November 22 2024 15:47:02
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Oblíbené knihy s leteckou tematikou
Ajvn
Pánové.
Četl někdo z Vás čtenářů tohle: http://www.martinus.cz/?uItem=18754
Jestli náhodou ne tak vřele doporučuji.
Není to novinka ale fakt moc "dobré"Mrknutí

cyberolas
No nejvíc jsem koulel očima, když Blenheimem ukroutil Befko, prý sundal jsem ho bez jediného náboje, skončil ve vývrtce, ze které už se nedostalÚsměv

Ajvn
Mě spíš zaujalo to, že nebýt jednoho s jeho nadřízených tak zdřejmě dostal Viktorijinín kříž.
Obracel jsem tu knížku a říkám si: co může být zajímavého na průskumném pilotovi...
Po přečtení jsem musel připustit, že průskumák tohoto kalibru by mohl mít přinejmenším stejnou "cenu" jako stíhací, čí jiné "pilotní" eso.Mrknutí

beermajkl
jěště bych doporučil tenhle menší svazek,jedna z mích prvních záležitostí o našich letcích,hodně pěkně napsané
http://www.webareal.cz/nasevojsko/eshop/0/3/5/2912-BYLI-JSME-V-BITVE-O-ANGLII

Ajvn
No vidíš, tak tohle jsem zrovna nečetl.

beermajkl
57_OTU ajvn napsal:

No vidíš, tak tohle jsem zrovna nečetl.

tak jí můžeš hned přes INTERNET objednat a už se nečuř,všechno dobrýÚsměv

Hoper
57_OTU ajvn napsal:

Pánové.
Četl někdo z Vás čtenářů tohle: http://www.martinus.cz/?uItem=18754
Jestli náhodou ne tak vřele doporučuji.
Není to novinka ale fakt moc "dobré";)

tak koukám, že "pomalu" co P-38, to záhadná úmrtí :)
Jak (kým) zemřel McGuire se taky 100% neví, francouzská průzkumná P-38 byla taky hodně dlouho zahalená tajemstvím/dohady
ale knížka by mohla být zajímavá - prodává se i elektronicky ? :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Ajvn
Ja čtečku nemám takže nevím.
Neodpustím si ještě jednou: Ja jsem byl z tohoto dílka fakt příjemně překvapenÚsměv

Ajvn
Ja se nečuřím to měl být vtip , ale nedal jsem tam smajlikyÚsměv

beermajkl
57_OTU ajvn napsal:

Ja se nečuřím to měl být vtip , ale nedal jsem tam smajlikyÚsměv

okMrknutí

Hoper
beermajkl napsal:

Hoper napsal:

Pepemu se spíš jedná o to, jestli tam je něco víc z Polska a Francie, ne ty relativně už známé věci.
(ale i to je záslužný počit - dát do kupy co je známo)

ano,pozapoměl jsem napsat že kniha je utvořena do čtyř částí:
1.mládí,studium,útěk do Polska
2.působení v Polsku
3.útěk do Francie a působení v ní
4.útěk do Británie a působení v 303.peruti

nejvíce stran obsahuje Britská kampan' ale o Polsku je tám napsané mnoho,hlavně jsou tu uvedeny na pravou míru (legendy) které se o Františkovi vyprávěly.o působení ve Francii je taky věnováno hodně stran ale tahle kampan' co se týče tohoto pilota je velký otazník,v našich archivech se nenajde téměř nic,protože Josef František nespadal do Československého letectva a Frantíci si asi s administrativou hlavu moc nelámali.

díky za info
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

beermajkl
Hoper napsal:

beermajkl napsal:

Hoper napsal:

Pepemu se spíš jedná o to, jestli tam je něco víc z Polska a Francie, ne ty relativně už známé věci.
(ale i to je záslužný počit - dát do kupy co je známo)

ano,pozapoměl jsem napsat že kniha je utvořena do čtyř částí:
1.mládí,studium,útěk do Polska
2.působení v Polsku
3.útěk do Francie a působení v ní
4.útěk do Británie a působení v 303.peruti

nejvíce stran obsahuje Britská kampan' ale o Polsku je tám napsané mnoho,hlavně jsou tu uvedeny na pravou míru (legendy) které se o Františkovi vyprávěly.o působení ve Francii je taky věnováno hodně stran ale tahle kampan' co se týče tohoto pilota je velký otazník,v našich archivech se nenajde téměř nic,protože Josef František nespadal do Československého letectva a Frantíci si asi s administrativou hlavu moc nelámali.

díky za info

rádo se stalo,opravdu doporučuju

saldy
57_OTU ajvn napsal:

Mě spíš zaujalo to, že nebýt jednoho s jeho nadřízených tak zdřejmě dostal Viktorijinín kříž.
Obracel jsem tu knížku a říkám si: co může být zajímavého na průskumném pilotovi...
Po přečtení jsem musel připustit, že průskumák tohoto kalibru by mohl mít přinejmenším stejnou "cenu" jako stíhací, čí jiné "pilotní" eso.Mrknutí

Kdysi jsem si dal tu práci a přeložil rozhovor s ruským průzkumákem

http://www.sturmo...rejko.html

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
ringlett
V podstatě kterýkoli průzkumný pilot, schopný dělat svou práci a udělat ji alespoň pětkrát, byl cennější než celý wing stíhačů, informace jsou to co vyhraje válku, pokud nemáš informace je to jen jako mlátit slámu

Rumcajs
ringlett napsal:

V podstatě kterýkoli průzkumný pilot, schopný dělat svou práci a udělat ji alespoň pětkrát, byl cennější než celý wing stíhačů, informace jsou to co vyhraje válku, pokud nemáš informace je to jen jako mlátit slámu
Já ti nevím, ale takhle relativizovat přínos jednotlivců je podle mě hodně odvážné. Říkáš jeden průzkumák víc než wing stihačů. Hmm, a kolik dobrejch mechaniků by bylo potřeba na wing stihačů? Nebo kolik elektroniků, co dělali na radaru? Nebo kolik těch dívčin co tahaly ty kostičky po mapách ve velíně? A co teprv ty starší učitelky angličtiny, co běhaj v každém správném filmu o BOB? Když už jsme u toho, za WW2 se často ty nejpodstatnější informace získávaly dešifrováním. Kolik těch matematiků, co na tom makali, bys vyvážil tím průzkumákem? Ne, tohle asi nejde. Radši takové téma neotevírat.

beermajkl
Rumcajs-to je fakt,když jsi zmínil ty mechaniky,ve válečné letecké literatůře kterou jsem ztím četl je častokrát zmínka od samotných pilotů o nesmírným vděku mechanikům a zbrojířům ale zatím jsem o nich žádnou knihu nikde neviděl
kdyby někdo na takovou knihu měl tip,prosím napište

Rumcajs
Já o nich vždy četl taky jen ve spojitosti s nějakým pilotem. Třeba vím, že Bubi si svýho mechanika nesmírně cenil. Ona tahle práce v zázemí je prostě míň nebezpečná, není kolem toho hrdinský epos. A já bych řekl, že to je i dobře. Ta armáda bezejmených o to asi ani nestojí.
Jinak bych řekl, že pokud by se někde něco našlo, věřil bych nejvíce Američanům. Amíci tíhnou k tomu, že dávají do spojitosti tyhle věci v zákulisí s výsledkem. Třeba vím, že otevřeně tvrdili, že nebýt Kalman-Bucyho filtru, nepřistáli by na měsíci. Kalman a Bucy pracovali v oblasti teorie řízení, byli to matematici a svojí prací umožnili řízení kosmické lodi.

cyberolas
saldy napsal:

57_OTU ajvn napsal:

Kdysi jsem si dal tu práci a přeložil rozhovor s ruským průzkumákem

http://www.sturmo...rejko.html

Díky Saldy, to bylo počteníčko!

ringlett
Rumcajs napsal:

ringlett napsal:

Já ti nevím, ale takhle relativizovat přínos jednotlivců je podle mě hodně odvážné. Říkáš jeden průzkumák víc než wing stihačů. Hmm, a kolik dobrejch mechaniků by bylo potřeba na wing stihačů? Nebo kolik elektroniků, co dělali na radaru? Nebo kolik těch dívčin co tahaly ty kostičky po mapách ve velíně? A co teprv ty starší učitelky angličtiny, co běhaj v každém správném filmu o BOB? Když už jsme u toho, za WW2 se často ty nejpodstatnější informace získávaly dešifrováním. Kolik těch matematiků, co na tom makali, bys vyvážil tím průzkumákem? Ne, tohle asi nejde. Radši takové téma neotevírat.

To nesoudím já, je to volná citace vyjádření k jednomu Warburtonovu vyznamenání

Robo
beermajkl napsal:

Rumcajs-to je fakt,když jsi zmínil ty mechaniky,ve válečné letecké literatůře kterou jsem ztím četl je častokrát zmínka od samotných pilotů o nesmírným vděku mechanikům a zbrojířům ale zatím jsem o nich žádnou knihu nikde neviděl
kdyby někdo na takovou knihu měl tip,prosím napište

Napadla ma tato : http://baila.net/kniha/15408503/s-vrtuli-na-srdci-jiri-valenta

Vyborna knizka, pravdaze nie z 2. sv. vojny ale z povojnoveho CSSR, ale pisana z pohladu mechanika. Doporucujem!

OT Ohladom prieskumu video, ktore sa rozhodne oplati pozriet (je to kratky dokument):

YouTube Video

Upravil/a Robo dne 29-05-2013 09:14

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,016,887 návštěv