdu a oni jim začali bojkotovat výrobu. TAkže zaměstnavatelé nabírali do práce ty, kteří byli ochotní pracovat za málo peněz. Neboli přistěhovalci. O to šlo a stejně to funguje tady. Když se na ostravsku zakládala nová výroba, tak se zahraniční investor ptal, kolik má dát dělníkům. Jim je jedno klik nám dají. Pořád mají přepočet 1 Euro na 30 Kč. Klidně by dali lidem na pási 15k čistýho, ale místní vedení řeklo že žádný takový. 7k jim bude stačit. Třeba v německu by za ty prachy nikdo nedělal, ale češi jo, protože tu není práce. A když už ani češi, tak kdokoliv jiný z východu od nás. Ona ta pravda je trošku někde jinde.
tomiczech napsal:
tezko vysvetlitelny. nejde dat nejaky mantinely, ktery urcej ze ted jeste vlastnec nejses, ale ted uz jo. clovek to musi tak nejak cejtit, i kdyz se to da samozrejme i naucit, viz. propagandisticke vlastenectvi ala USA.
nemusim kycovite rozkrikovat jak miluju tuhle zemi a tenhle narod, ze jsme nejlepsi, Bohem vyvoleni. Pro me to znamena to, ze vlastenec je clovek jakej zna text a hudbu narodni hymny a kdyz ji slysi/zpiva tak to pro nej neni jenom nejaka dalsi pisnicka, ale neco u toho cejti. Clovek jakej zna statni symboly a VI jak spravne vyvesovat/kreslit vlajku - coz je casty problem pri malovani vlajky na xicht. bohuzel problem jakej nezvlada ani verejnopravni CT. Ze vlastenec zna dejiny naroda, ale nemusi sypat z hlavy letopocty. Clovek jakej kdyz v cizine uvidi napis Cesi nekradte se zastydi, ale ne za to, ze je Cech, ale za ty blbce jaky nam kazej povest. Clovek jakej neni hrdej na to ze je Cech jenom jednou za cas, kdyz hokejisti privezou zlatou placku z MS. Clovek jakej si vazi lidi kteri bojovali, riskovali a umirali v boji za svrchovanost Ceskeho statniho celku at uz jim velel premyslovsky knize nebo Ludvik Svoboda. Jak jsem rikal, tezko vysvetlitelny. Musis neco cejtit a kdyz to cejtis tak si vlastenec. tot muj pohled
bravo tvoje vizitka je nyni kompletni!!! excelentni prednes !!! skoro jak na tech sporadanejch srazech a koncertech kde se vubec nic nerozbiji, kde se jen sporadane a jednotne hajluje, sporadane a jednohlasne vykrikuji nacisticka hesla a pozdravy atd... skoda slov..
Píšeš pěkně, ale nechápeš myšlenku. Jsi trochu mimo.
Rook napsal:
VLASTENEC- to je podle mě člověk,který jde bránit svou vlast proti nepříteli.ne proti jiné rase! Stačí se ohlédnout tak o cca60let zpět a najdeš spoustu pravých vlastenců.(Vašátko,Peřina,Fajtl,Ocelka a spousta dalších.A nejenom letců):tup:
Proboha proč podle vás musí vlastenec hned proti někomu bojovat? Takovej Palackej byl taky vlastenec a psal Dějiny. Nebo Myslbek, Aleš, Zídek...
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.