jasne Horrido, ja reagoval spis na magota, kterej nadhodil otazku, jak byla ve skutecnosti velka.
Osobne si myslim, ze orezani desky by bylo tolerovatelnou nerealnosti, pokud by to neslo jinak vyresit.
To mi pripomina - nejsou v nekterych letadlech zamerovace (nitkove krize), ktere jsou pri vyrazeni optickeho nepouzitelne, protoze se proste neda dostat hlava do spravneho uhlu? (tzn zrejme by se jeste dalo zapracovat na 6dof)
The all-round view from the pilot's cockpit is excellent, especially the rear view. This has been made possible by the "tear drop" hood which gives the pilot a better all-round unobstucted view than any other aircraft- Hun or friendly. It is also fitted to some Typhoons.
The bubble canopy on this airplane is the finest one of its type ever seen by these pilots.
WT_Horrido napsal:
The all-round view from the pilot's cockpit is excellent, especially the rear view. This has been made possible by the "tear drop" hood which gives the pilot a better all-round unobstucted view than any other aircraft- Hun or friendly. It is also fitted to some Typhoons.
The bubble canopy on this airplane is the finest one of its type ever seen by these pilots.
Saburo napsal:
Několikrát se mi stalo, že po zásahu mého motoru jsem byl nucen ho vypnout, zvuky které vydával nevěstily nic dobrého a začal jsem se klouzat někam k domovu.
Jaké bylo mé překvapení, když se nebohý motor, který byl vypnut, náhle vzňal a já neměl ani čas na výskok padákem. Sotva pár vteřin po vzplanutí bohužel motor explodoval a já umřel.
Vypnutý motor by přeci neměl začít hořet a následně explodovat, nebo jóóó?
Co Vy na toto?
Stalo se mi to s Ki-61, P-51 a Bf-109, možná má někdo podobné zkušenosti s jinými letadly.
jo stava a casto, zejmena RAF letadla (spit, tajfuny a tempesty) bouchaj asi do 1 sekundy od vzplanuti (P40 vydrzi horet ponekud dele, jo amici ), nevim jak LW stroje tam sem este nezahorel, nebo si to nepamatuji
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
Robo napsal:
Velkost dosky je OK, ten kokpit je ozaj upobeny presne a mimoriadne pekne.
A co mohol vidiet pilot uz vieme?
Jestli je namodelovaná dobře velikost desky, tak není dobře namodelovaná velikost bubliny. protože na fotce nahoře je patrné, že opěrka hlavy nesousedí přímo s plexi, tak jak je to v ilovi, ale je tam 10-15 cm škvíra a jelikož je hlava běžného smrtelníka široká těch 15 cm, tak je dokonce dost velká pravděpodobnost, že na ocas uvidí obě oči a ne jen ilovskej kyklop (kterej tam tedy samozřejmě nyní stejně nevidí).
Je opravdu smutné, že se lidi snaží házet fotky ze všech možných úhlů a na to někdo napíše "My to máme dobře, nic s tím nejde dělat", ikdyž je to očividný nesmysl.
Už to, že z Tempestu v podstatě bublinu kopírovali P-51 i P-47 a přitom z nich je v ilovi lépe vidět je nějaké divné.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
606_Tempik napsal:
Jestli je namodelovaná dobře velikost desky, tak není dobře namodelovaná velikost bubliny. protože na fotce nahoře je patrné, že opěrka hlavy nesousedí přímo s plexi, tak jak je to v ilovi, ale je tam 10-15 cm škvíra a jelikož je hlava běžného smrtelníka široká těch 15 cm, tak je dokonce dost velká pravděpodobnost, že na ocas uvidí obě oči a ne jen ilovskej kyklop (kterej tam tedy samozřejmě nyní stejně nevidí).
Je opravdu smutné, že se lidi snaží házet fotky ze všech možných úhlů a na to někdo napíše "My to máme dobře, nic s tím nejde dělat", ikdyž je to očividný nesmysl.
Už to, že z Tempestu v podstatě bublinu kopírovali P-51 i P-47 a přitom z nich je v ilovi lépe vidět je nějaké divné.
Vsetko je jasne, vsetko chapem, ale uz asi pol roka sa pytam ako presne to chceme riesit. A nestvi ma, ze pisem my to mame dobre. Vies dobre ze sa to snazim riesit, ale nie je to take jednocuche. Mam tam urobit dieru do tej dosky alebo co? Fotky viem vygooglit aj ja, ale nieco konkretne aj urobit, to uz chce fistron, ze? Zatial som skusal posunut hlavu pilota dalej vpred (od dosky) a kolega posunul hranice 6DoF o 3cm na kazdu stranu, nestacilo, furt je to rovnake.
Prosím buď robo taky konkrétní, o kolik si tu hlavu dopředu posouval?? jen abychom nenavrhovali nějaký kraviny. Nemá náhodou někdo k dispozici obrázek řezu trupu ilovského modelu v místě desky?
313_OTTO napsal:
Prosím buď robo taky konkrétní, o kolik si tu hlavu dopředu posouval?? jen abychom nenavrhovali nějaký kraviny. Nemá náhodou někdo k dispozici obrázek řezu trupu ilovského modelu v místě desky?
O 5-6cm, skusal som rozne hodnoty, aj take ktore boli ocividne moc dopredu, aby som videl aky to ma efekt na vyhlad vzad - preto neuvadzam konkretne.
Ako uz pisal Lavo a ako aj pise teraz Robo. Ono by mozno taketko 'somarinky' slo poriesit aj bez DT - osobnym prispenim k praci DT
Napr ta opierka na Tempeste. Spravit v tomto smere nejaky solidnejsi vyskum. Neriesit to jednou fotkou na fore, dat tomu nejaky cas, pozhanat podklady, mrte fotiek, fotky porovnat s 3D modelom lietadla, pozriet sa na zubok aj tomu P51 a P47 a skusit najst kde je ten pes zakopany, preco z toho Tempestu nie je vidiet. Popri tom sa spojit s ludmi co na tom uz robili a na co prisli. A potom tie poznatky spracovat do nejakej prezentacie a poslat DT.
Napr aj tie veci ako oprava kokpitov, 'neodsunutelnych' odsuvatelnych prekrytov. Nejaky moder by toto mohol zvladnut (a ked nie som moder, poskusim niekoho na to ukecat ).
Viem ze je tazke namodelovt cely stroj, ktory by odpovedal pozadovanej kvalite na oficialny patch. Ale sak existuju 'franken planes' ci ako sa to vola. Aj tako by sa dalo hadam cosi opravit. Napr zoberem model SpitaV zo Sturma, zoberem model Sifajra zo Sturma a odsuvatelnu kabinu zo Sifajra skusim napasovat na SpitV, alebo ak len kabina nepasuje, tak cely kus trupu alebo tak cosi.
Takto nejak poriesit aj napr tie chybne budiky, alebo ja neviem este co...
Toto len tak nahlas rozmyslam.
magot: co sa tyka tej vrtule, ja som nemal na mysli spravit nejaky 3D model vrtule. Trosku sme sa nepochopili, co je samozrejme, bo ten moj popis stal za houby.
Je patrne, ze v COD od urcitych otacok tociacu sa vrtulu nie je mozne pri pohlade z kokpitu skoro vobec zaregistrovat, kdezto v 1946 je vidiet 'mihajuce' sa listy v celom spektre otacok, co si myslim nie je spravne.
Ja sa hecnem (uz som zacal) a vyskumam to, ako to presne je a na sebe otestujem, od kolkych otaciek je clovek schony rozpoznat tociace sa listy sediac v kokpite lietadla
(urcite mi pomoze, ked DT uznaju, ze toto je v 1946 jaksi nepresne a opravia to aj bez mojho dlheho a pracneho vyskumu)
Saburo: ono v skutocnosti je mozne, aby vypnuty motor (vypnute magneta, vypnuty hlavny vypinac, zavrety palivovy kohut) zacal horiet. Napr z poskodeneho motora ti vyteka olej, alebo nejaky zbytok paliva. Toto ti tecie po bloku motora, ktory je horuci, alebo zacne to tiect na vyfuky, ktore su tiez sakra horuce.
A ako vsetci dobre vieme, pri urcitej teplote sa olej alebo benzin dokazu vznietit. Rychly pohlad do google odhali tieto teploty. Benzin (vseobecne) ma nejakych cca 450° ale napr olej (vseobecne) ma len nejakych cca 250°.
Takze aj vypnuty motor moze zacat horiet.
Upravil/a 313_Nevo dne 20-04-2012 18:49
Ahoj, dávám dohromady materiály ohledně výhledu z kabiny Tempesta pro Magota-jsme domluvený, že se na to celé koukne, jen mi to ještě chvíli potrvá... doufám, že se potom pohnou ledy. Jinak plně souhlasím s Tempíkem. Také nechci debatovat o tom, zda je Tempest namodelován správně či ne, ale o tom, co bylo z kabiny vidět! Jen okrajově: Již dříve jsem zde popisoval můj pokus, kdy při škvíře pouhých 8cm mezi kabinou a pancéřovou deskou stačí na to, abych viděl celou pomyslnou směrovku(osu letadla) již pouhý metr za svými zády!!! A druhá věc kterou chci zmínit: Od počátku války se čím dál více tlačilo na konstruktéry letadel, aby letadla konstruovali tak aby z nich byl výhled stále lepší. Je o tom zachována spousta materiálu. Tedy bylo téměř nemožné aby tovární linku opustil nový typ či modifikace stíhacího letounu s horším výhledem (myslím samosebou výhled dozadu). Z toho vyplývá, že z Hurika bylo hůře vidět, než ze Spita a spit ve finále přešel na kabinu typu Tempest. Mustang kopíroval ve své éře totéž. Proč asi? A sedněte si v Ilovi do Hurika, Spita , Mustangů a Tempesta. Co zjistíte? Že v Hurikovi vidíte dozadu téměř, nebo možná lépe než v Tempestovi bez použití zrcátka? Potom se tedy asi všechny historické prameny mýlí, já jsem slepě věřil blábolům a všechny ty bublinovité kabiny jsou asi pouze estetickou záležitostí, která je ve válce beze sporu prvořadě důležitá!?! Svůj názor si ale utvořte každý sám. Děkuji
Nemělo by se namodelovat i zkreslení výhledu v důsledku zakřivení takového skla? A třeba i to, že otočení pilota za sebe mohlo být fyzicky docela náročné?
Nevím jestli to sem už někdo psal, či se to řešilo někde jinde, ale nedá mi nenapsat, aby se někdo zamyslel nad tím co se děje obecně u všech velkejch bombrů když je trefí 20/30 mm granát do křídla.
V součastnosti v UP je to tak, že po zásahu křídla se B-17 všechny verze, B-24 atd. se převrátí o 90°C podél osy ať už se letí na levelu nebo to máte v ruce. Nicméně mi to přijde sakra přitažený za vlasy. PMám pocit, že je to nastavené stejně jako zásah flakem 88 mm.
Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)
311_Vont napsal:
Nevím jestli to sem už někdo psal, či se to řešilo někde jinde, ale nedá mi nenapsat, aby se někdo zamyslel nad tím co se děje obecně u všech velkejch bombrů když je trefí 20/30 mm granát do křídla.
V součastnosti v UP je to tak, že po zásahu křídla se B-17 všechny verze, B-24 atd. se převrátí o 90°C podél osy ať už se letí na levelu nebo to máte v ruce. Nicméně mi to přijde sakra přitažený za vlasy. PMám pocit, že je to nastavené stejně jako zásah flakem 88 mm.
no mam pocit Vonte, ze places na spatnem hrobe, tohle DT nemuze resit, to je zalezitost UP3 a Kwiateka
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.