December 27 2024 05:32:57
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 12

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Hoperovo dojmy a poznatky z prý nejdokonalejšího simulátoru současnoti (tvrdí Horri)
FK_Rudiger
Jo už to chápu,ne tak uplně tu zkratku jako význam.Dík.

swt
Merten napsal:
SWT to první byla nadsázka nu což nepochopil jsi Šklebící se.

I v případě, že jsi to myslel (EDIT: Rumcajs to myslel) jako nadsázku, se ti podařilo zcela přesně vystihnout ducha DF online (libovolnej sim, kde jsem kdy byl v "běžném multiplayeru" ) , takže můj argument se tím nijak nemění.

Neříkám, že to je špatnej přístup, neříkám, že se to nikomu nemá líbit, každýmu, komu se to líbí, přeju spoustu zábavy, říkám, že to je přístup, před kterým utíkám a vyhledávám ten přístup druhý ...

A co se "nepochopení" týče - podle čeho si myslíš, že by měl někdo poznat, že jsi to myslel jako nadsázku? Fakt mě to zajímá, v čem jsem "selhal" ....
Upravil/a swt dne 03-08-2012 21:09

swt
FK_Rudiger napsal:
Jo už to chápu,ne tak uplně tu zkratku jako význam.Dík.

As Real As It Gets - tak realisticky, jak to jde - využít všech možností, jak lítat co nejvěrněji podle skutečnosti.

Konkrétně třeba v Rise of Flight by to znamenalo třeba používat TeamSpeak a chat (nebo jinou hlasovou/textovou komunikaci) pouze do okamžiku, kdy se "nasedne" do letadel ... a samozřejmě létat tak, jak se létalo, snažit se vytvářet mise tak, jak by vypadaly skutečné úkoly ve válce atd. atd.

Merten
swt napsal:
Merten napsal:
SWT to první byla nadsázka nu což nepochopil jsi Šklebící se.

I v případě, že jsi to myslel (EDIT: Rumcajs to myslel) jako nadsázku, se ti podařilo zcela přesně vystihnout ducha DF online (libovolnej sim, kde jsem kdy byl v "běžném multiplayeru" ) , takže můj argument se tím nijak nemění.

Neříkám, že to je špatnej přístup, neříkám, že se to nikomu nemá líbit, každýmu, komu se to líbí, přeju spoustu zábavy, říkám, že to je přístup, před kterým utíkám a vyhledávám ten přístup druhý ...

A co se "nepochopení" týče - podle čeho si myslíš, že by měl někdo poznat, že jsi to myslel jako nadsázku? Fakt mě to zajímá, v čem jsem "selhal" ....
Řekl bych ve zdravím selským rozumu.To co tu napsal rumcajs přece nikdo nemohl brát vážně.Nebo si opravdu myslíš,že když jetí naše letka do boje a někdo dostane "nemocnej" stroj,že ho kápo popraví?Úsměv

swt
Nemocnej stroj nikdo dostat nemůže, ale zbavit se poškozený mašiny respawnem (nebo nějakým podobným stylem) dělaj lidi běžně ... holt figurka pilota i letadlo je virtuální. Takže jsem to bral jako popis reality, sice řekněme vtipný ale nadazený mi to prostě nepřišlo. Bral jsem to víceméně vážně, kdyby to napsal třeba Novotňas, kterýho znám osobně, tak bych naopak vůbec nepramýšlel o tom, že by to mohl myslet vážně.
Přišlo mi to jako reálný, vtipně popsaný uvažování někoho, kdo žije v masomlejnech, a bere to jako Battlefield v dvojplošnících.

Mám pocit že tu už dělám(me) z prdu kuličku, podstata toho, že někteří (třeba já) preferují online ve formě specek a co nejvíce ARAIG lítání a "masomlejny" je naopak odpuzujou (ale nic proti, ať si každej lítá co JEHO baví) byla sdělena, tak zas vyčkáme, až Hoper-san nahodí nějaký nový Křeččí postřehy Vyděšený

Merten
S tím,že nikdo nemuže dostat nemocnej stroj se pleteš.V RoFku je to celkem běžný,že jednomu letí mašina líp než dalším.Mrknutí není to tak dlouho co po mě řvali,že to mám nějaký nacheatovaný Úsměv

Rumcajs
Tedy mě úplně zaskočilo, co je to tu za debatu. Myslel jsem, že je úplně jasné, že se jedná o parodii. Ale z duše nenávist se nedá zastavit slovem. Tedy přeji SWK hodně štěstí kdekoli, kam ho jeho role playing cítění zavede.

swt
Merten napsal:
S tím,že nikdo nemuže dostat nemocnej stroj se pleteš.V RoFku je to celkem běžný,že jednomu letí mašina líp než dalším.Mrknutí není to tak dlouho co po mě řvali,že to mám nějaký nacheatovaný Úsměv

Zajímavý, díky, to jsem nevěděl - je fakt, že RoFko jsem moc času lítat zatím neměl, od doby co vyšlo se furt kolem mě dějaou samý votravný RL věci, takže na lítání nějak není čas Smutný

Rumcajs napsal:
Tedy mě úplně zaskočilo, co je to tu za debatu. Myslel jsem, že je úplně jasné, že se jedná o parodii. Ale z duše nenávist se nedá zastavit slovem. Tedy přeji SWK hodně štěstí kdekoli, kam ho jeho role playing cítění zavede.

Jaká z duše nenávist? Zamračený To bude asi zas nějaká nadsázka, která je nepochopitelná pro malé křečky Smutný

Rumcajs
swt napsal:
Tohle přesně vystihuje esenci přístupu, co já osobně na online z hloubi duše nenávidím ...
Mluvil jsem o tomhle, nepamatuješ se na to? Pamatuješ, viď.

swt
Achjo, že jsem sem zase po těch pár měsících lez, a když už jsem lezu, že se nevykašlu na nějaký psaní ...

Zmátlo mě to, že jsi napsal SWK ... automaticky se mi to přeložilo v hlavě na SVK a tu z duše nenávist jsem vztáhnul na SVK komunitu ... když si to upravím na SWT, tak to dává lepší smysl a tím pádem bych na to vůbec nereagoval. Ti, kdo mě znají, vědí ...

swt
Jinak teda bych byl rád, kdybyste se na tuhle diskusi o leštěnejch prdech vykašlali, to podstatný už myslím zaznělo a celkem by asi byl an místě promaz, a nechání prostoru tomu populárnějšímu z Křečků ...

1stCL_Novotny
Všichni křečci jsou populární!Mrknutí Rád tě po čase Swt zas vidím.Cool A máš v jistých věcech pravdu. Na druhou stranu je škoda že někdy nezajdeš a nedáš si s náma jeden z těch blbejch poletů. Není to tak černobílé jak to vyznívá.
A ano v RoF funguje nějakej šotek kde ne vše fachá jako to druhé. Motory jsou jednou v noarmálu, občas je to jak přečipovanej kousek a v mnoha případech dostaneš starej vyběhanej motor. Jindy se ti motor do jisté výšky může roztrhnout a pak následně třeba od 2 kiláků sotva kucká. Je to dost pěkné.

A opravdu nejsou jen bezhlavě tupé rvačky. Máme i hodiny ve vzduchu kdy se sotva dokážeš dostat k protivníkovi. Pak jsou situace . . . . . . . . . Syndicate: Sedáme do Fokkerovo Dr.I, u mnoha nemilovaých strojích, ale přesvědším je a jdem na to. Po startu se sformujeme a nabýráme směr k frontě. Stoupáme a nad naší stranou máme něco kolem 2,5km. Otáčíme do leva a začínáme propátrávat oblast podél fornty směrem k jihu. Máme tu hlídkovat a zamezit nepříteli sejmout naše balony. Naše čtveřice se vrací na opačný kurz levou zatáčkou a v tom zahlédnu pětici S.E.5a! Letí přímo na kurz kam točíme a jsou aspoň o 1000-1200m pod náma! Okamžitě se na ně přehoupneme a na rychlosti co to jde se vrháme knim. Kontroluji situaci a zdá se že nic netuší. Ještě se otáčím abych se ujistil že jsou všichni tam kde bych je čekal, ano všichni jsou tam a v pořádku. Začala jatka. Všude jen střelba a spousta S.E.5tek v křeči snažíc se jakkoli to ustát. Po necelé minutě bylo po všem. Úsměv Vše bylo dokonalé. A zážitek nadevše.

Takže to není jen rvačka. Stále se plní nějaké věci. Vždy tam máš úkol za úkolem.
A tebou popsané akce jsou taky něco,ale bohužel začínají být poslední dobou křečovité, spousta tvůrců chce víc než lze udělat a spíš to pak stojí za pendrek. Smutný
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 04-08-2012 13:37

swt
Hele Novotňas vždyť mě znáš ... zrovna od tebe bych nečekal čistej masomlejn. Pokud lítáte něco, kde jsou určený úkoly a není to jen server s červeným a modrým letištěm, tak už to je posunutý směrem k tomu, co se mi líbí a je to něco jiného, než o čem jsem prohlásil, že to "z duše nenávidím" (salute, Rumcajs Vyděšený ).

Co se těch vad letadel týče, už jsem konstatoval, že jsem o tom nevěděl (protože nelítám na PC Smutný ) a je to pro mě nová, zajímavá informace.

Co se mýho nelítání týče - jednak dodělávám barák, druhak mě od létání (na PC, v reálu jsem sice taky moc nestihl ale dal jsem letos aspoň 430km přelet ...) odrazuje to, že bych rád lítal pořádně, což znamená se tomu věnovat pravidelnějc, dát tomu čas, kterej nemám. Lítat (nedejbože s váma) jako vocas, kterej nic neumí a nemůžete se spolehnout, že vás dokáže v souboji podržet, se mi taky úplně nechce ... holt to budu muset zkusit přes zimu zlomit. RoF mám nakoupenej snad se vším, akorát ho teda pouštím jen aby se updatnul Smutný .

Ad specky - je to daný taky trochu tím, že jsou tvůrci někdy moc ambiciózní a jak říkáš - snaha o víc, než jde, je pak trochu kontraproduktivní. Ale doufám, že zas nějaká bude (a Hoper mi o ní řekne, bo sem moc nechodím, pokud jsem zrovna nepřispěl do nějakýho vlákna, to pak nějakou dobu kontroluju abych nebyl trotl, co něco vykřikne a zmizí Mrknutí ).

EDIT: neposlušný prsty
Upravil/a swt dne 05-08-2012 10:15

1stCL_Novotny
Úsměv Swt doufám že se tedy v zimně potkáme online, když už tenhle rok nebyl srázek u Křečků s nějakou zajímavou akcičkou. Medvěd byl z té poslední unešen. A mé osůbce to chybělo. Úsměv Tak někdy. Úsměv
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 05-08-2012 14:56

Hoper
tak jsem včera dostál dárek
a jelikož mi je dneska líp, sednul jsem a ozkoušel ho

videa nejsou, neb znám asi jen třetinu kláves a nahrávání za letu mezi nimi není

A ještě něco na úvod - nemaje možnost srovnávat s reálem, porovnám to jen s ilem, kde jsem občas plováka taky lítal. Tím neříkám, že je starý il směrodatný, jen prostě srovnávám...

Z toho letadla (Bramboráka) je ještě hůř vidět, jak z těch ostatních (co jsem zatím lítal) :))
Za to samozřejmě tvůrci nemohou, takové to letadlo bylo ;)
Startoval jsem ve vzduchu a docela vysoko, ale napoprvé jsem šel sedat poslušně a pomalu. Blízkost hladiny naznačují kapičky vody na sklech brýlí (efekt je to krásný, jak moc real nevím), takže člověk má čas letadlo mírně podrovnat a pak ho nechat dosednout na hladinu. Při jemném sedání (pokládání celé plochy plováku na vodu) se dá sedat při "hodně" velkých rychlostech. Šturm byl na tohle háklivej, ale je zase pravda, že ve šturmu plováková letadla letěla (dokázala letět) jednou tak rychleji...
Nevím, jestli to je díky směrovce "dolů", ale to letadlo na vodě zatáčí vélmi slušně, jakoby mělo kormidla i na plovácích (neviděl jsem je tam). Je znát poloměr zatáčení vzhledem k rychlosti, ale při stojícím letadle se dá velmi slušně otočit kolem dokola - zajímavý.
Dobržďuje na vodě poměrně znatelněji než letadla ve šturmovi, takže "doplutí" ke břehu/molu je daleko snazší.
První start z vody byl spíš takový letmý - po dosednutí jsem ubral plyn a pak přidal - letadlo se relativně poslušně vzneslo.
Pak jsem začal testovat :)

Když jsem si "vytrimoval" joy, aby byl potlačený a letadlu dal plný plyn, poslušně si jezdilo po rybníce sem a tam. Ve šturmu se při dosažení určité rychlosti odporoučely plováky (opět to ale může být dosažitelnou rychlostí "porovnávaných" letadel).
Pokud je na vodě dostatek místa, letadlo se vznese samo - prostě stačí dát plyný plyn a letadlo díky své tendenci stoupat po nějaké době vodu opustí bez přičinění pilota.
Jde to i tak, že když pilot ucítí, že se letadlo lehce nadzvedne (a má už dostatečnou rychlost), může odpoutání od hladiny uspíšit sám lehčím přitažením a po té následným povolením kniplu - letadlo by při prudším odstoupání od vody mohlo ztratit rychlost a spadnout. Pokud spadne naplocho na plováky, nic se mu ovšem nestane.

Jak jsem psal výše, letadlo na vodu sedá i při poměrně velkých rychlostech. Dá se s ním i slušně plácnout, jen je třeba na celou plochu plováků. ed2 - Je ovšem důležité letadlo při velké rychlosti správně posadit - umí zanořit plováky pod hladinu a rozbít se. Naopak se mi už jednou podařilo při nízké rychlosti a "pádu" na vodu (částečně kontrolovaném - byla tam i nějaká dopředná rychlost a šel jsem na oba plováky) letadlo "posadit" tak, že špičky plováků zajely pod hladinu, pak i téměř celý jejich zbytek. Aby okamžitě zase vyjely a letadlo tohle "sednutí" ustálo - hezké :)
Pokud sedám na jeden plovák, letadlo to stáhne na oba dva. Při větší "zatáčce" při sedání lze poškodit konec spodního křídla - vyzkoušeno na obou stranách.
Letadlo s tímto poškozením vzlétne, letí a přistane vcelku bez potíží. Jak s poškozeným jedním křídlem, tak s oběma. (s oběma upajcnutýma koncema to letí daleko líp jak s jedním :)

Pokud jsem střemhlavý let nad vodou nevybral a nechal letadlo do vody zajet, toto se (zatím) nekonalo - chovalo se spíš, jako by to byla zem. Jak se to bude tvářit na Kanále teprve uvidím :)

Plováky jsem zkoušel i na zimní mapě. Přistál jsem na zemi, která byla potažena sněhovou přikrývkou. Ale asi jí bylo natolik málo, že se letadlo ani nehnulo (plováky nezafungovaly jako lyže). Škoda, že tam zimní mapy nejsou trošku "tužší" - s vícero sněhem a zamrzlýma řekama ;)

Při té příležitosti jsem ozkoušel ještě dvě věci - jak se na vodě chová obyč letadlo a jak se chová stahovaný pozorovací balon.
Letadlo s pevným kolovým podvozkem krásně zajede pod hladinu (jeho kola) a když se opět vynoří, jsou roztočená - super :) (se Spadem to jde daleko snáz jak s Albatrosem)
Horší je, že "zabořená" kola do vody nedělají na hladině nižádný efekt, což je hodně divné ...
Zkoušel jsem ještě s letadlem přistát u břehu rybníka a zajet s ním na kraj břehu lehce do vody. Ač bylo vidět dno a ač bylo letadlo druhým kolem ještě na pevné půdě, začalo se potápět, jak kdyby bylo na hluboké vodě.
[img]http://hoperkh.webhop.net/pic/2012_9_23__13_30_4.jpg[/img] is not a valid Image.

Ke všemu, pár vteřin po té, co se téměř celé potopilo, vyskočilo jako gumové zpět na hladinu a tam začalo "poskakovat", než mi to napsalo, že pilot zemřel. Asi smíchy ;)

A k tomu pozorovacímu balonu - asi to už někdo psal, ale mám potvrzeno, že zničením auta, na kterém je balon upoután, nedojde k odpoutání stahovaného balonu. Ba co víc - balon je vesele dál stahován k zemi.
Opět škoda...

Jinak je docela fajn, když s Bramborákem zaparkuju na břehu, kousek od cesty nebo letiště, a dám povel střelci, aby ostřeloval balony nebo pozemní cíle :)
Tohle půjde "upotřebit" nejspíš jen v quick misi, ale sranda to je :)

Tak jsem zvědav na Felixe a Kanál, jak se bude sedat a přistávat na větších vlnách. Zatím mi to přišlo snazší, jak ve starém šturmu.

ed: chyby
ed2: doplnění
Upravil/a Hoper dne 23-09-2012 18:47
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Koty
Šklebící se To je tím, že bahno je tekuté a letadlo se do něj potopilo. Dále letadlo je ze dřeva, takže plave a proto se dostalo zase nahoru. A pak spadlo a znova se potopilo (jako když ho hodíte na trampolínu). Mno a pilot si nazvracel do kokpitu a v tomto nelibém prostředí se utopil Šklebící se

Rien n'est parfait; c'est la vie!

1stCL_Novotny
Hopříku tohle bys měl prezentovat na ofiko foru RoF.Mrknutí

Hoper
já to pošlu na ofiko vlákno tady a on to Horri pošle dál (a v angličtině)
:)

ovarek.cz/hamster.gif

1stCL_Novotny
Nooo, ale znáš ho! Aby to nebylo nějak takhle.:

Hello 777 team. My great friend Hoper is absolutely thrilled at the last update! And that sends his regards and wishes every success in further work. Apparently you best simulator!!

Vyděšený

Jseš si vážně jistej??!!!! Šklebící se

Hoper
hele ty umíš englicky líp jak já ;) (jdu se podívat, co je to thrilled)

a když umíš tak dobře englicky, nechceš to přeložit a poslat ty ? ;)
já stejnak určitě nejsem na foru registrovanej a víš jak děsně nerad se někam hlásím...

ovarek.cz/hamster.gif

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

24-12-2024 12:49
vesele vanoce a štastny novy rok vam všem

24-12-2024 11:15
Pohodové Vánoce a šťastný nový rok přejí Vencourovi

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

36,139,883 návštěv