S lítostí v srdci a se slzami v očích, mlčím a přemýšlím.
Mám vztek, když si vzpomenu na ty příběhy, osudy těch mnohých. Pak ale s hrdostí a vděkem píši:
Nezapomeneme! Věčná sláva jejich památce.
Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)
Člověče Horrido nezlob se, ale Tvá reakce na úmrtí p. Škarvady je podle mého přinejmenším neetická. Zbytek už prosím jen v PM.
Díky
Generála jsem se nedotkl slovem, má reakce je na přezíravou a namyšlenou prezentaci vlastní představy vlastenectví. Na PM odpovím.
Upravil/a WT_Horrido dne 16-05-2013 11:51
Postavím se za Horriho. Nic neetického nevidím.
Brečte nad rakví - já se přidám.
Neodsuzujte ty kdož nebrečí a fandí hokeji. Nepřidám se.
Každý má nárok na to, aby byl hrd na něco jiného z naší historie. I to patří k pluralitě názorů. Jakkoli já osobně neskáču hop-hop při sportu. Jakémkoli.
Horrido,
Ty zjevně především nechápeš (nebo spíše nechceš pochopit) tu základní ideu, která je popsaná. Jestli se někdo bouchá do prsou, jakej je Čech jen při hokeji/fotbale a jinak je mu vlastenectví ukradený, tak je to (aspoň podle mě) zkrátka málo.
Co je na tom teda namyšlenýho a přezíravýho? To, že se vymazuju vůči lidem s jakýmsi povrchním vztahem k vlastní zemi, kteří jen okázale demonstrují cosi v davu? Netvdím, že jsou špatný, nelíbí se mi to chování. Hm, každej má jinej pohled.
Tak se pochlap, napiš svůj pohled / definici vlastenectví. Nemá zjevně cenu Ti cokoli dál vysvětlovat (což ve vlastně, jak si vzpomínám potvdilo už dříve). Kdo chce pochopit pochopí.
alfe,
není to primárně o hokeji / fotbale. Je to o přístupu k vlastní zemi: kolem MS mávaj vlajkama, když se daří tak největší Češi, ale jak to skončí, jej jim vlast ukradená.
Pánové, nechci tady rozpoutat akademickou diskuzi, proto jsem Horriho kontaktoval soukromě.
Tady jsem upozornil jen, že některé věty v souvislosti s památkou konkrétního člověka, který se zasloužil i o naše blaho, jsou značně nevhodné. Opravdu se sem nehodí zmiňovat provokativní názory spojené s osobou největšího masového vraha dějin v rovině polemizující. A už vůbec ne v případě tohoto pietního příspěvku.
O sportu se můžeme bavit, jinde. Tady každý soudný člověk pozná, že jsem si posteskl nad symbolikou tzv. češství jen v dobách sportovních událostí, nikterak zesměšňujíc hokejové fandy, či sport samotný. Ale upřímně, kdo z vás viděl za poslední roky ve svém okolí někoho slavit významné dny, např. konec války, stejným způsobem? Obyčejným vyvěšením vlajky? Je to sentimentální gesto, namyšlená prezentace?
Omlouvám se, zejména za OT k původnímu příspěvku, ale reakce Horriho, mi přijdou mírně přehnané až dětinsky útočné. Vždyť tady pár lidí vyjádřilo soustrast nad skonem nevšedního člověka a toto pan Škarvada sklidil? Nemůžu překousnout způsob prezentace jistého pána, kterého tady Horrido zmínil tak provokativním způsobem, a který se tak nechvalně zapsal do moderních dějin.
Prosím, už tady podobně nereagujte. Buď soukromě, nebo si založte spec. polemické vlákno.
přátelé,ted' se dívám na rozloučení s generále Škvaradou a opravdu mi dochází že teda aspon' u mě,odchází elita lidí která tvoří poslední hodnoty hrdosti na tuhle zem.
VCAF Joe-včera jsem zevlil v sekci žvanírna a našel jsem tam dokument o Josefu Bryksovi,díky za něj
Všetkým, ktorí už odišli aby sme tu my mohli byť, patrí moja hlboká úcta. Ottom Smykom počínajúc a gen. Škavradom končiac.
Upravil/a Baron dne 30-05-2013 09:23
Všetkým, ktorí už odišli aby sme tu my mohli byť, patrí moja hlboká úcta. Ottom Smykom počínajúc a gen. Škavradom končiac.
No já myslím,že se s tvým výrokem se nedá až tak úplně souhlasit.Čest si zaslouží každý voják,který bojoval za svou zem a přesvědčení v tom jsme asi za jedno.Ale výrok"Všetkým, ktorí už odišli aby sme tu my mohli byť" je přinejmenším demagogický.Zkus se na to podívat z jiné stránky.Představ si že by jsme se (teď tím myslím bývalé Československo) v roce 1938 úspěšně ubránili.Veteráni by použili"kdyby my jsme tady nebyli a blebleble".My teď s odstupem času víme,že jsme se neubránili ale jsme tu stejně.Nebo třeba v Lidice a Ležáky. Ani tam neplatí" kdyby jsme tenkrát nezastřelili RH tak jste tady nebyli"A těch "kdyby" je plná historie.Nikdo nemůže dopředu vědět co by se stalo "kdyby".
A proto postavme na Hané pomník Vogonovi, protože bez něj žádná ... [img]http://us.cdn4.123rf.com/168nwm/yakobchuk/yakobchuk0806/yakobchuk080600064/3247738-pyramid-from-glasses-with-vodka.jpg[/img] is not a valid Image.
No já myslím,že se s tvým výrokem se nedá až tak úplně souhlasit.Čest si zaslouží každý voják,který bojoval za svou zem a přesvědčení v tom jsme asi za jedno.Ale výrok"Všetkým, ktorí už odišli aby sme tu my mohli byť" je přinejmenším demagogický.Zkus se na to podívat z jiné stránky.Představ si že by jsme se (teď tím myslím bývalé Československo) v roce 1938 úspěšně ubránili.Veteráni by použili"kdyby my jsme tady nebyli a blebleble".My teď s odstupem času víme,že jsme se neubránili ale jsme tu stejně.Nebo třeba v Lidice a Ležáky. Ani tam neplatí" kdyby jsme tenkrát nezastřelili RH tak jste tady nebyli"A těch "kdyby" je plná historie.Nikdo nemůže dopředu vědět co by se stalo "kdyby".
No, myslím si, že jsi se k pravdě také neposunul ani o krok. Je to jen tvůj pohled ve kterém jsou tvé životní skušenosti a tak tomu podobně. I ten pán co lítal a nasazoval život, vyjádřil svůj postoj jak to chápal a lidé v té době. To se tak obvykle říká aniž by jsi musel vysvětlovat dějiny nazpět 100 let, tak se použije tato věta. My jsme bojovali aby.... Z jeho pohledu to tak je a doufám, že se mu nedivíš, když cizí mocnost zabere jeho uzemí. Má takovou skušenost. My se můžeme bavit a schodneme se na tom, že utržená noha bolela stejně na obou stranách a nebo zda utrpení matek padlých vojáků je stejné. A že museli narukovat, jinak by je zastřelili atd. Na tom se jakž takž schodnem. Ti pánové o kterých je řeč nevtrhli do cizí země a neplánovali genocídu jiných národů a myslím si, že vůbec neměli nenávist vůči obyčejným lidem v Německu. Bojovali proti jisté filozofii, která se tu prosazovala. Četl jsem a nebo slyšel válečné hrůzostrašné příběhy lidí, které by nevymysl ani Alfred Hitchcock. Nechtěj je zažít, protože by tě to poznmenalo na celý život a změnilo tvůj pohled na věc. A to stále není ta pravda. Musel by jsi zažít všechny životy z té doby, aby si zařval už dost. A to se dostáváme na rovinu mystiky, proč se vůbec mohlo prosadit zlo. Odkud se vzalo. Kdo to vše uvedl do pohybu a kdo za tím stojí. A to není v obyejných lisdských silách to jen tak lehce rotkrýt a pochopit. Nedělej si iluze o lidské rase. Jsme stále polozvířata-ušlechtilá, ale polozvířata. Kromě skládání básní a hudby umíme i stahovat zaživa z kůže a podobné věci. Začíná to u mně v domě i u tebe a jinde, obyčejnou nenávistí soused k sousedovi. Neměli bychom nosit nenávist dědů a pradědů do naší doby. Oni si to odbyli a my se můsíme poučit a snažit, aby se to neopakovalo. p
No, myslím si, že jsi se k pravdě také neposunul ani o krok. Je to jen tvůj pohled ve kterém jsou tvé životní skušenosti a tak tomu podobně. I ten pán co lítal a nasazoval život, vyjádřil svůj postoj jak to chápal a lidé v té době. To se tak obvykle říká aniž by jsi musel vysvětlovat dějiny nazpět 100 let, tak se použije tato věta. My jsme bojovali aby.... Z jeho pohledu to tak je a doufám, že se mu nedivíš, když cizí mocnost zabere jeho uzemí. Má takovou skušenost. My se můžeme bavit a schodneme se na tom, že utržená noha bolela stejně na obou stranách a nebo zda utrpení matek padlých vojáků je stejné. A že museli narukovat, jinak by je zastřelili atd. Na tom se jakž takž schodnem. Ti pánové o kterých je řeč nevtrhli do cizí země a neplánovali genocídu jiných národů a myslím si, že vůbec neměli nenávist vůči obyčejným lidem v Německu. Bojovali proti jisté filozofii, která se tu prosazovala. Četl jsem a nebo slyšel válečné hrůzostrašné příběhy lidí, které by nevymysl ani Alfred Hitchcock. Nechtěj je zažít, protože by tě to poznmenalo na celý život a změnilo tvůj pohled na věc. A to stále není ta pravda. Musel by jsi zažít všechny životy z té doby, aby si zařval už dost. A to se dostáváme na rovinu mystiky, proč se vůbec mohlo prosadit zlo. Odkud se vzalo. Kdo to vše uvedl do pohybu a kdo za tím stojí. A to není v obyejných lisdských silách to jen tak lehce rotkrýt a pochopit. Nedělej si iluze o lidské rase. Jsme stále polozvířata-ušlechtilá, ale polozvířata. Kromě skládání básní a hudby umíme i stahovat zaživa z kůže a podobné věci. Začíná to u mně v domě i u tebe a jinde, obyčejnou nenávistí soused k sousedovi. Neměli bychom nosit nenávist dědů a pradědů do naší doby. Oni si to odbyli a my se můsíme poučit a snažit, aby se to neopakovalo. p
Ne ne o to tady nejde.Já tady neřeším kdo za koho a proč bojoval.Reaguji jen na tu frázi"kdyby"Jak by dopadla válka kdyby u Stalingradu nevyhráli Rusáci,co by se stalo kdyby Beneš nepřijal demisi,dostali by se komunisti k moci i bez toho,jak by to tu dnes vypadalo kdyby se v 89 tým nedomluvili komančové o předání moci a použili sílu.Kdyby jsou vždy jen spekulace a NIKDO nemůže vědět co by kdy by.Jen si třeba představ jak by se změnili dějiny,kdyby se původní obyvatelstvo Ameriky ubránilo okupantům a nedošlo by k jejich masakrování a postupnému vyhlazování k koncentračních táborech,kterým říkali rezervace.Možná by se nezměnilo nic protože by se okupanti usadili na nějakém jiném místě,kdo ví.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.