November 21 2024 20:15:21
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 22

· Piloti on-line: 1
BP_Iceman

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Gunther Rall
1stCL_pbarry
Myslim že pierra už tu někdo citoval Úsměv

---
Vraceli jsem se zmámení, dezorientovaní, ale ještě nikoli zatrpklí. A tu nás zahrnuli odbojářskými historkami, zkazkami o hrdinských činech. Jedny a tytéž fráze tisíckrát na talíři: "Cožpak vy, vy jste měli štěstí, že jste byli v londýně. Ale my jsme tady trpěli. Kdybyste věděli, co my jsme kolikrát riskovali! A přece jsme boše vyhnali."
"Vy nevíte, co to je, vy to nikdy nemůžete pochopit: ten a ten byl zastřelen, ten a ten byl mučen, ten a ten byl deportován..."
"Cože? Vy už jste poručík letectva? To j vidět jak v Londýně pršely distinkce a vyznamenání!"

....po osvobození Francie jsme pokračovali v boji, abychom utekli ze smrdutého ovzduší kariérismu, servilnosti, nenávisti a kupčení, abychom si zachovali, co nám ještě zbylo z iluzí.
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
ZVP_flanker_cz
Pier to je těžká klasika . ))) co takhle si ho zarecitovat pozpátku?. ))Šklebící se
Ale když už tu je taková hezká debata esli salut a nebo esli nesalut,mi to nedá a musím se optat co rok 38 bránit a nebo nebránit a co s Adolfem??Kdy už konečně nějakej historik zví že to byl nejenom,zdatnej malíř co zmáknul vymalovat kvartýr,dvakrát za dopoledne,ale že to byl hlavně pouťovej hypnotizér co se vypracoval žeo,bez něj by přeci ti hodní a křesťansky založení němci nikdy nic špatnýho neudělali.Myslim že to Beneš podělal,měl se vyprdnout na celou mobilisaci a měl Adolfa pozvat na svatováclavský posvícení,nakmínovat ho upíct a pak poslat jako echt sváteční posvícenskou husu na německý velvyslanectví.Mrknutí
Upravil/a ZVP_flanker_cz dne 15-10-2009 12:11

olda Olde maly
To víš flankere, Emil Holub byl už po smrti, Franc (doufám, že jsem to napsal správně) se ještě nenarodil, tak kdo by mu to poradil, když od frantíků znal jen pojídání šneků. V 38. bylo jen jedno řešení. Nejdřív jim dát přes držku a potom: "tak a teď si ty Sudety sežerte". Ta Bílá hora a Mnichov se s náma táhnou jako prokletí. Kdo ovšem chce, tak to nevidí. A s tím křesťanstvím bych to zas tak nehrotil. To je jen taková floskule. Vždyť jsou, nebo jsme křesťané z pohanů a to pohanství je holt silnější.

WT_Horrido
Bílá hora se tak akorát táhne v hlavách. Na straně katolíků bojovalo více čechů a moravanů než ve stavovském vojsku.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_pbarry
WT_Horrido napsal:
Bílá hora se tak akorát táhne v hlavách. Na straně katolíků bojovalo více čechů a moravanů než ve stavovském vojsku.

zdroj ? Šklebící se

barryk.webz.cz
olda Olde maly
Hlava a neřeknu čí Šklebící se

olda Olde maly
WT_Horrido napsal:

Nejde o to, na čí straně bojovalo více čechů, ale co potom následovalo a jaký to mělo dopad.

WT_Horrido
A co následovalo?

A co se týče zdroje tak snad nějaké historické pojednání o stavovském povstání bych doporučil.
Já měl dojem že o povaze stavovského vojska se učí ve škole, asi ne Úsměv Ne že by císařské a katolické oddíly byly jiného rázu, ale měly prostě více žoldnéřů místního původu...
Upravil/a WT_Horrido dne 16-10-2009 10:43
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

MK_KaiN
Tak tak, jak píše Horri. Kdyby vyhrálo stavovské vojsko tak žádní češi a česko neexistuje.

3BAP_Cassius Chaerea
Hehe Kaine a na to si přišel jak? Myslíš že by kalvinisté stačili do národního obrození vyvraždit všechny zárodky neněmecké kultury.

MK_KaiN
Tak stavovské vojsko bylo přdevším německé, stejně jako král. Nevím proč si všichni furt myslí že to bylo české národní vojsko Úsměv které bojovalo za české zájmy.

olda Olde maly
Horido jestli nevíš co následovalo, tak to potom bohužel. To Kain: a kolikpak jsme měli od Přemyslovců českých králů? Cool Tedy českého původu či moravského.
Upravil/a olda Olde maly dne 16-10-2009 11:21

3BAP_Cassius Chaerea
MK_KaiN napsal:
Tak stavovské vojsko bylo přdevším německé, stejně jako král. Nevím proč si všichni furt myslí že to bylo české národní vojsko Úsměv které bojovalo za české zájmy.
Aha a kvůli tomu si došel k závěru že by nebylo žádné Česko. Hluboká myšlenka...

MK_KaiN
Opravdu se mi nechce vysvetlovat co vsechno by se asi stalo kdyby na ceskym trunu sedeli nemecti protestansti kralove. A ze by se tim padem stalo v budoucnu spojencem vsech tech nemeckych statu, a ze by v budoucnu stalo pravdepodobne na strane pruska proti rakousku v takzvanem boji o nemecko.
Upravil/a MK_KaiN dne 16-10-2009 11:44

WT_Horrido
Pri poměru protestantů a katolíků 2:1 (a někteří historici odhadují dokonce až 90% protestantů na počátku sedmnáctého století) v obyvatelstvu je podpora toho stavovského vojska "českého a protestantského" zarážející. Úplné národní pozdvižení to bylo.

A pak přišlo to temno že jo oldo? Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

olda Olde maly
MK_KaiN napsal:
Opravdu se mi nechce vysvetlovat co vsechno by se asi stalo kdyby na ceskym trunu sedeli nemecti protestansti kralove. A ze by se tim padem stalo v budoucnu spojencem vsech tech nemeckych statu, a ze by v budoucnu stalo pravdepodobne na strane pruska proti rakousku v takzvanem boji o nemecko.

Hele KaiNe neboj se založ nové vlákno a piš. To mně teda zajímá z čeho tak soudíš. Ale už asi tuším, odkud vítr vane Vyděšený

olda Olde maly
WT_Horrido napsal:

A pak přišlo to temno že jo oldo? Úsměv

To víš, Jirásek je Jirásek Šklebící se

MK_KaiN
olda maly napsal:
MK_KaiN napsal:

Hele KaiNe neboj se založ nové vlákno a piš. To mně teda zajímá z čeho tak soudíš. Ale už asi tuším, odkud vítr vane Vyděšený

Nic zakladat nebudu Úsměv
Takze jen kratce.
Kdyby Rakousko prohralo a bylo potom treba v dlouhodobem nepratelstvi s Ceskym kralovstvim, kdo vi jak by dopadla valka s turkem.
Je i mozne ze by ke sjednoceni Nemecka doslo daleko driv, a Nemecko by se stalo diky slabemu Rakousku naprostym hegemonem ve stredni evrope, je docela mozne ze by Ceske kralovstvi bylo sjednoceno take, jako dalsi nemecky stat Úsměv. Pradepodobne by nevzniklo rakousko-uhersko, a pravdepodobne by doslo k daleko vetsi germanizaci ceskych zemi. Atd atd.

1stCL_pbarry
WT_Horrido napsal:
A co následovalo?

A co se týče zdroje tak snad nějaké historické pojednání o stavovském povstání bych doporučil.
Já měl dojem že o povaze stavovského vojska se učí ve škole, asi ne Úsměv Ne že by císařské a katolické oddíly byly jiného rázu, ale měly prostě více žoldnéřů místního původu...

To já nevim, tys byl teďka někdy ve škole ?

Muzes mi teda nejake pojednani o stavovskem povstani doporucit ?
Upravil/a 1stCL_pbarry dne 16-10-2009 13:37

barryk.webz.cz
3BAP_Bugs
To sa ten chudák Gunther asi v hrobe obracia, keď vidí, kam ste to jeho vlákno dotiahli!CoolCool

Ešte že to stavovské povstanie dopadlo ako dopadlo.Smutný
Upravil/a 3BAP_Bugs dne 16-10-2009 13:55

http://3iap.org
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,008,372 návštěv