DarkTatka napsal:
No, ale treba ARMA ma mnohem pokrocilejsi editor a moznosti skriptovani, a se zpetnou kompatibilitou problemy nema (a deprecated metody avizuje dlouho dopredu). Vim co se snazis rict, ale ne kazdy je Microsoft.
V tomhle máš pravdu Tatko. Zdaleka ne každý je M$. Kdyby to mohli dělat tak dobře, jako to dělají M$, bylo by to zlaté. Ono jde o peníze. Když jsou peníze, lze najmou lidi. Když je dostatek peněz, lze najmou dostatek lidí. A lze vybudovat metodiku a kvalitu a plánovat. Když je to bída s nouzí, vaří se z vody. Tohle se nedá okecat, jakmile je projekt větší, jde prostě o peníze a skoro nic víc. Malý projekty jsou závislé na genialitě tvůrců, velké na objemu prostředků. Mimochodem, jaký rozpočet má ARMA v porovnání s DCS?
UVP_Apo napsal:Teoreticky lze říct, že ta "dynamická" kampaň výše je létatelná teď a tady a kdo si ji chce užít, musí hned, páč za půl roku už nemusí fungovat...
DT/1C se taky snažilo taky aby všechno bylo zpětně kompatibilní. V 4.12 je možné zahrát si mise z 4.09 celkem bez problémů. I když teď u 4.13RC to je docela problém
Rumcajs napsal:
V tomhle máš pravdu Tatko. Zdaleka ne každý je M$. Kdyby to mohli dělat tak dobře, jako to dělají M$, bylo by to zlaté. Ono jde o peníze. Když jsou peníze, lze najmou lidi. Když je dostatek peněz, lze najmou dostatek lidí. A lze vybudovat metodiku a kvalitu a plánovat. Když je to bída s nouzí, vaří se z vody. Tohle se nedá okecat, jakmile je projekt větší, jde prostě o peníze a skoro nic víc. Malý projekty jsou závislé na genialitě tvůrců, velké na objemu prostředků. Mimochodem, jaký rozpočet má ARMA v porovnání s DCS?
Viděl bych i rozdíl v firemní kultuře - ta vychází z lidí, ne z peněz. Lidem prostě nesmí být jedno, jestli to mohli udělat líp. Projevuje se to pak ve všech vrstvách projektu, od kódu, dokumentace, changelogů, vystupování před komunitou .... Zmiňovaní BIS jsou velmi, ale opravdu velmi dobří v komunikaci s komunitou. Ruské týmy (Eagle Dynamics, 1C ..) jsou na tom naopak dost bídně.
ED a 1C na mě působí arogantním stylem "nechte mě to dělat a nekecejte mi do toho" na všech úrovních, což mě vždycky akorát tak vytočí. Naopak pročítání deního changelogu zmiňované army (a to jsem ji skoro rok už nespustil!) mi navrací naději v budoucnost lidstva.
fajne obrazky Baron, len postuj.
siel bych hned polietat, ale ked mi moje denne starosti a radosti teraz koncia vecer o 22:00. tak som rad, ze si precitam par prispevkov vo vlakne o 4K TV na ED fore aby bolo o com snivat a idem spat
btw ja vacsinou chodim na tie ostrostrelecke ako Burning Skies, ACG, DOW a tak, na MBckach som bol asi iba raz
fajne obrazky Baron, len postuj.
siel bych hned polietat, ale ked mi moje denne starosti a radosti teraz koncia vecer o 22:00. tak som rad, ze si precitam par prispevkov vo vlakne o 4K TV na ED fore aby bolo o com snivat a idem spat
btw ja vacsinou chodim na tie ostrostrelecke ako Burning Skies, ACG, DOW a tak, na MBckach som bol asi iba raz
Nevo, kedykoľvek sa zastav (platí samozrejme aj pre ďalších čo si chcú zalietať DCS), lietame prakticky každý deň, nielen WW2 stroje a samozrejme nielen www.mb2.cz. Napr. na DCS sme boli včera do 01,15 a bol big fun Takže 22,00 je čas akurát, vtedy viac-menej prichádzame do DCS z BoS alebo RoF alebo CloD (ale to posledné už veľmi nelietame)
Upravil/a Baron dne 06-02-2015 09:02
Jestli jste to ještě nezaregistrovali, na UVP jsme rozjeli nový seriál psaný bývalým pilotem AČR Ing. Robertem Stejskalem, který do roku 2014 létal se strojem JAS-39 Gripen. Za svoji dlouholetou kariéru vojenského pilota si vyzkoušel bezpočet strojů a postupně nás ve svých článcích se svými zážitky (nejen) s nimi seznámí. Mimo jiné autor rovněž chystá knihu...
V současné době si můžete přečíst první 4 díly (od starších k novým):
Gripen ne, Eurofighter pravděpodobně rovněž ne, nicméně na tom dělají tvůrci Hawku, což mluví samo za sebe (tedy na 99% ne), nicméně pokud se poštěstí, tak 2020+
současné plány vydání modulů od VEAO, podle jejich lidí
Typhoon - do konce roku (prý tohoto)
P-40F - březen/duben
Bearcat - květen/červen
Spitfire - srpen
Wildcat a Buchon - Q3,4
a
Vampire - někdy později Q2,3
vše tento rok...
no optimismus jim nechybí
Zoznam pekny ale ohladne datumov vydania som hodne skepticky. BTW - proti comu bude lietat Bearcat a Wildcat? Z coho budu startovat? Z USS G. Bush? O Buchonovi ani nehovorim, ale budiz, to je povojnovy stroj. Vampir proti MiG-15, ok, moze byt.
Upravil/a Baron dne 07-02-2015 12:30
Jsou to magoři, dělaj z DCS nablblej flight simulator. Nějaká konzistence s prostředím a dějem je jim ukradená. Prostě budou lifrovat nesmyslný letadla horem dolem ...
Osobně si nekoupím ani jeden kus. Až bude mapa normandie, pak jen ty který tam patřily.
Myslím že v DCS se otázka proti komu a kde až tak neřeší. Jde především o detailní simulaci letadla a avioniky.
Stejně tak se můžeš ptát, proti čemu bude lítat P40F. Proti Doře a Kurfiřtovi?
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.