November 22 2024 20:16:04
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 1
Leroy

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna(od v.4.004)
ringlett
310_cibule napsal:

A ještě jeden dotaz, prosím. Dá se u P-38 vypínat a zapínat aileron boost? Popřípadě jak?

Ne, u téhle verse byl začleněn jako u první a na stálo, bylo to kvůli zlepšení ovladatelnosti.

v tématu pro RED část speciálky jsem dával sken manuálu pro verse J-25 a L-1 a 5

310_cibule
Já to právě v manuálu našel. Psali tam, že se to vypíná a zapíná, ale nesmí se to dělat za letu. Tak je to asi permanentně zaplé.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

ringlett
310_cibule napsal:

Já to právě v manuálu našel. Psali tam, že se to vypíná a zapíná, ale nesmí se to dělat za letu. Tak je to asi permanentně zaplé.

Já vím, ale klikací kokpit nemáme. Automaticky se to zapíná při nastartování motorů a stejně se to vypne, jako spousta dalších systémů. Přepínač je vpravo dole na palubní desce mezi řadou jiných. Při poškození okruhu je doufám nasimulován přechod na čistě manuální režim. Křidélka by měla v takovém případě dost ztěžknout.

LesniHU
Myslim, ze se nesmi zapinat za letu. Vypnout se muze. A musi, pred pristanim na jeden motor, nejspis by to vsechno hydraulika neutahla. Nekde jsem videl informaci, ze ve hre se vypne automaticky hned, jakmile odejde motor, coz mi neprijde jako vylepseni ani v jednom smeru.

310_cibule
To je fakt, s tím vypínáním za letu. Tak je to i v manuálu. Nesmí se jen zapínat.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

1stCL_Fucida
Hmm, to jsem vůbec netušil Úsměv. Já myslel, že to běží nonstop za všech okolností a že to není odpojitelné Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

310_cibule
Neříkej, že jsi nikdy žádnému lightningovi za letu "neodpojil" hydrauliku (nebo co s tím hýbe? ; )

1stCL_Fucida
Já to vždycky odpojoval Panzerbrandgranatem Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

1stCL_Jiricek
1stCL_Fucida napsal:

Hmm, to jsem vůbec netušil Úsměv. Já myslel, že to běží nonstop za všech okolností a že to není odpojitelné Úsměv.

Ono se to neodpojí ve smyslu že zařízení se odstraní ze soustavy. Odpojí se to ve smyslu, že se to vypne, tj. jakoby zablokuje, ale ten booster je pořád v řízení. Když pak hýbeš řízením, booster neposiluje, jen jako mrtvola trčí v řízení a hýbe se s ním.

Zakže odpojit posilovač je totéž jako ho rozstřílet, dělal jsi to doposud dobře.

310_cibule
Hot_Dog napsal:

Mám ji nastavenou na 66 procent

Problem solvedMrknutí

Unsolved : ( Směs nastavena na 85 procent, a oil system failure resp. olej na čelním štítku a pak všude opět krátce po nahození. Tak nevím

Hot_Dog
Mužeš to nějak natočit a poslat video? Ideálně abych viděl akce v technochatu a na budíky... Takle se to těžko určuje, co děláš a tak...
Upravil/a Hot_Dog dne 20-04-2020 23:36

310_cibule
Dělá mi to jen na zimní mapě. Na letní bez problémů. Zkusím to zítra natočit.. Dík.

RH_Killer
Po poslední aktualizaci zase nejsou slyšet zásahy. Letadlo je jak řešeto. Barone? Úsměv
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala. Věra Pohlová, 72 let, důchodkyně.

310_cibule
Hot_Dog napsal:

Mužeš to nějak natočit a poslat video? Ideálně abych viděl akce v technochatu a na budíky... Takle se to těžko určuje, co děláš a tak...

Tak tady to je. Děje se to jen na zimní mapě Beneluxu a Porýní. Zato ale pokaždé. Jinde ne.

https://files.fm/...

Díky.

Ajvn
Pánové uživatelé Opentracku.
Mohl by mi někdo dát odkaz na nějaký konkrétní, SOUČASNÝ návod na domácí výrobu této vychatávky? Na netu jsou furt nějaké obstarožní polonávody a ještě ktomu skřížené s freetrackem a staré web kamery. Jsem z toho jelen. On by mi to synátor vyrobil, má i 3D tiskárnu. Ale musím mu dát konkrétní požadavek. Hodně by mi o to šlo. Předem dík.Mrknutí

Hot_Dog
Cibule, ten track nepřehraju, protože mi k němu chybí mise, je tam vždycky ještě nějaká složka, která je k přehrání tracku asi potřeba... Lepší by bylo jen video.

Jinak co se týče chladičů na P-47.

-Chladič vstupu: jeho pohyb je vidět z kokpitu, sou to ty klapky, který se zvedaj na motoru před kokpitem... Měli by být zavřené, dokonce při rychlosti asi nad 180mph musí být zavřené, jinak se letadlo strašně klepe, otevírají se v zásadě jen při pomalém stoupání na vysoký výkon, kdy neudržíš teploty hlav válců (je na to budík) v požadovaném rozmezí, jinak zavřeno...

-Chladič oleje nastvuje se tak, aby se teplota oleje držela v požadovaném rozmezí (opět je na to budík). Na mapě kde je pod nulou, tak je otevření na 50% moc... 50% otevírám zhruba tak na stoupání někde na mapě kde je 10-20°C Jsou to stejné klapky jako ty výše posané, akorát je to vždycky ta nejspodnější na levé i pravé straně. Při velkých rychlostech v dajvu můžou být otevřeny maximálně na 50%, jinak se letadlo začne klepat. Polohu klapek olejového chladiče lze sledovat na ukazateli u levého ramene pod kabinou

-Intercooler Je šoupátko v zadní straně trupu na levé i pravé straně... Aerodynamicky nemá na rychlost vliv, hodnota by měla být nastavena tak, aby na normal a combat režim se ručička teploty na budíku intercooleru držela v zelené oblasti, na WEP by se měla dostat do žluté oblasti... Je potřeba takto nastavit, opět při teplotách pod nulou je 50% otevření strašně moc. Polohu klapek intercooleru lze sledovat u levého ramene na ukazateli pod kabinou...

Zkoušel jsi letadlo na těch zimních mapách nastartovat se všema chladičema plně zavřenýma? Ten olej ti vyprskne až když přidáš plnej výkon, nebo i na volnoběh? Pokud až poté co přidáš plyn, zkoušel jsi motor nejprve zahřát na nějaký mírný režim? A na mapách kde to zkoušíš, startuješ s předhřátýma motorama, nepíše to náhodou v technochatu hlášku o podchlazení motoru "engine overcooled"?
Upravil/a Hot_Dog dne 21-04-2020 19:49

petsild
Ajvn napsal:

Pánové uživatelé Opentracku.
Mohl by mi někdo dát odkaz na nějaký konkrétní, SOUČASNÝ návod na domácí výrobu této vychatávky? Na netu jsou furt nějaké obstarožní polonávody a ještě ktomu skřížené s freetrackem a staré web kamery. Jsem z toho jelen. On by mi to synátor vyrobil, má i 3D tiskárnu. Ale musím mu dát konkrétní požadavek. Hodně by mi o to šlo. Předem dík.Mrknutí

Po hw stránce je clip pro OT na součástky/rozměry identický jako pro FT.
Až budeš mít funkční clip a PS3 Eye kamerku Úsměv poradím nastavení.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Ajvn
Taková kamera se už nikde neprodává. Asi to chce něco nového. Nemám ponětí co...

310_cibule
Hot_Dog napsal:

Cibule, ten track nepřehraju, protože mi k němu chybí mise, je tam vždycky ještě nějaká složka, která je k přehrání tracku asi potřeba... Lepší by bylo jen video.

Zkoušel jsi letadlo na těch zimních mapách nastartovat se všema chladičema plně zavřenýma? Ten olej ti vyprskne až když přidáš plnej výkon, nebo i na volnoběh? Pokud až poté co přidáš plyn, zkoušel jsi motor nejprve zahřát na nějaký mírný režim? A na mapách kde to zkoušíš, startuješ s předhřátýma motorama, nepíše to náhodou v technochatu hlášku o podchlazení motoru "engine overcooled"?

Uploaduju ti video, bude to trvat půl hodiny, tak zatím něco napíšu : )

Okamžitě po nastartování vyletí teplota oleje ke stovce. Bez ohledu na to, jak je nastaven chladič oleje (ano, znám ty ukazatele nalevo vedle lokte). S úplně staženým plynem. Jakmile trochu přidám (třeba jen abych ohřál motor), přeskočí stovku a za chvíli už to hlásí "oil system failure". A to jsem se ještě ani nerozjel. P-38 mi dělá v zimě to samé. Jdu ještě vyzkoušet mustanga.

Edit: Tak tady je to video https://files.fm/... V mustangovi mi to nedělalo.
Upravil/a 310_cibule dne 21-04-2020 22:30

petsild
Ajvn napsal:

Taková kamera se už nikde neprodává. Asi to chce něco nového. Nemám ponětí co...

Lepší kamerku s rychlostí 75 fps, jen tak neseženeš.

https://www.proko...ye-kamera/

Alternativa:
https://www.czc.c...39/produkt

https://www.czc.c...51/produkt
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,018,342 návštěv