Nákup HW
|
Patrikhuhu |
Přidané 15-01-2009 17:36
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 277
Založený: 29.09.05
|
http://www.czechc...rtno=53926 příklad ne SLI
http://www.czechc...rtno=52083 příklad ano SLI
Názor na SLI jsem Ti již tady psal... Ale klidně Ti to napíšu ještě jednou:
Vykašli se na SLI. Šturmovik ho nepotřebuje (ten potřebuje vysoce taktované CPU) a u BoBa nepomůže ani křišťálová koule. Pro ostatní hry se podívej tady:
http://pctuning.t...&Itemid=44
Je tam sice v testech v SLI GTX280, ale můžeš si ověřit, jak se u jednotlivých her projevuje jedna karta vs. 2 karty v SLI. |
|
|
|
Hoper |
Přidané 15-01-2009 17:59
|
Moderátor
Příspěvek: 12094
|
jestliže jsi se rozhodl pro levnější PC, budeš stejnak za dva roky upgradovat
čiliž SLI tě nyní nezajímá
a za ty dva roky budeš vědět, jestli programátoři už dělají programy (hry), které SLI využijí...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 15-01-2009 18:02
|
Moderátor
|
víte co je bžunda ?
před ?dvěma? lety tu lidi začli blbnout kvůli BoBku a kupovali si nové kompy
já stále jedu na "pět" let starém PC (pravda, postupně různě jsem upgradoval grafiku, paměť a i sehnal "vytoužený" procák)
šturm mi jede, občas i na perfect mod
a myslím, že mi i ty další dva roky pojede, než ten BoBek vyjde
:))
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 15-01-2009 21:33
|
Fusioner
Příspěvek: 15088
|
Díky kluci.
EDIT: Rozumím tomu dobře, že ta první deska podporuje Core 2 Quad, ale ne SLI.
A ta druhá SLI, ale ne čtyřjádrový Core 2.
Upravil/a 310_cibule dne 15-01-2009 21:38
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Patrikhuhu |
Přidané 15-01-2009 23:33
|
Rozkoukaný
|
Ta druha deska s Nvidia chipsetem podporuje procesory do FSB 1333MHZ, takze snad podporuje Quady s 1333MHz FSBckem.
Ta s Intel - X48 chipsetem podporuje az 1600MHz FSBcko, takze tam narves ten nekrestansky drahej Quad Extreme - stoji pres 20 tacu.
Na tvem miste bych koupil ten Gigabyte s X48 - sice bez SLI, ale videl bych to na jednoduzsi pretaktovani - vyhoda pro Sturmovika.
Jak jsem psal: ja mam desku podobnou, akorat trochu starsi a jsem spokojen. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 16-01-2009 10:02
|
Fusioner
|
Díky. V životě jsem desku nepřetaktovával, ale asi na tebe dám
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
XXX_Dazz |
Přidané 16-01-2009 10:50
|
Uživatel
Příspěvek: 1411
|
Nebo něco takového http://www.czechc...rtno=56220 je to špičkový model a přitom trošku ušetříš |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 16-01-2009 10:56
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
Kup si radeji něco novejšího, máš větší šanci, že se ti výrobce bude o tu desku déle starat.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 16-01-2009 18:03
|
Fusioner
|
Dazzi, je-li to vtip (viz řechtající se smajlík na konci), ubezpečuji tě, že jsem mu neporozuměl.
Horri, prosím, pochopte, že já o těch deskách opravdu lautr nic nevím. Potřebuji přesně napsat, kup to a to, protože to má tu a tu výhodu (ale musí to být kompatibilní s tím, co jsem již objednal).
Na desce šetřit nemíním. Jak je to s tím únorem? Mám čekat, že v únoru vyleze něco, na co se čekat vyplatí?
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 16-01-2009 18:16
|
Moderátor
|
k té SLI na X58 (obecně Intel chipset)
http://www.cdr.cz...
|
|
|
|
WT_Pedropan |
Přidané 16-01-2009 18:56
|
Uživatel
Příspěvek: 1006
|
310_cibule napsal:
... Jak je to s tím únorem? Mám čekat, že v únoru vyleze něco, na co se čekat vyplatí?
No jestli myslis zase nejakou revoluci, tak s tou jdi do haje.
To uz tady bylo a jses dost starej na to, abys vedel, jak to dopadlo... |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 16-01-2009 19:05
|
Fusioner
|
WT_Pedropan napsal:
310_cibule napsal:
... Jak je to s tím únorem? Mám čekat, že v únoru vyleze něco, na co se čekat vyplatí?
No jestli myslis zase nejakou revoluci, tak s tou jdi do haje.
To uz tady bylo a jses dost starej na to, abys vedel, jak to dopadlo...
Sakra, ty taky všechno propíchneš, Pedro.
A já už měl ten Únor docela promyšlený. A dělal bych to kvůli Vám, lidem.
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 16-01-2009 19:05
|
Fusioner
|
Díky, Hopře, prostuduji.
|
|
|
|
LesniHU |
Přidané 16-01-2009 19:50
|
Stařešina
Příspěvek: 5882
|
Ja mam tohle http://www.czechc...rtno=57293 a spokojenost. Nesli, samozrejme. |
|
|
|
XXX_Dazz |
Přidané 19-01-2009 09:43
|
Uživatel
|
310_cibule napsal:
Dazzi, je-li to vtip (viz řechtající se smajlík na konci), ubezpečuji tě, že jsem mu neporozuměl.
Ne to nebyl vtip, je to prostě taky dobrá a plně dostačující deska.
Jinak ohledně toho co psal Horri, v brzké době by měly vyjít nové procesory AMD pro socket AM3 (budou pasovat i do AM2) což jsou i nové desky. Jinak nové čtyřjádrové procesory AMD Phenom II si stojí opravdo dobře. Výkonem se řadí mirně nad čtyřjádra od Intelu do socketu 775. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 19-01-2009 10:05
|
Fusioner
|
Díky, Dazzi,
procesor už je koupený (C2D), paměti též (DDR2) jakož i karta s čipem nVidie.
Jediné, co potřebuji, aby tu někdo napsal, je:
V polovině února (kdy komponenty dorazí z USA) si kup desku Tesly Pardubice vzor. 68, protože to bude v té chvíli to nejlepší, co k tomuto CPU a nVidii můžeš dostat (z hlediska dalšího upgrade, byť třeba mírného).
Pokud by mne někdo přesvědčil, že je lepší pořídit si DDR3, protože nějaká nová deska už DDR2 nepodporuje, koupím paměti nové.
|
|
|
|
XXX_Dazz |
Přidané 19-01-2009 11:01
|
Uživatel
|
Cibule, deska je důležitá věc a proto bych i já volil něco z vyšší cenové hladiny, ale jestli volit mezi těmi nejdažšími bych si opravdu dobře rozmyslel. Mužeš zbytečně vyhodit peníze za furistické a zbytečné chlazení a nebo za fičurky v BIOSu, které nikdy nepoužiješ. Nejdražší desky bývají jen pro lidi, kteří si hrají s vysokým přetaktováním a opravdu se v tom vyznají.
|
|
|
|
WT_Flan |
Přidané 19-01-2009 12:06
|
Uživatel
Příspěvek: 1824
|
No a co ta Gigabyte X-48 co nahore nahodil Patrik ?
|
|
|
|
Patrikhuhu |
Přidané 19-01-2009 13:25
|
Rozkoukaný
|
Co se týká přetaktování u C2D, tak tam bych viděl jako stěžejní to, aby deska dobře zvládla 400MHz FSB. Tj. přetaktování spočívá ve zvýšení z 333MHz na 400MHz (lépe řečeno z 1333 na 1600). Vypadá to, že všechny 45nm C2D to zvládají velmi dobře.
Takže asi i deska co má LesníHu bude stačit. Jde jen o to, kolik člověk potřebuje síťovek, řadičů a podobného balastu. Ušetřené peníze mohou podpořit kvalitní monitor.
Já osobně bych kupoval X48, ale do jisté míry pro Cibulovo použití nemusí přinášet "zásadní" výhody oproti P43. |
|
|
|
WT_Peci |
Přidané 19-01-2009 13:41
|
Uživatel
Příspěvek: 1355
|
Máte něco proti deskám z Tesly Pardubice, pánové?
Pche, to jsou jen výkřiky neznalých. Výrobky pardubické Tesly šířily paniku v řadách zlotřilých imperialistickývh válečných štváčů. BTW - kdo si ještě pamatuje, proč se Tesla jmenovala Tesla? |
|
|