November 26 2024 01:52:24
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
DCS World
Rumcajs
Ečko v CLODu taky není bez chyb. Takhle na první pohled to není znát, ale požadovaných výkonů bylo dosaženo na úkor pokřivení charakteristik motoru, spotřeby paliva a asi v důsledku toho i chladičů. Už si to nepamatuju přesně, ale někde kolem 2500 - 4500 metrů se to neuchladí a velmi rychle přehřeje i s plně otevřeným chladičem. V těchto výškách je pak maximálka udržitelná jen chvilku a je významně ovlivněna nutností plně otevřít vodní chladič. Pak po překonání asi těch 4500m se to skokově změní, začne to chladit a lze přivřít chladič a rychlost skokově vzroste. Tohle platí pro TF 4.312 (a asi i starší TF patche). Ono toho kolem motorů je víc, ale asi to nemá smysl ventilovat. Dál třeba v CloDu není ani náznak směrové nestability (nebo slabé směrové stability), kterýma bylo Bfko známé. Přistání i start jsou dětsky snadné. Vytažení slotů nezáludné. Některý z těchto věcí má líp BOSko. Jiné má zas divně. Třeba asymetrický vytažení slotů je tam moc hezky. Zas nestabilita je tam asi přehnaná.
Non est specifica

CSAF_Sajonez
1stCL_Werner napsal:

CSAF_Sajonez napsal:

1stCL_Werner napsal:

To jsem zvědavej, zatím ten FM K-4 byl dost zoufalej...

Co ti na něm konkrétně vadilo? Chyby tam určitě byly , ale ptám se tě proto, že bych rád znal názor člověka, který prakticky nelétá nic jiného jestli se nemýlím Úsměv. Pokud zajdeš více do detailů, budu jen rád.

Dost přehnaný roll rate, který nijak neklesá s rostoucí rychlostí spíš naopak. Kurfurstům sice byly plánovány flettnery na křidýlka, ale sériově je nikdy nedostaly.
Stejně tak mi přišlo, že výškovka témeř netuhne a každý pokus u nějakou ostrou zatáčku skončil utrženým křídlem, nebo oběma, tak jsem to nechal až se v tom pošťouraj Úsměv

Jinak zatím nejlepší FM 109 podle toho co mám načtené z testů a vzpomínek pilotů na mě působí Emil v ClODu. I vzhledem k tomu jak jsou vůči sobě výkonově postaveni se Spitfirem, je to celé takové pěkně uvěřitelné.

Dobrá díky. Celkem pěkně si to sepsal. Pravda, spousta věcí jde hned na první pohled poznat, ostatní už žádají mít něco o Befku načteno. Tuhnutí řízení tam nebylo namodelováno vůbec, roll-rate byl dle mého názoru udělán ještě jakžtakž, aspoň mají pěkně vymodelováno horši otáčivost proti směru otáčení vrtule, zkrátka proti gyroskopickému momentu. Na druhou stranu věřím, že zrovna tohle oni opraví. Na ED je jakžtakž spoleh aspoň v některých věcech tak uvidíme. Je to zatím Beta. K-4 po patchi jsem ještě nezkoušel, ale o víkendu bude na testování času dost Úsměv. Ještě budou muset zapracovat na FM s přídavnou výzbrojí jako bomby či gondoly, které tam ještě nejsou...nebo teda tam ještě před patchem nebyly. S kamarádem z letky jsme si už dali menší bombardovací trénink a musím říct, že s půl tunovkou to pořád letělo jako raketa....a hlavně to i dobře stoupalo.

[img]http://img9.rajce.idnes.cz/d0902/10/10567/10567531_1d16d3592a7a54d7e754c6e1a061400a/images/Screen_141214_150603.jpg[/img] is not a valid Image.

Co mně třebas ještě štvalo bylo celkem až moc jednoduché přistání. Stroj moc neodskakoval a přistání na tři body šlo moc jednoduše....narozdíl od jiných věcí Šklebící se...ale při 160km/h šel najednou až nalogicky čumák nahoru. Na druhou stranu se mi líbil pocit z pilotáže při které musel člověk vyvíjet stálý tlak na knipl odvíjející se podle engine managementu a rychlosti.
Upravil/a CSAF_Sajonez dne 17-12-2014 21:34

Joe Hallenbeck
U Kurfürsta by se zase tak lámat křídla neměly, na rozdíl od Emilů a Fridrichů...
313_FlyBoy
RY-C

Joe Hallenbeck
Protože ke zpevnění konstrukce došlo až u Gustavů? Zkus se zeptat Wilhelma Balthasara, Helmutha Spricka a dalších. Také se čas od času zbortila zadní část trupu, údajně díky vibracím od motoru -> u eFek.
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 17-12-2014 22:32
313_FlyBoy
RY-C

Joe Hallenbeck
Tak tedy nevím, ale co jsem četl tak minimálně u Spricka a Balthasara došlo ke zborcení křídla a nikoliv trupu a oba tuším létaly Fridriecha...

Ale ten trup to jo. To už mi tu psal Horrido, harmonické kmity....
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 17-12-2014 22:44
313_FlyBoy
RY-C

CSAF_Sajonez
Saburo napsal:

A proč by se ta křídla měla u Fka lámat, když byla stejná jako u Káčka? Vlastně u Káčka by měla být křehčí kvůli vyříznutým otvorům pro větší kola.

btw. viděl vůbec někdy někdo Káčko s gondolama?
Existuje asi jediná fotka G-10 s gondolama, jinak už od G-14 se pravděpodobně nepoužívaly. Žádné gondoly...

Co jsem četl, tak některé eskadry lítaly s gondolama no jako např III./JG 26( vzhledem k období a situaci ve vzduchu), ale nejsem člověk co by se tak do detailu zajímal o Němce, tak sem možná plácl hloupost Šklebící se Kokpit a controlls jsou na to v DCS připraveny. Možná by mohly přijít i raritní rakety Wfr.Gr. 21, ale pokud ne, tak mi nijak chybět nebudou. Co mně spíš zaráží je ta pistole na světlice. Nevymontovávali si to náhodou už u Fridrichů? Nedovedu si představit jak tam nasoukal pravou nohu. Už tak bylo v Befkách málo místa.

EDIT: Něco málo sem našel v diskuzi na podobné téma ( http://www.modelf...amp;t=9168 )

@Míra Zítra večer tam máš odpověď.
Upravil/a CSAF_Sajonez dne 17-12-2014 22:58

CSAF_Sajonez
Saburo napsal:

S gondolama létalo vícero eskader, to je holý fakt, otázka je ale kdy a s jakými modely.
Tu pistol tam pilot strkal když z ní střílel, jinak byla někde, Horrido někam dával obrázek jak jí pilot má na noze nad botou.
a ta diskuze v odkazu - U4 je varianta s MK108 místo MG151/20 v motoru a ne v gondolách, je stará ta diskuze...

tady je hafo fotek Befek můžete hledat K-4 s gondolama nebo s raketama, to že měly možnost a připravené instalace nic neznamená...
https://www.flick...@N03/sets/

Aha díky za info. Ten odkaz jsem sem dával kvůli prvním třem obrázkům. Obsah jako takový mně nezajímal. Na autentické fotky K-4 s gondolama jsem samozřejmě nenarazil no Úsměv.
Upravil/a CSAF_Sajonez dne 17-12-2014 23:55

1stCL_Werner
Gondoly se na západě začaly poměrně hromadně sundavat na přelomu zima 43/ jaro 44.
1st Czech Lions - Resistance is futile...

Joe Hallenbeck
Proč je sundávali?
313_FlyBoy
RY-C

1stCL_Fucida
Joe, zkus si na tuhle svou otázku odpovědět sám Úsměv. Vezmi to první logické vysvětlení a hle, bude to ono Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

313_Nevo
tie befka su v DCS spravene uuplne na prd...

este som ziadne nezostrelil Šklebící se
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Tyler Durden
U JG-26 měli Káčka s R IV. Jinak měla nedostatečnou výzbroj řešit verze K-6.

Několik G-10 s R VI je zdokumentováno, jedná se o noční stíhačky.

U té signální pistole by se měli v ED zamyslet nad tím kde chce mít pilot signální pistoli když musí skákat někde za frontou nebo nad vodou. Jestli u sebe nebo vraženou v trubce v cockpitu. Úsměv

SVK_Mechan
magot napsal:

... dejte mi kokpit F-14 aspoň v této kvalitě prosím prosím smutně koukám Šklebící se

No by jsi chtěl prožít film: Tajemná záře na pacifikem že? Nakakat. Šklebící se

1stCL_Werner
Joe Hallenbeck napsal:

Proč je sundávali?

Vzhledem k situaci ve vzduchu přestávalo tahat navíc 200kg vypadat jako dobrej nápad.
1st Czech Lions - Resistance is futile...

magot
Mechan napsal:

magot napsal:

... dejte mi kokpit F-14 aspoň v této kvalitě prosím prosím smutně koukám Šklebící se

No by jsi chtěl prožít film: Tajemná záře na pacifikem že? Nakakat. Šklebící se

K tomu schází v DCS ještě japonská flotila Šklebící se

Joe Hallenbeck
Ok díky za info.
313_FlyBoy
RY-C

310_cibule
Jak se mění skiny? Nějak jsem nepochopil, co do kterého foldru dát a co smazat (jde mi hlavně o ty skiny, kde je možnost vybrat si verzi se svastikou a bez).
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
1.) Stáhneš/ uděláš skin
2.) umístíš sem: C:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World\CoreMods\aircraft\Stroj xxx\Liveries\složka xxx
3.) v editoru mise klikneš na letadlo a na druhé záložce - výzbroj - máš možnost vybrat skin, letadlo označené jako hráč je to tvoje.

[img]http://s13.postimg.org/yosgxtalz/Screen_141219_001555.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a magot dne 19-12-2014 00:19

Paulus
Ehm, a odkud se ty skiny se svastikou stahují?
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

magot
@ Saburo
Mě to funguje tak jak jsem napsal pro miga, sabre atd ...
Ale v DCS je víc možností.
Svastika je jen bitmapa ne, takže může bejt kde chce..

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,047,144 návštěv