October 19 2025 11:48:46
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Specialka: Ostravska operacia
CSW_RH_Turbo
Letka13TD_Luky napsal:

Nám se podařilo napadnout nějakého Lavočkina. Já na velké rychlosti jen proletěl kolem a vztekal jsem se, že ten centimetr v zaměřovači už prostě neutáhnu, ale Krak s Busem Lavočku sundali. Nakonec to bylo vítězství nevítězství, protože Buse o chviličku později sundal nějaký další Ivan. Škoda, že kluci neudrželi rychlost, mraky byly nedaleko. Mezitím Berry s Perugim zaútočili na dvojici Šturmoviků, přičemž oba byli sestřeleni jejich zadními střelci.

To zrejme nám zostrelili Frantu, ktorý keďže štartoval po penalizácii, išiel s chalanmi z CSV. Keď sa dostali k nám ostatným 13-károm na vzdialenosť štvorca tak sa Franta /čo bola chyba/ rozhodol pripojiť k nám. Hlásil že je napadnutý dvomi Bf v diaľke sme to videli, ale už sme mu nestihli priletieť na pomoc. Keďže befká leteli našim smerom, jedno sa podarilo Algymu zostreliť, bohužiaľ mal "nahulené" a nestihol sa vyhnúť zrážke.
Takže sme prišli v súboji hádam o jediné dva stroje. O ostatné sme prišli chybným menežmentom motora /ja zajatý, Toci zahynuvší pri núdzáku ostatní myslím že prežili, len sme prišli o lietadlá a boli nútený "odsedieť" penalizácie/ a jedného pri pristávaní, keď sa znovu Franto nešťastne zrazil s Ilom. Mimochodom, kedže po prvom doprovode sme zhodou k vývoju udalostí štartovali poväčšine času sami, vôbec sa nám nedarilo dostať sa do priameho súboja. Väčšinou sme len na chvíľku videli Bf miznúce v mraku, alebo prelietajúce v medzere mrakov vysoko nad nami.
Dva Focke-Wulfy jako obvykle padly flakem, třetí rychlé Lavočky roztrhaly okamžitě a čtvrtý se srdnatě bránil tak dlouho, abychom i my ve sprintujících Bf 109 stihli v dáli vidět jeho konec.

Toho som zrejme zostrelil ja, z dialky sme videli, ako asi 4-ri Lavočky naháňajú Fw. Tomu sa podarilo odpútať a začal sa im nenápadne vzďalovať , lavočky sa začali "naháňať" medzi sebou a ten nešťastník sa pri úniku dostal do môjho zameriavača. Kedže ja nie som zrovna elitný strelec, chvíľu trvalo než išiel k zemi. Medzi tým sa za nás zavesila druhá Lavočka, která iniciatívne pustila palivo mne. Takže som mal čo robiť dostať sa späť k nášmu letisku a úspešne pristáť bez paliva, ktoré mi došlo cca dva km od letiska.Mrknutí
PS: A možno to bolo aj nejako inak.Šklebící se

Ahoj, po shlédnutí statistik se musím Lukymu omluvit za ten sestřel toho Fokáče,ten patří jemu. Po té co jsem v souboji ztratil svou jedničku Killera vidím v nule v levo pode mnou mizet FW 109. V klesavé zatáče se pouštím za ním přibližuji zaměřovač a střílím.Něco schytal Fok ale potom vidím že mi trasírkami proletěla Lavina. Tak ještě jednou omluva.
Jinak všem díky,bylo to bezva.

Letka13TD_Luky
RH_Turbo napsal:

Ahoj, po shlédnutí statistik se musím Lukymu omluvit za ten sestřel toho Fokáče,ten patří jemu. P.

Mne ho pripísalo v hre, tebe v štatistikách. Je to OK. Že v neprehľadných súbojoch strieľaš po svojom sa stávalo aj v reále. Našťastie som doletel a pristál, aj keď so suchou nádržou, so stojatým motorom. Ospravedlňovať sa nemusíš. Všetko dobre dopadlo.Mrknutí

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,309,292 návštěv