November 23 2024 23:42:52
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Teorie bojového simulátoru II (War Thunder story)
magot
Punik napsal:

Jo, v tom bych se uměl i poblejt přes celou místnost! Šklebící se Šklebící se

No motá se z toho hlava pěkně Úsměv

Host
Když to tak čtu, tak Punik tu obhajuje tu arkádu s tím, že slovo simulace jde rozšířit klidně i na zadýchávání kokpitu. Nebo tu někdo psal něco opět o stromech.

Aha. No, tak když si myslíte, že ta hra WT je větší simulace, jak IL2, BoS, Clod či snad dokonce DCS jen proto, že to má výše vyjmenované věci (a třebas spoustu dalších), tak v tomto směru uvažování ano. Ano. Pokud si ve WT budu muset udělat srací pauzu, při extrémních géčkách se pošavlím či strachem při střelbě na mě omdlím, tak ano - v těchto věcech to bude větší simulace.

Jenže tak nějak zapomínáte, že slovo letecká simulace tu není kvůli přijebanejm stromům, ale kvůli letadlům (bavíte se už jen o simulaci a s tímto uvažováním je i The Sims větší simulace než jakýkoliv letecký sim, páč piloti musí taky někdy spát, sem tam si zaprcají atp., ne?) a v tom je WT oproti výše zmíněným neskutečná arkáda a tak to i zůstane.

A pokud Punik ocení více stromy či grafiku (nebo cokoliv jiného co má WT navíc před ostatními) na úkor simulace letu, ovládání stroje celkově a dalších věcech skutečně souvisejicích s leteckou simulací daného stroje, pak je to jeho úhel pohledu, ale nezmění nic na tom, že možná na WT sedí slovo "simulace" lépe jak na ostatní hry, ale termínu "letecká simulace" se blíží stejně, jako hudba Jžustina Bobra heavy metalu Mrknutí

Ano - slovo simulace má mnoho tváří a můžete ho nasadit téměř na každou existující hru, když se zaměříte pouze na daný "simulovaný" efekt, ale k čemu mi je ve WT srážka se stromem, když je letový model a vůbec způsob vedení boje a věcí spojených s tím, o čem ta "hra" je - tedy letouny oproti těm "hrám", kde tohle chybí, s prominutím na vyliž prdel? Tož si tu hoňte nad tím, že WT simuluje narážení do stromů a udělejte z toho klidně trenažer studující pády letadel do lesů.... Ale letecký simulátor? To musí být matroš....

PS: Nikomu neberu, že ho to může bavit. Taky nelítám jen DCS nebo nehraju simulace (jakékoliv), ale tvrdit, že WT je LETECKÁ simulace je hodně mimo mísu (byť v konečném důsledku simuluje kolizi se stromy nebo další kupu věcí)....

autodeath
Puniku, Puniku :-(. Ja nenapadam tebe osobne. Rozporuju a snazim se tlumit tvuj nadsene objevny vykrik ohledne konktretniho hesla, ktere jsi prohlasil za definici. Proc, to jsem uz psal. To, ze jde pro tebe o duveryhodnou autoritu, nehraje roli. Jako clovek, ktery problematice trochu rozumi ti rikam: je to zavadejici , zkratkovite, neuplne, je to slepenina, je to probuh jen heslo ze slovniku cizich slov. Jak s tou informaci nalozis, je uz tva vec. Snazil jsem se ti jen pomoct se v tom zorientovat. To, ze ve vecech vedy a techniky prohlasis Ustav pro jazyk cesky nejvyssi autoritou mi zcela vyrazilo dech. Je mi jasne, v jakem paradigmu se mylis, ale nevidim uz zpusob jiny, jak bych ti to vysvetlil, nejsem dobry pedagog. Nemam, co bych dal dodal.

K samotnemu tematu simulaci jsem tu napsal uz vse, co jsem chtel. Pokud cokoli pomohlo aspon trosku vytvorit nazor na problematiku, splnilo to ucel.

Takze definitivne Howgh

310_cibule
Punik napsal:
Nestálo by za to odkládat tyhle perly do jejich zvláštních topiků s odkazem sem?

To bys musel najít někoho, kdo se tím bude zabývat na plný úvazek. Protože úplně ve všech vláknech se najde pár zajímavých informací a spousty "pěny dní", kterou si zde - někdy více jindy méně vtipně - krátíme čas. Ve svém volném čase to nikdo dělat asi nebude, je to rasovina (vím, o čem mluvím). Ale za dvojnásobek průměrného platu by to možná někdo vzal ;-)

P.S. Mimochodem nikdo by nikomu jistě nebránil, aby z této disputace vytahal to nejzajímavější a vrazil do samostatného vlákna. Jakákoliv iniciativa předem vítána.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

SepiaX
Jo a v samostatném vláknu bude dotyčný dostávat kartáč proč vybral to a ne támhleto s následným flame co je větší pravda. SuperŠklebící se
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

Punik
UVP_Apo napsal:
Aha. No, tak když si myslíte, že ta hra WT je větší simulace, jak IL2, BoS, Clod či snad dokonce DCS...

Ne, to tu neřešíme. Úsměv Už jsme se shodli na tom, že každá z těch her má svoje pro a proti, takže tohle už neřešíme. Mrknutí

...tvrdit, že WT je LETECKÁ simulace je hodně mimo mísu (byť v konečném důsledku simuluje kolizi se stromy nebo další kupu věcí)....

Tak rozhodně to nesimuluje sraní ani šukání, převládají tam letadla, takže pokud to není letecká simulace, tak čeho je to podle tebe simulace? Úsměv

A jestli mluvíš o letových modelech a chování letadel, tak kolik hodin jsi strávil teď po posledním patchi v simulaci ve vzduchu? Jde mi o to, aby tady nepadaly soudy z doby nebreč, kdy se ve WT nedal udělat ani nouzák, protože ti letadlo při prvním kontaktu se zemí explodovalo - ta hra se vyvíjí a já se nemůžu zbavit pocitu, že jsi tu hru sice možná kdysi hrál, ale aktuální zkušenosti s ní podle mého nemáš, jinak bys (podle mého) neměl tak vyhraněně negativní názor. Jak psal Paegas:

313_Paegas napsal:
Jak jsem psal, kdo máte koule pojdťe si to vyzkoušet
Potom se můžete zase bavit o letovém modelu a fyzice, o tom nakolik je to lepší nebo horší než jiné simulátory.

....

Jak vydíte není tady nic moc vysoký rank a stylem losování a eliminace před každým zápasem můžete vylouči téměř vždy skupinu C, pokud nemáte tak vysoké ranky Mrknutí
Tak co, přestanete se tady hádat jak v našem parlamentu a chytnete do ruky knypl a rozdáte si to v boji Vyděšený nebo jste jen banda žvanilů a uplakánků!

Chci se s tebou proletět Apo a chci abys kopíroval moje manévry a pak mi řekl, co si myslíš o aktuálních letovejch modelech. Chci abys prošel spinem, stallem, hammerheadem, chci aby ses za mnou nebo přede mnou držel v extrémní horizontální i vertikální zatáčce a chci, aby sis vyzkoušel i další věci, které třeba považuješ za podstatné pro leteckou simulaci ty, jako je rozdílné chování strojů, rozdílné chování při různé váze, dynamická změna váhy po spotřebování paliva / odhozu munice, chování a štelování motoru a vrtule atd...

Tohle všechno nabízím každému, kdo tady tvrdí, že WT není letecká simulace. Ano, má menší mapy a ano, v něčem je horší než ostatní simulátory. Také je v některých věcech lepší. Každý kdo tu tohle tvrdí, tak mu věnuju dvě hodiny času v kokpitu a projdeme si to spolu, můžeme zkusit i dogfight spolu nebo proti sobě. Stejně tak jsem potom ochoten si nainstalovat váš simulátor a vyzkoušet si to samé s vámi, pod vaším vedením. A pak můžeme hlásit aktuální zážitky z aktuální verze her a porovnávat si jak se který letadlo chová a proč, případně jestli se v každý hře chová jinak.

Do té doby s tebou nemohu souhlasit na základě svého pocitu, že nemáš aktuální informace. Možná se mýlím, ale jedině jak mi to můžeš objektivně vyvrátit je, že si to spolu dáme a budeme si u toho komentovat co a jak. A nemusíme bejt sami, do letky se vejdou tuším 4 lidi. Úsměv
---------------------------------------------------------------------------
Pokud moudřejší ustoupí, budou si blbci dělat, co se jim zachce...

Punik
SepiaX napsal:

Jo a v samostatném vláknu bude dotyčný dostávat kartáč proč vybral to a ne támhleto s následným flame co je větší pravda. SuperŠklebící se

ROFL Šklebící se

Punik
autodeath napsal:
Puniku, Puniku :-(. Ja nenapadam tebe osobne.

Já to osobně ani neberu, považuju to za korektní disputaci dvou dospělých jedinců. Úsměv To by jinak vypadalo, kdybych si to vzal osobně. Šklebící se

Rozporuju a snazim se tlumit tvuj nadsene objevny vykrik ohledne konktretniho hesla, ktere jsi prohlasil za definici. Proc, to jsem uz psal. To, ze jde pro tebe o duveryhodnou autoritu, nehraje roli. Jako clovek, ktery problematice trochu rozumi ti rikam: je to zavadejici , zkratkovite, neuplne, je to slepenina, je to probuh jen heslo ze slovniku cizich slov.

...a nebo Wikipedie. Úsměv

To, ze ve vecech vedy a techniky prohlasis Ustav pro jazyk cesky nejvyssi autoritou mi zcela vyrazilo dech.

Vycházel jsem z toho, že pokud se chceme bavit na úrovni o simulaci, tak je potřeba si srovnat, co to vlastně simulace je a najít nějakou její definici. Ústav pro jazyk český a další volně dostupné zdroje mi takovou definici nabídly. Jak jsem psal, pokud najdeš jiné zdroje nebo definice, cituj je; a můžou to být klidně citace vědeckých a technických kapacit nebo ústavů, to se přece nevylučuje. Úsměv Já jsem použil jako věděckou kapacitu ústav akademie věd, zabývající se jazykem a významem slov, nic lepšího jsem nenašel a považuju to za věrohodný podklad pro další diskusi. Abychom se nerozcházeli v základních věcech a někdo tak nemohl tvrdit, že něco simulátor je a něco ne i přesto, že základ je principiálně stejný. A pokud to tvrdí, tak ať to dokáže, protože třeba fakt má pravdu a třeba mi fakt otevře oči - a kdo jsem já, abych ho apriori diskvalifikoval a smetl ho ze stolu s tím, že je to blbost? Pokud má to, co tvrdí, oporu v důkazech, tak rád změním nebo opravím svůj názor. Úsměv

Takže pokud se bavíme na téma definice simulátoru, najdi mi lepší zdroj a ocituj ho. Do té doby ale přece nemůžeš tvrdit, že můj existující zdroj je horší, než tvůj neexistující, to přece nedává smysl..! Nebo ano? Šklebící se

Punik
Teda takhle: Za jistých podmínek to smysl dává, ale to bych se dopouštěl zbytečné úrážky nebo invektivu a za to bych na sebe nebyl hrdej. Šklebící se

1stCl_Pyt
Punik napsal:
Nestálo by za to odkládat tyhle perly do jejich zvláštních topiků s odkazem sem?

Nestačilo by udělat samostatné vlákno pro Puníka s bootem simulujícím rozpor při položení dotazu?
Upravil/a 1stCl_Pyt dne 23-01-2014 13:37

Punik
1stCl_Pyt napsal:
Nestačilo by udělat samostatné vlákno pro Pumíka s bootem simulujícím rozpor při položení dotazu?

To by si fórum ustlalo, protože už teď koukám, že když jsem tě chtěl citovat, tak v citaci bylo vše vyjma tvého příspvěku. Šklebící se Takže myslím, že mi fórum dává decentně najevo, abych pomalu začal nekriticky přijímat vše, co je zde řečeno a naučil se držet hubu a krok. Šklebící se

Host
Puniku, ve vlastním zájmu si nikdy nekupuj a nezkoušej DCS: P-51D Mustang - mohl by sis uvědomit, že jsi tu mlel o těch letových "modelech" kraviny a ještě by ti to tu hru WT zprotivilo (pokud hledáš skutečně letecký simulátor)...

A odpověď na tvoji otázku (jelikož jsem si všiml, že ty ty odpovědi vyžaduješ) "Co je teda WT když ne letecká simulace?": Hra s letadly. Letecká simulace je to toliko, co Mafia 2 závodní simulátor. Stačí ti to takto?
Upravil/a Host dne 23-01-2014 13:34

Baron
Punik napsal: ...Takže myslím, že mi fórum dává decentně najevo, abych pomalu začal nekriticky přijímat vše, co je zde řečeno a naučil se držet hubu a krok. Šklebící se

Nie. Fórum ti dalo slušne najavo - mimochodom slušnejšie ako si komunikoval s Magotom - že nie vo všetkom máš pravdu.
Hals - und Beinbruch!

Punik
UVP_Apo napsal:
A odpověď na tvoji otázku (jelikož jsem si všiml, že ty ty odpovědi vyžaduješ)

Tak... Považuju to za slušnost, když se mě někdo na něco zeptá, mu odpovědět a protože tady lidi často nechávají otázky "vyvanout", což jim usnadní jejich budoucí argumentaci, tak jim tenhle komfort nedopřávám. Šklebící se A děkuju, že sis našel čas mi odpovědět. Úsměv

"Co je teda WT když ne letecká simulace?": Hra s letadly. Letecká simulace je to toliko, co Mafia 2 závodní simulátor. Stačí ti to takto?

Myslím, že jsi to přesně vystihl a že jsem pochopil, co jsi tím chtěl říct. Protože jsem nikdy DCS P-51 v ruce neměl, tak nevím jaké má herní principy, ale předpokládám, že je to víc o maximální věrnosti, než o úkolech, misích, počtech killů a tak. Nebudu sem teď tahat IL2 sérii, aby se nerozhořela další debata rozdílu mezi dalším titulem, ale pokud to vysvětlíš takto, tak s tebou souhlasím a považuji naše nedorozumění za vyřešené a uzavřené. Mrknutí

Každopádně moje nabídka na to si zalítat ve WTčku platí, pro tebe i pro ostatní, to není nic proti ničemu. Úsměv

A s tím Mustangem jsi mi nasadil brouka do hlavy, už jsem po něm po očku koukal, gameplay videa na YouTube mi přišly dost hustý, takže si možná ublížím a koupím to. Šklebící se Šklebící se

Punik
Baron napsal:
Nie. Fórum ti dalo slušne najavo - mimochodom slušnejšie ako si komunikoval s Magotom - že nie vo všetkom máš pravdu.

To je svatá pravda a nikdy jsem taky netvrdil opak, tedy že mám ve všem pravdu. Úsměv Ale pokud jí nemám a někdo mi to tvrdí, tak mi to taky musí umět prokázat. Mrknutí Stejně jako to dělám já, mimochodem. Úsměv

Úroveň slušnosti komunikace s Magotem byla nastavená hned ze startu a uznávám, že to bylo vostrý jako břitva a nechutný jako krvavá vložka v hajzlu. Šklebící se Nicméně poté, co jsme si to vzájemně vyjasnili a "uzavřeli příměří", mám dojem, že se to tu stalo ještě slušnějším než dřív. Mrknutí A neskromně si myslím, že je to částečně moje zásluha, protože od té doby nikdo nechce chcát proti větru a sledovat, co to udělá... Mrknutí Šklebící se Každej má jasnou představu. Šklebící se

1stCl_Pyt
...možná to sem nepatří a předem se omlouvám všem poctivě pracujícím obětem mého vtipu (když se kácí les lítají třísky).
Víte proč chodí policajti na hlídku ve dvouch?
...protože jeden umí číst a druhý psát.
Nejsem si jistej kterého s těch dvou mě připomíná PunikNaštvaný

Punik napsal:
Ale pokud jí nemám a někdo mi to tvrdí, tak mi to taky musí umět prokázat.

Ne, nemusí, nikdo nic nemusí, každý musíme jen umřít. Že ty chceš, neznamená že lidé okolo musí. http://cs.wikipedia.org/wiki/Asertivita

310_cibule
1stCl_Pyt napsal:

...možná to sem nepatří a předem se omlouvám všem poctivě pracujícím obětem mého vtipu (když se kácí les lítají třísky).

Za bolševika ten fór původně zněl následovně:

Víte proč chodí policajti vždycky ve třech?

Jeden umí číst, druhý psát a třetí ty dva inteligenty hlídá...

"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Serza
And all is well...

I hope.

Keelah...

1stCl_Pyt
310_cibule napsal:

Víte proč chodí policajti vždycky ve třech?

Jeden umí číst, druhý psát a třetí ty dva inteligenty hlídá...

...Šklebící se to je dobré neznám, ukládám do paměti díkMrknutí

Punik
1stCl_Pyt napsal:

Nejsem si jistej kterého s těch dvou mě připomíná PunikNaštvaný

Punik napsal:
Ale pokud jí nemám a někdo mi to tvrdí, tak mi to taky musí umět prokázat.

Ne, nemusí, nikdo nic nemusí, každý musíme jen umřít. Že ty chceš, neznamená že lidé okolo musí. http://cs.wikipedia.org/wiki/Asertivita

V pořádku, potom ale ztrácíš čas, když se se mnou chceš bavit stylem "já hlásám svojí pravdu a ty si vyliž prdel, protože já nic nemusím". Mrknutí Ano, i to je přístup ke konverzaci. V tom případě se ale neúčastníš konverzace, ale vlastní onanie, kdy tě fakt nasere, až ti nějakej kazišuk škočí do xichtu a přeruší tak tvůj orgastický tah na branku. Mrknutí Šklebící se

Takže mě těšilo barbare Onane, až se budeš chtít účastnit konverzace, tak se přihlaš argumenty. Mrknutí Do tý doby mě těšilo dělat ti objekt tvé onanie, beru si to jako čest, žes to zrovna mě chtěl stříknout do xichtu. Šklebící se

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,029,903 návštěv