... Tedy letadlo nebude vysloveně stabilní, ale spíš bude na hranici stability. Pojetím se stíhačky poněkud blížej akrobatickým speciálům. Ty se dělaj skoro neutrální právě proto, aby stabilita neotravovala (nezdržovala). I tak je to ale v stávající verzi hodně ochotné éro.
Nechtěli u této generace stíhaček už primárně jiné vlastnosti než obratnost, tedy hlavně rychlost? Nižší plošné zatížení křídla atd.? To už byla vedoucí koncepce. A to pak může zvyšovat nestabilitu, ale sotva obratnost, si myslím.
Zpátky k tématu. Zejména roll rate toho LaGGu je zjevně z říše snů. Kluci z ATAGu tomu naměřili 150 stupňů za vteřinu a to moje video tomu odpovídá. To by posouvalo Roll rate LaGGu do oblasti FW 190 a Spitu s ustřiženýma křídlama. To se zdá přehnaný, páčto taková kvalita by nemohla zůstat nepovšimnuta a musela by se odrážet někde v dobových dokumentech.
Taky to neodpovídá popisu třeba zde http://www.airpag...ters.shtml, kde se mluví o těžkosti řízení LaGGu při přechodu mezi manévrama. To je myslím taky kontrast proti tomu, co je v BOS.
Tedy zdá se, že LaGG bude mít základní charakteristiky dobře. Myslím maximálku, stoupavost, ustálenou zatáčku. Zbytek ale bude dotvořen s ohledem na to, že to je hra a nemůžou dát jedný straně letadlo, který bude mít veškerý trumfy na své straně. Přiznám se, že mi to úplně dramaticky nevadí. Uvítal bych sice, aby to bylo co nejbližší skutečnosti, ale rozumím i tomu argumentu hratelnosti.
Jako Rumcajsi, ať si klodisti proměřují co chtějí, on jim pak Luthier něco za pár let dá, ale tohle prostě fakt nemá cenu. Je to úplně zbytečné. Nezapomínej, že to je alpha verze, a ta není o tom, jaký je přesně roll rate... To možná tak patří do bety... To bys ale jako programátor měl vědět, co se dělá v alfě a co v betě...
A teď si vem - příště tam bude střelba a někdo bude počítat a měřit po večerech jako vocas, jestli to je MG nebo si to na MG jenom hraje a bla bla bla .... já bych nejradši všechny tyhle rozumbrady poslal do prdele... Sami v tom nelítali, hovno vědí, ale držkovat budou. Co prostě svěřit důvěru tvůrcům toho simu?
Pořád, jako trotlové, klodisti předpokládají, po zkušenostech se svým Luthierem, že musí tvůrcům říct a napsat, jak to má být správně, aby to bylo teda jako opravdu ono. Přitom tihleti tvůrci komunikují s komunitou každý týden, provozují a stále makají i na ROF. To nejsou nějací pičičmundové, co si hrají na manažery a vývojáře...
Rumcajs napsal:
Tedy zdá se, že LaGG bude mít základní charakteristiky dobře. Myslím maximálku, stoupavost, ustálenou zatáčku. Zbytek ale bude dotvořen s ohledem na to, že to je hra a nemůžou dát jedný straně letadlo, který bude mít veškerý trumfy na své straně. Přiznám se, že mi to úplně dramaticky nevadí. Uvítal bych sice, aby to bylo co nejbližší skutečnosti, ale rozumím i tomu argumentu hratelnosti.
To je předčasný defétismus při vědomí, že to mají pouze na 32% bych byl ještě opatrný v soudech. Nevím jestli je záměrem tvůrců např. standard befko a kolem spousta ruských uf. To se jim pohádá komunita i na gentlemanských forech a i vopici možná zabanujou :-)
Kdyby to bylo od Olega, dalo by se předpokládat, že to je vstup do licitace .... ale já sem ladění RoFu nesledoval neznám jejich metody práce s "veřejným míněním"
@Opitz: Vždyť píšu, že mě to nijak zásadně nevadí. Já s tím budu spokojenej tak jako tak. Když jsem spokojenej s ROFkem a od TF3.0 i s CloDem, není vůbec důvod si myslet, že bych nebyl spokojenej i s BoSkem. Že ten LaGG bude asi trochu přikrášlenej, to beru jako fakt.
Jinak jako programátor můžu říct, že mě celkem pravidelně straší moje vlastní programy, co jsem před lety spíchnul jako rychlou záplatu na něco a ono to třeba i deset patnáct let tak zůstalo a nikdo to nepředělal a dokonce na tom někdo něco postavil a já to musím udržovat.
@Ucho: 32 procent je číslo, který je naprostá magie. Je to číslo, který asi vzniklo tak, že někdo vzal seznam bodů, co se má implementovat a přišel na to, že jich mají 32% z celku. Těchhle 32% ale nemá reálný vztah k tomu, kolik pracnosti zbývá do konce a v jakém poměru je to vůči práci již odvedené. A to zejména kdyby se něco mělo předělávat. Mno třeba FM kdyby se měl předělávat, museli by z těch 32% zas něco škrtnout a najednou by byli zas někde ... pod 20%? Tedy já spíš věřím na to, že FM je již docela hotov a maximálně to někde drobně přivohnou. Ale to přivohnutí se klidně může stát až za rok, až na to bude čas. ROF má taky sbírku jasných úletů, ale čas se na to nenajde.
Jinak komunikace s komunitou v ROFu je běžná. Komunita ječí každý den a oni sem tam sdělí nějaké informace, které považují za rozumné. Ono se to asi nedá dělat jinak. Lidi a zejména pak jedinci uměj být krásně nespokojení s čímkoli. Nemůžou odpovídat na dotazy všech. Pak taky byl poslední čas znát nedostatek kapacit. Vše dali na BOS a ROFu se už moc nevěnují. Zas je to pochopitelné, musej se živit.
No a hlavně je třeba zopakovat, že já jsem spokojenej a že těch pár USD už teď považuju za dobře použité.
Páni, zhrnul by som to asi takto - vo všeobecnosti verzia Alfa prekonala očakávania. Lidičky debatujú nie o stabilite hry, grafickom engine a podobných radostiach patriacich k Alfe, ale už priamo rozoberajú letový model.... To je však ale skôr záležitosť Beta verzie Ani si nechcem predstaviť, čo tu bude až budú lietať Lavočkiny, Jaky, Bf-109F/G a Focke-Wulfy No, vlastne viem - beriem si v práci a aj doma dovolenku a odchádzam bojovať k Stalingradu
P.S. BoS sa už nedá spustiť, prvý testing je ukončený. Škoda preškoda, že to nedali neobmedzene, ale asi vedia prečo.
1stCL_Fucida napsal:
Je ale divné, když je třítunová mašina po všech stránkách citlivější a živější, než 300 kg vážící ptáček (u křidélek je to samozřejmě pochopitelné, ale ne u výškovky). Když to porovnám s těžšími stroji, se kterými jsem létal, tak extrémy mezi tímhle LaGGem a jimi ještě vzrostou ..
S tím naprosto souhlasím. Ale je to alpha verze a tak se dá očekávat že to používá nějaké generické FM.
Ne FM Lagga S těmahle soudama bych počkal až na plnou verzi.
Myslíte, že tahle psychická úchylka už má i číslo diagnózy? Nebo je to něco tak výjimečného, že se s tím odborná veřejniost mimo tyto stránky nemá v podstatě možnost setkat?
Páni, zhrnul by som to asi takto - vo všeobecnosti verzia Alfa prekonala očakávania.
Všeobecné očekávání myslím neexistuje, každý očekává něco jiného a navíc hodně záleží i a osobnostním nastavení jednotlivce, nakolik je nasírací a nakolik vstřícný. Čili zhrnul bych to spíše následovně: Páni, testovací pre alfa Bos mne nezklamala. Spíše naopak, mám z ní dobrý pocit. Zdá se, že nejsem sám. Už se těším, až se s podobně naladěnými PC piloty budu setkávat na virtuálním BoS nebi. A do té doby si užiju testování, protože je to zábavné.
Anebo ať si to nakonec každý napíše, jak to cítí
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
310_cibule napsal: ...Už se těším, až se s podobně naladěnými PC piloty budu setkávat na virtuálním BoS nebi. A do té doby si užiju testování, protože je to zábavné....
Nápodobne Cibulko Ja sa teším aj na online kampane z Východného frontu To si zas budeme rozbíjať držky vo veľkom štýle Hmmm... V konečnom dôsledku sa teším aj na offline kampane Takže pokoj všetkým pilotom dobrej vôle pri testovaní BoS
Upravil/a Baron dne 21-11-2013 12:48
@Opitz: Tobě budu chtít jednou prodat svoje auto. Natřu ho na červeno řeknu ti, že to je Ferarri a budeš spokojený . Taky si v tom nikdy nejel atd. Já nechápu lidi co jsou schopný koupit polotovar a ještě být rádi ..
Myslíte, že tahle psychická úchylka už má i číslo diagnózy? Nebo je to něco tak výjimečného, že se s tím odborná veřejniost mimo tyto stránky nemá v podstatě možnost setkat?
Páni, zhrnul by som to asi takto - vo všeobecnosti verzia Alfa prekonala očakávania.
Všeobecné očekávání myslím neexistuje, každý očekává něco jiného a navíc hodně záleží i a osobnostním nastavení jednotlivce, nakolik je nasírací a nakolik vstřícný. Čili zhrnul bych to spíše následovně: Páni, testovací pre alfa Bos mne nezklamala. Spíše naopak, mám z ní dobrý pocit. Zdá se, že nejsem sám. Už se těším, až se s podobně naladěnými PC piloty budu setkávat na virtuálním BoS nebi. A do té doby si užiju testování, protože je to zábavné.
Anebo ať si to nakonec každý napíše, jak to cítí
A budeme dělat speciálky v pět ráno a flejmovat na SVK ...
Mimochodem Cibule nemáš náhodou někde ten Bačův film z té první ranní speciálky ? Marně ho doma hledám.
No hlavně se to dá testovat a nemusí se několik hodin(v případě "hotového" CLODu i dnů a marně) pročítat fora a hledat jak vyřešit nějaký nelogický bug, který čemukoliv brání.
Osobně jsem udělal jen to, že jsem to nastartoval, prošel jsem menu, prošel jsem skiny, vybral jeden a vyzkoušel všechny mise - na autopilota.
To mi jako první test naprosto stačilo. Příště už se s tím možná i proletím, ale konečné soudy na základě současného FM nebo DM nebudu. Je to totiž stále nedokončená hra. Otázka je, jak se to bude hýbat nad Stalingradem, jak to bude navozovat nejen atmosféru kruté zimy (což jim myslím jde), ale i historické bojové operace.
Nemluvě o single player kampani a jak posunou dál online lítání.
Prozatím jsme viděli fakt jen maličkou část... která nerozhoduje o tom, jak to bude nakonec, ale minimálně tuto část zvládli dobře.
Upravil/a Opitze dne 21-11-2013 12:56
@Opitz: Tobě budu chtít jednou prodat svoje auto. Natřu ho na červeno řeknu ti, že to je Ferarri a budeš spokojený . Taky si v tom nikdy nejel atd. Já nechápu lidi co jsou schopný koupit polotovar a ještě být rádi ..
A já nechápu lidi jako ty... Já jsem totiž žádný polotovar nekoupil - CLOD si koupili jiní. Dokonce i ROF jsem koupil později než první nadšenci a maniaci...
A jestli v této první alfa verzi jedno konkrétní éro hodně nebo málo stoupá, klesá, točí, má správně maximálku či minimálku- mě FAKT nezajímá. Nejsem totiž blázen...
edit: Nemluvě o tom, že jako bojovník za stranu Temnoty a Zla, mě fakt nezajímá, pokud je nějaká ruská plečka domrvená
Upravil/a Opitze dne 21-11-2013 12:59
P.S. Fakt nikdo nevíte, jak se tahle agresívní, obsedantní (možná i kompulzívní) porucha označuje?
Upravil/a 310_cibule dne 21-11-2013 13:14
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
@Opitz však to je jasné je to zatím alfa uvidíme co se z toho vznikne. Na druhou stranu máš pravdu, že už "rýpat" od alfi je trošku moc , ale ono je lepší se aspoň ozvat a upozornit pak se nebudou mít na co vymlouvat.
Jinak mám taky raději stranu "zla" akorát se mám co ještě učit
Ano je to stejné jako pochopit někoho kdo chce a lpí na něčem co nikdy nezažil, nezažije, a ani zažít nemůže. Že Arte?!
Nic osobního jen pro úplnost.
A proto i zapomeňte na nějaké simy, které by vám případně tu realitu, jež nemůžete nikdy zažít, mohly zprostředkovat alespoň přes PC...
Arte!
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Roll rate je trosku podozdrivy a je dobre, ze sa na forach pytaju, inak to skonci ako s Fm v RoF Ja som mal dojem, ze ta alfa verzia je urcena prave na testovanie a spatnu vazbu, pricom niekoho zaujimaju predovsetkym letove modely.
Mne sa to zatial velmi paci a tesim sa na dalsiu verziu.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.