1stCL_Fucida napsal:
.. já si Velký Cirkus představuju trochu jako takovýho namakanějšího Biglesse
Nemyslim ze by se Closterman presentoval jako nejaky zvlastni HERO.
Lepsi knihu o pocitech a emocich primeho ucastnika nenajdes, ale holt to neni historicka studie a ani skautsko-pionyrska skazka jako Hartman, v podani panu Tolivera a Constabla
Nicmene to pro Tebe nebude ztrata casu, uz proto, ze je to napsano tak ze to v pohode prectes za vikend.
WT_Schmouddle napsal:
Jak jsem už jednou na tato fóra napsal, extrahovat exaktní historické údaje z Velkého Cirkusu je jako pokusit se rekonstruovat uliční plán Malé Strany devatenáctého století z Nerudových Malostranských povídek.
Myslim ze ma naprostou pravdu a Velky Cirkus vsem letcum vrele doporucuji.
Sry OT
[img]http://i74.photobucket.com/albums/i255/xHorst/Avatar/founder_gold_en_zps81618c02.png[/img] is not a valid Image.
40.StL_Horst
xHorst napsal:
....,Pak hlaska o kontrolech. Prestavam strilet a cekam co bude. Nadale manevruje. Poustim varovnou davku z kulometu vedle, zadna reakce. Manevruje. Blikam, zadna reakce. Manevruje. Strilim na plno a ustrelim mu ocas, odletam smer letiste, protoze take poustim palivo,...
Vzdyt se tu porad povida, predestira a ujistuje jak je to zdejsi valecne litani i o kochani se letem, hlavne o preziti, o dobrej dojmu z letu o kamaradstvi a gentlemanstvi ve vzduchu, o "nepotrebnosti" sestrelu za kazdou cenu....a ja nevim co vsechno. Mluvi se o jakychsi kvalitach letani zalozenych i na cemsi jinem nez na ciste technickem a pocitove suchem zazitku vyjadrenem pouze typem era protivnika, poctem zasahu, a tedy automaticky nejakou cifrou ve stats.
Pak ponekud nechapu, proc se misto kafrani nad nepresnou faktickou strankou Cirkusu nejde vzit do Clostermanova sedadla, v textu diky jeho psani nadsene videt :sm8: vsechno co prozival behem skutecneho bojoveho letu a nehledat v knize jestli ten samej vecer fasoval dvoje novy spodky, nebo patery ponozky.
WT_Flan napsal:
Ze podvozek brzdi jsem jaksi nekde uplne cirou nahodou pochytil.
Ale já tě nepodceňoval, fakt ne
Osobně ho vyndavám jen když je třeba.
Ten podovzek.
A tím myslím před přistáním. Jo, a občas (ale to je ještě nad vlastním územím a krátce po startu) nevím, jestli zatažíno nebo vytažíno a nejsa si jist barvou kontrolek , radši vytáhnu. A hned zas zatáhnu
Jinak co do vytahování podvozku co by vzdávání se - myslel jsem právě to plácání v rozbitém letadle pod 300m.
Holt se někdy stane, že tě (mne určitě ) dvojice befek donutí tam jít A když ti pak i picnou ovládání...
xHorst napsal:
....,Pak hlaska o kontrolech. Prestavam strilet a cekam co bude. Nadale manevruje. Poustim varovnou davku z kulometu vedle, zadna reakce. Manevruje. Blikam, zadna reakce. Manevruje. Strilim na plno a ustrelim mu ocas, odletam smer letiste, protoze take poustim palivo,...
Nejkratší cesta do pekla
Ani ne, byli jsme tam uplne sami a na plnejsim serveru na nic cekaat nebudu
[img]http://i74.photobucket.com/albums/i255/xHorst/Avatar/founder_gold_en_zps81618c02.png[/img] is not a valid Image.
40.StL_Horst
WT_Flan napsal:
Vzdyt se tu porad povida, predestira a ujistuje jak je to zdejsi valecne litani i o kochani se letem, hlavne o preziti, o dobrej dojmu z letu o kamaradstvi a gentlemanstvi ve vzduchu, o "nepotrebnosti" sestrelu za kazdou cenu....a ja nevim co vsechno. Mluvi se o jakychsi kvalitach letani zalozenych i na cemsi jinem nez na ciste technickem a pocitove suchem zazitku vyjadrenem pouze typem era protivnika, poctem zasahu, a tedy automaticky nejakou cifrou ve stats.
Pak ponekud nechapu, proc se misto kafrani nad nepresnou faktickou strankou Cirkusu nejde vzit do Clostermanova sedadla, v textu diky jeho psani nadsene videt :sm8: vsechno co prozival behem skutecneho bojoveho letu a nehledat v knize jestli ten samej vecer fasoval dvoje novy spodky, nebo patery ponozky.
Velmi dobre napísané.
Cirkus a ja.
Ked som to prvý krát čítal mal som cca 10-12 rokov. Úžasné čitanie,
Až po osobnom telefonáte mojim rodičom som musel velmi nerád túto knižnu vrátiť. Aj s upomienkami. No a ked som si ju chcel znova požičať, Tak pani (moja vzdialená príbuzná) mi u nedovolila požičať.
Sú aj iný ludia, čo si ju chcú požičať a prečítať ,mladý muži.
A dostal som taký pretpotopný komunistický "Ban" na túto knížku.:lol:
Asi odvtedy som sa začal viac zaujímať o letectvo.
No a ked som sa znova vrátil k tejto knížke cca po 10 rokoch povedzme, po prečítaní vela iných kníh , časopisov ,článkov i Clostermanovom životote nedobudol som trochu velmi negatívny vztah k Clostermanovi.
Je to napísané v roku cca 1948.
A od toho treba vychádzať.
A nekonzultoval to s nijakých historikom, ani to v tej dobe nešlo.
A kedže každý čo čítal túto knížku a trochu viac sa venuje k téme letctvo, musí či chce alebo nechce porovnávať.
Viz naše diskuzie na túto tému.
Podla mna, táto neša večná téme by mohla skončiť novým vydaním tejto knížky , podobne ako je u knížky Toliver, Consttable : nemecká stíhací esa.
Je napísaná v roku 1972. Z verzie vydavej v roku 1994 v Nemecku vydalo v ČR v roku 2002 vvdavatelstvo Naše Vojsko.
Pri zachovanom pôvodnom texte sa vyskytujú dodatky a vysvetlivky p. M.Šíly.
Asi takéto : Autory sú nepresný, toto neexistovalo, nebolo, autor sa mýli, nevieme čo tým pilot myslel, bolo to inak podla LW statistík. Uvedený zoznam je neúplný. Tento údaj je chybný. len táto verzia. Tento údaj chybný, Nebolo to tak , Látka T mala iné zloženie, Okolnosti smrti W.Novotného neboli do dnešného dna vyjasneny., Táto informácia je ponekud nepresná. len jeden prototyp.Odkazy na iné knihy kde sa dovzviete viac alebo celú pravdu/skutočnosť. atd, atd, atd, atd,.
Ale uznávam, že takto by tá kniha ( Cirkus) stratila to čaro čo má.
WT_Flan napsal:
Ze podvozek brzdi jsem jaksi nekde uplne cirou nahodou pochytil.
Ale já tě nepodceňoval, fakt ne
Osobně ho vyndavám jen když je třeba.
Ten podovzek.
A tím myslím před přistáním. Jo, a občas (ale to je ještě nad vlastním územím a krátce po startu) nevím, jestli zatažíno nebo vytažíno a nejsa si jist barvou kontrolek , radši vytáhnu. A hned zas zatáhnu
Jinak co do vytahování podvozku co by vzdávání se - myslel jsem právě to plácání v rozbitém letadle pod 300m.
Holt se někdy stane, že tě (mne určitě ) dvojice befek donutí tam jít A když ti pak i picnou ovládání...
Aaa, tak to vypada, ze podvozek pouzivat skutecne umime.:lol: Rovnez vyndavam jeste pred pristanim. To je halt podminka pro uspesny styk.Letadla s letistem.:sm12:
"Holt se někdy stane, že tě (mne určitě ) dvojice befek donutí tam jít A když ti pak i picnou ovládání..."
...tak necekam slitovani.
( To ovsem samozrejme nijak neomezuje pravo kompenzace takove ujmy v srdecnem vylevu "to me ten smejd proste musel dostrilet, i kdyz jdu stejne do kopru, do p****** !?!?! .:sm11: :lol: )
Jeste me k Vulchi napada, ze Sturmovik je BOJOVY simulator a je tedy potreba mit se na pozoru v kazdy okamzik, dyt je to hra na zabijeni a na valku=zpusobit nepriteli co nejvetsi ztraty s co nejmensim rizikem.
Pokud si chcem nerusene politat nad krajinkou a startovat a pristavat v poklidu muzem se domluvit a rozjedem FS2004 server
Navic startovat proti vulcherum je husta vyzva
40.StL_Horst
WT_Flan napsal:
Aaa, tak to vypada, ze podvozek pouzivat skutecne umime.:lol: Rovnez vyndavam jeste pred pristanim. To je halt podminka pro uspesny styk.Letadla s letistem.:sm12:
"Holt se někdy stane, že tě (mne určitě ) dvojice befek donutí tam jít A když ti pak i picnou ovládání..."
...tak necekam slitovani.
( To ovsem samozrejme nijak neomezuje pravo kompenzace takove ujmy v srdecnem vylevu "to me ten smejd proste musel dostrilet, i kdyz jdu stejne do kopru, do p****** !?!?! .:sm11: :lol: )
jéé ...
na todle se nedá jinak odpovědět než - :sm42:
(a dokonce se mu tam i něco rýmuje )
rudidlo napsal:
Sorry, ale mám dojem, že jsme se bavili o tom, jak Jamamota někdo sundal na stojánce a já jsem mluvil o tom, že je velice nepravděpodovné, že jej někdo mohl pokládat za statické letadlo. Opět se bavíme coby kdyby, ale na mapách na CZ serverech, kde se jamamoto vyskytuje nejčastěji nic takového není.
ó jé ...
sem měl dojem, že se bavíme obecně
ne o Jamim a vyloženě CZ serverech
(aspoň jsem se tak snažil vyjadřovat)
vzdávám to
Ano, ale diskuse mezi námi na toto téma vzniklo z mnou popisované situace.
xHorst napsal:
rudidlo napsal:
...Opět se bavíme coby kdyby, ale na mapách na CZ serverech, kde se jamamoto vyskytuje nejčastěji nic takového není.
Ale je , napr mapa Vyborg na WT
Super - máme jeden příklad za všechny.
Nebylo by lepší se Jamamota zeptat, jestli okolo nějna stojánce stály statické letouny? Pokud ano, stahuji ocas mezi nohy a nechám se dnes dvakrát sestřelit. V opačném případě to jen potvrdí můj příspěvek na začátku tohoto vlákna.
EDIT: Tajpane, netvrdím že to není možné. IL2 je jen aplikace a tam je možné všechno...
Upravil/a rudidlo dne 05-01-2006 18:24
3IAP_Tajpan napsal:
Cirkus a ja.
Ked som to prvý krát čítal mal som cca 10-12 rokov. Úžasné čitanie.
Já v tomhle věku četl Miloše Hubáčka. Pacifik v plamenech byla "má první" . To zdeformovalo mou křehkou dětskou duši
Podla mna, táto neša večná téme by mohla skončiť novým vydaním tejto knížky , podobne ako je u knížky Toliver, Consttable : nemecká stíhací esa.
Je napísaná v roku 1972. Z verzie vydavej v roku 1994 v Nemecku vydalo v ČR v roku 2002 vvdavatelstvo Naše Vojsko.
Pri zachovanom pôvodnom texte sa vyskytujú dodatky a vysvetlivky p. M.Šíly.
Tuhle knížku vydal Mustang někdy v polovině 90. let..i s poznámkami M. Šíly. Mám ji trochu zakrvácenou, protože se mi jednou při četbě spustila z nosu červená
WT_Schmouddle napsal: Tak to asi čeká na tebe, Pepane, flameři jsou fšude okolo připravení chytit na první našlápnutí
Tak to trochu pobídnem ne?
Vulch je dobytčárna jako střílení na padák, přistávající či startující éro. Neříkám - určitě jsem někdy omylem sejmul přistávající letadlo - ale startující nikdá a už vůbec ne éro na dráze. Je fakt že jsem protivníkem vulchu možná i pro to - pač to sám vůbec neumím
Ale je třeba podívat se pravdě do očí - vulch vždycky byl je a bude.
Ale každej vulch má taky druhou stránku a tu já nazívám - sex bez zábran - představte si tenhle scénář:
Letíte si tak po úspěšném souboji zpět na svoje letiště dovést také nějaký ten bodík. CCa 4 - 5km a co to vidím - střílí fak!!! A už pozorju tu scénu. Obláčky kouře od flaku, marně se snažící letadla na dráze odstartovat, nářky a skřípění zubů, nadávky na chatu, výsměch vulchera v podobě dvojitého smajlíku a mezi tím vším se prohání řádně rozhulákaná P38 a zanechává za sebou všechny marné pokusy o její zastavení startujícímvším co je právě na letišti k dispozici. Situace se stupňuje a stále více dramatizuje, napětí houstne na serveru je doslova dusno. Do toho všeho se najdnou přiřítí BF 109 k4 rychlostí 840km/h s cca 1/2 zásobníku MK 108. Jednou nalítne pdruhé nalítne, naklapkách si přibrzdí, dotáhne, v klidu zacílí a.... tu máš sráči! a ještě jednu! a mrt ho! a bác! - P38 se mění na hromadu šrotu včetně pilota... a chcípni šmejde!!! - P38 - bác vozem - enemy aicraft destroyed, pilot killed...
Chat:
Pilot "V" killed by 1stCL Pepan
Pilot "V" left the game
Pilot "X" - thx Pepan!
Pilot "Y" - thx Pepan!!
Pilot "Z" - thx Pepan!!!
Pilot 1stCL Pepan - np boys:-)
Nu a pak jen nalítnout na dráhu a přistát na poloprázdném letišti - místo 100 si člověk najednou veze 300bodů a ještě mu k tomu spousta lidí tleská a vítá ho doma jako opravdového hrdinu.:jamamoto:
Toto je hoši ta odvrácená stránka vuchaření... a taky chutná...
Pepí krásně a výstižně napsáno!
Thx Pepan!!:jamamoto:
rudidlo napsal:
další příklad : na AH_Dedicated na mapě Finsko 44 jsou na okrajích stojánky Spity
A Jamamoto se tam dnes připojil ke konci této mapy ...
Včera, tedy 5. 1. jsem se připojil na mapu Polska, po třech minutách letu se točila na nějaké Rusko 1941 a další mapa byl populární kotel. Ani jednou jsem nebyl napaden, zvulchován. Ani předevčírem jsem Finsko 1944 neletěl. Nelétá tady náhodou někdo cizí z mým nickem????
Jinak, situace, kdy jsem byl rozstřílen na padrť téměř okamžitě po narození jsem zažil několikrát (mapy Polsko, Normandie, Kubáň-Krasnodar,....) a ve všech případech mohu záměnu se statickým letadlem bezpečně vyloučit. Jinak je pravdou, že se pohybuji z 99,9% výhradně na českých serverech!
rudidlo napsal:
další příklad : na AH_Dedicated na mapě Finsko 44 jsou na okrajích stojánky Spity
A Jamamoto se tam dnes připojil ke konci této mapy ...
Včera, tedy 5. 1. jsem se připojil na mapu Polska, po třech minutách letu se točila na nějaké Rusko 1941 a další mapa byl populární kotel. Ani jednou jsem nebyl napaden, zvulchován. Ani předevčírem jsem Finsko 1944 neletěl. Nelétá tady náhodou někdo cizí z mým nickem????
Jinak, situace, kdy jsem byl rozstřílen na padrť téměř okamžitě po narození jsem zažil několikrát (mapy Polsko, Normandie, Kubáň-Krasnodar,....) a ve všech případech mohu záměnu se statickým letadlem bezpečně vyloučit. Jinak je pravdou, že se pohybuji z 99,9% výhradně na českých serverech!
Finsko bylo před Polskem.
a myslel jsem, že Jami se "stihnul" přihlásit o něco dříve
Takže pokud by se přihlásil (dříve), vyskytoval by se na mapě, kde se vyskytují statická letadla i na stojánce.
Hele PEPANE,tos tam jako rýsoval nějaké obrazce z geometrie ??? To je samý X, Y , Z !!!! Si připadám jako na hodině ve škole.Ještě když mě učitel zjebal,že nemam dobře okrouhanou tužku!!! Ale závěr příspěvku je super....král utnul drakovi hlavy a vrací se hrdě na svůj hrad s ovacemi poddaných.
Nejmenovaný pilot by dodal .... Banik pičo
P.S. Neber to osobně,je to muj příspěvek k té hádce :sm11::lol:
Hoper napsal:
Finsko bylo před Polskem.
a myslel jsem, že Jami se "stihnul" přihlásit o něco dříve
Takže pokud by se přihlásil (dříve), vyskytoval by se na mapě, kde se vyskytují statická letadla i na stojánce.
I za toto vyjádření poděkuješ ?
He he...to bych se musel přihlásit o hodně dřív...z toho Polska, nevím, jak dlouho trvalo, jsem opravdu stihl jen start a tři minuty letu. Ani na Frontu jsem se nedostal....
Jinak, že by byly u modrých na Finsku 44 Spity, to jsem si nikdy nevšiml a nad letiště červených nelétám, protože k tomu nemám důvod(pokud tam nezakufruji v rámci boje), tak to ani nemohu posoudit.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.