November 26 2024 08:33:50
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
313_Nevo
Konecne poriadny update Úsměv
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

1stCL_Fucida
No...ne že by v tom updatu bylo něco nového, revolučního, fantastického...a tak, ale ten chlapík to prostě popsal přesně tak, jak to vidím já Úsměv. Výsledek je patrný z mého lehce upraveného podpisu Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Rumcajs
Jak říká Fučida, v zásadě vyvrátil dva mýty a potvrdil, že žádný sim nepočítá žádnou aerodynamiku. Že ta úloha aerodynamiky je řešená sbírkou křivek a ploch zadaných skrz tabulky koeficientů a dál pak interpolovaný. A že největší přínos ROFu k dané problematice je v tom, že zavedli ten proud od vrtule. (Možná se mohl i pochlubit, že až do 1.029 měli v tom jejich přínosu cosi přesně opačně). Na druhou stranu by asi nikdo soudnej nečekal nic jinýho a že to byl jejich hype, když tvrdili, že v ROFu rekonstruují historii tím, že cosi počítají. Prdlajs, interpolují koeficienty vycucané houfně z prstu. Ale to je v pořádku.
Tak hlavně že závěr je, že ta pokročilá simulace různých efektů vede k vyšší míře věrohodnosti simulace a hlubšímu prožitku. No a že BOS je modelován tak, aby ty virtuální stroje respektovaly známé hodnoty reálných předloh.

Farky
Tady je to samá zlatá cihla. Tak si říkám, kolik asi Čechů a Slováků do toho zatím šlo.

Mriswith
rekl bych, ze dost...

WT_Flan
Ja taky doufam, ze dost. Tudlety potencyjaly se musi podporovat Šklebící se

313_Nevo
Rume, no sak vieme citat. Aj ked kazdy asi trochu inak. Jakze 'zadny sim nepocita zadnou aerodynamiku', ked sa tam doslova pise 'aerodynamic force is calculated'!?

1stCL_Novotny
Dobrá když cihla tak cihla! Mrknutí
Jinak dnešní info je slušný. Úsměv Už jen doufat.

Rumcajs
313_Nevo napsal:

Rume, no sak vieme citat. Aj ked kazdy asi trochu inak. Jakze 'zadny sim nepocita zadnou aerodynamiku', ked sa tam doslova pise 'aerodynamic force is calculated'!?
Ne nepočítá to aerodynamiku. Interpoluje to tabulky dat, které jsou získané různě. Většinou empiricky. Pokud bys chtěl vědět, co to je počítání aerodynamiky, najdi si na Googlu "Mechanika kontinua", "parciální diferenciální rovnice" a pod. Ono to tam píše dost jasně, že tohle se nedělá a že vše je řízeno tabulkama.

Koty
Rumcajs napsal:

313_Nevo napsal:

Ne nepočítá to aerodynamiku. Interpoluje to tabulky dat, které jsou získané různě. Většinou empiricky. Pokud bys chtěl vědět, co to je počítání aerodynamiky, najdi si na Googlu "Mechanika kontinua", "parciální diferenciální rovnice" a pod. Ono to tam píše dost jasně, že tohle se nedělá a že vše je řízeno tabulkama.

Jsou základní tabulkové koeficienty a pak koeficienty, které se berou ze hry průběžně a doplňují do výpočtů pro vektorované veličiny, kde se počítá jejich velikost a směr. Například si to hlídá jaký je v daném místě tlak (ten si to bere z jiných výpočtů a tabulek), momentální rychlost, výkony,... je to hodně komplexní a fakt se nedá vyjmenovat takhle z fleku, co tam všechno je (to už by bylo jednodušší sem hodit zdroják).
Rien n'est parfait; c'est la vie!

1stCL_Fucida
Jak píše Rumcajs. Počítání aerodynamiky, tedy dynamiky plynů, je výpočetně nesmírně náročné a bude ještě pěkných pár let trvat, než půjde v reálném čase ofukovat komplexní "reálné" křídlo na běžných domácích mašinách. Nehledě na to, že bude dalších pár let trvat, než někdo zvládne to křídlo namodelovat tak podrobně, aby tohle celé mělo skutečně smysl. Tohle je jediná drobnost, kterou mohl ten chlapík v daném článku rozvést více do podrobna. Ale obecně byl jeho text super. Víceméně mě uklidnil, že se nezabývají pitomostma.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

1stCL_Novotny
Edit: Už to chápu.

Bierglass
Mriswith napsal:

rekl bych, ze dost...

muhehehehŠklebící se

Joe Hallenbeck
Rumcajs napsal:

S tou realitou to máš úplně pravdu Nevo. Třeba F. Fajtl měl tuším za celou válku 1 sestřel. Jenže oni ti kluci nechtěli umřít. Zatímco nám virtuálům to až tak nevadí. Tedy podnikáme věci mnohem odvážnější (jestli se tomu dá odvaha říkat), než co dělali ve skutečnosti. To samo o sobě přináší ten náboj zábavy. Nevidím důvod, aby se blblo kolem roll rate a turn rate a maximální rychlosti a přitom se úplně kašlalo na omezení těch výkonů. Ostatně ty simy mají přepínače realizmu a není důvod, aby i tkzv. full real server neměl volbu "ComplexRadiatorManagement=OFF".
Každej tu svojí zábavu vidíme trochu jinak. Masomlejnky jsou jistě zábavné a když mám náladu, taky zajdu třeba na Flying Circus, kde za deset minut umřu 10x a mám 10 sestřelů. Ale většinou mám náladu na to, abych někde lítal a lovil nepozorné a utíkal přesile. Nejvíc mě potěší, když dokážu překvapit skupinku a sundat jim třeba posledního a zdrhnout ve zdraví. Nebo když se nachomejtnu k souboji a vystihnu nějakého enemy, který si myslí, jak právě udělal dokonalý úhybný manévr, jen nevěděl, že tam je ještě jeden. Klidně 15, 20 minut a občas i víc hledám příležitost.

Vnímám to stejně. Nic mě nepotěší více, než přežít, i za cenu lovení jednotlivců, nebo formací bombardérů a třeba 3/4 hodiny bez kontaktu.
Jedna z věcí na CLODu co se mi líbí je, že je trochu komplexnější, než starý IL. Čas od času potkám při rolování týpka, co to prostě na zemi uvaří. A to jsou ty rozdíly, které postupně mohou rozhodovat na virtuálním nebi. Líbí se mi práce s motorem, chladičem, otáčkami, při manévrech se chladí hůře (alespoň se mi tak zdá) a to je to co mi posunuje zábavu zase o kousek dále. Pořád zkouším, kam až můžu zajít, kolik toho motor vydrží. Ze začátku jsem lítal pomalu, teď mnohem rychleji. A to se mi líbí, vidím u sebe s nalétanými hodinami postupné zlepšování a to mě baví. Na strhující dogfighty se stále necítím, pořád se mám co učit, na lov bomberů to už ujde.
313_FlyBoy
RY-C

313_Nevo
Samozrejme su vypocty a vypocty, ale nechcel som aby to vyznelo ze len naplnia excel sheet a ten LaGG veselo poleti, ze Úsměv

TozziFan
X Novotny napsal:

Dobrá když cihla tak cihla! Mrknutí
...

Držím basu.

Alan Grey
[img]http://www.alan-grey-page.cz/wp-content/uploads/2013/09/24092013_il2_bos.jpg[/img] is not a valid Image.

http://www.alan-grey-page.cz/
Baron
Tak to som veru zvedavý...
Hals - und Beinbruch!

WT_Horrido
Už to jede.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Alan Grey
WT_Horrido napsal:

Už to jede.

Velmi zajímavé... večer dám nějaké screenshoty na stránky Mrknutí

http://www.alan-grey-page.cz/
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,048,424 návštěv