November 23 2024 22:09:09
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 1
veikso

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Teorie bojového simulátoru II (War Thunder story)
magot
WT_Horrido napsal:

Zajímavý detail je, že arkáda má stromy do kterých můžete při pozemním útoku či špatném rozpočtu na přistání narazit, ale solidní simulace jako DCS a CLOD je nemají Úsměv

Takže si nasimulujete pomocí miliónů čudlů tu A-10 a pak při útoku na tanky proletíte alejí stromů u cesty.

Ale takto jsou dělány i profesionální vojenské a civilní simulátory.

alfik
Simulace je předstírání. Světa a našeho chování v něm.

Simulovat u doktora znamená, chovat se tak, jako bych byl nemocný.
Simulovat ve fotbale znamená, chovat se tak, jako bych byl faulován.
Simulovat při hře s leteckou tématikou znamená, chovat se tak, jako bych byl pilot v letadle.

Někomu stačí chřipka, někdo dokáže nasimulovat hlízový mor.
Někomu stačí okopaná holeň, někdo dokáže i spadnout a válet se na trávníku.
Někomu stačí WT, někomu už nestačí ani Šturm ani DCS a chtěl by něco... NĚCO.
Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

310_cibule
... a u někoho se dá předpokládat, že i to NĚCO mu okamžitě přestane stačit (v tom je ostatně zakódován i princip celé fylogeneze). Ale nic se nemá přehánět Úsměv
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

313_Paegas
YouTube Video

313tá užse registrovala. Je tu další letka která bude mít koule a přihlásí se?
Loni jsme se s odřenýma ušima dostali mezi posledních 16 a tam jsme vypadli s alfa testerama. Ti zase vypadli s IronSky kteří s náma trénovali a my je pořád poráželi. JG1 vypadlo o kolo později a vyřadili je LK co jsme měli ve skupině, ti nakonec porazili IronSky v rozstřelu o 3 místo. Turnaj byl hodně kvalitní a můžu vám řict taky hodně o nervy.
Finální pavouk
[img]http://gladiators.wt.oreva.net/tables/final.jpg[/img] is not a valid Image.
Jak jsem psal, kdo máte koule pojdťe si to vyzkoušet
Potom se můžete zase bavit o letovém modelu a fyzice, o tom nakolik je to lepší nebo horší než jiné simulátory.

Jen pro doplnění plane set pro turnaj:
Group A
1.I16 Type18 (I)
2.Ki43-II (I)
3.He112V5 (I)

Group B
1.Hurricane Mk.I (I)
2.Bf109F-1 (II)
3.Yak - 1b (II)

Group C
1.P-400 (II)
2.A6M3 (III)
3.Spitfire Mk.Vb/trop (III)

Jak vydíte není tady nic moc vysoký rank a stylem losování a eliminace před každým zápasem můžete vylouči téměř vždy skupinu C, pokud nemáte tak vysoké ranky Mrknutí
Tak co, přestanete se tady hádat jak v našem parlamentu a chytnete do ruky knypl a rozdáte si to v boji Vyděšený nebo jste jen banda žvanilů a uplakánků!

magot
Cibule se hlásí dobrovolně. Bez mučení!

Punik
Začnu citací (http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/hledat?typ_hledani=prefix&cizi_slovo=simul%E1tor): simulátor - zařízení, obv. samočinný počítač, napodobující chování reálné, obv. složitější, větší nebo dražší fyzikální soustavy, stroje a p.

To je, přátelé přesný význam simulátoru.

Z přísně technického hlediska jsou tedy arkády jak WT, tak DCS, protože každý z nich porušuje pravidla napodobování chování realné věci jiným způsobem. U WT jsou to třeba letové modely a absentující kokpity, u DCSka a CLoDu zase průlety stromů. Každý simulátor se tedy dopouští chyb a zjednodušení. DCS neznám, ale u IL2 / CloD i u WT se jedná o hru, založenou na simulaci chování letadel druhé války. Pokud tedy budeme trvat každý na svojí verzi, že ten "náš" simulátor je větší, přesnější a lepší než ten druhý, jsme na omylu.

Jak říkal Paegas - přijďte si zalítat s velkejma klukama WTčko a pak se můžeme bavit na téma konkrétních rozdílů a toho, co komu sedí a komu ne. Co je masomlejn a co ne, a co je nuda s timeskipem a co ne.

Cílem každé debaty by ale mělo být řešení, neboli, co vlastně od debaty chceme. Pokud chceme tomu druhému dokázat, že naše pravda je ta jediná správná, tak pravděpodobně selžeme, protože pravda není černobílá a tím pádem jí nikdy nebudeme mít stoprocentně. Pokud je cílem debaty stanovit, jaký simulátor je lepší v čem, tak máme zaděláno na úspěch. V takovém případě se máme i šanci shodnout na tom, proč tomu a tomu vyhovuje ten a ten simulátor a naopak, co mu nesedí na těch jiných. Mrknutí

Především je ale potřeba držet na zřeteli, že se jedná o hry na simulačních základech a každá z těch her má jiný herní koncept a tím pádem i jinou komunitu hráčů. Nejedná se tedy POUZE o simulátory, které bychom mohli soudit, ale o součet částí, které tvoří celek (engine, úroveň a přesnost simulace, hratelnost, výuková křivka, matchmaking, server / klient systém, doba a simulované stroje, atd., atp.)

Z tohoto pohledu jsou tedy všechny zde diskutované hry simulace a diskvalifikovat jednu z nich, že je to arkáda není fér, protože (snad) všechny mají arkádové režimy pro začínající / příležitostné hráče. A srovnávat simulační režim WT s IL2 arkádou je stejně urážející, jako srovnávat IL2 simulaci s arkádou WT. Je to jako posmívat se někomu, že chodí na veřejnosti v trenkách a zapomínat zmínit, že má přes ty trenky taky kalhoty. Úsměv
---------------------------------------------------------------------------
Pokud moudřejší ustoupí, budou si blbci dělat, co se jim zachce...

clone9cz
Eh, já si tady čtu a ... rychle to musím vyzkoušet před půlnocí, jestli se čeká na realistickou bitvu míň než 5 minut.

http://www.wwii-illusion.net
autodeath
Ehm ... Puniku ... takovyto zdroj asi nebude nejvhodnejsim zdrojem presnych technickych definici :-). Hluboce ovsem smekam pred tvou virou v tu legracni citaci. Ohodnotit neco obsahujiciho takovy exaktni popis jako "větší nebo dražší fyzikální soustavy" slovnim spojenim "přesný význam simulátoru" vyjadruje skutecne hlubokou a, ehm, nekritickou Viru. Nebo bajecny smysl pro humor. Zaplatpanbu, ze se ten autor onoho skvostu neposilnil jeste necim silnejsim, nez se vrhl zdolat strme steny poznani pri zdolavani magickych hlubin zapekliteho pojmu. To bys nam taky mohl citovat neco o barevne duze :-)

Punik
clone9cz napsal:

Eh, já si tady čtu a ... rychle to musím vyzkoušet před půlnocí, jestli se čeká na realistickou bitvu míň než 5 minut.

Dej vědět. ;-)

Punik
autodeath napsal:

Ehm ... Puniku ... takovyto zdroj asi nebude nejvhodnejsim zdrojem presnych technickych definici :-).

Najdi věrohodnější a cituj ho. ;-) Jsem zvědav, jestli:
A) Vůbec něco najdeš :-)
Cool Se bude definice významově lišit. :-D

Pokud chceš jiný, komplexnější zdroj, tak tady máš Wiki: http://cs.wikiped...1_simulace Jsem zvědav, jak se v něm zorientuješ a zdali to pro pochopení argumentace bude pro tebe lepší.

A závěrem, pokud hodláš napadat a zesměšňovat moje zdroje a argumenty, doporučuji přijít s vlastními, jinak se chováš jako šašek a jako s takovým s tebou pak může být jednáno. ;-)

1stCL_Novotny
Řekl jsi to parádně Puníku. Naprosto dokonalé upřesnění toho proč by rypáci měli rejt. Na jednu stranu to obhájíš a hned na to jim řekmeš že vlastně mají naprostou pravdu, ale měli by mít slušnpst se neposmívat. Klucí hrajte si a serte na srdce rvoucí Bohadokonalé argumentace, stejně nic nezměníte. Hlavní je že vás to bavi. Mne osobně to nechytlo, ale vám to přeju.Úsměv

autodeath
Puniku, neblazni, ten slint, co jsi nekde nasel, neni definice, ale nahodny vyber par vlastnosti... Reagoval jsem na to jen proto, ze by se mohl najit ctenar, ktery by sdilel viru, ze co je kdekoli psano, to je dano. Trochu kousave, za to se omlouvam.
Dejme tomu, ze bys na delsi dobu musel odjet od rodiny a chtel sebou mit pripominku sve zeny a deti. Najdes nekolik fotek sve zeny, deti pri ruznych prilezitostech. Dcerka ma rada jogurty, inu, dam si tam obrazek jogurtu, pri pohledu na nej se mi vybavi stastny oblicej ditka. Synek vyhral bezecke soutezeni. Inu, obrazek casomiry mi pripomene jeho unaveny, hrdy vyraz. Ale ouha, mam k dispozici jen jednu plochu A5. Mam ale napad. Nastriham si obrazky na male kousky, zamicham je v klobouku a vyberu jich tolik, kolik se mi jen podari nalepit na mou A5. At me oko padne na jakoukoli cast, vzpominky mne oblazi. A jeje, Puniku, cemu se tak zvesela usmivas, kdyz koukas na ten obrazek. Ale, mam tu obrazky me rodiny. Mohu se podivat? Aha...
Tak ted mas snad trochu predstavu, jakou perlu se ti podarilo najit... Chtit, aby ti nekdo dokazoval, ze existuje lepsi vyjadreni v situaci, kdy si ja osobne nedokazu predstavit zplacanejsi popis, mi pripada dost absurdni. Hledej prosim sam.
Procitat a snazit se pochopit odpovidajici hesla na wikipedii wikipedii s dovolenim nebudu. Poslusne hlasim, ze jsem ze jsem obory, co jsem uvadel, par let studoval, a i kdyz to nebylo vcera, a hromadu detailu jsem zapomnel, stale jeste se povazuji za vcelku dobre pouceneho laika.
Dobrou definici simulace sem daval Magot. Pochopitelnejsimi slovy jsem se to tu parkrat snazil popisovat, neco i v tomhle vlakne.
Hledej, cti, jestli te to zajima. Jen prosim neprijimej nekriticky vse, co se kde sustne... Aproro k wikipedi samotne je dobre pristupovat jako ke zdroji znalosti tvorenych fragmentovanymi prispevku ruznych prispevatelu. Informace tam jsou v 'rozumne' mire dobre, ale pro podrobnejsi studium takrka jakekoli problematiky a pro verifikaci udaju tam uvedenych je vzdy dobre zkoumat vice zdroju. Ano, chci tim rict, ze wikipedie neni ucelenym zdrojem informaci a obsahuje i nepresnosti.
Howgh

SepiaX
Nejsem zastáncem těchto roztržek, myslím že by si tito lidé měli řešit jisté záležitosti přes P.M. Na druhou stranu se tu objeví věci které jsou opravdu k přemýšlení a pobaví. Smrťáku tvůj příklad je opravdu skvost a smekám, chtěl bych jednou dospět k takovémuto umu.

Dejme tomu, ze bys na delsi dobu musel odjet od rodiny a chtel sebou mit pripominku sve zeny a deti. Najdes nekolik fotek sve zeny, deti pri ruznych prilezitostech. Dcerka ma rada jogurty, inu, dam si tam obrazek jogurtu, pri pohledu na nej se mi vybavi stastny oblicej ditka. Synek vyhral bezecke soutezeni. Inu, obrazek casomiry mi pripomene jeho unaveny, hrdy vyraz. Ale ouha, mam k dispozici jen jednu plochu A5. Mam ale napad. Nastriham si obrazky na male kousky, zamicham je v klobouku a vyberu jich tolik, kolik se mi jen podari nalepit na mou A5. At me oko padne na jakoukoli cast, vzpominky mne oblazi. A jeje, Puniku, cemu se tak zvesela usmivas, kdyz koukas na ten obrazek. Ale, mam tu obrazky me rodiny. Mohu se podivat? Aha...

Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

Punik
autodeath napsal:

Puniku, neblazni, ten slint, co jsi nekde nasel, neni definice, ale nahodny vyber par vlastnosti...

Ten "slint" co jsem někde našel je ze dvou respektovaných zdrojů internetu, né z Blesku. Mrknutí Tady máš definici z Ústavu pro jazyk český, vyšší autoritu předpokládám těžko najdeme, nebo se mýlím? Úsměv (http://ssjc.ujc.c...hsubstr=no)

Pokud se ale zamyslíš nad touhle definicí, tak ta z Wikipedie je daleko přesnější, protože simulátor se nemusí omezovat pouze na stroje, ale může simulovat chování lidí, dopravy, počasí, částic, matematických matic, kapalin, plynů a podobně. Takže on ten "slepenec z fotek" je nakonec přesnější, než heslo z Akademie Věd ČR. Slovník ABZ jsem použil proto, že jednou větou shrnuje to, co Wiki hlásá na desítkách řádek textu a přišlo mi to tak komfortnější pro čitatele, aby si přečetl jeden řádek a věděl na čem je vzhledem k tématu naší diskuse a nemusel sjíždět peřeje textů Wikipedie. Mrknutí Oba zdroje, Wiki i ABZ jsou ale ve shodě a fakt, že jsou pořizovány uživateli nepovažuji za znehodnocující. Naopak informace jsou přesnější a bohatší, než u AV ČR.

Jen prosim neprijimej nekriticky vse, co se kde sustne...

Z nekritického přijímání věcí mne už dlouho nikdo neobvinil... Šklebící se Příjemná změna při mém chronicky kritickém myšlení. Šklebící se

Aproro k wikipedi samotne je dobre pristupovat jako ke zdroji znalosti tvorenych fragmentovanymi prispevku ruznych prispevatelu. Informace tam jsou v 'rozumne' mire dobre, ale pro podrobnejsi studium takrka jakekoli problematiky a pro verifikaci udaju tam uvedenych je vzdy dobre zkoumat vice zdroju. Ano, chci tim rict, ze wikipedie neni ucelenym zdrojem informaci a obsahuje i nepresnosti.

To je svatá pravda, proto jsem postupně uvedl tři zdroje. Mrknutí

Nicméně pointu naší argumentace nespatřuji v tom, co přesně je a není simulátor a která hra stojí na přesnějším simulačním základě. Pointa proč se bavíme o simulátorech a simulacích spočívá v tom, že Magot uvedl, že jedna hra simulátorem je a druhá není, a mne zajímalo z čeho tak soudí, když definice simulace a simulátorů nediskvalifikuje ani jednu z těch her. To je jádro našeho konverzačního pudla. Mrknutí

Rumcajs
Toho pudla hledáte marně. Co je arkáda a co je simulace je zvykové členění a každý člověk má tu hranici postavenou individuálně. Na wiki ani ve ve výkladovém slovníku to určitě nenajdete. Ale pokračujte, je to zábavné čtení.

Baron
Rumcajs napsal:Ale pokračujte, je to zábavné čtení.

Ono je to skôr smutné keď vidím ako si tu dospelí chlapi (aspoň myslím, že dospelí, u niektorých si tým nie som celkom istý) dokazujú, kto má väčšieho pišišvora... Aj tak sa raz zídu v nejakej hre na letecké eso (jedno v ktorej) a ustrelia si navzájom prdel. Virtuálnu.
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
Barone, nelze ale pominout, že v těch textech jsou i zajímavé informace a témata k přemýšlení (samozřejmě něco jiného je styl, jímž je někteří vnucují druhým, ale to spíš vypovídá o tom, kdo píše, nic jiného).

Takže suma sumárům: je to tak, jak napsal Rumcajs (a před ním jiní :-), ale to neznamená, že to není zajímavá debata na zajímavé téma.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Punik
310_cibule napsal:
Takže suma sumárům: je to tak, jak napsal Rumcajs (a před ním jiní :-), ale to neznamená, že to není zajímavá debata na zajímavé téma.

Souhlas a.... Souhlas. Šklebící se

Je nám asi všem jasný, že chleba levnější nebude a nic se tu "nevyřeší" ve smyslu, že by jedna část komunity s rukama nad hlavou udeřila čelem o zem, zaržála "Jak hluboce jsme se mýlili ó Bože!" a nepřeběhne "na druhou stranu". Mrknutí Šklebící se Bylo by to vtipný, ale pak bychom se zase hádali o jinej kus neřešitelnýho uzenýho, s mordama u sebe a pěnou u huby. Šklebící se Šklebící se Každopádně mě tahle diskuse fakt baví a to né v ironickém nebo povýšeném stylu, ale upřímně. Šklebící se Protože sám jsem nucen si dohledávat věci, argumentovat a přitom se globálně držet tématu. A z těch referencí a otázek pak vzejdou zajímavý věci, viz vlastnosti enginu WT, nebo porovnání velikosti map mezi IL2 a WT. Blbý je, že až to někdo bude chtít dohledat a referencovat, tak se to v tý záplavě stránek IMHO nebude dát najít.

Nestálo by za to odkládat tyhle perly do jejich zvláštních topiků s odkazem sem?

magot
Rumcajs napsal:

Toho pudla hledáte marně. Co je arkáda a co je simulace je zvykové členění a každý člověk má tu hranici postavenou individuálně. Na wiki ani ve ve výkladovém slovníku to určitě nenajdete. Ale pokračujte, je to zábavné čtení.

Ne. Toto je letecký simulátor. To je armabeton.
http://www.saabcz...ator-petra
Upravil/a magot dne 23-01-2014 12:13

Punik
Jo, v tom bych se uměl i poblejt přes celou místnost! Šklebící se Šklebící se

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,029,292 návštěv