XiTiX napsal:Ma niekto osobnu skusenost s objednavanim mechanickeho upgradu od VKB?
Mám zkušenost s nákupem u VKB. Ne přímo s tím modem, ale kupoval jsem tam celou modovanou kobru. V zásadě jim na webu vyplníš objednávku a přijde ti faktura. Tu proplatíš na jejich účet bankovním převodem. V rámci objednávky si volíš pojištění a způsob dopravy a podle toho je celková cena. No a za pár dnů to pak dorazí. Placení převodem a ne přes kartu je drobná komplikace. Je to mezinárodní platba a tedy budeš ty čísla chvíli studovat, abys to trefil, jestli v tom nemáš praxi. Asi největší potíž je ale to, že VKB má chronicky vyprodaný sklad. Nerozumím tomu, proč když je o to zájem, toho nevyrobí víc. Třeba tu novou Black Mambu nemaj na skladu a to ji přednedávnem uvedli na trh. Taky ten kovový upgrade Cobry nevidím v nabídce, ačkoli tam býval.
Podle mých informací, by měl být někdy v Q1/2014 dostupný mechanický upgrade. Který by měl být přepracovaný tak, aby neměl tolik citelný střed. Možná udělají nějaký systém podobný u MFG, no necháme se překvapit. Informace je to přímo od Eduarda, někdy z Listopadu. To jestli bude dostupný i pro EU, zatím nevím. Ten původní je také jen na objednání pouze v Rusku, takže spíš myslím, že ne.
@XiTiX
Jinak, jak tu již několikrát zaznělo, pokud upgradneš přijdeš o twist! V příspěvku máš, že jsi reklamoval kvůli směrovce, tak předpokládám, že jí používáš.
Ano, toto mi je jasne - pisal som to hned na zaciatku. Boli vylamane dorazy v rukovati, ktore drzia paku vnutri, tak som radsej ziadal vymenu. Ta modovana mechanika sice drzi zrejme inak, ale predsa, radsej novy kus.
Dalsia vec je ta, ze este niesom 100% presvedceny, ze mechaniku kupim - cena je 160 USD + postovne.
Reklamacia vybavena (zo zahadnych dovodov som dostal v baliku aj Knorr intantne rizoto - lol), nova Cobra bezi ako hodinky, ale vrzga ako stara baba. Vrzganie sa linie od osi Y, ale nemam to cim premaza, tak budem cvilu trpiet, no.
Chlapi potřebuju poradit - stáhnul jsem si prográmek od VKB a červený čtvereček není přesně v průsečíků přímek (prostě ve středu toho kříže).
X516
Y569
Joy má trochu vůli. a když je zapojený ten prográmek ta čísla se trošku mohou měnit.
Ano, to je u Cobry M5 normální - mám doma jednu prakticky novou a má odchylku centrování cca 8 procent.Předtím jsem měl ještě jednu, chovala se úplně stejně, vracel jsem ji kvůli jinému problému (velká deadzona na okraji rozsahu pohybu).
Podobné odchylky má z mých zkušeností Logitech extreme 3d pro, saitek cyborg evo, aviator - všichni plus mínus stejně. Thrustmaster t1600 je lepší. Pokud chceš ale opravdu přesný joy s přesným centrováním, pořiť MS SW FF2
Kobra je specifická tím že má tak slabé pružiny, s tak neznatelným "náběhem" že při řízení nejsou "vůle" v centrovacím mechanismu stejně subjektivně zjistitelné. On je totiž problém subjektivně vůbec poznat že Kobra má nějaké centrování, tím méně pak že to má nějaké vůle Pokud dokážeš řídit jemně, nedržet páku ani trochu křečovitě ani po 30 minutovém letu a několikaminutovém DF, pak je Kobra dobrá volba.
Upravil/a ZVP Zdenek dne 19-10-2015 10:13
Díky, já myslel že když je magnetická, tak právě tohle mít nemá. Jinak mi trochu blbla v nastavení WT - najednou to hopslo když jsem to centrol yaw right - ale už je to OK. Nerad bych reklamoval podruhé (zvláště když poprvé to byla moje chyba.) Jinak ta páka vypadá luxusně.
Nebudu někde shánět letitý MS... to fakt ne
Upravil/a Al CZ dne 19-10-2015 21:37
Díky, já myslel že když je magnetická, tak právě tohle mít nemá.
Nebudu někde shánět letitý MS... to fakt ne
Pořád má vůle v mechanismu centrování, konkrétně kobra v "ložiskách" (nemá skutečná ložiska, jen díry v plastu), snímač nesnímač. Na vůle centrování (joy se viklá) trpí mnoho joyů. Kvalita a životnost snímání polohy to už nezachrání.
ahoj, prosim ta ako sa pouziva ta utilitka? mam pripojeny JOY a ked ju pustim, tak vsetky tlacitka mam vysedene..nikde nic neukazuje... ani opacne, mam pustenu utilitku a pripojenim JOY sa nic nestane
Thanks for your email.
The controller will be available soon.
The digital sensor for twist function is not available. There are plans to provide them for new Gladiator joystick but it is not yet clear when exactly those joysticks become available on the market. I believe it could happen in Q2/Q3 this year.
Best regards,
Eduard
VKB FSC Europe
Upravil/a lukasko25 dne 15-01-2016 01:11
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.