|
Nazory nespokojnosti (vsetkeho druhu) s pracou Team Fusion
|
| Joe Hallenbeck |
Přidané 20-10-2013 14:02
|

Uživatel

Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
Hmm včera jsem to zkoušel.
Nevím jak to má být u Spita Mk I protože jeho manuál nemám, ale s plným boostem + 6 lbs. a 2850 RPM nevydrží ve stoupání při 180 MPH (IAS) nad 10 000 feetů ani necelou minutu nebo dvě, pak je teplota glykolu někde na 115 °C. Když letím na 2650 RPM s boostem na +6 lbs. v rovině je teplota na Glykolu stále na 110 °C, ve výškách nad 10 000 feetů. Pokud ale letím na 2650 RPM s plynem staženým na cca 75 % (boost pod +6 lbs.), tak se teplota drží dobře. Ale jak jsem řekl, nemám konkrétní data pro Mk I.
U Mk II je uvedeno, že pod 150 MPH dochází ke špatnému chlazení glykolu a může dojít k přehřátí. Proto doporučují při manévrech držet rychlost v rozmezí 150 - 180 MPH což by mělo zabezpečit dostatečné množství proudícího vzduchu přes chladič.
313_FlyBoy
RY-C
|
| |
|
|
| 310_Pip |
Přidané 20-10-2013 15:51
|

Uživatel

Příspěvek: 1613
Založený: 14.09.09
|
nz Pepe 
btw. mám první divný věc 
[img]http://img41.imageshack.us/img41/2077/kmda.jpg[/img] is not a valid Image.
podivné poškození křídla po srážce, či co to mělo být, chlapec chvíli vypadal, že letí zadkem napřed, asi lagy , každopádně jsem s tím celkem v klidu přistál...
[img]http://img534.imageshack.us/img534/2513/scne.jpg[/img] is not a valid Image.

Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
|
| |
|
|
| Rumcajs |
Přidané 20-10-2013 15:54
|

Stařešina

Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Pipe buď rád, že to je CloD. Být to ROF, za větší díru v křídle by sis připlatil. |
| |
|
|
| Farky |
Přidané 20-10-2013 16:22
|

Uživatel

Příspěvek: 631
Založený: 04.04.08
|
Tohle je sice Hurricane I s Merlinem II, ale limity byly u Spitfira I s Merlinem III stejný. Při použití 100 oktanovýho paliva tam jen přibyla možnost použít + 12 lbs. plnícího tlaku, teplotní limity oleje a glykolu se nezměnily.
[img]http://imagelink.cz/images/merlin1.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://imagelink.cz/images/merlin2.jpg[/img] is not a valid Image.
Neodpustím si poznámku - jsou to LIMITY. Neznamená to že ten motor vždycky dokázal bez problémů běžet 5 minut na maximální výkon a nepřehřál se glykol nebo olej. Jsou to instrukce pro pilota, že může použít daný režim motoru pod podmínkou, že žádný z těch limitů nepřekročí. Na druhou stranu, pokud jsou teploty v limitech, ten motor by měl např. v pohodě vydržet maximální boost nejméně 5 minut (a je jedno, jestli je ten max boost +6 lbs. nebo třeba +12 lbs.). |
| |
|
|
| Joe Hallenbeck |
Přidané 20-10-2013 17:06
|

Uživatel

|
Jojo Farky, to mě včera zaujalo, při stejných otáčkách ale s jiným boostem jinak hřeje. Šlo o obyčejnou Mk. I. S plným boostem šla rychle nahoru - k přehřátí, při nižším boostu (plyn na cca 75%) pak byla stabilní.
Super, takže limity na otáčky jsou nižší.
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 20-10-2013 19:39
313_FlyBoy
RY-C
|
| |
|
|
| falkon |
Přidané 20-10-2013 18:26
|

Moderátor

Příspěvek: 1478
Založený: 29.09.05
|
Jaaa sa teda tomu nerozumiem, ale v piatok som vecer sadol do Spita, dal som tam po starte plny boost a otvoril boost cut-out, a stiahol vrtulu... a lietal som na tom cely let a na plynovku som cely let ani nesiahol... az mi to divne bolo. Tak ja neviem, co robite zle...  |
| |
|
|
| 310_cibule |
Přidané 20-10-2013 18:37
|

Moderátor

Příspěvek: 15167
|
No jo, ale to bolo v piatok. A teraz je nedela
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
| |
|
|
| Bierglass |
Přidané 20-10-2013 20:44
|

Diskutující

Příspěvek: 2643
Založený: 12.05.10
|
No koukám na to Pipovo křídlo a asi je to kompenzace za to,že jim kolem otevřené kabiny začal foukat vítr. Ten nový patch tedy opravdu stojí za to No pořád je to lepší než když "Zmetek" začal a létal tam "Haryk" bez křídla. |
| |
|
|
| Joe Hallenbeck |
Přidané 21-10-2013 00:16
|

Uživatel

|
Teď už po novém patchi lítají bez křídla pouze 109. Jen nevím za co je to kompenzace. 
[img]http://imageshack.com/a/img534/1357/vizg.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://imageshack.com/a/img199/1681/b66u.jpg[/img] is not a valid Image.
Chlapcům se na nahraném videu nějak nechtělo spadnout do vody....
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 21-10-2013 00:23
313_FlyBoy
RY-C
|
| |
|
|
| Bierglass |
Přidané 21-10-2013 01:11
|

Diskutující

|
OMG to je ale nextgen Po vydání ta letadla ale létala úplně bez křídla proto vidím v práci TF opravdu velký kus práce |
| |
|
|
| Joe Hallenbeck |
Přidané 21-10-2013 04:27
|

Uživatel

|
S tím hřáním to není u Spit mk I (100 oct .) tak hrozné, pokud se držím limitů viz. Farky. Ale zaujala mě další věc. 21 500 stop, plyn na 75 % (boost -1,1 lbs.), 2 400 RPM a rozdíl mezi otevřeným chladičem na 30% a otevřeným na 100 % dělá na glykolu rozdíl pouze cca 3 °C (106 °C při 100 % a 109 °C při 30 %). Let v levelu, rychlost 200 MPH (100% otevřený) - 210 MPH IAS (30% otevřený).
Ten rozdíl mezi naplno otevřeným chladičem a z 30% otevřeným se mi zdá být malý (pouhé 3 °C na glykolu). Ale je to jen můj subjektivní pocit, nicméně nemám ani ponětí, jak by to případně mělo být správně.
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 21-10-2013 04:43
313_FlyBoy
RY-C
|
| |
|
|
| Hoper |
Přidané 21-10-2013 07:58
|

Fusioner

Příspěvek: 12133
|
včera jsem si myslel, jak nejsem dobrý, že jsem sednul jen s polovinou pravého křídla (levé bylo komplet) a teď zjišťuju, že to je standard... :)
a jsou stále vidět pozemní objekty přes mraky :(
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]

|
| |
|
|
| Rumcajs |
Přidané 21-10-2013 08:36
|

Stařešina

Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
S takhle poškozenou 109 se dá letět. Vyžaduje ale kontrovat křidélkama i směrovkou. V podstatě se s tím nedá jakkoli manévrovat, jen se to dá udržet ve vzduchu. Letadlo je velmi nestabilní. Přistání je pak velmi těžko proveditelné, protože při zpomalení se prudce zhoršuje stabilita a má tendenci se propadnout do vývrtky. Boj s nestabilitou v zásadě znamená, že se přistává při 250 km/h. Přesto je letadlo při přistání značně vyosený, protože pouze to jedno křidélko to neudrží vyrovnané a tedy se musí dát skoro plná kontra směrovka.
Předevčírem jsem něco takového absolvoval a dotáhl to na letiště, ale tam jsem to pak postavil na čumák. Přijde mi, že tohle není tak zle udělaný. Páčto jsou zdokumentovaný případy, že letadlo letělo i s částečnou ztrátou křídla. Navíc vyrábět sofistikovaný FM pro takovéhle poškození je trochu kontraproduktivní. Myslím, že jak to je, to úplně stačí. Bojovat se s tím nedá a o to jde. |
| |
|
|
| 606_JuLB |
Přidané 21-10-2013 08:42
|

Uživatel

Příspěvek: 752
Založený: 26.06.13
|
Farky, falcon, Fucida a Joe.
Neberte to prosím osobne, ale možno by ste si mali najprv poriadne prečítať a porozumieť, na čo vlastne odpovedáte.
O praktických skúsenostiach v CLode s MkIa 100oct (Merlin III) v TF4.00 vaše odpovede nie sú.
Najprv citovať nejakú príručku z netu, potom poučovať o údajoch v HRE. Nemožnosť používať boost v ideálnych podmienkach rovného letu max rýchlosťou a na plný chladič jeden komentuje ako točivý súboj, druhý ako opakované používanie boostu 5min a pauza 5 sekúnd atď.
Korunou je test bezproblémového letu na plný boost pri znížených otáčkach (neodvažujem sa opýtať či na TF 4.00 alebo 3.01). Motor kŕmený plným boostom na malých (akých vlastne?) otáčkach sa musí mechanicky rozsypať a NEUCHLADIŤ. Práve nepretržité lietanie na boost-cut ON sa malo novým patchom odstrániť (viď citácia nižšie).
Samozrejme "lietame" iba HRU, a preto v HRE platia limity pre HRU, teda TF wiki manuál. Pokiaľ nebolo v readme pre TF 4.00 uvedené, že sa tieto limity zmenili, majú platiť naďalej.
Citujem z manuálu TF3.01:"Pilots should be cautious of using +12 boost and 3000 rpm with the Merlin III except in all out high speed level flight. Use of these ratings in low speed maneuver or steep low speed climbs will cause rapid overheating. "
Readme TF4.00 "All aircraft's overheat characteristics have been adjusted to better reflect the historical accounts. Aircraft will now be more likely to overheat at altitudes under 3000 meters/10,000 feet, players can no longer run full open throttle at sea level almost indefinitely. Conversely, aircraft are less likely to overheat at higher altitudes especially over 6000 meters/20,000 feet."
S dôrazom na "almost indefinitely". Podľa mňa to nemôže znamenať zníženie z nekonenčna na desiatky sekúnd. To je zároveň všetko, čo je k prehrievaniu Spitov v readme napísané.
Nemožnosť použiť boost pri priamom vodorovnom lete maximálnou rýchlosťou viac ako niekoľko desiatok sekúnd za ideálnych podmenok pre chladanie z dôvodu prehriatia chladiacej kvapaliny je podľa mňa jednoznačne chyba v TF 4.00. Používať boost v manévrom súboji je prakticky nemožné.
Prečo došlo k zníženiu maximálnej dosiahnutej rýchlosti o 20-30MPH sa nikto nevyjadril. Ani readme TF4.00. Vlastne iba betatester PhillStyle, ktorý vymáčkol 300!!!MPH na 2800RPM pri 50% chladiči.http://theairtact...#post67507
Na záver stanovisko vrchného ladiča FM TeamFusion:
http://theairtact...#post67580
Yes, I set all the Merlins at the same altitude, which it seems was off a bit for the last beta. As changes are made to the engines in the game, that goes all the way down line in causing changes in other areas, so each time I make a change, I have to reset the overheat.
In this case I was adjusting the speed at altitude by varying the ramming effect, and in doing so, that changed the altitude I should have set the overheat. But I set it at the level which would have worked for the old ram factor, not the new, that was my mistake.
Týmto považujem debatu z mojej strany za uzatvorenú. Uvidíme sa na virtuálnom nebi inak skvelého patchu TF4.00
|
| |
|
|
| Hoper |
Přidané 21-10-2013 08:44
|

Fusioner

|
a člověk je pak na sebe pyšnej, když s tím přistane...
(pro někoho to znamená zvýšení hratelnosti, pro někoho to bude další důvod, proč na to nadávat ;)

|
| |
|
|
| falkon |
Přidané 21-10-2013 09:04
|

Moderátor

Příspěvek: 1478
|
JuLB, darmo tasis "slovnu sablu" -- radsej keby si presne napisal testovaci protokol, aby sa tvoj zazitok dal _exaktne_ zreprodukovat, a potom sa o tom mozme bavit aj viac nez len stylom "premeriavanie si cur*kov v hospode u piva".
Asi tolko k tomu z mojej strany -- ak to chces dalej riesit, spis protokol; ak nie, rad som sa s tebou rozpraval  |
| |
|
|
| Baron |
Přidané 21-10-2013 09:56
|

Diskutující

Příspěvek: 4845
Založený: 18.02.10
|
310_Pip napsal:
nz Pepe
btw. mám první divný věc
...
podivné poškození křídla po srážce, či co to mělo být, chlapec chvíli vypadal, že letí zadkem napřed, asi lagy  , každopádně jsem s tím celkem v klidu přistál...
...
Hm Pipe, mne to príde keď sa nenačíta textúra poškodenia...
Joe Hallenbeck napsal:
Teď už po novém patchi lítají bez křídla pouze 109. Jen nevím za co je to kompenzace.
...
Chlapcům se na nahraném videu nějak nechtělo spadnout do vody....
To bol predpokladám singleplayer. Aspoň podľa toho zjednodušenia na ovládanie, kde ovládaš iba plyn.
Hals - und Beinbruch!
|
| |
|
|
| Hoper |
Přidané 21-10-2013 09:58
|

Fusioner

|
falky, a co mu tedy napsat, co ten protokol má obsahovat /jak to změřit ?
takhle to vypadá, žes ho slušně poslal někam, protože se ti nelíbí jeho argumenty

|
| |
|
|
| 606_JuLB |
Přidané 21-10-2013 10:51
|

Uživatel

Příspěvek: 752
Založený: 26.06.13
|
Rumcajs napsal:
S takhle poškozenou 109 se dá letět. Vyžaduje ale kontrovat křidélkama i směrovkou. V podstatě se s tím nedá jakkoli manévrovat, jen se to dá udržet ve vzduchu. Letadlo je velmi nestabilní. Přistání je pak velmi těžko proveditelné, protože při zpomalení se prudce zhoršuje stabilita a má tendenci se propadnout do vývrtky. Boj s nestabilitou v zásadě znamená, že se přistává při 250 km/h. Přesto je letadlo při přistání značně vyosený, protože pouze to jedno křidélko to neudrží vyrovnané a tedy se musí dát skoro plná kontra směrovka.
Předevčírem jsem něco takového absolvoval a dotáhl to na letiště, ale tam jsem to pak postavil na čumák. Přijde mi, že tohle není tak zle udělaný. Páčto jsou zdokumentovaný případy, že letadlo letělo i s částečnou ztrátou křídla. Navíc vyrábět sofistikovaný FM pro takovéhle poškození je trochu kontraproduktivní. Myslím, že jak to je, to úplně stačí. Bojovat se s tím nedá a o to jde.
Z takto poškodenou 109 (či Spitom/ a osobná skúsenosť s Hurrim) sa dá letieť IBA v Clodovi (NextGenSim)
V reálnom svete "nevazmóžno nikak". Overené na väčšom počte (viac než by mi bolo milé) RC modelov s podstatne väčšou účinnosťou kormidiel než kedy mali ww2 stroje. .
Jediný riaditeľný letový režim je "nožák" a výškovkou to nasmerovať kamsi od ľudí do zeme. Častejšie však neriadená a nevybrateľná plochá vývrtka.
|
| |
|
|
| Bierglass |
Přidané 21-10-2013 11:02
|

Diskutující

|
Nebo je také možné, že si Pip připlatil za nějakou novou verzi Spita se zlepšeným výhledem jako je třeba v Rofku Velbloud s větším oknem.Škoda,že nám tady Pip u těch obrázků také nepopsal jak se musel rvát s řízením No já bych se v tom raději dál nešťoural, pojďme dělat jako ,že ty obrázky tady nejsou  |
| |
|