Tak to opravdu nevím.
Ale jsem rád že ses zas zdravě ozval a ač jsem napsal že to není provokační,ale zajímá mne to, reagoval tak skvěle.
Jmenuji tam lidi kteří většinou mají info co jiní ne.
Pokud je to tak zlé jak to z tvé odpovědi vypadá, stačilo s tvou alergií napsat pouhé NE.
Jak je to se statusem BoBka ? Myslel jsem, že ho odpískali a vlastníkem je firma, která přestala existovat nebo je vlastníkem 1C (1C jako takové a ne dcery, sestry, tety).
Nebo jak to je ?
Kromě toho, že se spojilo 777 s 1C kvůli dovývoji BoS byla nějaká jiná oficiální zpráva ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Ten Skin je hodně pěknej a je mi líto že budu za notorického kverulanta, ale ta trikolora na ocase vypadá nějak "neplasticky". Nedalo by se s tím ještě něco udělat?
Jasne, vidim, co myslis. Robil som iba skin bez markingov (cisto len kamuflaz a s nou suvisiace vrstvy odleskov a olietania, na screene je napr. olietanie uplne naplno takze ziadna divocina). Krajsie terciky mam uz nachystane a tusim su uz aj na fotke, ale finflash este nie. Mam v plane aj upravit VO na spodnych plochach aby viac zodpovedalo historickej skutocnosti., ale tu na fotke je to novy 'default' skin s 'default' vysostnym oznacenim.
Ale myslim, ze aj ked upravim aj ten 'finflash', bude to trosku menej plasticke z takehoto uhla. Vobec nie su za kverulanta, ja som naopak rad ze mas pripomienky.
7) Now enthusiasts from ATAG themselves correct CloD (copyright for this game belongs to you). Whether any cooperation with this team?
So far none of them have tried to contact with me (or with anyone else from 1C-777) and discuss this possibility. This is a bad sign. They don't respect us. If there is no respect for other people's property, any dialogue is impossible. I hope that this is due only to the fact that this boys don't yet know what they want and what they have done. Therefore, they are shy.
Tohle je dost zásadní vyjádření. Je to sice tak jako nezávazně někde na nějakým foru jiného projektu, ale i tak bych to nebral na lehkou váhu. Rozhodně to znamená, že 1C o tom ví a považuje to za problém. Navíc si všimněte, že se k tomu snaží stavět pozitivně (zatím). Prostě v civilizované společnosti nelze jen tak porušovat práva jiného, i když si myslím, že můj důvod k tomu je přeci legitimní. Jestli FC ten patch vydá bez licence k takovému kroku, prokáže tím komunitě medvědí službu. Pravděpodobně vzápětí přijde reakce od 1C, Ubi a Steamu, která v zásadě půjde po provozovatelích ATAGu. Myslím, že ATAG vzápětí zmizí ze seznamu serverů, kde běží CLOD. Navíc i použití toho patche na straně nás obyčejných Fly Boys vede k porušení EULA. Sice po nás asi nikdo nepůjde, ale minimálně to poškodí vztahy mezi posledním smysluplným vývojářem a komunitou. Tedy to je myslím to poslední, co bychom si měli přát. Jestli je tu někdo (třeba Robo), kdo je ve spojení s vedením toho FT týmu, myslím, že by vůbec neškodilo, jim nějak slušně podsunout myšlenku, že to bez 1C nepůjde. Zkrátka aby se probudili včas.
Já sám za sebe bych dokonce odmítnul účast na projektu, který poškozuje práva jiného. Ano, mluví ze mě zkušenost někoho, kdo byl opakovaně terčem kráděží duševního vlastnictví.
Upravil/a Rumcajs dne 08-03-2013 15:38
Ale vazne, samozrejme sa Loftovym vyjadrenim zaoberaju.
Jojo, už se k tomu vyjadřují i zde:http://theairtact...77-respond a jsou tam zajímavé názory. Jeden za všechny (jestli jsem to správně přeložil) "proč bychom měli jednat s Loftem popř. 777 když kód patří někomu jinému."
Rumcajs mal by si rozhodne ten podly a perfidny TF patch bojkotovat.
Robo chápu tvůj výrok jako emotivní a z neznalosti věci. Já jim přeci přeji úspěch. Jen říkám, že toho úspěchu se nedá dosáhnout protiprávní cestou. Svět se mění a co šlo kdysi s Il2, dnes může být neprůchozí. Proč proboha někdo z vedení toho FT nenapíše dopis do 1C, vysvětlí situaci, že chtějí podpořit komunitu a hledají cestu, jak to udělat právně v pořádku. To je tak složité myslet nejen na svoje ego? Pročetl jsem si i reakce na ATAGu, co si o tom myslí "svět". A je to vesměs sbírka zcela naivních myšlenek. Vesměs se argumentuje "že když CloD byl shit nedodělanej produkt, že komunita má právo si to dodělat sama". Že když o modování Oleg mluvil na foru, že to je tím povolený. Že když na foru 1C je sekce pro modování, že tím je to celý legalizovaný. Prostě se k tomu vyjadřují lidi, co se v tom nevyznají. A dělat závěry na základě neznalosti většinou vede k vlažným výsledkům. Jestli máš nějaký byť malý vliv na FT, zkus jim říct, že jim 1C neformálně vzkazuje, že to ve svém zájmu musí s nima řešit. Že 1C nemůže kontaktovat FT, který není právní subjekt a nemůže jim tedy samo od sebe nic navrhovat. Že ta iniciativa musí přijít ze strany FT. Tedy máš li sebemenší vliv, zkus jim to prostě navrhnout.
Já tohle píšu, protože si taky přeju úspěch FT. CloD mě taky baví a bavil by ještě víc, kdyby to bylo vylepšený od FT. A kdyby to šlo opravdu používat.
Rumcajs mal by si rozhodne ten podly a perfidny TF patch bojkotovat.
Robo chápu tvůj výrok jako emotivní a z neznalosti věci. Já jim přeci přeji úspěch. Jen říkám, že toho úspěchu se nedá dosáhnout protiprávní cestou. Svět se mění a co šlo kdysi s Il2, dnes může být neprůchozí. Proč proboha někdo z vedení toho FT nenapíše dopis do 1C, vysvětlí situaci, že chtějí podpořit komunitu a hledají cestu, jak to udělat právně v pořádku. To je tak složité myslet nejen na svoje ego? Pročetl jsem si i reakce na ATAGu, co si o tom myslí "svět". A je to vesměs sbírka zcela naivních myšlenek. Vesměs se argumentuje "že když CloD byl shit nedodělanej produkt, že komunita má právo si to dodělat sama". Že když o modování Oleg mluvil na foru, že to je tím povolený. Že když na foru 1C je sekce pro modování, že tím je to celý legalizovaný. Prostě se k tomu vyjadřují lidi, co se v tom nevyznají. A dělat závěry na základě neznalosti většinou vede k vlažným výsledkům. Jestli máš nějaký byť malý vliv na FT, zkus jim říct, že jim 1C neformálně vzkazuje, že to ve svém zájmu musí s nima řešit. Že 1C nemůže kontaktovat FT, který není právní subjekt a nemůže jim tedy samo od sebe nic navrhovat. Že ta iniciativa musí přijít ze strany FT. Tedy máš li sebemenší vliv, zkus jim to prostě navrhnout.
Já tohle píšu, protože si taky přeju úspěch FT. CloD mě taky baví a bavil by ještě víc, kdyby to bylo vylepšený od FT. A kdyby to šlo opravdu používat.
Moj vyrok nebol vobec emotivny, mne sa to tu totiz vobec nechce rozoberat. Myslel som to vazne - ak mas ozaj osobne vyhrady a vnutorny problem s legalnou strankou veci, tak si proste patch neinstaluj. Urcite tak urobi viacero ludi - to nemyslim nijako ironicky ale normalne. V TF ako vidis robim len textury a nemam ziaden vplyv.
Len by som rad doplnil, ze ATAG ako taky nema s TF nic spolocneho.
Ten Skin je hodně pěknej a je mi líto že budu za notorického kverulanta, ale ta trikolora na ocase vypadá nějak "neplasticky". Nedalo by se s tím ještě něco udělat?
o to ani tak nejde Skin je opravdu hezkej ale jako téměž každý je absolutně nerealistivcký a to hlavně ohledně povrchu. ono za to ani nemůže nikdo , jelikož ta barva co se nanášela byla prostě nahov... takže se to nedá ani srovnat s aktuálníma letounama v muzeích atd. V podstatě se dost oloupávala a neviděl jsem tohoto spita ze spodu ale výfuk splodiny i zespodu. Dále travnaté letiště ( další aspoekt pro nálož pro kamufláž atd) Ale je jasné že to se na skin pro hru udělá fakt jen těžko
o to ani tak nejde Skin je opravdu hezkej ale jako téměž každý je absolutně nerealistivcký a to hlavně ohledně povrchu. ono za to ani nemůže nikdo , jelikož ta barva co se nanášela byla prostě nahov... takže se to nedá ani srovnat s aktuálníma letounama v muzeích atd. V podstatě se dost oloupávala a neviděl jsem tohoto spita ze spodu ale výfuk splodiny i zespodu. Dále travnaté letiště ( další aspoekt pro nálož pro kamufláž atd) Ale je jasné že to se na skin pro hru udělá fakt jen těžko
Fotiek Spitfirov z tejto ery je pomerne dost, ja som z nich nadobudol dojem ze olietanie v podobe osupanej farby bolo v RAF pomerne striedme, prakticky viditelne olupana farba bola len na koreni kridla z oboch stran, viac z pilotovej. Preto som to tak i zobrazil (v podstate som to robil takmer vserko priamo z fotiek). Tiez boli kde tu osupane male kusky z odnimatelnych panelov, inak nic - asi tie farby neboli az tak uplne nahov... . Naopak pomerne silne bolo zaspinenie zospodu - Merliny dost pustali olej. Mas tam kudole od gulometov aj od vyfukov, trosku spiny od travy na kolesach a osupanu farbu na nabezke, ale nie az na kov ale len na podkladovku. Je mi jasne, ze niekomu sa nepaci a niekomu sa paci, z mojej strany ide o pokus o interpretaciu typickeho BoB Spita a urobil som to najlepsie ako som vedel.
Ak najdes fotky nejak viac ozuzlaneho Spita (najviac olietany Spit Mk.I aky som videl je na fotkach Speed Spitfiru z roku 1946) tak prosim posli link
Len pre porovnanie povodne olietanie a farby:
[img]https://dl.dropbox.com/u/10668862/TF/Spitfire/a.jpg[/img] is not a valid Image.
Rozne verzie updatu skinov pocnuc podkladovymi farbami, ktore boli na povodnych skinoch moc tmave az po historicke kamuflaze (uz nebude Mk.IIa mat nezmyselny cierno-viely spodok) az po spominane olietanie.
Mk.I 1939
[img]https://dl.dropbox.com/u/10668862/TF/Spitfire/03.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]https://dl.dropbox.com/u/10668862/TF/Spitfire/10.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]https://dl.dropbox.com/u/10668862/TF/Spitfire/08.jpg[/img] is not a valid Image.
Mk.IIa 1941:
[img]https://dl.dropbox.com/u/10668862/TF/Spitfire/06.jpg[/img] is not a valid Image.
Robo napsal:Len by som rad doplnil, ze ATAG ako taky nema s TF nic spolocneho.
Jakmile vytvořej a spustěj server s tím patchem, nebo jakmile umožní jeho šíření, maj společného hodně. Já si ani nemyslím, že by případná reakce směřovala proti FT. Reakce půjde proti šiřitelům toho patche. A ten patch bez běžících serverů by byl nudnej. Jinak ano, mám problém s nelegálním sw. Jednak vnitřní, že to neschaluju a jednak ten, že Steam má dost prostředků, aby poznal, kteří jeho uživatelé provozují nelegální patch.
Rumcajs napsal:
Jinak ano, mám problém s nelegálním sw. Jednak vnitřní, že to neschaluju a jednak ten, že Steam má dost prostředků, aby poznal, kteří jeho uživatelé provozují nelegální patch.
Nikto ta ho nenuti stahovat ani instalovat, rovnako ako ta nikto nenuti/nenutil stahovat a instalovat nelegalne Windows 98 a pod... It's completely up to you!
Robo napsal:Len by som rad doplnil, ze ATAG ako taky nema s TF nic spolocneho.
Jakmile vytvořej a spustěj server s tím patchem, nebo jakmile umožní jeho šíření, maj společného hodně. Já si ani nemyslím, že by případná reakce směřovala proti FT. Reakce půjde proti šiřitelům toho patche. A ten patch bez běžících serverů by byl nudnej. Jinak ano, mám problém s nelegálním sw. Jednak vnitřní, že to neschaluju a jednak ten, že Steam má dost prostředků, aby poznal, kteří jeho uživatelé provozují nelegální patch.
Ja vsetko chapem, ak mas vyhrady tak nestahuj a neinstaluj. O taky mesiac uvidime, ako to dopadlo, potom o tom pokecame...
Video bude za nejaku hodku na ATAGu, sam som zvedavy co Mysticpuma zbuchal....
Ono to může dopadnout i tak, že se 1C zalekne negativních reakcí a do toho souboje nepůjdou. Třeba prostě vydaj dodatečnou licenci, ve který umožněj komunitní vývoj pro všechny držitele standardní licence. Microsofti teď taky vyměkli s licencí pro office.
Fotiek Spitfirov z tejto ery je pomerne dost, ja som z nich nadobudol dojem ze olietanie v podobe osupanej farby bolo v RAF pomerne striedme, prakticky viditelne olupana farba bola len na koreni kridla z oboch stran, viac z pilotovej. Preto som to tak i zobrazil (v podstate som to robil takmer vserko priamo z fotiek). Tiez boli kde tu osupane male kusky z odnimatelnych panelov, inak nic - asi tie farby neboli az tak uplne nahov... . Naopak pomerne silne bolo zaspinenie zospodu - Merliny dost pustali olej. Mas tam kudole od gulometov aj od vyfukov, trosku spiny od travy na kolesach a osupanu farbu na nabezke, ale nie az na kov ale len na podkladovku. Je mi jasne, ze niekomu sa nepaci a niekomu sa paci, z mojej strany ide o pokus o interpretaciu typickeho BoB Spita a urobil som to najlepsie ako som vedel.
Ak najdes fotky nejak viac ozuzlaneho Spita (najviac olietany Spit Mk.I aky som videl je na fotkach Speed Spitfiru z roku 1946) tak prosim posli link
Len pre porovnanie povodne olietanie a farby:
[img]https://dl.dropbox.com/u/10668862/TF/Spitfire/a.jpg[/img] is not a valid Image.
Rozne verzie updatu skinov pocnuc podkladovymi farbami, ktore boli na povodnych skinoch moc tmave az po historicke kamuflaze (uz nebude Mk.IIa mat nezmyselny cierno-viely spodok) az po spominane olietanie.
Mk.I 1939
[img]https://dl.dropbox.com/u/10668862/TF/Spitfire/03.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]https://dl.dropbox.com/u/10668862/TF/Spitfire/10.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]https://dl.dropbox.com/u/10668862/TF/Spitfire/08.jpg[/img] is not a valid Image.
Mk.IIa 1941:
[img]https://dl.dropbox.com/u/10668862/TF/Spitfire/06.jpg[/img] is not a valid Image.
mno ani nemusim link vzhledem k tomu že jsem modelář tak právě camufláš se dost všude řeší doporučím Modelforum.cz tam je toho tuny a jsou tam přímo profíci na dobove kamufléže. on problém byl přeci i v rychlosti jakou produkce sázela spity a hurriky kvalita nátěru byla až na posledním místě dokonce Markng měl přednost
Ono to může dopadnout i tak, že se 1C zalekne negativních reakcí a do toho souboje nepůjdou. Třeba prostě vydaj dodatečnou licenci, ve který umožněj komunitní vývoj pro všechny držitele standardní licence. Microsofti teď taky vyměkli s licencí pro office.
no nevím když vzpomeneme na sturma tam snad neni licence na patche a mody do ted ne? Nebo už je? vždyt vlastně ten patch z Atagu se dá kvalifikovat jako MOD
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.