AH_Kraken napsal:
Ale pánové, já to o ROF nepsal pro to že bych chtěl říc, že to co tady říkáte o IL-2 COD není pravda. Bohužel je a je to smutné. Ale dávat za vzor jak se to má dělat hru, která v době vydání v Rusku, na tom nebyla o mnoho lépe a během svého vývoje změnila majitele (asi pro značný úspěch) mě připadá trochu ujeté.
Nejhorší na tom je to že se v dnešní době pomalu stává u leteckých simulátorů standardem vydat něco co sází na to, že zájemci si stejně nic jiného koupit nemohou a budou (jak tomu bylo i u ROF) čekat jestli tvůrci to finačně přežijí a dodělají to do něčeho použitelného, nebo budou mít smůlu.
Za prvé: ROF byla neznámá prvotina a ROZHODNĚ byla v lepším stavu než COD. COD navazuje na úspěch Sturmovika jehož uživatelé byl považování za víceméně jasné kupce. Vydat to co vyšlo je o to víc plivnutím do ksichtu. Nevidím důvod proč nemohl být ROF vzorem. Je to ještě milosrdný vzor, páč jinak se mohou dávat za vzor deset a více let staré simulátory.
Za druhé: Ty myslíš že 777, neboli Jason, to koupil protože to bylo prodělečné aby to postavil na nohy páč je fanda simulátorů? To mi připadá pořádně ujeté.
Za třetí: Co se týče úprav je ROF v úplně jiné situaci než COD. Placení za letadla efektivně nutí tvůrce nejenom opravovat chyby, ale hru i průběžně zlepšovat. Navíc bylo jasně řečeno, že když nebudou peníze tak to prostě utnou a hotovo. Nikdo na nic nečeká, naopak, přesně se ví na čem uživatelé ROF jsou. "Nedodělanost" ROF je obchodní model, jakkoliv to zní blbě, nedodělanost COD je výmrd... U COD nikdo neřekl vydáme co máme, pak budeme prodávat a pokud nebude nikdo kupovat končíme. U COD bylo řečeno "vydáme ten nejlepší sim jaký svět kdy viděl."
Nezlob se na mě Horrido, ale připadá mě to, jako by jsi v této věci uplně stratil možnost dívat se na věc nezaujatě.
Za prvé: Proč by měl být rozdíl v tom když nedodělanou hru vydá neznámý začínající tvůrce, nebo tvůrce který už něco udělal. Stale je to nedodělaná hra.
Akorát je pravda že u těch druhých ( jak to někteří na různých forech předvádějí) někteří to velké zklamání hůře nesou. Nic víc.
Za druhé: Ty myslíš že by někdo prodával firmu která má díky obchodnímu úspěchu jejch skvělého produktu peníze na další vývoj a Jason je pracně přemlouval ať mu to prodají aby to mohl financovat?
Za třetí: ROF není v jiné situaci než COD (tedy jestli COD bude mít šanci se dostat až tam kde je ROF). Je jedno jestli prodám jedno letadlo za malé peníze nebo datadisk za velké. Obojí musí vydělat a to nutí zainteresované to dělat. My uživatelé ROF na tom nejsme o nic lepe než uživatelé COD, protože stejně dostáváme jen kusé informace o tom co možná bude a v tom v porovnání s COD rozdíl není. ROF má jen výhodu že ten začátek má už zasebou.
ROF ale přece v něčem příklad být může. A to v tom že když dostali další šanc,i že to využili. Uvidíme jestli COD druhou šanci bude vůbec mít.
mam pocit, ze je tu skupinka lidi (s kratkou pameti ohledne jinych her), ktera se rozhodla napadat fsecky, kdo jen nad CODem primhouri oko a vidi tam i tech par pozitivnich procent
a furt se tu omyla dokola to same, ale v herni branzi je to bezne, kolik titulu melo byt best a byl to pruser:
1. navzdy - hra skoncila v propadlisti dejin (pac krome bugu a spatne optimalizace byla hrozna i hratelnosti)
2. v dobe vydani - casem se doladila pomoci patchu (nehratelna kvuli bugum nebo spatnou optimalizaci) - dneska na ni komunita neda dopustit a jeste ji vylepsuje modama
3. super hra na nedostacujicich strojich - casem komunita dokoupila odpovidajici HW
4. hra se furt odkladala a odladovavala - casem upadla do zapomeni (bud se vubec nevydala nebo uz v dobe vydani byla alternativa, pripadne ji neco prevalcovalo hodne podobnyho)
tituly si k tomu doplnte sami...
edit: Kraken to napsal podobne a rychlejc na prikladu ROFu, ten uz sem kvuli nekterym nechtel davat za priklad, takze proto tak obecne
Upravil/a 310_Pip dne 06-04-2011 15:53
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
AH_Kraken napsal:
Za prvé: Proč by měl být rozdíl v tom když nedodělanou hru vydá neznámý začínající tvůrce, nebo tvůrce který už něco udělal. Stale je to nedodělaná hra.
Akorát je pravda že u těch druhých ( jak to někteří na různých forech předvádějí) někteří to velké zklamání hůře nesou. Nic víc.
Za druhé: Ty myslíš že by někdo prodával firmu která má díky obchodnímu úspěchu jejch skvělého produktu peníze na další vývoj a Jason je pracně přemlouval ať mu to prodají aby to mohl financovat?
K bodu jedna - velkohubá prohlášení tvůrců CoD jsou v absolutním rozporu s realitou. Narozdíl od RoF. Pokud mi paměť sahá, tvůrci RoF své sliby zatím vždycky plnili.
Já jen že se nedivím, že je pár lidí nakrklých, když se jim maže med kolem huby a v okamžiku vydání zjistí, že to co mají na držce není med, ale hovno...
Ty dva simulátory si konkurují jen u bláznů do lítání obecně, stačí se podívat na zdejší pravověrné válkaře, jak nad hadraplány ohrnují nos. Ale pořád to jsou simulátory a pořád tvůrci prodávají produkt - a když jeden z nich své sliby plní a druhý tě tahá za fusekli, kterého budeš mít radši a kterému poděkuješ tím, že si od něj koupíš další věci?
Jo ti pravověrní, co čekají na ten jeden nejlepší sim ever, ti musí být pěkně nakrklí a teď tady hrají divadýlko, jak je to super už teď , a jak se to dá určitě co nevidět do kupy a a bude to ještě víc nejlepší sim co kdy byl na světě našem širém.
Přitom si musí myslet, jak je Oleg a spol pěkně doběhli (to je velice slušně řečeno)...
BTW - mě doběhli taky, já se na bitvu o Británii těšil taky. Jenže já na Olega (UBI) seru. Dokud tam nebude FF a nebude to létatelné na mojí mašině aspoň na středních detailech.
ad bod dva:
já až do dneška myslel, že 777 koupilo rof od neoqb kvůli tomu, že neoqb už bylo na hranici svých možností v distribuci a propagaci...
ne proto, že by projekt byl špatný a krachoval... nebo je snad Jason takový altruista a lidumil? pochybuji...
Já myslím, že lidi z RoF udělali, dělají a budou dělat skvělou práci a vedou aspoň jistou část této komunity do země zaslíbené, zatímco ostatní si zde postavili zlaté tele (COD) a kolem něj tancují a naprosto zbytečně vzývají nepravé bohy, totiž Olega a Luthiera a další z té jejich bandy...
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Přestaňme na chvíli na CoD hazet špínu lopatami.
Rozjel bych debatu o tom, co je v CoD lepší, než ve šturmovi.
Pokud má člověk nadupané PC, tak grafika. To je vcelku bez debat. A dál? Je v CoD něco, co šturm neumí (kromě toho, že jsou tam letadla, co v ilovi nejsou)?Mohl by někdo pro změnu shrnout dobré vlastnosti?
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
ROF - koupil jsem za cca 1200,-kc (+ dalsich asi 1100 za letadla) a skoro rok to nemohl litat pac mi nesly nakonfigurovat korektne osy na joysticku = nasrani pac penize oknem ... samozrejme ted uz to litat jde, ale offline bida (zatim, do vydani kampane)
A10C Warthog - cena 60 dolacu - opet nejde joy (nejde vubec namapovat v options) + nechodi freetrack = nasrani pac to nejde litat (zatim, jak doufam)
Il-2 Sturmovik: Cliffs of Dover - cena 1350,-kc (sberatelska edice, objednano v lednu, stale nedoslo), stazeno tedy z netu a litam, silene nedoladeny, neoptimalizovany a zabugovany, ale LITAM TO!!!
takze z toho plyne, ze COD je na tom vlastne nejlip
to jen abych trochu zaflejmoval...
Hoka hey!
jedinej "problem" co jsem v konfiguraci RoFu mel, ze si to nejak blbe definovalo osy na pedalech, a musel jsem asi 8x restartovat hru a ruzne zaskrtavat a odskrtavat konvertovani os aby konecne pochopil ... jo a pak jsem musel do configu abych rucne odmazal defaultni nastaveni otevreni menu na pravym mysitku ... ale s osama joye abolutne zadnej problem ... co mas za pristroj?
ROF - koupil jsem za cca 1200,-kc (+ dalsich asi 1100 za letadla) a skoro rok to nemohl litat pac mi nesly nakonfigurovat korektne osy na joysticku = nasrani pac penize oknem ... samozrejme ted uz to litat jde, ale offline bida (zatim, do vydani kampane)
A10C Warthog - cena 60 dolacu - opet nejde joy (nejde vubec namapovat v options) + nechodi freetrack = nasrani pac to nejde litat (zatim, jak doufam)
Il-2 Sturmovik: Cliffs of Dover - cena 1350,-kc (sberatelska edice, objednano v lednu, stale nedoslo), stazeno tedy z netu a litam, silene nedoladeny, neoptimalizovany a zabugovany, ale LITAM TO!!!
takze z toho plyne, ze COD je na tom vlastne nejlip
to jen abych trochu zaflejmoval...
No já ti fakt nevím, jestli to, že ze sebe uděláš vola, který si ani neumí namapovat osy na joyi, je ten pravý začátek flejmu.....
no zacinal jsem ROF na Logitech Wingman 3D FF a pak G940 oboji dost podobny, spravil to az nejaky patch
u A10 je ten problem dost diskutovany na forech, zatim na to kaslu, kdyz nejde ani freetrack...
ad flejm, no myslim, ze staci trochu pohanet ROF a vychvalit COD a hned to bude na strese nebo tak nejak
Hoka hey!
kdyz rikas ze to je diskutovany ... vi se v cem je/byl problem? jestli to nebylo Logitechem jako takovym ... me proste prijde absurdni ze by 2 letecky simulatory byly tak blbe naprogramovany ze by nesly namapovat osy joysticku ... ano to nastavovani muze to bejt bud uzivatelsky prijemny az vyslovene nepratelsky ale jit by to melo vzdycky
btw. ohledne toho freetracku - na to bych nejak nezehral ... jo kdybys mel TracIr tak tam by to za zminku stalo, ale tohle asi fakt ne
Upravil/a j4ck41 dne 06-04-2011 17:28
ad A10 - ten joy mi sel v beta verzi, u finalni prestal jit, ted koukam, ze vysel patch, takze ho taham...vic k tomu nebudu psat, daval sem to jako priklady bugu v simech, kdyz tu fsici hlasaj jak ostatni simy (a hry vubec) jsou oproti CODu dokonaly
edit: FreeTrack u CODu funguje bezvadne
Upravil/a 310_Pip dne 06-04-2011 17:36
Hoka hey!
Kdepak, nestyďte se a haňte ROF z plna hrdla, přinejmenším já se u toho totiž královsky bavím, opravdu Reagovat na názory jako nutnost zjednodušeného FM ve WW1 apod. se sice moc nedá, ale je to roztomilé
Za to mě zaujala ta připomínka Krakena o trimech, to by stálo za to trochu to rozvézt. Jaká letadla z planesetu ROF měla trimy ovladatelné za letu? Já jsem dosud měl za to, že se stroje z tehdejší doby trimovaly pouze na zemi před vzletem, ale je fakt, že WW1 epochu moc nestuduju, jsem fanda do WW2 letadel a ROF létám spíš kvůli jeho FM a DM, dokud se nenajde stejně propracovaný WW2 sim. Je tu někdo, kdo se o WW1 stroje zajímá a něco by k těm trimům mohl říct?
Upravil/a LEON dne 06-04-2011 18:00
Už se to tu probíralo. Němci neměli na letadlech co jsou ve hře nic. Nieuportům se dalo na zemi kroutit dolní křídlo (bylo na kulovém čepu) Triplane měl možnost přestavit výškovku za letu určitě, údajně i S.E.5a, ale to nemám potvrzeno literaturou. To je asi vše.
Ovladací kolo v Triplane: [img]http://thevintageaviator.co.nz/files/images/sopwith-triplane-replica/screensize/soptripe_017_assembly.screensize.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a WT_Horrido dne 06-04-2011 18:37
Nejsem fanda příspěvků do nekonečných polemik, které nemají konce ani vítěze ale nedá mi to a udělám výjimku...
Na jednom se asi shodnou všichni, chtít peníze za nedodělaný produkt je šlendrián a není pro to omluva
Myslím že ani Oleg ani Neoqb by si nekoupili nové boty s tím že druhá bota, správné číslo a tkaničky dorazí později, ale cena je za nové kompletní botky :-)
Najde se hromada her které nejsou dokonalé, ale hrát se dají a mají alespoň větší část hratelnou a takovou jako je naslibováno na krabici.
Polemiky co by šlo udělat lépe jsou a vždy budou, takovou hru aby byla přijata bez výhrad asi nikdo neudělá .... bohužel
Mám krabicovou verzi RoF i kompletního Šturma a tak jsem se těšil jak si koupím CoD. Koupím ale později, upřímně nemám nervy na nastavování a experimenty.
Holt bohužel jen vydavatelé hřeší na to, že v podstatě není konkurence a komunita kolem leteckých simulátorů bude sice brblat, ale stejně si to nakonec koupí, případně dodělá.
Končím a rád budu nadále jen z povzdálí sledovat nekonečnou debatu a nekrvavé slovní bitvy
Jen ještě jeden povzdech: kritizovat nedodělanost softwaru a zároveň se v tom samém příspěvku chlubit, že jsem za hru nedal oficiálních 49,90EUR ale vychcaně 15 Dolarů, k tomu nemám slov.
Myslím že každý tady má těch cca 1 350, Kč a pokud chce za každou cenu šetřit ať se nediví že vydávají šmejd.... co taky chtít za 15 Doláčů ????
BTW: uznávám že jsem si právě zadělal na pěkně krvavou slovní bitvu :-)
Za těch 15 doláčů si ale můžou vydavatelé sami. Nemají prodávat za dvoje ceny. Je pak logické, že si lidi budou kupovat za tu nižší.
Ostatně 15 dolarů je tak akorát za to, co předvedli. Stejně to bude zajímavé až s datadisky a člověk bude platit dál jak mourovatej. (schválně na kolik se vyšplhala cena Il2 pro lidi, co mají všechny datadisky?)
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
To WT_Horrido: Na ofic fóru nikdo ten trim u toho Triplana nevyžadoval? Pokud se ve hře simulují až takové kravinky, jako zranění zásahem signální světlicí do hlavy, tak trim pro to jedno letadlo už by měla být drobnost.
606_Tempik napsal:
Za těch 15 doláčů si ale můžou vydavatelé sami. Nemají prodávat za dvoje ceny. Je pak logické, že si lidi budou kupovat za tu nižší.
Ostatně 15 dolarů je tak akorát za to, co předvedli. Stejně to bude zajímavé až s datadisky a člověk bude platit dál jak mourovatej. (schválně na kolik se vyšplhala cena Il2 pro lidi, co mají všechny datadisky?)
Souhlas v době internetu je to kravina, ale za několikatery ceny se prodává téměř vše. Mě taky hodinky vyšli v Emirátech v kamenném značkovém obchodě o třetinu levněji, ale nejdou stáhnout přes net
Jen tím chci říct, že cena e vždy nastavena podle kupní síly toho kterého regionu a firmy podle toho kalkulují obraty i zisk.
Souhlas i s tím že zatím je to tak tak na těch 15 Dolarů
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.