Já osobně jsem instaloval na čistou verzi UP2.01(těsně před isntalací jsem dal UPupdate/restore) a žádné jiné mody jsem nezapínal. Ještě zkusím omínusovat původní složku jsgmemods a vytvořím novou jen s tímto modem. Pak dám vědět.
Upravil/a TozziFan dne 22-08-2010 16:53
Jak se nevyplatí dělat změny na tom co je již otestováno. Jak se nevyplatí práce ve 4 hodiny ráno.
Takže aby vám to chodilo bez chyby 60%, tak si předtím aktivujte mod warbirdsofprey (obsahuje zuti + nějaká rozšíření).
Další možnost je najít soubor air.ini v jsgmemods\csvsgermany1938\MODS\01_STD\com\maddox\il2\objects\air.ini a zakomentovat (pomocí //) nebo zrušit tam řádky pro Lancaster a wellington.
Hoper napsal:
ad naši piloti co by akrobaté - jakže se jmenoval ten náš pilot, co se dostal do RAF a byl nějaký mistr akrobacie ? A jakže se (pravda, v roce 1940) chytal se svojí akrobacií ?
Pokud máš na mysli kpt.Nováka, tak ten bohužel zemřel ve Francii ve špitále, aniž by měl možnost zasáhnout do bojů a pokud máš na mysli "Peřinu, neboli RINOPEHO" tak jestli se nepletu ten byl třetím nejúspěšnějším stíhačem bytvy o Francii a tuším, že tam dostal cca 12 strojů od LW
Fučida napsal:
S trochou štěstí nebudete sestřelovat nic ( ), ale pokud jde o to, co vás bude sestřelovat, tak Bf 109 B, C a D. Přibližný poměr 2:1:3
No a máš to vyjasněný Tempíku co jsem říkal, ještě že v té době nelítal nějaký prototip FW190, hned by tam byl v dostatečném a adekvátním zastoupení
A máleb by jsem zapomněl, předpokládaný poměr sil odhaduji na 6 ku 1 ve prospěch hochů od LW. Jde přece o to přiblýžit se možné realitě, že?!?
Upravil/a ZVP_ALEX dne 22-08-2010 18:22
Stoupa napsal:
JJ už to funguje, muj nazor je že ta BK avie je tam zbytečná, je naprosto stejná jako IV , pouze má hák, což je nám u teto specky na nic.
moje BK má hák, bohužel, dva kulomety a dvacítku kanon ...
Alexi, pomineme-li jízlivost v příspěvku, pak komentář k poměru letounů je: 1 : 1. +/-. Víceméně uvidíme, kolik lidí se kam přihlásí, pak se bude řada věcí ještě upravovat. Cca za týden se vše otevře k oficiálnímu přihlašování..
Stoupa napsal:
JJ už to funguje, muj nazor je že ta BK avie je tam zbytečná, je naprosto stejná jako IV , pouze má hák, což je nám u teto specky na nic.
JJ, Bk 534 by jsem vyhodil, kanónů byl pokud se nepletu nedostatek a tak tam dali zase kulasy a jestli se nepletu, tak jich ani moc nebylo jak s těma kukasama, tak s kanónkem.
Fučida napsal:
Alexi, pomineme-li jízlivost v příspěvku, pak komentář k poměru letounů je: 1 : 1. +/-. Víceméně uvidíme, kolik lidí se kam přihlásí, pak se bude řada věcí ještě upravovat. Cca za týden se vše otevře k oficiálnímu přihlašování...
No pokud jde o to rýpnutí, tak to já jen aby řeč nestála a rád se nechám mile překvapit. Ono není ani tak rozhodující, kolik se jich přihlásí, ale spíš kolik se jich dostaví a zdali jim to pojede.
Samozřejmě je Avia Bk-534 úlně zbytečná (a navíc v modu nemá ani kanón, ale 4 kulomety), B-534 3.série je teoreticky taky zbytečná, ale může se brát jako takový čít pro československo - má naprosto stejné vlatnosti a výkony jako IV. série, ale je z ní vidět dozadu.
Zatím to berte že byla ukončena fáze expanze a nastává fáze konsolidace.
Teď jsme zkoušeli lítat s Aviemi proti Bf109B. Myslím si, že ty C a D verze jsou opravdu nutné - Avia totiž je obratnější než Berta, má větší výzbroj, mnohem lépe stoupe, má lepší motor a je jen o trochu pomalejší. Prostě - lepší letadlo.
Zvážil bych rozsah použití zejména He-111. S Avií je ho těžké dohonit a natož sestřelit. Asi nejlepší letadlo na sestřelování 111ctek je SB-2. To by se mohlo změnit předěláním SB-2 na B-71 (tj zredujováním výzbroje viz. B-71 thred).
Upravil/a MaP dne 22-08-2010 22:48
Koukám Fuči, že se Ti z toho tady stává pěkný modový bordel. Začínám z toho mít takový divný pocit a už ani nevím, jestli se mě do toho bude vůbec chtít. Myslím, že jsi udělal chybu, oznámit to takhle dopředu.
neboj, ono to vykrystalizuje ;)
a určitě ti testovači si balíčky zkoušejí na testovací verzi šturma a ne na ostré, aby pak při ostré akci neměli problémy :))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Vogone, v určitou dobu vyberu jednu instalaci, kterou označím za standardní a kdo si ji nepoužije, bude mít smůlu Dávat záplaty přes záplaty je pro nás sice nepohodlné, ale po nováčky naprosto neproveditelné.
1stCL_Fucida napsal:
S trochou štěstí nebudete sestřelovat nic ( :o ), ale pokud jde o to, co vás bude sestřelovat, tak Bf 109 B, C a D. Přibližný poměr 2:1:3
tohle jsem nepochopil, ani jednu část
a než abych si to vysvětlil blbě, prosím o objasnění ;)
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
No já íceméňě souhlasím s Vogonem,ale spíš vidím problém s těma "úpravama"stávajících dostupných letadel.Nelíbí se mi změněná SB2,spekulace o B534 a stíhací Ju 87.Nasaďte si ME 109C,D a u čechoslováku Š328.
Hoper, první věta je narážka na to, že Luftwaffe se nenechá sestřelovat. Druhá věta je narážka na to, že Luftwaffe bude sestřelovat, oboje provokace. Třetí věta hovoří o přibližném poměru jednotlivých verzí Bf 109 na nebi. Na dvě Bf 109 B bude připadat jedno Bf 109 C a tři Bf 109 D (+/-).
Rufu, na 99% budou použita původní SB-2, ne módovaná. B-534 budou k dispozici obě, přibližný poměr dáme asi 1 : 3 (III. vs. IV. série), ale čekám ještě na nějaká data. Jako bitevník bude u Luftwaffe použit výhradně He 51 C, protože Hs 123 je šíleně přemodelovanej. Československý (nejen)bitevník bude Š-328, dal jsem si pár testovacích letů a krom toho, že je to podmotorovaný asi jako Blaník, tak je to celkem fajn éro. Bf 109 budou B-2, C-1 a starší D-1 (pozdější D-1 využívá některé díly z Emila, např výfuky. Jsou to přestavby z pozdějšího období). "stíhací Ju 87" nechápu, bude použita standardní B-2, protože Antona bohužel nemáme, ale bude omezena nosnost pouze na čtvrttunky, výkon jim bohužel srazit nelze. Zatím nevím, jestli u Luftwaffe nasadit i bombardovací Ju 52, ale spíše ne, budou sloužit pouze jako zásobovací a "pro speciální účely".
"Stíhací Ju-87"
Jedná se o stroj žeroucí nejen Hurricany. Po odhozu bomb velmi obratné letadélko schopné ukroutit v ploché zatáčce kdejakou soudobou stíhačku. Navíc se zadním střelcem, který znepříjemňuje manévrování nepřítele a velmi často je schopen ho i poškodit až sestřelit. Proti Avii je dokonce i rychlejší u země a může tak používat taktiku BnZ.
Během tréninků jsme přišli na to, že štuky jsou aviím prakticky nebezpečnější, než befka B. (doufám, že se brzy zprovozní ten pack s ostatníma befkama, aby jsme si je mohli taky ozkoušet. )
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
VGR_MaP napsal:
Zvážil bych rozsah použití zejména He-111. S Avií je ho těžké dohonit a natož sestřelit.
na ja ... He 111 zere maly deti ... nez me kluci v to Heinkelu dali tak 3 Avie na maderu a ta posledni co hulila jak svine stejne prezila jen diky tomu ze mi zabili hrbetniho strelce
Upravil/a j4ck41 dne 23-08-2010 10:05
1stCL_Fucida napsal:
Hoper, první věta je narážka na to, že Luftwaffe se nenechá sestřelovat. Druhá věta je narážka na to, že Luftwaffe bude sestřelovat, oboje provokace. Třetí věta hovoří o přibližném poměru jednotlivých verzí Bf 109 na nebi. Na dvě Bf 109 B bude připadat jedno Bf 109 C a tři Bf 109 D (+/-).
Rufu, na 99% budou použita původní SB-2, ne módovaná. B-534 budou k dispozici obě, přibližný poměr dáme asi 1 : 3 (III. vs. IV. série), ale čekám ještě na nějaká data. Jako bitevník bude u Luftwaffe použit výhradně He 51 C, protože Hs 123 je šíleně přemodelovanej. Československý (nejen)bitevník bude Š-328, dal jsem si pár testovacích letů a krom toho, že je to podmotorovaný asi jako Blaník, tak je to celkem fajn éro. Bf 109 budou B-2, C-1 a starší D-1 (pozdější D-1 využívá některé díly z Emila, např výfuky. Jsou to přestavby z pozdějšího období). "stíhací Ju 87" nechápu, bude použita standardní B-2, protože Antona bohužel nemáme, ale bude omezena nosnost pouze na čtvrttunky, výkon jim bohužel srazit nelze. Zatím nevím, jestli u Luftwaffe nasadit i bombardovací Ju 52, ale spíše ne, budou sloužit pouze jako zásobovací a "pro speciální účely".
pokud jen jako slovní provokace, pak OK, já se bál, aby to nebyla pevně stanovená část akce :)
ad "Kravka" - bude s ní počítáno jako s bitevníkem na stejné úrovni jako u modrých s Ju-87 nebo se s ní počítá na kurýrní a průzkumné lety ? K občasnému honění pochodujícího wehrmachtu nedojde, neb za hranice Kravka nepoletí... ;)
A k rozehnání jízdy (a rychlejších) už svojí rychlostí nestačí :)))
Hoper, Ju 87 nebude bitevníkem, ale střemhlavým bombardérem. Bitevní letadlo se ze Stuky stalo až později. Kravka bude víceúčelový stroj, především ale bitevní (obdoba He 51 C na druhé straně).
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.