Super
Měl červenou knížku?? Kulka jediná možnost, postavte je ke zdi.
Nejtežší zločin.
Jojo to mi potvrzuje to, že neexistuje nadřazená bytost "člověk"
Si němec, žid cikán komouš, Nácek, Policajt, voják, demokrat, houmles, nebo kdokoliv jinej? KULKU!!!!
V každym režimu a to i v "demokratickym" todle bylo. Například hon na komouše v USA, Prokazatelně se i tam dopustili několika justičních omylů, ale komu se teď omluvěj??? koho budou kompenzovat??? Tu kulku, lano, nebo snad iněkci co po nich zůstala??
Tak a teď smyšlená pohádka:
Byl jednou jeden kluk, co chtěl bejt četníkem, tak se v roce 45 přihlásil a přijali ho, vykonával svou práci dobře a pomáhal obyčejným občanům. Pak ovšem přišel rok 48. A přišel černokněžník a řeklmu. tady to podepiš a vstup do mé strany, pak můžeš dělat svou práci dál, ale když nepodepíšeš, ty půjdeš do vězení, nebo do dolu a tvoje rodina bude na dlažbě. Tak podepsal a mnul si ruce jak je dobré že může dál pomáhat potřebným. Pak se ale vřítil princ na bílém koni, předstíral, že je zraněn a ve chvíli kdy mu pomáhal, probodl ho svým nablýskaným mečem. A Černokněžník si dál ve svém doupěti spokojeně seděl a dál spokojeně zabíjel jednoho potřebného za druhým, to je konec pohádky.
Takovádle možnost tu stále je a Mašíni se jí ani nepokusili ověřit.
Zaveďte trest smrti, vraťme se do doby napoleóna a budem stínat hlavu každýmu, kdo udělal v životě chybu, třeba jednu z nerozvážnosti.
Jeden dotaz byl honzátko v UV??? Byl na nějakym postu kde mohl rozhodovat???
Zabijte řadového vojáka, popravzeho, za to že poslechl rozkaz.
Zabte všechny vojáky wehrmachtu, protože byli nástrojem Hitlera a i ty co ani nevystřelili!
1stCL_Fucida napsal:
Kaine: snad bych jen upřesnil.....
Byl to jen příklad kterej jsem použil, páč si to tak napsal Že děda nebyl člen jsi nenapsal.
Vůbec nehodlám pátrat po historii tvoji rodiny.
Ani nic neškatulkuju,
člen zločinecké organizace je prostě zločinec. A ksč byla prohlášena za zločineckou organizaci.
GC3_Kane napsal:
Ty si proboha opravdu přesvědčenej že bolševici to mysleli s komunismem vážně? Tak to je vážný
Nevím co si Mašíni mysleli, vím jen to, co dělali.
Nicméně si mi neodpověděl na mé otázky.
Proboha Káně ty si vážnej...To si fakt myslíš, že každej v KSČ myslel jen na to jak vyhladit kulaky a buržousty? Vzbuď se svět není černobílej, Mašíni nejsou andělíčkové a komunisté ďáblíci. Komunisté zabíjeli pro svojí vizi, Mašíni zabíjeli pro svojí vizi, jaká vize je ta lepší, to asi oba víme.
Jinak tvé otázky jsem zrovna dvakrát dobře nepochopil, o čem mám koho přesvědčovat?
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 19-08-2010 12:14
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
1)Co je dobro a zlo? Vždyť to je jen rozlišení mezi tím co je ku prospěchu přežití a rozmnožení genu a tím co je negativní. Samozřejmě člověk jako tvor sociální do toho zahrnuje celou svojí tlupu, úspěch a lepší postavení tlupy usnadňuje přežití jednotlivce. Co umožnuje rozkvět společnosti, to je dobro, co nikoli, to je zlo. I jiní "socialní" savci vědí, že nemají požírat členy své společnosti a dokonce jsou ochotni pro členy své společnosti riskovat životy.
BTW: Věčný spor Bible a Darwina, o nadřazenosti člověka nad tvory a naopak o člověku jenž je jedním zmnoha tvorů. Základní pilíře přežití jsou u člověka stejné jako u většiny ostatních savců.
2)Odpor dává najevo i pes, když mu silnější pes žere kořist. I lvice se vrhnou na lva, který se snaží usmrtit lvíčata jiné lvice.
Takže biologické přežití je vždy nadřazeno všemu, jen komplexnost a složitost myšlení člověka zakrývá ty samé pilíře, na kterých stojí i zvířata.
Aha, takže ty srovnávaš schopnost se obětovat (a zabíjet) pro něco abstraktního, a nemusí to být jen spravedlnost či svoboda, s flákem masa nebo obranou mláďat jo?
Proč by lidi měli riskovat, zabíjet a umírat když jim moc flák masa nebere ani neohrožuje mladé? Přece biologicky přežije ne, a jestli je to nejvyšší hodnota tak pak nechápu motivaci...
A jestliže tedy lepší postavení tlupy zlepšuje šanci na biologické přežití tak pak ale zároveň přestává záležet na životě jednotlivce a už je nejvyšší hodnotou postavení tlupy ne?
A u člověka to přece není pudové jednání, ale rozumové a tím popírající prosté biologické přežití jako nejvyšší hodnotu.
GC3_Kane napsal:
Ty si proboha opravdu přesvědčenej že bolševici to mysleli s komunismem vážně? Tak to je vážný
Nevím co si Mašíni mysleli, vím jen to, co dělali.
Nicméně si mi neodpověděl na mé otázky.
Proboha Káně ty si vážnej...To si fakt myslíš, že každej v KSČ myslel jen na to jak vyhladit kulaky a buržousty? Vzbuď se svět není černobílej, Mašíni nejsou andělíčkové a komunisté ďáblíci. Komunisté zabíjeli pro svojí vizi, Mašíni zabíjeli pro svojí vizi, jaká vize je ta lepší, to asi oba víme.
Jinak tvé otázky jsem zrovna dvakrát dobře nepochopil, o čem mám koho přesvědčovat?
na tyhle...to jsou ty s tím otazníkem
hele Cassi přestaň myslet jen na sebe. Dosáhnout osobní svobody je věc poměrně jednoduchá, v podstatě jde jen o to přiznat si že máš VŽDY možnost volby. A pak se můžeš rozhodovat o tom zda zemřeš ty a nebo někdo jiný - v extrému.
Druhá věc je myslet na svobodu jiných. Zkus o tomhle principu přesvětčit matku od dvou malích dětí. Vsadím boty že pohoříš.
A místo ty matky si představ svojí manželku a své děti, máš tady možnost volby?
A rozšiř ten okruh na staré rodiče, příbuzné, přátelé atd. Ještě stále máš možnost volby?
A dá se s tím naučit žít?
Vandílky ani ďábla nevěřím,nemámtendence vidět svět černobíle, ale taky nemám snahu omlouvat evidentní zlo, stylem jakým to děláš ty
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
1)Co je dobro a zlo? Vždyť to je jen rozlišení mezi tím co je ku prospěchu přežití a rozmnožení genu a tím co je negativní. Samozřejmě člověk jako tvor sociální do toho zahrnuje celou svojí tlupu, úspěch a lepší postavení tlupy usnadňuje přežití jednotlivce. Co umožnuje rozkvět společnosti, to je dobro, co nikoli, to je zlo. I jiní "socialní" savci vědí, že nemají požírat členy své společnosti a dokonce jsou ochotni pro členy své společnosti riskovat životy.
BTW: Věčný spor Bible a Darwina, o nadřazenosti člověka nad tvory a naopak o člověku jenž je jedním zmnoha tvorů. Základní pilíře přežití jsou u člověka stejné jako u většiny ostatních savců.
2)Odpor dává najevo i pes, když mu silnější pes žere kořist. I lvice se vrhnou na lva, který se snaží usmrtit lvíčata jiné lvice.
Takže biologické přežití je vždy nadřazeno všemu, jen komplexnost a složitost myšlení člověka zakrývá ty samé pilíře, na kterých stojí i zvířata.
Aha, takže ty srovnávaš schopnost se obětovat (a zabíjet) pro něco abstraktního, a nemusí to být jen spravedlnost či svoboda, s flákem masa nebo obranou mláďat jo?
Proč by lidi měli riskovat, zabíjet a umírat když jim moc flák masa nebere ani neohrožuje mladé? Přece biologicky přežije ne, a jestli je to nejvyšší hodnota tak pak nechápu motivaci...
A jestliže tedy lepší postavení tlupy zlepšuje šanci na biologické přežití tak pak ale zároveň přestává záležet na životě jednotlivce a už je nejvyšší hodnotou postavení tlupy ne?
A u člověka to přece není pudové jednání, ale rozumové a tím popírající prosté biologické přežití jako nejvyšší hodnotu.
WT_Horrido napsal:
2)A jestliže tedy lepší postavení tlupy zlepšuje šanci na biologické přežití tak pak ale zároveň přestává záležet na životě jednotlivce a už je nejvyšší hodnotou postavení tlupy ne?
3)A u člověka to přece není pudové jednání, ale rozumové a tím popírající prosté biologické přežití jako nejvyšší hodnotu.
1)Jaká abstraktnost? Co je svoboda? Svoboda je přece jen lepší styl života, tudíž větší šance na zachování genu. I gorily se dokážou spojit v boji za "svobodu" a svrhnout alfa samce, který příliš "utiskuje" svojí tlupu. Svoboda není jev co si vytvořil člověk. To spíše víra, kdy myšlení dokázalo posunout ono "přežití" i do posmrtného života, kdy ve snaze mít se v budoucnu na imaginárním místě lépe, upravujeme současný život.
2)Ne, jde o rovnováhu. Sociální zvířata, využívají společnost k zvýšení šancí na zachování genu, nikoli pouhá obět pro společnost, oni společnost vytváří a využívají.
3)Co je rozum? Že si nemáš s*át do vlastního hnízda, nebo že dokážeš stavět raketoplány. To že má člověk nejvyvinutejší myšlení ještě neznamená, že on sám má jedinej rozum.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 19-08-2010 13:19
GC3_Kane napsal:
1)na tyhle...to jsou ty s tím otazníkem
2)Vandílky ani ďábla nevěřím,nemámtendence vidět svět černobíle, ale taky nemám snahu omlouvat evidentní zlo, stylem jakým to děláš ty
Já psal, že jsem je nepochopil, ne že jsem je neviděl.
2)Nevím, jestli to děláš mým stylem, ale činíš tak.
tak jednoduše:
pokud bude upíráno právo někomu s tvých bližních, vidíš (ty osobně) volbu v tom jak se zachováš?
edit: už nemusíš, odpověděl si výše. Pokud je pro tebe svobodný život jen jedna z možných eventualit tak si raději nezakládej rodinu, oni by tvé děti třeba chtěližít svobodní a od tebe by se pomoci nedočkali.
Upravil/a GC3_Kane dne 19-08-2010 13:28
GC3_Kane napsal:
edit: už nemusíš, odpověděl si výše. Pokud je pro tebe svobodný život jen jedna z možných eventualit tak si raději nezakládej rodinu, oni by tvé děti třeba chtěližít svobodní a od tebe by se pomoci nedočkali.
A to jsem napsal kde? Definuj mi svobodu, ať vím na jakém základě si došel k rodině a pomoci.
Dobrý den, hovada,
tak jsem zase tady, páč jsem dostal od svých agentů přisluhovačů zašifrovanou zprávu, že se tu zase rozlízá komunistický smrádek...
Osobně si myslím, že každý komunista (s rudou knížkou nebo bez ní), který zůstal komunistou nebo se jim dokonce stal po POPRAVĚ Milady Horákové, byl cynické hovado nebo blbec nebo obojí. Tenhle monstrproces musel otevřít oči každému člověku, který měl IQ vyšší než 85. A pokud neotevřel tak jen proto, že to takový člověk prostě nechtěl vidět. Můj děd byl sociální demokrat, po válce, jako totálně nasazený dal hlas komančům, ale po Horákové a především poté, co masový vrah, lump, ožrala a prase Gottwald odmítl podepsat milost, už s komunistama nechtěl nic mít. A oni se mu odvděčili také... Nic neměl. Letos mu bude 88 let a je rád, že má koupený vlastní hrob, který si koupil za vyrovnání za total eisatz...
Osobně si myslím, že celá tahle společenská atmosféra postupně vyprchá, dávám tomu dalších 20-25 let, potom lidu typu Pánek budou v menšině.
Casiusi, kolik máš dětí? Jen se ptám jak jsi úspěšný při zachovávání svého genu?
Opitz napsal:
Dobrý den, hovada,
tak jsem zase tady, páč jsem dostal od svých agentů přisluhovačů zašifrovanou zprávu, že se tu zase rozlízá komunistický smrádek...
Osobně si myslím, že každý komunista (s rudou knížkou nebo bez ní), který zůstal komunistou nebo se jim dokonce stal po POPRAVĚ Milady Horákové, byl cynické hovado nebo blbec nebo obojí. Tenhle monstrproces musel otevřít oči každému člověku, který měl IQ vyšší než 85. A pokud neotevřel tak jen proto, že to takový člověk prostě nechtěl vidět. Můj děd byl sociální demokrat, po válce, jako totálně nasazený dal hlas komančům, ale po Horákové a především poté, co masový vrah, lump, ožrala a prase Gottwald odmítl podepsat milost, už s komunistama nechtěl nic mít. A oni se mu odvděčili také... Nic neměl. Letos mu bude 88 let a je rád, že má koupený vlastní hrob, který si koupil za vyrovnání za total eisatz...
Osobně si myslím, že celá tahle společenská atmosféra postupně vyprchá, dávám tomu dalších 20-25 let, potom lidu typu Pánek budou v menšině.
Casiusi, kolik máš dětí? Jen se ptám jak jsi úspěšný při zachovávání svého genu?
Ale prosím tě. Proces s M. Horákouvou bylo jedno velké zincenované divadlo. O tom, že to bylo divadlo teď ví každý a při pohledu na záznam soudu si každý řekne, jak tomuhle mohl někdo věřit. Jenže my už dnes máme informace, které tehdejší lid neměl, takže se nám to zdá jako fraška. Problém je, že tenkrát tomu lidi věřili, nebo si myslíš, že si komáři řekli: Teď zinscenujeme proces a uděláme ze sebe před celým národem debily? Řekl bych, že si to na tu dobu zrežírovali dobře, jinak by si tím procesem vyhnali lid do ulic s pochodněma. A to divadlo zabralo přesně jak potřebovali, protože se spustily dvě vlny. Vlna odporu a vlna dobrovolného udávání. Ten proces posloužil jako zvýraznovač, protože označil i sebemenší potencionální odpůrce komunistického režimu. A práskači to měli o to lehčíl
Hodnotit nahlížení tehdejších lidí z dnešního pohledu je liché. Stějně tak, jako nemůžeme dnes pochopit, jak lidé mohli věřit, že blesky na ně hází Bůh.
Upravil/a Panek dne 19-08-2010 14:16
Co já, ale počkej na opičky, které přijdou po mě... Dneska na Knedložurnálu jakési malé děcko říkalo, že by se také klidně prostřílelo za svobodou...
Naštěstí jak je prozatím vidět, tvůj gen se příliš nerozšíří... pokud vůbec. a to je také dobrá zpráva pro budoucnost a civilizaci...
Opitz napsal:
Dobrý den, hovada,
Ale prosím tě. Proces s M. Horákouvou bylo jedno velké zincenované divadlo. O tom, že to bylo divadlo teď ví každý a při pohledu na záznam soudu si každý řekne, jak tomuhle mohl někdo věřit. Jenže my už dnes máme informace, které tehdejší lid neměl, takže se nám to zdá jako fraška. Problém je, že tenkrát tomu lidi věřili, nebo si myslíš, že si komáři řekli: Teď zinscenujeme proces a uděláme ze sebe před celým národem debily? Řekl bych, že si to na tu dobu zrežírovali dobře, jinak by si tím procesem vyhnali lid do ulic s pochodněma. Hodnotit nahlížení tehdejších lidí z dnešního pohledu je liché. Stějně tak, jako nemůžeme dnes pochopit, jak lidé mohli věřit, že blesky na ně hází Bůh.
Když tu píšu, že to tehdy pochopil můj děda, který dával hlas komančům po válce, protože nezkousl, jak s ním "demokraté" vyjebali, až skončil v total einsatz, tak to mohl pochopit i děd tvůj, což jistě i pochopil, ale přivřel oči, protože se ho to přímo netýkalo. Tak držel hubu dál a doufal, že mu soudruzi přiklepnou také nějakej barák nebo byt jako Frantovi od vedlejšího soustruhu... Relativizovat můžeš jak chceš, ale to, co tu předvádíš spíš vypovídá o nějaké tvé duševní poruše...
Můj děda nebyl žádný Einstein, žádný vyštudovaný intelektuál a bylo mu to jasné jak facka... vole!
Děkuji za označení duševně chorým. Založ si diagnostické internetové centrum a registruj se u zdravotních pojišťoven. Vyděláš majland.
Jinak si opravdu myslíš, že minimálně polovina národa byla v té době duševně chorá? Nebo spíš někdo dobře vymyslel, co se jim má říci, aby ho slepě následovali.
Byly v té době nějaké nezávislé noviny nebo rozhlas?
Panek napsal:
Jsi strašně rychlí. Já jsem tam ještě dopsal jaký efekt měl ten proces pro komanče.
Já mám asi to štěsti, na rozdíl od tebe, že nemusím mlít nesmysly o "tehdejších lidech" a jak to asi všechni "vnímali", protože mám prarodiče a ti mi to všechno mohou říci. Je smutné, že generací našich dědů už považujeme za jakési poloblby, kteří nevěděli, co činí a nevěděli vůbec, co se kolem nic děje... Že to nějací bývalí komanči, bachaři a policajti či vojáci říkaj? No jasně... Bachař z koncentráku si dneska také už nic nepamatuje, vykonával jen rozkazy jiných a že se posílaj Židi do plynu se dozvěděl až od Američanů po válce... to už známe tyhle kydy...
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.