November 23 2024 03:15:13
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2016
magot
Rumcajs napsal:
Nicméně zabezpečení jádra je nesmysl.

Ale takhle přesně funguje DCS a no problem Úsměv

Rumcajs
magot napsal:

Rumcajs napsal:
Nicméně zabezpečení jádra je nesmysl.

Ale takhle přesně funguje DCS a no problem Úsměv
Ale to je iluze. Možná nikdo neměl zájem to hacknout (nebo netušíš, že to bylo hacknuto). Ale stále ... jak přesně chceš zabezpečit lokálně běžící kód? Jen připomenu, že počítače jsou zcela deterministické. V CPU není ani jeden prvek, a že jich jsou tam miliardy, který by běžel nederministicky. Tedy jak chceš zabezpečit lokálně běžící kód?

Ono to totiž nejde. Neexistuje princip, jak lokálně běžící kód zabezpečit. Jak se ostatně přesvědčila série firem, která se o to snažila. Dycky se našel nějaký číňan či rus, který to hacknul. Je to jen otázka snahy. Dokud HW procesoru nebude přímo na zadrátované úrovni nějak neprostřelitelně podporovat ověřitelnost originality kódu a dat, které to zpracovává, nebude možné předejít hacku. A od toho bodu jsme, doufám, ještě daleko. Ona ta ověřitelnost má neblahé důsledky pro svobodu.

Velmi zjednodušeně, pokud nevíš, jak to zabezpečit, pak nevíš vůbec nic.
Non est specifica

magot
Konfiguračníma fajlama a skriptama který schroustá zabezpečené jádro.
Skripty (s pseudo-kódem) i konfiguráky maj jen své omezené možnosti vstupu.
Ale zanechme těchto offtopinek, už jsem se příliš vzdálili ..

Rumcajs
Asi jsme se vzdálili, to jo. Ale předpokládám, že víš, že nemáš v ruce vůbec nic.
Non est specifica

Ajvn
Barone jak velký máš monitor a jaké máš rozlišení?
Není možné abys neviděl ten rozdíl! je propastný!
Jinak nelítám s otevřenou kabinou jak jsem psal jen kvůli vizuálnímu požitku ale taky proto, že mi prostě při manevrovacím souboji protě soupeř zmizí. Přestanu ho vidět.
Procento mizení při otevřeném a zavřeném kokpitu je propastné. Jinak bych tady, věř mi nekokrhal.
Podívej občas lítám , z cvičných a pokusných důvodů na chvilku na mlátičce Berloga. (ale nesmí tam být více než 10 lidí)
Dám jeden let s otevřenou kabinou a další ze zavřenou.
Rozdíl je NESKUTEČNÝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kdyby to bolo jen troška nebudu kokrhat!
Pánove ja si tam žáden čít dávat nebudu.
Magote, ale díky za to ,protože jsi mne utvrdil v tom co už si dávno myslím : Dal jsem si na Berloze "mod diváka" a vidím že všichni mají kabiny zavřené a lítají s naprostou jistotou např borec sebejistě na jistotu skočí ze 2Km na borca ,který letí při zemi a kterého já nevidím ani z 500metrů!
Při otevřené kabině ho vidím taky! A podobně A podobně. Pozorováno dlouhodobě.

Dám hlavu na špalek, že je tento čít nebo podobný běžně používán.

Za druhé mě udivuje naprostá jistá suverenita a jistota a blesková přesnost střelby. Při současných "oscilacích" naprosto nemyslitelné.
Trénoval jsem střelbu v BoS jak Ofline tak online dosti dlouho.

Dám hlavu na špalek, že existuje nějaká čítovací možnost jak ty spičené oscilace hodně něják eliminovat.

Vzpomináte si na rů zné programy ve starém šturmu? Nevím jak už se to jmenovalo. ("joeXXX"Mrknutí (při reinstalu kompu jsem o ně přišel. Měl jsem 2)
Takže musí existovat něco v tom smyslu.

Podívejte se:
Ve IL-2-1946 , WT , ROF
Je má ůspěšnost střelby stonásobná. Takže snad nejsem uplný blb, který se neumí do ničeho trefit.

V BoS však zakaléný výhled z kokpitu v kombinaci s tím skurveným komrdláním je vražedná záležitost.

PS
Barone, jestli napíšeš jak se ty skreenshoty dělájí tak to sem dám.Šklebící se

Farky
magot napsal:

Ale prd, dá se to rozdělit na nedotknutelné zašifrované jádro viz jádro kódu, FM, atd a části modifikovatelné, textury, zvuky, 3D model mapy atd.
Komunita pak dokáže sw produkt hodně oživit a značně mu prodloužit životnost. Krom toho je to pak nejen "pasivně" hratelné ale i kreativní.
A žádný cheater stejně nemá šanci. Viz DCS .. ale třeba také série battlefiled atd ... Tenhle přístup managmentu je přesně ten kostlivec smrdící krachem.

Už by dávno mohlo existovat xy novým map do BOSka ... existuje leda hovno.

Tak zrovna mapy nejsou sebemenší problém, vývojáři jsou ochotní podporovat lidi co je chtějí vytvořit. Velike Luki a zatím nevydaná Oděsa jsou vytvořené komunitou. Jestli ono to nebude trošku jinak, třeba tak že nikde nestojí zástupy lidí co chtějí udělat novou mapu do BoS a něco jim v tom brání. Že si vývojáři tímto způsobem drží právo na konečnou kontrolu kvality toho co komunita vytvoří je jedině dobře, mody málem předčasně zabily starého šturma. Než tu někdo napíše že mu prodloužily podstatně život - jo, ale až potom co tomu tehdejšímu bordelu někdo dal řád a zastřešil to pod jedním balíkem.

BoS ještě ani zdaleka nevyrostl z puberty a už někomu chybí možnost ho rozmr... modama a odvolává se na prodlužování životnosti sw produktu. To upřímně moc nechápu. Co chápu je, že si chce někdo nastavit grafiku podle svého, tomu ještě rozumím. Co absolutně nechápu jsou rady jak si udělat průhledné sklo atd.

ukulele
je to tím plastovým komižlátkem se kterým lítáš

Ajvn
Zifi.
Mám doma: X52 pro , Thrustmaster 1600m , Logitech extréme 3d pro, Saitek EVO
V Bos se koprtlají všechny stejně.

V IL-2-1946 , WT , ROF se nemrdlá ani jeden.
TAKŽEEEEEEEE ?????

magot
Rumcajs napsal:

Asi jsme se vzdálili, to jo. Ale předpokládám, že víš, že nemáš v ruce vůbec nic.

Co bych měl mít, dal jsem ti jasný příklad kde to funguje a jak to udělat.

Skripty (s pseudo-kódem) i konfiguráky maj jen své omezené možnosti vstupu

To že se touto cestou vývoj BOS neubírá neznamená že je to nemožné.
ED ukázalo že to jde. A jsou to taky rusové.
Jako příklad jsou např. modifikovatelné kokpity v DCS které nejsou v konfliktu s online hrou a cheatováním. Aneb vyčistím si umatlaný sklo v Mi-8 a prolítnu se na serveru. No problem.
Upravil/a magot dne 27-11-2016 20:42

ukulele
57_OTU ajvn napsal:

Zifi.
Mám doma: X52 pro , Thrustmaster 1600m , Logitech extréme 3d pro, Saitek EVO
V Bos se koprtlají všechny stejně.

V IL-2-1946 , WT , ROF se nemrdlá ani jeden.
TAKŽEEEEEEEE ?????

Spletl jsem se snad v posledním příspěvku? Já lítám na prodlouženém WH a vadí mi jen komižlání na směrovce ... ty pedály Happy/MZM jsou hodně citlivé

Ondrej1
Tak stonásobná úspěšnost asi zrovna ne, mám v BoS nalítáno tak 12 hodin a ano, čekal jsem menší rozdíl v přechodu z 1946 na BoS, ale už jsem se do toho dostal tak ze 70%, za sebe říkám tak dvojnásobná max.

Rumcajs
magot napsal:dal jsem ti jasný příklad kde to funguje a jak to udělat.
To si nerozumíme, nedal jsi návod na nic. Ptal jsem se na možnost zabezpečit kód procesoru, který je 100% deterministický. Kódu, který, pokud běží lokálně, je zcela k dispozici uživateli.

Abys tomu rozuměl, nečekám, že bys měl odpověď. Na světě totiž není člověk, který by ji měl. Ptal jsem se jen pro formu, že bys třeba byl někde odjinud, že bys měl odpověď na neřešitelné otázky pozemského bytí. Cool
Non est specifica

Aces_Wild
Jde o to jak je BoX narozdíl od jiných titulů děravý online, ne o něco lokálního. DCS je v tomto na míle dál než BoX. Dokonce i CloD je dál než BoX a zabezpečit to museli hoši z Team Fusion. Snaha něco zabezpečit na 100% zavání utopií, ale vtip je v tom to udělat tak, aby ta práce na hacku/exploitu kvůli nějaké honbě za virtuální kariérou aka "stat hunters" nestála za to. Aby daná firma měla účinné nástroje alespoň na detekci manipulace s pamětí, případně (a to je podstatně jednodušší) práci s pamětí nastavit tak, aby se z toho nedalo číst jak z knížky.
Snažit se sám sobě vyrátit opak na věci nic nemění. BoX je děravý jak řešeto. Mizivá ochrana dat v paměti.
Osobně to není nic co by mě nedalo spát, bude to vždy hlavně o lidech zda si chtějí vypomáhat podváděním. Hrubě s tím nesouhlasím, ale krom /vote je to jediný co s tím mohu dělat.
Upravil/a Aces_Wild dne 27-11-2016 21:46

Ajvn
Rumcajs kuva co se tady sereš se svýma deterministickýma nokama, když tady řešíme vážné věci jako jsou: Komižlání a Omšelá sešedlost.Šklebící seŠklebící seŠklebící se

Baron
57_OTU ajvn napsal:...Barone, jestli napíšeš jak se ty skreenshoty dělájí tak to sem dám.Šklebící se

Skus stlacit PrintScreen Úsměv
Hals - und Beinbruch!

Ajvn
No to vím a co cál?Úsměv
Je to možná směšné, ale ja jsem fakt nic takového nedělal.Úsměv

Baron
Ked stlacis Print screen, chod do korenoveho adresara hry a tam najdes screenshot vo formate *.bmp

Napr. nieco taketo (ja si bmp konvertujem na jpg):

imageshack.com/a/img924/6752/nDgFBd.jpg

Potom obrazok uploadnes napr. na Imageshack alebo Phpotobucket (alebo cosi podobne) a odtial ho postnes sem. Thats all folks.

Ak mas nejake dalsie otazky, pokojne sa pytaj alebo posli PM. Poradime posluzime Úsměv
Hals - und Beinbruch!

magot
Saburo napsal:

Jako příklad jsou např. modifikovatelné kokpity v DCS které nejsou v konfliktu s online hrou a cheatováním. Aneb vyčistím si umatlaný sklo v Mi-8 a prolítnu se na serveru. No problem.

a proje to pak "interity checkem" když bude na serveru zaplej? (na těch zajímavých je zapnutý, btw.)
já to netuším, mody nemám...

ano. Mody máš, tedy ty "ofiko", např. EN verze kokpitu migu je taky modifikace.

Mira
by mně zajímalo co v tom videu tak uzkostlivě tají, že musel ty hodnoty na boku rozmazat ..
YouTube Video

Baron
Na ne sa vybodni, ja lietam napriklad bez nich. Pekne video, pekna pilotaz Macchi. Kto umi ten umi.

...pobavilo ma, ako sa ten druhy MiG vybodol na svojho kolegu. Myslim, ze si mali potom co povedat Šklebící se
Hals - und Beinbruch!

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,021,009 návštěv