November 22 2024 14:01:31
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 1
petsild

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Bombardery, specialky a 30mm kanony
Tajpan
Glad69 napsal:
Pokud poletim close, tak se budu chlamat, protoze 500m za tim fokem bude dajvovat rozzureny thunder z top coveru:-).

Mimochodem...momentalne chystam full real specialku z BOBu.
12x Hurr proti 15xHe-111, 20x Bf-109.Pokud nekomu nepripadaji pocty realne, tak se ozvete...

K špeciálke: musíš dať miesto a čas. a potom budeme flejmovať. Úsměv
PS. ale radšej cez PM, toto je iné vlákno a už pomaly i o ničom. Mrknutí
Upravil/a Tajpan dne 19-08-2007 17:42

Tajpan
Hoper napsal:
1stCL_BlueL napsal:
koukam ze ti ten "clostermannova specka" porad lezi v zaludkuÚsměv
ono by taky bylo pekne kdyby utocici strana nevedela z kterych letsit bude obrana vzletavat, navic ono uz taky bylo neco jako radar takze minimalne trasa by se mela nejak hlasit, kdyz se teda budeme bavit o zapadni fronte

kupodivu se mýlíš Mrknutí
ale je pravdou, že Clostermann za tímhle stojí. Ne ovšem specka, ale knížka Úsměv

clone9cz napsal:
Hoper napsal:
Hoper napsal:
...a nezná použitá letadla (Mosquita, B-25, A-20, Typhoony (pardon - Tempy)
...

pro to, nač myslím, by ovšem ještě bylo nutné "umět" na serveru zakázat zobrazení rosteru... Úsměv)

to zpusobuje hned nekolik problemu a ten nejdulezitejsi je o znalosti poctu nepritele, pokud mate chranit ve 4 bombardery a vite, ze jsou pouze 4 nepratele, tak se po jejich vyhledani muzete ... proste:"hura na ne, sbohem bombery", uz nikdo neprileti a tim pada puvodni zamer, eskorta

nějak jsem teď nepochopil, jestli dle tebe to vypnutí způsobuje několik problémů nebo to nevypnutí způsobuje několik problémů Úsměv))

Hopere, ty dobre vieš ako to Clone9cz myslel. Mrknutí A Clone má pravdu, ale s tým asi nič nenarobíme, kedže to nejde. Smutný

clone9cz
tajpane, ja sem to nechtel napsat prvni, aby to nevypadalo, ze vim zase vsechno, ale pokud si dobre vzpominam z ubi fora, v BoB uz by to melo bejt mozny nejak potlacit, jestli se ale dockame v IL2, to vi jen oleg

http://www.wwii-illusion.net
Tajpan
clone9cz napsal:
tajpane, ja sem to nechtel napsat prvni, aby to nevypadalo, ze vim zase vsechno, ale pokud si dobre vzpominam z ubi fora, v BoB uz by to melo bejt mozny nejak potlacit, jestli se ale dockame v IL2, to vi jen oleg

raz ,velmi dávno, som sa na túto tému bavil z jedným testpilotom ila , a nič také sa v ilovi neplánovalo a ani asi nebude. Ale to bolo dávno, ale už vtedy sa začali práce na BoBu. edit : myslím že to bolo ešte pred vydaním 1946.
Ale určite by to pomohlo k lepšej atmosfere.
napr RO ide upraviť hlášky od servera. Inak sa hrá , ked len zomieraš a nevieš od koho, či vlastný, alebo nepriatel, či to bol tank, gulka, granát, mina alebo si skočil z väčšej výšky. A ani či si niekoho zabil. Len podla "roztrhaných tiel , zúfalých výkrikov, zbytkov uniform" odhadneš že ten granát si dobre hodil na nepriatelov či na vlastných. Úsměv

edit: a tak podobne.
Upravil/a Tajpan dne 19-08-2007 18:49

313_OTU_oblak
1stCL_BlueL napsal:
313_OTU_oblak napsal:
1stCL_BlueL napsal:
ja si myslim ze by se mohla udelat specka (rad ji zorganizuji) o naletu KG51 14.2. 1945 kdy na britske schromazdiste zautocilo 55-60 Me262A2 to by mohla bejt ta hardore mise
co na to rudi?

čekal jsem že o tom napíšeš.....to je ten nálet kde se v podstatě nic netrefilo???

tak myslim ze otom jestli se neco trefilo az tak nejde zrovna v tomhle priklade ne? byl to jen navrh na specku... navic jeto jedna z akci ktera by sla udelat s temer realnymi pocty letadel

p.s. jen to potvrdil ospravnsot teorie ze 262 jako stihaci bomber stoji za hovno

ale dyť jo, ja o tom nepolemizuji. Jako návrh na specku to je fajn, jenom by mne zajímalo čím by jsi ty vlaštovky střílel Úsměv))
jenom jsem chtěl vědět jestli je to ten nálet nebo ne.....

//EDIT - čím déle čtu tuto diskuzi...tím více si říkám že by opravdu nebylo od věci zkusit specku na DF serveru, prostě jenom říct - od soboty od 18:00 do 24:00 se něco letí. Řadoví piloti nebudou vědět žádné podrobnosti (jinými slovy - němci mají 109, 190, přesný typ nemáme atp. jenom se řekne rok, příp. měsíc) a prostě bude nálet....a hotovo. Jak si velitel zorganizuje pokrytí možných míst náletu, je jen na něm... ve skutečnosti piloti též nevěděli jestli je to spit IX nebo V, přítadně Fok A-4 nebo A-4....
Upravil/a 313_OTU_oblak dne 19-08-2007 22:38

1stCL_Fucida
LesniHU napsal:
Tehdy například bylo "cílové" letiště nezaflakováno (nebo jen pro dokreslení atmosféry), aby se omezilo lagování a minimalizoval počet pozemních objektů. Jsou prostě akce, kdy si formace letadel nemůžou dělat tak úplně co chtějí, protože ta akce samotná na to není připravená. Útoky na letiště jsou tím nejzářnějším příkladem..pokud to povolíme, pak budu první, kdo na německá letiště hodí 50 flaků + přizpůsobí taktiku a bude klid. Pokud je před samotnou speciálkou něco domluvené a Fajtl se na to vykašle, pak je to docela blbé..v postatě sis vybral dost nevhodný příklad.
Ten priklad je vyborny, jen je potreba premyslet, co se tam ve vysledku stalo a ne proc se to stalo. "akce samotná na to není připravená" - no prave, akce se nejakym zpusobem nastavila a to z nejakeho duvodu. Ted je potreba premyslet, co to bylo za duvod a jestli by se z podobneho duvodu nemely delat i jine veci.[/quote]

Vidíš, takhle mě nenapadlo se na to dívat.

Jo, pravda, mnohem menekrat, nez bych chtel, vetsinou letam treninky, pripadne spoluplanuji trasy a samotnou akci z ruznych duvod letet nemuzu :-/. A kolikrat ty?

Proti B25 asi 3x. Když budu počítat Raideny, tak 4x.

Ja jsem na to neodpovidal proto, ze je uplne jedno, jestli to jsou defaultni nebo nedefaultni tricitky.

No ono moc jedno to v konečném důsledku není. Luftwaffe má dvě řady strojů. Bf 109 a Fw 190. Fw 190 se bez těch 30mm zbraní v klidu obejde. Bf 109 jsou bez defaultních 30mm bezcenné (úmyslně nepíšu méněcenné). Bf 109 s možností volby MG151/20 do trupu jsou: G-6 a G-6/AS. Všechny ostatní mají buď pouze 20 mm kanon, nebo pouze 30 mm kanon. Fw 190 A-8 má stále minimálně stejně silnou dávku, jako Bf 109 s 30 mm kanonem. Možná spíš silnější, navíc s rozumnější balistikou. V podstatě nemá smysl diskutovat o 30mm výzbroji u Bf 109, když 20mm výzbroj Fw 190 je minimálně stejně účinná.

Jde mi o tohle (opakovani z predchoziho vlakna):
Pokud by se pri takoveto akci pouzivany jen dvacitky, znamenalo by to misto sestreleni nekterych bombarderu jen jejich poskozeni, casto spojene s jejich vypadnutim z formace, coz prinese:
-vice vzruseni do zivota pilotu bombarderu

Nejsem si jist..spíše větší šance na přežití, než více vzrušení. Vzrušení pravděpodobně je méně, ale po delší dobu. Takže méně vzrušení, ale lepší dojmy.

-zajimavejsi situace pro doprovod

Tohle mi přijde jako nesmysl. Luftwaffe, minimálně pokud bude pod mým vedením, nebude jakkoliv měnit taktiku při útoku 20 a 30 mm zbraněmi. Pokud se některé B25 odpoutqají od svazu, pak se pro doprovod nejedná o zajímavou situaci, protože pro něj je stále klíčový svaz (měl by být). Cover by neměl mít dost sil, aby kryl sólově letící stroje.

-nove prilezitosti pro nemce

Jo, s tímhle souhlasím za předpokladu, že se Němci dostanou k dalšímu útoku. Tato šance se ale nikterak nezvýší použitím lehčích zbraní, ale spíše vhodným taktickým manévrováním. Při průměrném stresu při speciálce hodnotím jako úspěšný tak max. 1 útok ze 4 (zničení, nebo tak těžké poškození letadla, že to je nuceno opustit formaci). Na VF mám podobné pocity a zkušenosti. Tedy pokud zaútočí 16 stíhaček na B25, všech 16 se dostane ke střelbě, tak v průměru spadnou 4 B25. Pokud je Němců jen 8, pak 2 B25. Sám mám úspěšnost útoku jen o málo větší, než zde uvádím. A to se tak nějak (pln sebevědomí) nepovažuju za průměr.

Ale cim dal vic tu nabyvam presvedceni, ze stihacska lobby toto proste nechce.

Spíš stíhači možná nerozumí tomu, jak chceš svého cíle dosáhnout - dej nám sem praktický příklad jak to realizovat. Nehledě na to, že stále moc nechápu, z čeho původní úvaha pramenila. Berry i já píšeme na základě řádově mnoha desítek až několika málo stovek ztečí provedených v čele námi vedených formací na menší či větší svazy B25 a bombardérů všeobecně (Pe-2, A20) pilotovaných jak AI, tak i živými piloty. Hodnotíme jak z pohledu 20 mm Bf 109, tak i 30 mm Bf 109 a samozřejmě Fw 190 obou variant.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Rufu
1stCL_Fucida napsal:
[quote]LesniHU napsal:
No ono moc jedno to v konečném důsledku není. Luftwaffe má dvě řady strojů. Bf 109 a Fw 190. Fw 190 se bez těch 30mm zbraní v klidu obejde. Bf 109 jsou bez defaultních 30mm bezcenné (úmyslně nepíšu méněcenné). Bf 109 s možností volby MG151/20 do trupu jsou: G-6 a G-6/AS. Všechny ostatní mají buď pouze 20 mm kanon, nebo pouze 30 mm kanon..

Já věděl že jsem měl zvolit jinou stranu.Takže všechna ruská letadla do doby La5 jsou bezcenná.

Ohledně bombardérů má to smysl jen když je víc cílů stejné priority a protivník neví na který cíl bombardéři zaútočí.Pak je jedno jakou maj stíhači výzbroj.Ovšem nesmí pak nastat polemiky o tom kdo to vlastně vyhrál když vybombardují cíl A a nepřátelé hlídkovali nad B.

1stCL_pbarry
Rufu napsal:
Já věděl že jsem měl zvolit jinou stranu.Takže všechna ruská letadla do doby La5 jsou bezcenná.
.

A ja vim ze ses tvrdak a zkusis si utocit na b25 jen s 2x13mm. A zkus ji jenom poskodit, aby to mela trochu akcni Mrknutí
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
Rufu
1stCL_pbarry napsal:
Rufu napsal:
.

A ja vim ze ses tvrdak a zkusis si utocit na b25 jen s 2x13mm. A zkus ji jenom poskodit, aby to mela trochu akcni Mrknutí

Ale no tak, když je ta 30 mm defaultně tak ji asi nikdo neodendá ne?
Já myslel výzbroj 1x20mm a 2x13mm v poměru k rusům co nemaj ani ty 20mm.

Navíc co píšeš dělá Hoper a jejich společenství koblih s KI 61 běžně.

3BAP_Cassius Chaerea
Hoper je divnej, pije saké, má šikmé voči a píše klikyháky, toho nemůžeš dávat za příkladŠklebící se.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 20-08-2007 09:44

1stCL_pbarry
Rufu napsal:
Ale no tak, když je ta 30 mm defaultně tak ji asi nikdo neodendá ne?
Já myslel výzbroj 1x20mm a 2x13mm v poměru k rusům co nemaj ani ty 20mm.

Navíc co píšeš dělá Hoper a jejich společenství koblih s KI 61 běžně.

To doufam ze ji nikdo neodenda Mrknutí Aha, rusove nemaj 20mm, ue ?

běžně Úsměv
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
3BAP_Cassius Chaerea
1stCL_pbarry napsal:
To doufam ze ji nikdo neodenda Mrknutí Aha, rusove nemaj 20mm, ue ?

běžně Úsměv
No tak dvacítku máme skoro na všech letadlech, ale je pravda že většinou máme menší palebnou sílu, či méně munice.
Třeba když vezmu za příklad BF-109F4
tak proti jeho 1x20 mm a 2x7,62mm stojí:
Mig-3 s 2x7,62mm a 1x12mm, s celkem dobrou zásobou munice. Je to velmi slabá výzbroj, zvláště když se dá tento letoun považovat za jediného sovětského "zoomaře".
I-16 typ 18 s 4x7,62mm kulomety, s celkem dobrou zásobou munice. Je vcelku efektivní pro poškození nepřítele, ale na jeho rychlé vyřazení z boje, je tato výzbroj proti efku podprůměrná.
I-16 typ 24 s 2x7,62mm a 2x20mm, s malou zásobou munice. Je výzbrojí nebezpečnější než efko, ale jeho malá zásoba munice, jej velmi omezuje.
Yak-1 a Yak-7 s 2x7,62mm a 1x20mm, s celkem dobrou zásobou munice. Ač je švak, slabší kanón než MG na efku, tak zase má Yak účinější kulomety škas, tedy síla výzbroje je více méně vyrovnaná. Efko má ale výhodu ve větší zásobě munice.
Lagg-3 4. serie s 2x7,62mm, 2x12mm a 1x20mm, s celkem malou zásobou munice. Je to ruská stíhačka s největší palebnou silou 2.s.v., pakliže nepočítáte tříkanónové Yaky-3 a Lavočky-7 a nepočítáte šturmovika jako stíhačkuMrknutí. Tedy překonává v palebné síle efko, byť jeho zásoba munice neni nijak velká.
Yak-1b a Yak-9 s 1x12mm a 1x20mm, s velmi malou zásobou munice. Nahrazení dvou sedmičkovejch kulometů za jeden dvanáctkový, je spíše mínusem, byť účinek 12mm kulometu je velmi efektivní v porovnání se sedmičkovým škasem, účinek dvou škasů ovšem dvanáctkový kulomet vyrovnat nedokáže a ještě je velmi omezen menší zásobou munice než mají Yaky vyzbrojené škasy. Palebná síla proti efku je slabší a ještě k tomu je i zásoba munice v porovnání s mezkem titěrná.
Lagg-3 29,35 a 66. serie s 1x12mm a 1x20mm či 23mm, s velmi malou zásobou munice. Palebná síla laggu vyzbrojeným VJa kanónem je vcelku vyrovnaná, pakliže je jen vyzbrojen 20mm švakem , je palebná síla menší, taktéž zásoba munice je velmi málá a omezující.
A další letadla mě psát už nebaví.
Takže dle mého závěru jsou ruská letadla prvních válečných let v porovnání s Bf-109f4, v palebné síle většinou vyrovnaná či trochu horší, ale mnohem větší náskok má efko téměř nad všemi stroji v množství munice, které bývá u některých sovětských letadel omezeno téměř až na tragicky nízké množství.

P.S. Proč sem píšu tyhle pitchoviny? Protože mě nebavilo se v práci štourat v nose a nějak ten čas zabít musímŠklebící se.

Panek
Hermelín, anglická slanina a rajčátka. K tomu zakusuju bagetu. A teď si du uvařit kafe. Nevím proč to sem píšu, ale asi ze stejného důvodu jako Cassius. Šklebící se
Upravil/a Panek dne 20-08-2007 12:53

1stCL_Fucida
téměř všechna ruská letadla mají 120 granátů v každém ŠVAKu, ne? To je stejně jako pozdější Spitfiry v případě Hispanos. Bf 109 mají všechny 150 granátů ve svých MG 151/20 a případně 60 granátů v Mk.108 (+ 2x 1000 MG 17, nebo 2x 450, nebo snad jen 2x 300 MG 131, nejsem si teď jistý) . Lavočka má (pokud si to pamatuji) 2x 200 granátů. Fw 190 2x 900 (MG 17) + 2x 250 (MG 151/20) + 2x 60 (MG/FF), resp. 2x 900 (MG 151/20 E) 2x 250 (MG 151/20 E) + 2x 130 (MG 151/20 E), resp. 2x 450 (MG 131) + 2x 250 (MG 151/20 E) + 2x 55 (Mk.108).

Lekk
1stCL_pbarry napsal:
LesniHU napsal:
Jde mi o tohle (opakovani z predchoziho vlakna):
Pokud by se pri takoveto akci pouzivany jen dvacitky, znamenalo by to misto sestreleni nekterych bombarderu jen jejich poskozeni, casto spojene s jejich vypadnutim z formace, coz prinese:
-vice vzruseni do zivota pilotu bombarderu
-zajimavejsi situace pro doprovod
-nove prilezitosti pro nemce
.

Jediny masove uzivany tricitkovy letadla z konce valky jsou 109. Jeden kanon v letadle s 60-70ti naboji opravdu nevymaze formaci B25/ B17.. Ackovy a Deckovy fockewulfy s 20mm ve standartu zpusobuji poskozeni o kterem mluvis. Smysl vlakna mi tedy unika. Vzniklo to na popud lekkovi specky kde jsou letadla ktera se v realu ukazovala hodne zridka, nebo vubec. Tak to udelal lekk, imho protoze chtel dostat do akce par zajimavejch typu.

Jedina vec o ktere se da vest diskuze jsou prave pridavny zbrane. K jejich pouziti ale dochazi ve specialkach zridka.

Takže asi bych měl doplnit pár info i za sebe...když se tady na mě lidi odvolávajíŠklebící se
Předně...tahle specka jako i ty předchozí jsou opravdu založené spíše na principu FPS stříleček stylu ET apod. z tohoto důvodu je zcela bez diskuze velitelování, více cílů a větší volnost při plánování poletu pro každou stranu. Obvykle se obejvuje jedna strana defenzivní a jedna ofenzivní..což se ale snažím eliminovat většinou sekundárními úkoly, které dovoluji přejít i do opačného gardu té které straně. Takže jak je vidět vyváženost a dobrej pocit lidí na specce především. jako dan za toto jsem dobrovolně obětoval historickou věrohodnost, ve které se IMHO popravdě moc nevyznám. Vycházel jsem z toho (ježíš už je to rok od Mosquito raidŠklebící se) že toto pojetí speciálek tady na našem virt. nebi chybí(chybělo).

Samozřejmě možnost omezit schopnosti jedné strany je plně v moci "pána jeskyně"Úsměv, nicméně podle mě by toho měl dosáhnout především umístěním a úkolováním letounů, správným planesetem a přinejhorším striktním načasováním/prostorovým omezením a nikoliv zakázáním výzbroje (mnohdy defaultní). Zvláště pro roky 1943-1945 hrozí mnoho neshod - když se někdo umáčkne, když se někdo zapomene, když je najednou to ero uplně bezzubý apod. De fakto bychom pak mohli simulovat i lámání křídel v dajvu, kroucení 4kanonovýho spita, zasekávání zbraní v pomeru např.20:1 apod. Je to již příliš uživatelsky nepříjemné..aby z toho byl polet.

Podle mě by se specka měla plánovat tak, aby se piloti, když už sednou do era..mohli plně oddat pocitu z letu a z boje bez nutnosti nereálného omezování se. Jinými slovy - vyrovnanost by měl mít na starosti missionmaker a měl by ji mít na zřeteli dopředu. Ne vždy se to povede..to je jasné - ale chybkama se člověk učí, žeŠklebící se

Zakázat 30cky u modrých proto že utočí na slabší ero asi nebude to pravé ořechové - generuje to totiž výrazný opačný nepoměr ..nikoliv vyrovnání sil a strojů. To je důvod proč jej odmítám...je to totiž kontraproduktivní na druhou ve smyslu snahy o vyváženost specky.Mrknutí
Upravil/a Lekk dne 20-08-2007 13:06

3BAP_Cassius Chaerea
1stCL_Fucida napsal:
téměř všechna ruská letadla mají 120 granátů v každém ŠVAKu, ne? To je stejně jako pozdější Spitfiry v případě Hispanos. Bf 109 mají všechny 150 granátů ve svých MG 151/20 a případně 60 granátů v Mk.108 (+ 2x 1000 MG 17, nebo 2x 450, nebo snad jen 2x 300 MG 131, nejsem si teď jistý) . Lavočka má (pokud si to pamatuji) 2x 200 granátů. Fw 190 2x 900 (MG 17) + 2x 250 (MG 151/20) + 2x 60 (MG/FF), resp. 2x 900 (MG 151/20 E) 2x 250 (MG 151/20 E) + 2x 130 (MG 151/20 E), resp. 2x 450 (MG 131) + 2x 250 (MG 151/20 E) + 2x 55 (Mk.108).
No I-16 určitě 120 nábojů na švak nemá. Co se týká Yaků-1b a 9 popřípadně Laggu-3 29. serie a výš, tak nemám ani páru kolik nábojů můžou míti v tom jednom švaku, ale typnul bych cca 12-14 sekund palby.

1stCL_Fucida
ŠVAK má podobnou kadenci jako MG 151/20 (cca 750 - 800 rpg). 12 - 14 vteřin střelby má Bf 109.

313_Gryzlov
JAK-1
1x20mm ŠVAK - 1x120 nábojů
2x7,62mm ŠKAS - 2x750 nábojů

JAK-1B 1942
1x12,7mm UBS - 1x200 nábojů

JAK-1B 1943
1x20mm ŠVAK - 1x140 nábojů
1x12,7mm UBS - 1x240 nábojů

JAK-7 1941
2x7,62mm ŠKAS - 2x750 nábojů

JAK-7A 1942
2x7,62mm ŠKAS - 2x500 nábojů

JAK-7B 1942
2x12,7mm UBS - 260 + 140 nábojů

JAK-9 1942
1x20mm ŠVAK - 1x140 nábojů
1x12,7mm UBS -1x200 nábojů

JAK-9T 1943
1x37mm NS-37 - 30 - 32 nábojů
1x12,7mm UBS - 200 - 220 nábojů

JAK-9U 1944
2x12,7mm UBS - 2x170 nábojů

JAK-3 1944
2x12,7mm UBS - 2x150 nábojů

Zdroj:
http://www.wio.ru...tr/yak.htm

Ale jak je to v našem simu, tak to fakt nevím.

Panek
1stCL_Fucida napsal:
téměř všechna ruská letadla mají 120 granátů v každém ŠVAKu, ne?

Jé, já budu nesouhlasit.
Mluvme o UB 12.7mm (ten je v prý Ilovi) běžná zásoba munice 120 -150 ks
Mluvme o ShVAK 20mm, který byl vyvinut z kulometu 12,7 ShVAK. Běžná zásoba munice 80-90 kusů. Byly navíc nespolehlivé a neoblíbené. Takže piloti hodnotili, jako letadlo s nejlepší palebnou silou P39Q. V oblibě měli i výzbroj P40.
Nicméně faktem je, že ShVAK 20mm se mi v Ilovi zdá být proti UB 12.7 přehnaně efektivní.
ShVAK se vůbec často sekal (hlavně ten v ose vrtule), teplota přehřátého motoru zapříčinila nefunkčnost kanónu.

EDIT: Hm, Gryzlov to má sai dobře, ale mě se dle kadence zbraní a měření v ilovi vysipaly ty mé hodnoty. Že by nám to v ilovi střílelo rychlejc? U Jaku dojde kanónová munice za 8-9 vteřiny.
Upravil/a Panek dne 20-08-2007 14:02

3BAP_Cassius Chaerea
1stCL_Fucida napsal:
ŠVAK má podobnou kadenci jako MG 151/20 (cca 750 - 800 rpg). 12 - 14 vteřin střelby má Bf 109.
V tom případě by měli mít tedy 150 nábojů, nikoli 120.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,016,039 návštěv