Battle of Stalingrad - žvanírna !!!Locked!!!
|
Rumcajs |
Přidané 25-02-2018 14:55
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Ano, to mi říkají všichni. Občas i vynechají ty neutrály a rovnou ukazují prstem. Někdo tu černou vovci musí dělat. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 25-02-2018 15:00
|
Stařešina
|
No kroutíkem. Prostě mám dvě osy fyzického zařízení (nebo dvou zařízení) spojený do jedný osy. Jedna osa je hlavní a ta druhá v ráci té první posouvá střed. Úplně stejně jako funguje skutečný trim. Kroucením trimu posouváš rovnovážný střed hlavní osy. Pusť si ROFko a vomrkni nastavování těch os v ROFku. A teď si představ, že to posouvání rovnovážné polohy můžeš dělat za letu kroutíkem, že nemusíš do nastavení. Dokonce umím i měnit tvar té křivky, ale to už je pro HC fajnšmekry. |
|
|
|
ukulele |
Přidané 25-02-2018 15:25
|
Uživatel
Příspěvek: 1769
Založený: 21.03.15
|
Co je to kroutítko? |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 25-02-2018 16:01
|
Stařešina
|
Takovej ten .. no .. hajzlík, co tím kroutím potenciometr. Ale může být klidně i posuvný potenciometr. Zkrátka mám trim box, což je škatulka s nějakou elektronikou píchnutou na USB, a v tom sadu otočných potenciometrů, který ovládám takovejma kolečkama. |
|
|
|
Hot_Dog |
Přidané 25-02-2018 16:04
|
Diskutující
Příspěvek: 4034
Založený: 15.10.14
|
Rumcajs napsal:
No kroutíkem. Prostě mám dvě osy fyzického zařízení (nebo dvou zařízení) spojený do jedný osy. Jedna osa je hlavní a ta druhá v ráci té první posouvá střed. Úplně stejně jako funguje skutečný trim. Kroucením trimu posouváš rovnovážný střed hlavní osy. Pusť si ROFko a vomrkni nastavování těch os v ROFku. A teď si představ, že to posouvání rovnovážné polohy můžeš dělat za letu kroutíkem, že nemusíš do nastavení. Dokonce umím i měnit tvar té křivky, ale to už je pro HC fajnšmekry.
Nutno ovšem Rume poznamenat, že si tímto způsobem naopak mužeš škodit u letadel, který ve hře mají trim. Konkrétně si tím mužeš zhoršit aerodynamickou čistotu letu a tím zejména rychlosti a to i v případě, kdy máš krásně vytrimováno do vodorovného letu. 100% pak takto činíš, pokud tímhle způsobem trimuješ i fokáče a befka, která nemají vlastně trim, ale nastavitelný celý stabilizátor. Vodorovného letu totiž mužeš dosáhnout různou kombinací nastavení stabilizátoru a pohyblivé plochy a je jasné, že v případě, kdy stabilizátor s pohyblivou plochou tvoří jakoby písmeno V nebo obráceně jakoby stříšku, je aerodynamický odpor větší, než pokud jsou v jedné rovině ve stejném režimu letu. Pro trimovací plošky pak platí to samé, jen v menší míře. Sem si skoro jistý, že tento jev je v BOSku simulován, neříkám však jaký konkrétní vliv v km/h to muže mít, to nemám vyzkoušené. Vše má tedy své pro a proti, nemožnost používat trim na osách tam kde to bylo v reálu možné mě taky štve, ale budu muset vydržet, až to přidělaj tvůrci do hry. Mají to v plánu, mělo to být již hotové, ale na můj poslední dotaz někdy na jaře Han odpověděl, že je tato fičura pozdržena, jelikož upravovali tu Směrovku a to jim sebralo čas a konkrétního vývojáře na další věci, které měli v plánu včetně trimů, ovládání palivových nádrží, API atd... |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 25-02-2018 16:10
|
Stařešina
|
Tak je třeba říct, že mám profily, kde si podle potřeby zapínám či vypínám trim té které osy. V ROFku mám skoro pro všechny letadla trim zaplý na všech osách, páčto ty krámy většinou neznají trim vůbec. Vyjímku, tuším, tvoří SE5a a Bristol Fighter. V BOSku pak mám standardní profil, kde trim mám jen na směrovku a křidélka, ale mám i profil, kde nemám trim žádný.
Tedy já to trimování osou používám jen tam, kde to je fakt potřeba. Pokud třeba zrovna letím Miga 3, pak trimuju jeho trimama a ne osama. A výškovku v BOSku v principu jen prostředkama hry. |
|
|
|
Ajvn |
Přidané 25-02-2018 16:14
|
Diskutující
Příspěvek: 2485
Založený: 30.05.07
|
V BoX jdou přece trimy: P-R-Y nastavit jen na čudlíky.
Tak jaké kroucení či posouvání poťáků? |
|
|
|
1stCL_Jiricek |
Přidané 25-02-2018 16:31
|
Uživatel
Příspěvek: 1275
Založený: 04.10.05
|
57_OTU ajvn napsal:
Tak jaké kroucení či posouvání poťáků?
Když mělo éro trim polohový (elektrický nebo hydraulický), jde to nastavit jen na čudlíky. Když mělo trim plynulý (mechanický), jde to na tlačítka i na osu. Bohužel tvůrci při modelování rychlosti ručního trimování vycházeli z fyziologie pilota s obrnou... |
|
|
|
606_JuLB |
Přidané 25-02-2018 16:57
|
Uživatel
Příspěvek: 747
Založený: 26.06.13
|
1stCL_Jiricek napsal:
57_OTU ajvn napsal:
Tak jaké kroucení či posouvání poťáků?
Když mělo éro trim polohový (elektrický nebo hydraulický), jde to nastavit jen na čudlíky. Když mělo trim plynulý (mechanický), jde to na tlačítka i na osu. Bohužel tvůrci při modelování rychlosti ručního trimování vycházeli z fyziologie pilota s obrnou...
Asi som niečo minul...
Jak, Lagg, Lavocka mali trimi aké?
A v hre sa dá ju namapovať aké? |
|
|
|
magot |
Přidané 25-02-2018 17:02
|
Fusioner
Příspěvek: 17611
Založený: 19.06.08
|
jako 777 by měli vydat ke každým letadlu nějakou matrix tabulku a přesně popsat ten a ten element XXX (jméno v nastavení) lze namapovat pouze na tlačítka nebo i na osy (případně pouze na osy). Takhle aby se v tom prase vyznalo ...
Případně si vytvořit náš komunitní matrix zde:
http://www.battle...i-ovladani |
|
|
|
1stCL_Jiricek |
Přidané 25-02-2018 17:18
|
Uživatel
|
EDIT: smazáno, neboť šlo odpoveď na příspěvek, který byl smazán. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 25-02-2018 17:24
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
JJ, sorry (smazal jsem to za deset vteřin po uveřejnění :-). Mechanicky to mají německá éra, ne? Kde jde o naklánění stabilizátoru, ne trim? Nebo se pletu?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
ukulele |
Přidané 25-02-2018 17:32
|
Uživatel
|
Rumcajs napsal:
Takovej ten .. no .. hajzlík, co tím kroutím potenciometr. Ale může být klidně i posuvný potenciometr. Zkrátka mám trim box, což je škatulka s nějakou elektronikou píchnutou na USB, a v tom sadu otočných potenciometrů, který ovládám takovejma kolečkama.
můžeš to vyfotit? To by mě zajímalo |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 25-02-2018 17:46
|
Stařešina
|
Takto to vypadá https://photos.ap...n4c40lyEX2 |
|
|
|
ukulele |
Přidané 25-02-2018 17:50
|
Uživatel
|
Díky. To je moc pěkná záležitost |
|
|
|
1stCL_Jiricek |
Přidané 25-02-2018 18:14
|
Uživatel
|
310_cibule napsal:
JJ, sorry (smazal jsem to za deset vteřin po uveřejnění :-). Mechanicky to mají německá éra, ne? Kde jde o naklánění stabilizátoru, ne trim? Nebo se pletu?
Jo, mechanicky to má zřejmě jen Bf109. Ostatní německá éra to mají elektricky. Odpovídá to skutečnosti.
Jinak při mapování není potřeba vědět, jak to bylo. Buď vám to u daného éra v key-settings dovolí osy nebo nedovolí. Není to tak, že někde jinde v nastavení jde najít řádek s analogovým nastavením. Nastavení pro daný stroj je jediné.
P.S.Mechanicky to mají německá éra, ne? Kde jde o naklánění stabilizátoru, ne trim? Nebo se pletu?
Fakt, že jde o stavění stabilizátoru a nikoli o trimovací plošku nepředurčuje, zda je to mechanicky nebo jinak. To jen kdyby to tak někdo vyrozumněl... |
|
|
|
Ajvn |
Přidané 25-02-2018 19:14
|
Diskutující
Příspěvek: 2485
Založený: 30.05.07
|
Které letadlo(a) má(jí) trim, třeba výškovky ,jinak než na klavesu?
Žádné takové jsem ještě nepotkal. Ale fakt je,že nemám všechny.
Rumcajs mohl bys třeba vysvětlit jak bych mohl ten tvůj mechanický čít dostat konkrétně třeba do P-40 ? |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 25-02-2018 19:59
|
Stařešina
|
57_OTU ajvn napsal:Rumcajs mohl bys třeba vysvětlit jak bych mohl ten tvůj mechanický čít dostat konkrétně třeba do P-40 ? Napsal bych do Googlu UJR. No a měl po ruce nějaké volné osy. Nebo na to jdi jako já, začni programovat. |
|
|
|
1stCL_Jiricek |
Přidané 25-02-2018 20:17
|
Uživatel
|
57_OTU ajvn napsal:
Které letadlo(a) má(jí) trim, třeba výškovky ,jinak než na klavesu?
Žádné takové jsem ještě nepotkal. Ale fakt je,že nemám všechny.
1stCL_Jiricek napsal:
... mechanicky to má zřejmě jen Bf109. Ostatní německá éra to mají elektricky. Odpovídá to skutečnosti.
Tedy na "páčku" to může mít jen Bf109. |
|
|
|
606_Druindin |
Přidané 25-02-2018 20:22
|
Diskutující
Příspěvek: 4090
Založený: 18.01.10
|
Ve hře je třeba čistě tlačítkovej fokáč a čistě na osu befko - což je správně.
Rusky era jako Mig, Jak, lagg by měly být taky na osu, ale maj to kikoti na tlačítka. Proč tomu tak je netušim, asi by bylo moc drahý udělat to správně jak němcom. |
|
|