October 25 2025 19:33:28
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Letečtní stíhači v boji nc ČT1
311_Rampa
Pro ty co to neviděli, zde žasněte nad uměním amerických pilotů:

http://www.youtub...re=related

Panek
Lidi, to tlačení letounu bez paliva, těch příběhů je více. Já jsem slyšel o F4 Phantom, který tlačil svého kolegu za spuštěný hák. Ten tlačený po katapultáži přežil a tak to na rozdíl od toho z F-86 mohl dosvědčit.
Ale zdroj je zase jen USA dukumet, takže pravda?

Panek
WT_Horrido napsal:
Ten v namu byl ovsem chytrejsi a tlacil ho za vysunuty hak opreny o celni stitek. Úsměv

Přesně tohle jsem viděl v dokumentu. Tlačený přežil, takže dosvědčil.
mmj wingman té tlačené F-86 umřel, takže émerický hrdina mohl klidně pozorovat, jak kourící Mig přistál a pak si ho jen nahlásit, jako sestřel.

Joe Hallenbeck
BP_Rufu napsal:
Co jsem nepochopil je jak fungoval střeleckej zaměřovač sabre.To bylo jako je zaměřování raket dnes? Tj zaměřím kříž na cíl a po nějaké chvíli když prudce nemanevruji tak to střílí samo do černého?Migy měly klasickej gyrozaměřovač že?

No zkus v Ilovi pouzit K-14 "Ace Maker" jimz je vybaveny P-51D-20NA. Akorat u F-86 vzalenost cile byla automaticky detkovana pomoci radaru. Takze pilot mel pomoci "bullseye" docela presnou predstavu kam projektily z kulometu budou v zavislosti na vzdalenosti cile dopadat - zamerovac mu to ukazal.
Zatimco rusove museli strilet a odhadovat odchylku palby bez teto vymozensti - spolehnout se na vlastni odhad odchylky palby v zavislosti na odhadu vzdalenosti cile na ktery strileji.
313_FlyBoy
RY-C

WT_Schmouddle
Pardo's Push se to jmenuje, stačí googlit.
Jinak v F86 měli samo fotokulomet (pár záběrů v tom dokumentu bylo) takže ten sestřel asi potvrdili na základě filmu.
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
Panek
WT_Schmouddle napsal:
Jinak v F86 měli samo fotokulomet (pár záběrů v tom dokumentu bylo) takže ten sestřel asi potvrdili na základě filmu.

No, ale fotokulomet asi nezachytí, dopad letounu. Jo tak nějak to bylo. Pak to ještě prováděl ten právník s JAGu (Harmon Rab tuším), který to ovšem dělal s F-14. Kwa, v USA udělají z pilota super právníka a pak mu jen tak pučí F-14. Cool
Upravil/a Panek dne 14-01-2009 12:32

Patrikhuhu
WT_Schmouddle napsal:

Jelikož lítali do "zakázané zóny", tak se mnoho záběrů z fotokulometů "záhadně" ztratilo...

Tak to přímo v tom dokumentu 2x řekli.

1stCL_Pospa
Jirka napsal:
310_cibule napsal:
Pospo, obávám se, že ruského pilota z korejské války, co předstíral, že je Číňan, budou dokumentaristé dost těžko shánět. Moc se jich nedochovalo. Úsměv

Dokumenty existují. Bohužel běží jen na satelitu a nebo kabelovce. Docela nedávno na Spektru běžel jeden několikadílný s názvem "Utajené války ruska" a v díle o Keree mluvilo i několik sovětských pilotů.

Taky si myslím že za doláče promluví každej Ivan Šklebící se

http://www.aeroklub-sumperk.cz/
Lifeordeath
Jestli se můžu přidat s jedním info, tak se mi ještě hodně líbilo, jak američtí piloti tvrdili, že sestřelili 560 migů. Přitom údaje o sestřelech jsou v oficiálních statistikách na čísle 379 a to se týká všech sestřelů. Přitom u Rusů je to číslo 759. Trošku v tomto dokumentu na to zapoměli. Ona je to fakt asi jen pohádka pro americké děti. Stejně tak jak to bylo kdysi.
Upravil/a Lifeordeath dne 14-01-2009 13:38

1stCL_Pospa
Pro ty co to neviděli tady to máte Cool

[img]http://img78.imageshack.us/img78/8010/f86lg5.jpg[/img] is not a valid Image.

Mungo
Panek: Ten diel, kde to robil Rab, respektive samotne tlacenie bolo na pocest toho pilota, co to urobil naozaj. Myslim, ze to bolo uvedene v titulkoch k danemu dielu.

Co sa tyka tlacenia aj Sabre, teoreticky to mozne je. Ked je mozne sa pripojit a tankovat cez pevnu tyc a nielen hadicu, mohlo by byt mozne sa opriet aj o lietadlo a potlacit ho - V pripade Sabru pokial ma zastaveny motor. Keby mu bezal, tak by nebol ani tak problem v opaleni kabiny a laku na tlaciacom, ale skor by mu zhasil motor po nasati spalin. U Phantoma je to trochu ine, tym vysunutim haku budu roviny oboch strojov od seba posunute, tam by mozno mohol motor bezat obom (a tomu poskodenemu myslim ze aj bezal, len stracal vykon).

1stCL_SaBot
ten porad mi spis pripada jako bandu duchodcu, kteri se predhanej v tom, kdo rekne v televizi vetsi picovinu Šklebící se

BenKenobi
z dokumentu jsem pochopil, že každej Korejec,co zvládl 30° zatáčku,byl smrtelně nebezpečný, fanatický,komunistický, zlý, podlý a nevím co ještě Honcho z SSSR! Cool Zajímalo by mě, co potom byli normální korejští piloti...

Hiltos
Normalni korejsti piloti byli pouze nebezpecni, fanaticti, komunisticti, zli a podli

1stCL_Pospa
Mungo napsal:
Panek: Ten diel, kde to robil Rab, respektive samotne tlacenie bolo na pocest toho pilota, co to urobil naozaj. Myslim, ze to bolo uvedene v titulkoch k danemu dielu.

Co sa tyka tlacenia aj Sabre, teoreticky to mozne je. Ked je mozne sa pripojit a tankovat cez pevnu tyc a nielen hadicu, mohlo by byt mozne sa opriet aj o lietadlo a potlacit ho - V pripade Sabru pokial ma zastaveny motor. Keby mu bezal, tak by nebol ani tak problem v opaleni kabiny a laku na tlaciacom, ale skor by mu zhasil motor po nasati spalin. U Phantoma je to trochu ine, tym vysunutim haku budu roviny oboch strojov od seba posunute, tam by mozno mohol motor bezat obom (a tomu poskodenemu myslim ze aj bezal, len stracal vykon).

Tankování přes "pevnou" tyč s tímhle případem asi moc srovnat nejde. Tankovací koš je volně tažen a tyč je naváděna operátorem a je teleskopická takže spojení není nikdy tak natvrdo. Dejme tomu co by se stalo kdyby se mu to povedlo ale ten v tlačeném éru začal hrabat do řízení. A další věc že se může (a nemusí) změnit obtékání kolem zadního letounu jaký to může mít vliv na účinost kormidel atp. Můj názor je ten že pokud mi to někdo neukáže tak tomu moc věřit nebudu Mrknutí

3BAP_Cassius Chaerea
Hiltos napsal:
...podli
A já myslel že jako správnej pilot luftwaffe řekneš podlidi.

http://www.youtub...nKuoNhihh4

Jak vypadají skuteční piloti Severní Koreje.

WT_Flan
1stCL_Pospa napsal:
Mungo napsal:

Tankování přes "pevnou" tyč s tímhle případem asi moc srovnat nejde. Tankovací koš je volně tažen a tyč je naváděna operátorem a je teleskopická takže spojení není nikdy tak natvrdo. Dejme tomu co by se stalo kdyby se mu to povedlo ale ten v tlačeném éru začal hrabat do řízení. A další věc že se může (a nemusí) změnit obtékání kolem zadního letounu jaký to může mít vliv na účinost kormidel atp. Můj názor je ten že pokud mi to někdo neukáže tak tomu moc věřit nebudu Mrknutí

Navic by me zajimalo, jestli by tomu tlacicimu krapet nevadilo, ze ten jeho predni otvor je z poloviny zadeklovany...

WT_Horrido
Já nedávno viděl dokument "American cheerleaders" a tam využívali vždy více otvorů, třeba to tak měl i ten Sabre...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

WT_Slava
MiG-15 vs Sabre v Koreji
http://www.youtube.com/watch?v=lT_PhJ7jBzw
přijde mi to vyváženější, už jen proto, že se k tomu vyjadřují lidi z obou stran

Ask
Jak se tam honili s tím Migem ve vyschlém korytu řeky a on říkal že letěli tak nízko, že se za migem ze země zvedal bordel a on že pak měl od kamínků pobouchaný letadlo. Já myslel že proudový motory jsou celkem choulostivý. To když by tohle nasál tak by to ten motor "skousnul"??

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,375,883 návštěv