57_OTU ajvn napsal:
FM v žádném případě není (z toho v čem jsem letěl) jednodušší nebo jakkoli horší než v IL-2. Připadá mi že je spíše mírně náročnější. Všechny letadla ve kterých jsem ve WT letěl jsem si po přistaní a ukončení hry, okamžitě pro srovnání proletěl v IL-2. (skusil někdo udělat totéž?) Nenašel jsem absolutně nic co by mne pobuořilo nebo rozesmálo. Absolutně bych WT nelítal kdyby FM byl proti IL-2 byť jen o fous horší.
Když je řeč o tech FM, umí už aircobra plochou vývrtku, ze které se nedá dostat asi tak během půl otáčky?
Aircobra je pověstná tím, že jakmile zavrtá, tak je lepší vyskočit, než se snažit to vybrat. Ve WT mě tohle chování moc napodobit nešlo (ale bude to snad už rok co jsem to zkoušel naposled a na simulátor nastavení, žádná arkáda s instruktorem, v té době se to asi jmenovalo RTB ).
Dostat cobru do ploché vývrtky, mě dalo celkem zabrat a vybrat se dala prakticky ihned.
Třeba starej šturm má tohle docela podchycené.
Celkově mě přišel FM ve WT, takovej chudší o tyhle detaily. Všechny letadla lítali tak, nějak "podobně", bez osobnosti. (kdyby mě někdo v IL2 vyměnil kokpit mezi BF a Spitem, tak si budu říkat kurva co se děje... ve WT bych to asi ani něpoznal )
Asi je to i tím množstvím létatelných strojů, kdy to tam nasekali jedno za druhým, ale jak říkám, je to už tak rok co jsem zkoušel naposledy, takže je možné, že FM jednotlivých letadel prošel nějakou revizí. Čímž se dostávám zpátky k mé otázce, a když mě řeknete, že umí, tak to asi zase nainstaluju
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
mám skromnou otázku: jaký je dneska rozdíl ve FM Sturma a WT?
ILa si nechci instalovat ze tří důvodů
-nehci lítat čtyři simulátory
-ILa jsem zabalil před mnoha lety, protože jsem byl otravéný právě z FM ("chuťovky" typu La na plný přitažení+trim v plochý zatáčce, bez výhledu na stall, leda až po vyčerpání benzínu)
-IL je ošklivej... (já vím že hardcore pilotovy by stačil černobílý sim s křížkem, kterým by plival po obdélníčcích malé kuličky kdyby výměnou za tu bídu mohl používat alespoň dvě namapovaný klávesnice a zároveň by to mělo historický planeset na úrovni dnů a hodin, ve kterých se v nějaký Horní Dolní potkala konkrétní letadla, ale mě se líbí pocit, že sedím v letadle a venku je krajina... )
nejde o flejm, mě jen zajímá, kde je dneska letový model IL2 a právě třeba ve vztahu k WT
On starý šturm není graficky horší či lepší, je specifický, mnoho starších map nebo kokpitů prošlo remakem (pro hsfx)a ty později přidané už mají slušnou úroveň, některý kokpity od moderů vypadají hrozně to jo. Remakem prošly i komplet efekty střelby a všemožný exploze. V mamutím záběru hry tak bude vizualizace a úroveň FM vždy kolísat.
Myslím si, že honba za grafikou nepřinesla zatím nic moc dobrýho, objekty nebo letouny z většího počtu polygonů od jisté rozumné hranice nejsou přínosem pro bojový sim, v rychlé akci viděno zevnitř kokpitu to není podstatné. Podstatné to je hlavně pro marketing. Nové hry tak trpí nákladným zdlouhavým vývojem a zatím neukázaly, že by sice více členitý povrch dokázaly roztáhnout na větší plochu případně bez omezení viditelnosti či tam přidat dostatek objektů. Mohou mít hezké grafické pozlátko, které je k ničemu. Ohledně FM mají obě hry své kostlivce.
Šturma si proto můžeš klidně opět nainstalit (věnovat čas komplikovaný instalaci a ladění konfigu) s vědomím, že v počítači nemáš nic zastaralého, protože šturm časem zraje jako dobré víno.
Paci sa mi na tom i fakt, ze prinasa mozno novych zaujemcov o lietanie.
to je právě podstatný, protože je to i v zájmu "starých vlků" - nebudou lidi, nebudou hry, respektive budou, ale s biografií jako např. TargetWare. Teď je celkem zlatý období - PC dneska umožňují po grafický a výpočtový stránce něco, co Sturm mít nemohl, zároveň generace nadšenců je dneska ve věku, kdy ty hry může vyrábět (prosazovat v herním průmyslu) a kupovat. Se obávám, že za patnáct dvacet let bude vymalováno a na starý kolena budeme lítat zastaralý hry, udržovaný při životě stylem, jako dneska Sturm. Jaký je dneska věkový průměr v letkách? Tipuju optimisticky někde kolem 35+. Lidi, co hltali knížky, lepily modely, na vlastní oči viděli ty, co za tím kniplem seděli... Tohle je pryč. Pro mlaďochy je to válka z doby před naším letopočtem. Pro Rusáky je WW2 naštěstí(?) klíčová součást jejich národní identity, proto to celý táhnou oni.
Chápu to ohrnování nosu nad arkádisty z WT, co se chovají na úrovni odpovídající jejich věku, ale je to krátkozraký. Si pamatuju, že před deseti lety tohle taky nebyla společnost s vybraným chováním
Nemám moc dobrý přehled, ale tipuju, že moc nováčků se letkám za poslední tři roky narekrutovat nepodařilo - v porovnání s dobou předchozí.
Vybavení je drahý, úroveň pilotů je dneska po téměř deseti patnácti letech online hraní někde úplně jinde, než u nováčků, který budou schopní se na ní dohrabat za dva tři roky... A ještě se jim na (bývalém?) hlavním webu komunity československých virtuálních pilotů nepřímo sděluje, že jsou to blbečci, kteří si hrajou s něčím, o co si vopravdovej pilot neopře ani klávesnici. Představa, že si nainstalujou Sturma, DCS nebo CLoD je úsměvná. Jestli to vytrhne BOS, tak to bude malý zázrak...
nejen že tu není sekce WT (na to už je stejně pozdě) ale není tu ani prolinkování na to český ofic. forum, ani odkaz na to, že ta hra vůbec existuje. hm.
Spousta pravdy. Ale také spousta možná. Ale to je v pořádku.
Jediné co je ovšem naprostý blaf je závěrečný odstavec. Pokud by byl zájem ohledně separé části na fóru není nikdy problém, ale VAŠE část této komunity o to zřejmě nestojí-nestála jinak by se o ní postarala(dohodla s Adminstvem). Takže s taháním za kšandy bych krapet ubral.
Novi ono je to trochu jinak než píšeš.Nejde o to ,že by nikdo z těch co se WT věnují nechtěl mít sekci.Jde o to,že drtivá většina z nich sem už jednoduše přestala chodit.Né kvůli hře,ale tomu co se tu objevuje.Spousta tzv. "starejch jmen" už prostě svk bojkotuje.A upřímně když si srovnám svk teď a dřív vůbec se jim nedivím.
Na druhou stranu CloDisti tu i přes kritiku jejich hry zůstali. Ale to je asi tím že WT hráčema jen každý opovrhuje, zatímco CloDisti jsou pro svou zálibu k nedodělku nenávidění.
Upravil/a CSW_Cassius Chaerea dne 22-05-2014 10:48
Mertene, kdeže se scházejí ti arkádisti ? Ať to tu Cassovi nezasíráme ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
X Novotny napsal:
Jediné co je ovšem naprostý blaf je závěrečný odstavec. Pokud by byl zájem ohledně separé části na fóru není nikdy problém, ale VAŠE část této komunity o to zřejmě nestojí-nestála jinak by se o ní postarala(dohodla s Adminstvem). Takže s taháním za kšandy bych krapet ubral.
tak po čtyřech měsících hraní nějaký zvláštní pocit příslušnosti ke komunitě WT necítím a v porovnání s roky v ILoy spíš patřim víc "sem" než "tam" Pro mne to není o "My" a "Oni".
Po večerníčku se vždycky před spaním modlim, aby to vyšlo s BOS, aby měl dost platících a hrajících hráčů a mohl nastoupit na uvolněný trůn přesluhujícího stařečka ILa, z WT zvlášť nadšený nejsem a stejně ho lítám z úplně jiných důvodů, než je volba simulátoru, který se mi zdá momentálně nejlepší - lítám to, protože to lítají mí přátelé.
Zakládat tady novou sekci WT v tuhle chvíli nevidim jako něco užitečnýho, proto nemám důvod něco takovýho iniciovat, Když to mělo smysl, byl jsem mimo, takže jsem z obliga
Snad jen vložit banner na levou postranní lištu, jako symbolický uznání, že to taky existuje, zvlášť když tohle vlákno patří k těm aktivnějším. I když to tady nakonec bude asi spíš o tancích
Abych to uzavřel: je podle mne hloupost napadat jiný (jakýkoliv) simulátor, protože jsme tak malá fandovská skupina, že je to sebevražedný. O WT se tu navíc objevují občas i nesmyslný odsudky, nejen věcný. Zbytečně.
EDIT: díky Cassi Upravil/a rOckie dne 22-05-2014 10:43
Na druhou stranu CloDisti tu i přes kritiku jejich hry zůstali. Ale to je asi tím že WT hráčema jen každý opovrhuje, zatímco CloDisti jsou pro svou zálibu k nedodělku nenávidění.
Cudáci ti co hrají obě ty hry, CloD i WT, to jsou pak nenávidění opovrženci.
Jsem koukal v posledním mini updatu si Gajin vzal na paškál německé panzery a trošku je nerfli, pardon upravili podle reálných předloh. Zajímavé, že ruské jednotky jsou naprosto v pořádku (nejsou, ale to je jedno). : )
No to by, ale takto nešlo, kdyby jim každý jen všechno chválil, tak by za chvíli přemalovali celý svět na rudozeleno. . ) Musí existovat i negativní zpětná vazba... : )
Novi ono je to trochu jinak než píšeš.Nejde o to ,že by nikdo z těch co se WT věnují nechtěl mít sekci.Jde o to,že drtivá většina z nich sem už jednoduše přestala chodit.Né kvůli hře,ale tomu co se tu objevuje.Spousta tzv. "starejch jmen" už prostě svk bojkotuje.A upřímně když si srovnám svk teď a dřív vůbec se jim nedivím.
Ano, ale neřeší to to co jsem napsal a co daný člobrda haní,
Proti tomu jako takovému nic nemám, ale to víš.
Co sa tyka nejakej sekcie pre WT tak odporucam forum.virtualfighters.cz
Je tam vytvorena samostatna sekcia snad pre kazdy (aktualny) sim. Skoda je len, ze tam nechodi az tak vela ludi poslednu dobu, ale nikdy nie je neskoro sa tam presunut
Narozdíl od Il-2, CloD, nebo BoS tvoří uživatelé SVK jen nepatrnou část české komunity ve WT, není proto divu, že se ta hlavní část arkádistů schází na oficiálních stránkách, FB atd. Ta česká většina nemá důvod následovat tak marginální menšinu lidí okolo SVK, když jim na žvanění oficiální fórum stačí. Není to o tom, že je tady nemáme rádi, to jsou jen výmluvy těch co nesnesou kritiku. Upravil/a CSW_Cassius Chaerea dne 23-05-2014 08:51
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.