November 23 2024 18:15:11
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 1
saldy

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2016
606_hayes
..takze je mozne ze ma brzdou je procak..
pytam sa z toho dovodu ze grafarnu som kupoval nedavno,takze ak by bolo treba skor by som vymenil procesor zakladnu dosku a pamate.

http://606.klikej.org/news.php
RH_Killer
Provozuju to na 2560x1440, procesor i5-6600, 8GB RAM a GTX 950, M.2 SSD a nic takovýho tam nepozoruju.
Nastavení:
Ultra
VSync-zapnuto
Multi GPU supporrt-vypnuto
SSAO-vypnuto
HDR-vypnuto
Distant grass-vypnuto
dohlednost-4
Antialiasing-4

FPS je kolem 50-60
Upravil/a RH_Killer dne 11-11-2016 11:22

Rumcajs
RAMka v podstatě nikdy není úzké místo. Stačí, když je jí dost. Základní deska je na tom podobně. Pokud ti tam pasuje tvůj procesor a má dost USB slotů, pak bych na ni nesahal. Procesor by sice mohl být trošku rychlejší, ale ne nijak významně.

Chceš nějaký výkon navrch? Počkej na prosinec. V prosinci by měli uvolnit BOSko pod DX11 a od toho slibují snad až 50% nárůst výkonu. Takže by ti to u země mohlo vyletět třeba i na 35 Zamračený

Hele v zásadě s tím nic nenaděláš. Počkej na tu 2.006 s DX11 a mezitím se s tím smiř.

edit: nebo si vypni trávu jako Killer. Tráva je stejnak dobrá tak pro krávu.
Non est specifica

606_hayes
no okrem SSAO to mam rovnako ako killer.,
- ja by osm musel kupit novu dosku procak a event ramky. , len som nevedel ze co je najhorsie z toho, ci cpu alebo gpu je brzdou Šklebící se ale pockam teda pokial vyhodia henten bazmek Dx11 a uvidime. snad to stihnu do konca roka aby som event kupil co trebaŠklebící se

1stCL_Jiricek
Hayesi, jsou to u tebe skokové propady FPS? Pokud jo, zkus nějakým prográmkem zjistit, co se ti dejě s taktem procesoru během toho propadu.

Je tady jistá pravděpodobnost, že máš podobný problém jako já (i3500): na desce mám tři teplotní čidla. Jakmile se jedno z nich přehřeje (není to čidlo procesoru, podotýkám), deska sama od sebe podtaktuje procesor na 1600 GHz. Doprovázeno propadem FPS na 20 když je dobře, na 8 když je zle. Samozřejmě tím pavděpodobněji, čím náročnější scéna. Toto trvá pár desítek vteřin, než čidlo vychladne a pak to zase skočí nazpátek. Vyřešil jsem to tím, že jsem procesor natvrdo podtaktoval na 3100 GHz a létám při otevřeném okně kvůli pokojové teplotě :)

Rumcajs napsal:

Základní deska je na tom podobně. Pokud ti tam pasuje tvůj procesor a má dost USB slotů, pak bych na ni nesahal.

Rumcajsi, u mě to tou deskou zřejmě je...

606_hayes
to si nemyslim....fps prsote klesne len ked som na letisku alebo nad zemou tesne....a cim som vyssie tym je lepsie

ukulele
Jsem na tom stejně. Jen FPS mi nejdou pod 35. Mám netaktovaný i5-3570K, GTX 970, 16 GB RAM. Až to pojede na DX11, tak to možná začnu létat

magot
U mě 60FPS s tím že v nějakejch prasečinách nad STGradem se smečkou bifteků za zády to padá zhruba k 35 FPS ..
HDR-vypnuto
8 oken už je hodně divný ...
Upravil/a magot dne 11-11-2016 12:59

Rumcajs
1stCL_Jiricek napsal:
No jo, ale to je třeba od sebe oddělovat. Vadná deska či nedostatečné chlazení je něco jiného než volba HW podle výkonu. Je-li to vadný kus, pak jistě vyměnit. A u počítače platí, že jak se začne s výměnama, skončí se, až to bude celé nové. Takže hodně pevných nervů do plánování všech těch obměn.
Non est specifica

Deschain
Rumcajs napsal:

1stCL_Jiricek napsal:
No jo, ale to je třeba od sebe oddělovat. Vadná deska či nedostatečné chlazení je něco jiného než volba HW podle výkonu. Je-li to vadný kus, pak jistě vyměnit. A u počítače platí, že jak se začne s výměnama, skončí se, až to bude celé nové. Takže hodně pevných nervů do plánování všech těch obměn.

Mohu potvrdit Šklebící se

Ondrej1
Asi 30x jsem zkoušel vzlítnout s LaGG3 na sněhu, ale vždycky se vymelu. Často se mi letadlo dostane do smyku. Knipl mám až na břicho, tím se ty smyky aspoň trochu zmenšují. Plyn přidávám velice jemně. Flaps na 30%. Ani si netroufám trochu hýbat pohledem, abych se pokud možno udržel co nejvíc v ose runwaye; mimo runway se okamžitě překlopím. Obtížnost "max".
To se nedá s ilem 1946 srovnat, tam jsem u vzletu svačil, telefonoval a rozhlížel se po okolí (nebo je to o zvyku?).
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD

Mira
Když budeš chtít dam ti adresu TS kde najdeš naši skromnou partičku, hající rudé barvy na Expert serveru a můžem se rozbíjet spolu Úsměv i když tam se zima neletí, ale na to časem taky dojde..aspon nebudu jedinej kdo má problémy Šklebící se poradíme a přijdem na to přímo online..

Rumcajs
U LaGGu 3 musíš očekávat tendenci utíkat doprava. Takže dáváš levou nohu. Hodně levé a s narůstající rychlostí přiměřeně povoluješ. Zkoušel jsem to teď na sněhu a start sám o sobě je snadný, pokud ovládáš směrovku dostatečně přesně.

Ujisti se, že máš vrtuli na 100% - tedy maximální otáčky. Plyn se přidává plynule u všech letadel. U LaGGu není problém, aby člověk přešel z 0% na 100% během cca 5 vteřin.

Přistání je vyšší dívčí. Jakmile poklesne rychlost, letadlo má tendenci se roztočit. Řeší se to tak, že ponecháš plyn na řekněme 25%, aby se ofukovala směrovka a musíš mít tedy dostatečný prostor na zastavení. Spolehlivě to neumím, ale řekněme, že lze celkem snadno dosáhnout stavu, že závěrečná pirueta je natolik pomalá, že nezničíš letadlo.

Potíž u startu je tedy ta směrovka. Jestli nemáš solidní pedály, nebo jestli dokonce kroutíš na klacíku, umím si představit, že to je nereálně obtížné. Základ je ale nebýt překvapen a vědět. V tomto případě ta věda je ta levá noha.
Non est specifica

Ondrej1
To víš, že přijdu, Miro, ale nejdřív se musím naučit aspoň základy.
Dělám to přesně tak, jak popisuješ, Rumcajsi, podobně mi radí i hra, i videa na youtube.
Pedály mám dobrý, přesný, s hallama, viz. můj podpis pod čarou. Napadá mě snad jen jestli není problém v přidávání plynu, protože mám poťáky na saitek quadrantu trochu opotřebovaný, takže i při plynulém pohybu pákou plyn poskakuje třeba i o 10-15%. Kormidlo s důrazem na levou nohu si hlídám pečlivě, přesto v tom bude zřejmě zakopanej pes, protože všechno ostatní dělám správně. V tomhle mi ta hra připadá hrozně přísná, jak řikám - v 1946 jsem si kormidloval s absolutní jistotou.
Ještě zkusim pohyb plynovkou v programu "zesmoothovat".
Nic, jdu zkoušet, teď mám čas Úsměv

Ondrej1
Tak konečně se podařilo vzlítnout.
Bylo to tou plynovkou.
Přemapoval jsem si jí teď na poslední funkční páku quadrantu, kde lze plyn přidávat velejemně a je to teď pohoda, letadlo se už rozjíždí krásně rovně. Pak jsem ještě rozbil pár kusů na konci dráhy, proto jsem začal přidávat víc plynu hned po startu a konečně se daří Úsměv
Už to musim dát Joskovi na repas. Minule jsem se divil, proč mám u 262 pořád motory v plamenech...

saldy
Nevzpomene si někdo proč nefunguje výškový trim, prý se to tu už řešilo. U He 111 mi nereaguje a letoun je tak furt těžký na ocas. Vizuálně se plošky pohybují. U Ju 87 vše OK.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
CSW_3IAP_Wolf
Míro pošli TS.Dík.Úsměv

Deschain
vypadá to, že ode dneška budou mít židobolševické hordy parádní výhled dozadu http://forum.il2s...ntry409813

Baron
Kua Úsměv
Hals - und Beinbruch!

olda Olde maly
Deschain napsal:

vypadá to, že ode dneška budou mít židobolševické hordy parádní výhled dozadu http://forum.il2s...ntry409813

Tak konečně něco na vyhlídkový lety Úsměv

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,028,005 návštěv