CSL_Gambac10 napsal:Jedine co mi vadi je kritika, ze neco pred 60-ti lety bylo jinak od 20 letych hochu v roce 2006. Navic je to kritika zalozena na subjektivnich pocitech z hrani hry. To jedine me dost zarazi. Jeste pochopim treba rychlost nebo stoupavost, ale pevnostni meze ve vztahu k akrobatickym manevrum mi prijdou uz uplne ujety. Ikdyz i pro mereni jakehokoliv parametru tezko "nastavite" v simulatoru takove povetrnostni podminky jako v realu napr., ale je to x dalsich veci.
Gambáči, moc pěkně napsané. Skoro by mě mrzelo, jestli to není věnováno i mně
Kritika od dvacetiletých hochů (to je moc pěkně napsané :lol: )
Jak už se Fučida zmínil, tak včera jsme prováděli testy Fw190. Fučida mi dal vtsupní data (hmotnost letounu, plochu křídla) a z těchto parametrů jsem odvodil pádovou rychlost (nic neobvyklého). Ze sovětských testů jsme ještě vzali časy obratu o 360 stupňů.
Napočítali jsme pádové rychlosti a zatáčky. Fučida vše prakticky odzkoušel a nádherně to vycházelo. Fw190 ve Fučidových rukou přesně kopíroval to, co vylezlo z kalkulačky. Co z toho plyne? Že dvacetiletí kluci umějí počítat, Fw190 v Ilovi se chová podle výpočtů, které se shodují s dobovými dokumenty a zprávami.
Máš Gambáči ještě něco proti dvacetiletým hochům?
Chování letadel
O víkendu jsem létal na Spit. L.F. Vb (1942) proti Bf109G-2. Bef byl pilotován Noramem nebo 313_Ffajtlem. Brali jsme 50%. Bef stoupal jako zvíře, byl rychlý, ale s dobře nalítnutým Spitem to šlo. Abych řekl svůj subjektivní názor, tak mi to nijak strašné nepřipadalo. Spíš jsem byl radši, když Bef začal se mnou kroutit, místo aby odlítával na narychlosti se stoupáním. Teda nesměl v tom sedět FF, protože ten mě udělal vždy a ještě si u toiho četl noviny Zkoušel jsem to i obráceně na Befu proti Ffajtlovi a že by Bef točil nějak výrazně lépe proti Spitovi Ffajtlíka se zrovna dvakrát říct nedá ... důkazem je několik pěkných kráterů v matičce zemi od mého Befa Ale to jen na okraj ...
Upravil/a 313_Gryzlov dne 13-02-2006 08:16
nedavne sme L13 leteli proti Lionom na pustnej mape - Spity/P40 proti G-2 a A-4.. pokial sa pustili do manevrov, sli dolu, pokial sa nechali nahanat a kolega cistil ich 6 (a my sme nedavali bacha) mali sme po prrdeli
Tak nevím, pánové. Zprávy o tom, že F-4 ukroutí I-16 mi přijdou jako z Rádia Jerevan. Nechci se někoho osobně dotknout a urazit ho. Ale Jak víte, já ty stodevítky létám docela intenzivně. Při tom na rozdíl od jiných pilotů Lw taktiku BnZ zase až tolik neprovozuji, nejsem totiž schopný trefit éro s velkým přebytkem rychlosti. Prostě mi asi chybí ty zprávné reflexy, nebo co. Proto nejraději útočím ze zadní polosféry ze spodu a hodně z blízka. Nevyhýbám se ani manévrovému boji pokud vyhodnotím, že mám nějakou šanci na úspěch(to bude zase pojeb od náčelníka). Ano, jsem docela kroutič.
Jak se tedy podle mne chová stodevítka vnovém patchi? Mé poznámky jsou čistě subjektivní, vycházím ze zkušeností získaných přímo v boji. Éra jsou obecně stabilnější, je s nimi o dost příjemnější let, než dříve. S tím souvisí i lepší obratnost. Obvzláště F-4 a G-2 se opravdu udrží v zatáčce o něco lépe, než dříve. V boji pro mne nebyl velký problém udržet se MiGem, LaGGem. Ale to šlo za určitých okolností již dříve(záleželo na počátku boje a zkušenostech nepřátelského pilota).Absolvoval jsem zatím jeden manévrový boj v F-4 s JaKem, do kterého jsem šel s počáteční výhodou a s vypětím všech sil jsem se za ním udržel a na konec ho i sestřelil. Nicméně, celý boj byl opravdu na hraně a vyžadoval maximální soustředění a od začátku jsem seděl na jeho šesté. V JaKu seděl celkem zkušený pilot. Nicméně, kdyby byla situace obrácená a JaK se usadil na šesté mě, rozhodně bych v manévrovém boji neviděl východisko k záchraně, nebo změně situace.S F-4 se stal opravdu zabiják, jenom že v reálu to opravdu zabiják byl! F-4 a G-2 byl ve své době vrchol Messerschmitovy konstrukce a v mnoha ohledech neměl konkurenci.
I v literatuře jsou tyto stroje popisovány jako obratné.
Konečně mám dojem, že i obratné jsou. Nicméně! Točit i v těchle strojích za Spitem je i teď sebevražda.Pokud to s ním zkoncujete během prvních 5-10 vteřin, tak možná...ale jinak je to cesta do pekel. A točit s I-16, to je i teď úplné SCIFI!!!
Pokud se někomu stalo, že ho F-4 v I-16 vytočil, asi je to na trochu jiné závěry, než je nadávání na novej patch.
Další subjektivní pocit je, že pozdní stroje(počínaje G-6 s MK 108) poněkud "ztěžkly" a více tuhnou ve větších rychlostech. Soudím, dle toho, že s G-6 Late jsem měl docela problém vybrat dive, tak tak, že jsem se nezabil a až vysunutí klapek zabránilo maléru. Dle toho, jak mne tento zážitek vyvedl z míry soudím, že se to změnilo.
ja jsem ted nedavno nasel dlouhy thread v anglictine, kde nejaky borec vypocitava pomoci fyzikalnich vzorcu, jak se chova letadlo v simalci IL2... strucne receno vychazel z bodu, kdy se narodil, vypnul motor, otocil to kolmo k zemi a zmeril, jak dlouho trva v sekundach, nez se ero zarazi do zeme. mel FW190 a Spita, a potom i P47, hmotnost letadel opravdu fungovala, nejtezsi bylo v zemi nejrychleji.
potom ale udelal dalsi pokus a sice, ze to ero(stale vypnute) srovnal a odzoomoval zase nahoru. tam mu vyslo, ze vyse vyletel Fokac.
snazil se tam dokazat jednu vec - ze tezsi letadlo ma vyssi tah, tim padem vyssi akceleraci, tim padem bude dole rychleji nez letadlo lehke, s mensim tahem. smerem nahoru, pokud to letadlo z dajvu predje do zoomu, by ale tezsi letadlo melo ztracet energii ryhleji. vyslo mu nakonec s pomoci vzorcu a velkeho pocitani, ze IL2 nesimuluje let letadel realne. zapomina se tam na urcite veliciny, ktere ovlivnuji chovani objektu v pohybu. konstatuje, ze nevi, zda to je nevedoma chyba Olega, nebo zda je to zamer za ucelem rovnovahy letadel a tedy hratelnosti pro obe strany.
nakonec rika, ze se obava, ze stejny model, bude aplikovan na BOB, a tim padem pada jedna vec - boj na energii(ktery se provadi predevsim ve vertikalach). Taktika Hit&Run se mylne poklada za energy game. Rika nakonec, ze pro tezka letadla je to jedina stoprocentne ucinna taktika, ale ze boj na energii, kvuli ktere byly ve skutecnosti staveny se nakonec v teto hre neda aplikovat.
bohuzel link na ten thread jsem ztratil, ale je to jasne. neni nutne k tomu nic dodavat.
kazdy uz videl lavocku, ktera stoupe s kondenzackama a dokonce zrychluje, aby potom udelala pet loopingu za sebou jakoby nic...
cili - rekneme si to na rovinu a zacneme to tak brat - toto je pouze hra, komercni hra, ktera se musi prodavat. Simulace je zjednodusena, cilem je rovnovaha podle roku vyroby.
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Tajpane, jestli máš pchybnosti o "kroutivosti" některých strojů, můžeme zkusit udělat to, co jsme udělali s Fučidou. Napočítáme pádovky, zatáčky a odzkoušíme v Ilovi. K tomu ale potřebujeme: hmotnost prázdného letounu, hmotnosti maziv a kapalin potřebných pro let. Palivo můžeme v Ilovi dát 25%, takže hmotnost palive je nutné dopočítat. Pilota s výstrojí dáváme 85 kg. No pak potřebujeme ještě plochu křídla. Pokud bude i doba provedení obratu v horizontu o 360, tak tím líp.
CZ_Opitz napsal:
snazil se tam dokazat jednu vec - ze tezsi letadlo ma vyssi tah, tim padem vyssi akceleraci, tim padem bude dole rychleji nez letadlo lehke, s mensim tahem. smerem nahoru
To je nějaké podezřelé Opitz. Můžeš zkusit dohledat link? Důvodem je to, že pokud tam píše něco takového, tak je to nesmysl, protože tah závisí u vrtulových letadel na rychlosti letu, na výšce letu (hustota vzduchu), otáčkách a nastavení vrtule. S hmotností to nemá nic společného.
313_OTU_Gryzlov napsal:
Tajpane, jestli máš pchybnosti o "kroutivosti" některých strojů, můžeme zkusit udělat to, co jsme udělali s Fučidou. Napočítáme pádovky, zatáčky a odzkoušíme v Ilovi. K tomu ale potřebujeme: hmotnost prázdného letounu, hmotnosti maziv a kapalin potřebných pro let. Palivo můžeme v Ilovi dát 25%, takže hmotnost palive je nutné dopočítat. Pilota s výstrojí dáváme 85 kg. No pak potřebujeme ještě plochu křídla. Pokud bude i doba provedení obratu v horizontu o 360, tak tím líp.
chlapi, nechci vam brat vase nadseni, ale myslim, ze misto toho radeji ten cas venujte vlastnimu litani, protoze vsechny tyto testy uz jednou nekdo udelal, dokonce dokazal urcite "skutecnosti", dal potom jine Olegovi, vcetne grafu realnych letadel a letadel v il2, a po padesate strance dalsiho objevneho threadu na to Oleg rekl, ze to maji vsechno spatne, ze on to ma dobre a nejbliz realite a hotovo.
naposled se vyjadril ve smyslu, ze bfka jsou vlastne jeste moc rychla, ze vlastne maji byt modri radi, pak taky rekl, ze ubral na stoupavosti bfka a ze ubral i lavocce, ale ... vime jak to je
tohle vsechno vyresi pouze jedina vec - konkurence. ta konkurence neznamena zniceni Olega a jeho hry, ale dalsi krok vpred v letecke simulaci. nakonec by to prineslo dobre vsem nadsencum, kteri dnes litaji ila s tim, ze neni nic lepsiho, byt to ma spoustu detskych i dospelackych chyb a nedostatku. pokud by byla komunita virtualnich pilotu stejne velka, jako komunita zabijaku mutantu, tak by se do teto oblasti nalili miliony dolaru a i velke developerske spolecnosti by se radi tohoto projektu ujali a jsem si jisty, ze by dokazali vytvorit takovy sim, kde by uz nikdo nemohl nic namitat. protoze tohle ale neni pravda, pak tady je jenom jeden vyrobce leteckeho "simulatoru" a diktuje, co a jak ve skutecnosti bylo a jak se skutecne letadla chovala.
protoze nehrozi situace, ze by vsichni zabijaci mutantu vyrostli a zacali litat sturmovika, tak zbyvaji pouze dve moznosti, ktere se nam vsem nabizeji - bud to prestat hrat nebo to hrat a prizpusobit se hre, ktera v nekterych aspektech neodpovida realite.
kazdopadne, cim vice budete litat misto provadeni nejakych dnes uz opravdu zbytecnych testu, tak tim lepsi v teto hre budete. nektere veci jsou objektivne prokazany jako ze jsou spatne simulovany, ale Oleg je stejne nezmeni... zaprve proto, ze nechce, zadruhe proto, ze to neumi, za treti proto, protoze se boji, ze rozhodi dnesni "vyvazenost" teto hry a cely BoB dopadne jako Pacific Fighters(pacificka cast).
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Opitz je mi to líto, ale ten člověk nemá korektní výpočty. Vzorci na aerodynamiku se ohánět umí, ale aerodynamice nerozumí. Jestli někdy paltilo, že letový model není v Ilovi korektní, tak dnes už to neplatí, nebo spíše neplatí pro letadla, která prošla optimalizací letového modelu. S Fučidou jsem si ověřili, že Fw190 létají v Il-2 simulátoru přesně podle tabulek. Všechno sedlo. Befy jsem ale ještě nezkoumal.
Z tohoto důvodu bych tedy netvrdil, že letový model v Ilovi je nekorektní. Podle všeho to vypadá, že Oleg se snaží postupně optimalizovat letový model u všech letadel.
Klidně Ti mohu ukázat stejné výpočty, které dělal ten člověk, ale výsledky a závěry, které z nich vylezou budou úplně jiné. S Čutorou jsme už na začátku výpočtů toho člověka narazili na špátné podmínky a předpoklady, takže zbytek už je jen změť vypočítaných nesmyslů, ze kterých dělá závěry.
Upravil/a 313_Gryzlov dne 13-02-2006 09:36
ad subjektivni pocity po patchi. litam akorat 190tky a prijde mi ze aspon ranny verze A-4 jsou pri strelbe resp pri vyvazenym vodorovnym letu mene stabilni nez driv. vsiml si toho nekdo???
a za druhy vcera sem lital na AH Stalingrad pac bylo malo cervenej v LA-5. litam dobre 10min na 95% a vubec to nezaclo topit??? :sm41:
no... tak mi to teda napis, protoze ja jsem nikde nevidel nejakou oponenturu a rikat, ze ten clovek tam ma nesmysly, to dovede kazdy , ale potom je nutne udelat opravdu ten pokus jak ma byt, a nekde to sepsat, zverejnit a pak rict, ano ted je v teto hre vsechno v poradku.
CZ_Opitz napsal:
no... tak mi to teda napis, protoze ja jsem nikde nevidel nejakou oponenturu a rikat, ze ten clovek tam ma nesmysly, to dovede kazdy , ale potom je nutne udelat opravdu ten pokus jak ma byt, a nekde to sepsat, zverejnit a pak rict, ano ted je v teto hre vsechno v poradku.
Je to dobrá výzva V podstatě se tomu nebráním Za Fw190 je to jasné. Tam to bude mít pod patronací Fučida
Výsledky výpočtů klidně ukážu.
Napočítáno a prakticky odzkoušeno:
Pádová rychlost Fw190A-4, zatáčka v horizontu ve výšce 1000m. Pádová rychlost Fw190A-8, A-9, D-9, JAK-3.
Můžeme to udělat tak, že postupně budu dávat hodnoty pádových ryclostí a zatáček a všichni si to mohou vyzkoušet. Není problém.
EDIT:
Každý den zvolíme letadlo, pro které určím pádovou rychlost a optimální zatáčky pro různé rychlostí a násobky.
Co budu potřebovat:
Hmotnost prázdného letadla s klasickým vybavením jako zbraňové systémy, radio výbava atd., ale bez munice.
Hmotnost maziv a kapalin nutných pro let, ale bez paliva.
Hmotnost paliva (25% paliva z celkové hmotnosti zásoby paliva)
Plochu křídla
Pro zatáčky by pak bylo dobré znát čas nejrychlejšího obratu o 360 stupňů v horizontu.
Pak si to můžete všichni vyzkoušet v Ilovi, zda to bude souhlasit.
Upravil/a 313_Gryzlov dne 13-02-2006 10:02
Simulace je zjednodusena, cilem je rovnovaha podle roku vyroby.
Bf 109 F4 - konkurence v roce 41 je MiG-3 se svakama nebo v mensich vyskach P39D2, oba letouny vyrobeny dohromady v cca 200 kusech, podle toho na serverech zastoupene. P40, spitfireV, Yak-1 nebo soucasny lagg nejsou ani omylem rovnocenne letouny s F4.
Bf 109 G2 - konkurence je La-5, Jak-1B, Jak-9, LF spit, vsechny ale pouze v mensich vyskach.
Pokud Nemec v prvni polovine valky neltita u zeme, nehrozi mu setkani s rovnocennym letadlem. O nejake umele vyvazenosti nemuze but rec.
Projekty jako Bellum nebo VEF se na soucasnem planesetu daji podle meho nazoru tezko provozovat za stavu pocetni parity.
reesume č1.
Za to všetko môže Kyza!! Skúšal som nové nastavenie joystika, skusil jeho nastavenie, ktoré tu poradil nováčikovi. Vraciam sa späť k "šialenému ivanovi".
resumeč.2
Treba brať max 50%paliva. Brať 100% je zbytočné
resume č3.
A ked už 100%, tak treba aj vziať noviny, pagáče, pivo a vystúpať do 5km. A dúfať , že nejaký blázom v F4 alebo G2 sa bude obťažovať tam vystúpať.
resume č4.
Je to arkáda, treba sa naučiť manévrovať ked máš na šestke tri, štyri, päť ,šesť, už som počul že aj sedem bf-iek bolo za jedným. Hlupák je ten , kto to nedokáže.
resuméč. 5.
Hanba každému Bluákovi, čo začne lietať za redákov len preto , že Redákov nejako povážlivo ubúda. Sú aj dôležité veci , ako je rodina, priatelia, dovolenka a iné zbytočnosti, pre to nás ubúda.
:sm6::sm6::sm6:
Záver:
Aj tak vám nakopeme p*del. Bude to trvať len do dalšieho patchu.
:sm12::lucka2:
Gryzlove tobe to urcene nebylo, protoze u tebe jedinyho mam pocit, ze vis o cem mluvis.
G10
EDIT: P.S. Proti 20 letym hochum nemam v podstate nic. Radsi mam 20 leta devcata. Upravil/a Gambac10 dne 13-02-2006 10:10
CSL_Gambac10 napsal:
Gryzlove tobe to urcene nebylo, protoze u tebe jedinyho mam pocit, ze vis o cem mluvis.
G10
EDIT: P.S. Proti 20 letym hochum nemam v podstate nic. Radsi mam 20 leta devcata.
Gambáči ok, já to bral v pohodě I kdyby to bylo určeno mně (jakože není), tak bych si z toho těžkou hlavu nedělal
Ale nutno přiznat, že občas také nevím o čem mluvím Ale když to zjistím, tak se omluvím a uvedu to na pravou míru
A jinak já taky dvacetiletý děvčata :sm12:
Pravdou je, že je třeba naučit se lítat. A to stále neumím
Me jenom trosku sere to vecny fnukani KOHOKOLIV. Novej patch otestujem a v pripade nutnosti prizpusobime taktiku. To je tak cely co do dalsiho patche muzeme delat.
G10
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.