November 26 2024 07:37:35
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
clone9cz
... ale jinak za WoT vůbec neplatíš, že ano ? Jděte do háje oba.

http://www.wwii-illusion.net
Rumcajs
Šmankote co vám vadí na koupi letadla? V ROFu si taky kupujete letadla a nikomu to nevadí. Nějak nerozumím tomu, proč by si člověk měl v simu letadlo vylítat? Přeci to není MMO a ten jejich pokus, že tam ten prvek zavedou, vedl zjevně k nesouhlasu v komunitě a tak si uvědomili, že je to kravina. Přeci když autor mapy G2 a Jak na mapu nedá, tak tam nebudou. A když to tam dá, tak to bude dostupné pro každého.

Baron
clone9cz napsal:

... ale jinak za WoT vůbec neplatíš, že ano ? Jděte do háje oba.

WT = War Thunder, liebe Clone. Cestu do hája nájdeš vľavo za rohom Šklebící se

Rumcajs napsal:

Šmankote co vám vadí na koupi letadla? V ROFu si taky kupujete letadla a nikomu to nevadí. Nějak nerozumím tomu, proč by si člověk měl v simu letadlo vylítat? Přeci to není MMO a ten jejich pokus, že tam ten prvek zavedou, vedl zjevně k nesouhlasu v komunitě a tak si uvědomili, že je to kravina. Přeci když autor mapy G2 a Jak na mapu nedá, tak tam nebudou. A když to tam dá, tak to bude dostupné pro každého.

Moja reč.
Hals - und Beinbruch!

CSL1_Talbot
Rumcajs napsal:

Moje slovaMrknutí
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.

WT_Horrido
Taky už se těšíte na betu?

Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Rumcajs
WT_Horrido napsal:

Taky už se těšíte na betu?

Šklebící se
No já se těším jak malej kluk. Když vidím, jak slibujou hodně realistickej flight model a střelbu, určitě mě to láká. Pořídil jsem si před týdnem DCS a zkouším vožužlávat tu Doru. No a když vidím ten obrovskej rozdíl mezi FM v tom DCS a v CLODu, říkám si, že by se to v BOS mohlo spíš blížit tomu DCS. Vůbec by mi nevadilo, kdyby stoupla komplexnost ovládání. Kdyby reálně fungovaly teploty a strukturální omezení nejenom křídel, ale i motoru. Páčto to by do toho všeho vneslo skutečnou závislot na pilotovi. Ne jak v CLODu, kde se to zmrsklo na Spitové kroutiče a Bfkové boom-zoomery. Pořád na plnej plyn, ruka spit pilota na klapkách.

Baron
Horri neprovokuj Šklebící se Už aby sme BoS mohli testovať - kuwa už sa neviem dočkať až natlačím svoje pozadie do Fw-190A... Šklebící se
Upravil/a Baron dne 19-09-2013 11:14
Hals - und Beinbruch!

CSL1_Talbot
No ja sa momentalne netesim (pac nemam momentalne PC-reklamacia MBŠklebící se)
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.

313_Nevo
Rumcajs, a co by si tak ocakaval od suboja Spit vs 109? 109kove krutice a Spitacke zoomery?
Ani pridanie dalsich strukturalnych obmedzeni do toho moc neprinesie si myslim. Zabuda sa na jednu vec uz dlhe roky, a to, ze okrem lietadiel sa vzdusneho suboja ucastnia aj dve ludske bytosti. A pokial sa nepristupi k modelovaniu ich dalsich strukturalnych obmedzeni, tak sa to zas tak moc nikam neposunie sa obavam.

A na druhu stranu chceme to vobec? Zoberme si Hartmanna, 1404 bojovych misii a 352 zostrelov (udaje su z wiki, pokial ma niekto pocit ze nie su spravne, tak nech to nehovori mne ale nech to ide na wiki zmenit Mrknutí )
Takze 1404 / 352 = cca 4 tj. mozme povedat ze kazdy stvrty let dal niekho dole. Keby som bol len z polovice tak dobry ako on, tak bych mohol dat dole enemaka kazdy 8 let. Toto by ma na pocitaci teda moc nebavilo. Úsměv
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Rumcajs
313_Nevo napsal:
Rumcajs, a co by si tak ocakaval od suboja Spit vs 109? 109kove krutice a Spitacke zoomery?

No základ čekám tento. Ale taky by bylo fajn, kdyby nebylo možný honit ty motory neustále na plný výkon. Rozuměj, reálně měly ty stíhačky cestovní rychlost a ta byla významně pod maximálkou. Max výkon byl limitovanej časem, po kterej byl použitelnej. Pokud to pilot přehnal, dojel na to. Ty motory prostě nevydržely plnej knedlík celou misi. No pokud by se letadla pohybovala po tom světě cestovní rychlostí, v tu ránu by jinak vypadal třeba Hurrik. Pak by pro pilota Hurriku bylo možné, aby překvapil Bfko, co nedává pozor. V CLODu je to tak, že musí mít veliké štěstí, aby Bfko dojel, páčto každý Bf letí na plnej kotel. To samé platí i z druhé strany. No a to časové a teplotní omezení by vneslo do hry další prvek, který k těm mašinám patří stejně jako maximální výkony a poloměry zatáčení.
Další věc je FM. Nějak mi přijde, že ty letadla v CLODu se říděj relativně snadno. Při srovnání s DCS rozhodně. Nejsa skutečný pilot, nemůžu na to mít osobní názor. Jen tak nějak předtuchu, že to DCS asi bude věrnější. Páčto si myslím, že řízení letadla na hraně je prostě náročné. No a v CLODu mi to moc náročné nepřijde. Letadla jsou taková hodná, hezky vychovaná.
Upravil/a Rumcajs dne 19-09-2013 12:15

Baron
313_Nevo napsal:
...Zoberme si Hartmanna, 1404 bojovych misii a 352 zostrelov (udaje su z wiki, pokial ma niekto pocit ze nie su spravne, tak nech to nehovori mne ale nech to ide na wiki zmenit Mrknutí )
Takze 1404 / 352 = cca 4 tj. mozme povedat ze kazdy stvrty let dal niekho dole. Keby som bol len z polovice tak dobry ako on, tak bych mohol dat dole enemaka kazdy 8 let. ...

Hartmann bol cheater Cool, použival AIMbot a mal stále zapnuté IDDQD Šklebící se

P.S. 352 sú oficiálne uznané zostrely. Koľko bolo neuznaných sa už asi nedozvieme.
Hals - und Beinbruch!

Hoper
Rumcajs napsal:

Nemám problém s koupením letadla (do hry, v reále ano :), jen jsem bral to, že pro začátek ty dvě éra mohly být až "za zásluhy"... Proč by se mi to líbilo jsem psal někde výše.

Rumcajs napsal:

313_Nevo napsal:

No základ čekám tento. Ale taky by bylo fajn, kdyby nebylo možný honit ty motory neustále na plný výkon. Rozuměj, reálně měly ty stíhačky cestovní rychlost a ta byla významně pod maximálkou. Max výkon byl limitovanej časem, po kterej byl použitelnej. Pokud to pilot přehnal, dojel na to. Ty motory prostě nevydržely plnej knedlík celou misi. No pokud by se letadla pohybovala po tom světě cestovní rychlostí, v tu ránu by jinak vypadal třeba Hurrik. Pak by pro pilota Hurriku bylo možné, aby překvapil Bfko, co nedává pozor. V CLODu je to tak, že musí mít veliké štěstí, aby Bfko dojel, páčto každý Bf letí na plnej kotel. To samé platí i z druhé strany. No a to časové a teplotní omezení by vneslo do hry další prvek, který k těm mašinám patří stejně jako maximální výkony a poloměry zatáčení.
Další věc je FM. Nějak mi přijde, že ty letadla v CLODu se říděj relativně snadno. Při srovnání s DCS rozhodně. Nejsa skutečný pilot, nemůžu na to mít osobní názor. Jen tak nějak předtuchu, že to DCS asi bude věrnější. Páčto si myslím, že řízení letadla na hraně je prostě náročné. No a v CLODu mi to moc náročné nepřijde. Letadla jsou taková hodná, hezky vychovaná.

Na začátku mi Pony v DCS přišel děsně složitej. Obzvlášť, když jsem si pustil Pony vs Pony...
Jenže když jsem se s ním trošku obeznámil, jezdí poslušně jako správně vychovaný koník. A nepřijde mi, že o nijak výrazně jinak/lépe než v BoBku. Snad jen přistání (a možná starty) jsou v BoB jednodušší - stačí mít správnou rychlost a sedneš v poho se vším. U DCS si musíš dát bacha i na dobržďování a pojíždění. A nejen u Ponyho.
A Hurri asi bude o dost poslušnější obecně než P-51, nemyslíš ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

313_Nevo
Sranda je, ze chalani sa tot nedavno bavili o CLODe a o tom, ze ako je lahko BR20 prehriat, alebo podchladit. Preco to nefunguje u stihaciek je otazka pre vacsich odbornikov. Kazdopadne CLOD je zmetek, takze sa mozno niet co cudovat niektorym nedostatkom Úsměv

Pre mna osobne je ideal FM ako v IL2 v4.09
Vsetko nad tym uz podla mna ubera na zabave a je jedine super, ked sa to da povypinat Mrknutí
Ked hram na pocitaci, chcem byt eso, nie sa trapit.
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Rumcajs
Možná je to věc pocitů. Ale přijde mi, že v CLODu se dá v zásadě chovat k těm letadlům mnohem neurvalejc. A že se dá dost těžko udělat velká chyba v řízení letadla.
Hele když se podíváš na ty reporty z BOSu, tak tam lidi říkaj, že to není snadné uřídit. A že není snadné něco trefit. Předpokládám, že maj za sebou zkušenost s Il2 a s CLODem a že to je tedy porovnání. Mno ... jestli nemluvěj přesně o tom, o čem mluvím já.
A o těch teplotách a cestovních rychlostech snad ani není nutné dál mluvit.

Saburo
Ono s těmi motory to nebude tak jednoduché. Je i na netu dost reportů od pilotů, kteří v nějaké situaci motor potrápili přes povolený limit a motor běžel dál atd.
Ty limity byly nastavené tak aby i při dalším letu motor dával (byly zachovány) tabulkové výkony (Ruské a Japonské sou zvláštní kapitola). Chci říc, že motory (třeba RR, PW...) mohly běhat přes limit ale byla tím zkracována jejich životnost a rostlo opotřebení, tyto dvě vlastnosti nejsou nijak simulovány a vlastně snad ani nemůžou (možná v next-gen singl kampani Úsměv ).
Ve hře je každému jedno v jakém stavu bude motor po letu, po zmáčknutí tlačítka "refly" nafásne nový.
Mohlo by být zajímavé takové udělování nějaké penalizace za zhuntovaný motor. Ale to by ESA asi nepřekousla, bo by se blbě honil streak...

Opravdu myslíš, že Poník byl zlobivější než Hurri? Obzvlášť s prázdnou trupovou nádrží. Jistě byl citlivý na kroutící moment vrtule, ale jinak?

1stCL_Fucida
Saburo napsal:
Mohlo by být zajímavé takové udělování nějaké penalizace za zhuntovaný motor. Ale to by ESA asi nepřekousla, bo by se blbě honil streak...

Pokud by bylo zajištěno, aby ti, kteří pokadé chcípnou, měli nějaký postih a nebyli tak staršími letadly postiženi jen ti dobří, pak by jim to snad ani nevadilo Úsměv.

Opravdu myslíš, že Poník byl zlobivější než Hurri? Obzvlášť s prázdnou trupovou nádrží. Jistě byl citlivý na kroutící moment vrtule, ale jinak?[/quote]

Tlustý turbulentní profil bude v kritických chvílích prakticky vždy hodnější, než tenoučký laminár (pomineme-li transsonické oblasti proudění). Hurricane, pokud vím, byl navíc opravdu hodně stabilní, kdežto Mustang zase až tak moc ne (zvlášť po odebrání vrchní části trupu). Určitě bych dobrotu Mustangu nesrovnával s dobrotou Hurricanu.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Saburo
1stCL_Fucida napsal:

Pokud by bylo zajištěno, aby ti, kteří pokadé chcípnou, měli nějaký postih a nebyli tak staršími letadly postiženi jen ti dobří, pak by jim to snad ani nevadilo Úsměv.

Souhlasím, bohužel toto v on-line hře nezabezpečíš tudíž ani nemůžeš nikoho postihnout při dalším letu za něco spojeného s jeho letounem v předchozím letu. A proto nemá cenu naříkat nad hráči, kteří honí motory nad limity, ty motory (většina) to zvládaly, otázkou bylo jak dlouho.
Ale v off-line kampani proč ne, piloti mívali přidělený letoun a když ho "opotřebovali"...
V tom druhém se nehádám Úsměv

Rumcajs
Ono by úplně stačilo, aby se dal motor uštvat jako v DCS. Tedy na teplotu, to není věc opotřebení, to je věc okamžitého zničení. A případně aby byly limity pro známá omezení vedoucí k okamžitému zničení. Třeba delší boost by zničil kliku motoru. Bfku by se mohly propalovat písty. Že se letadla honila nad továrníma specifikacema, to je jasné. Píše o tom i Golodnikov, jak lítali P40, aby mohli konkurovat Bfkům. Nicméně i tak si myslím, že tyhle potvory prostě nevydržely plný kotel celou misi. Navíc si nemyslím, že ty krátkodobé limity byly daleko od pravdy. Jistě že limit nazvaný "maximální trvalý výkon" se dá ignorovat, pokud člověk nemá v úmyslu dosáhnout plánované životnosti motoru. Ale třeba ty 5ti minutové limity už tak pro srandu králíkům (sorry Horrido) nebudou.

1stCL_Fucida
motor se dá v CLODu uštvat, ne? Jde to ve Šturmovi, v CLODu, v RoFu...předpokládám, že to půjde i v BoSu.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

310_Pip
V CLODu uštveš spita, hurrika hůře, 109 s automatem vrtule se mi nepodařilo, jinak taky, ostatní nehodnotím, páč málo nalítáno...
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,048,219 návštěv