October 20 2025 22:08:00
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 1
n0emis-

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Váš první letecký simulátor
kirsha
Taky si přidám:
Na ZX Sinclairu to byl jeden z prvních FlighSim - pokusy o přelety z jednoho letiště na druhé podle radiomajáků, ale nikdy jsem s tím nepřistál
Spitfire (jako mnozí)
Pak mě bavil Apache, který umožňoval ovládání dvěma joy-ema naráz, to bylo něco :-)
Na PC klasika - RedBaron, F-15, F-117, F-29 (jednou se mi ji povedlo donutit padat svisle dolů na kolečka ze 2 km :-)), 1942, Flight Unlimited, MsFS I-II a Il2. Semo tamo drobné epizodky s něčím jiným.

Thurgau
Tak já začal ve škole na F-29 Retaliator, zajímavé, už tehdy mě spíš bavilo sundávat Migy kanónem. Úsměv
Pak chvíli BoB, tu mám asi ještě doma a nakonec Il-2, asi posledního půl roku.
Čili ryzí letec nejsem a vlasně bych se i styděl jít teď na nějaký server, ale to se změní...

313_123
A4 (297x210mm) 80g bezdřevý ofset (to je druh papíru)
chvilka ruční práce (co to je to už jsem zapoměl)
trocha fantazie

jednou jsem se pokusil přistát na hlavě svého plešatého dědy
tu protiletadlovou obranu bych vám přál vidět Šklebící se

edit: cenzuret CCC
Upravil/a 313_123 dne 20-03-2009 06:29

Cracken
Můj vůbec první simulátor byl Spitfire ace (zelená placatá krajina, stejná letadla) na Atari 800 XL cca v roce 1987, pak následoval Hellcat ace (modrá placatá krajina, stejná letadla). Výkvět programování bylo Ace of aces (mosquito, které ničilo rampy V-1, útočilo na ponorky a vlaky, bojovalo s messery.) Na PC dodnes s láskou vzpomínám na Aces over Europe - hra v lecčems nová - profily es, různý marking u perutí.

Merten
F15 Strike eagle nebo tak nějak se to jmenovalo a Battle of Britain Their finest hour a ta mě poznamenala na trvalo Cool

606_Temp
Ja si nemůžu vzpomenout na název. Neco jako Yeager ( byl tam ten týoek, co pak překonal MACH1). Ale bavilo mě sestřelovat B17, byl jsem malek capart a hrál jsem to ve škole na prvních PC.
Pak European Aitr War, u toho jsem strávil stovky hodin, tahal kde co z netu (pres modem!!!!) a vubec to byl sim, kteej me dost bavil, v offlinu zcela urcite vic, nez Il2.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Hanss
606_Tempik napsal:
Ja si nemůžu vzpomenout na název. Neco jako Yeager...

http://www.youtub...re=related

606_Temp
To je ono, jdu to někam sehnat Cool
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
AH_Cutora
313_123 napsal:
A4 (297x210mm) 80g bezdřevý ofset (to je druh papíru)
chvilka ruční práce (co to je to už jsem zapoměl)
trocha fantazie

jednou jsem se pokusil přistát na hlavě svého plešatého dědy
tu protiletadlovou obranu bych vám přál vidět Šklebící se

edit: cenzuret CCC

Jop, čéče, máš pravdu. Na základce jsme s kámošema tenhle sim také pařili. Proti škole stojí fara s kostelem s věží (teda stál, loni spadl kus kostela, průčelí s věží) a s klukama jsme závodili kdo přeletí kostel, faru a pak věž kostela. Tehdy jsme prd věděli o termice (3tí nebo 4tá třída), ale empiricky jsme vysledovali, že někdy se ty vlašťovky chytnou spíš a jindy bez šance. Já dal jen tu faru, ale kámoš dokázal usadit vlašťovku do stoupáku tak dobře, že dal i tu kostelní věž...

Hanss
tak lenešice no Úsměv

Merten
http://www.youtube.com/watch?v=qhO94FPfb0w tadý Cool

Hanss
jo, nedávno jsem si střihnul kampaň za LW, sotva jsem dostal Do-17 a už bylo vylodění Úsměv

ondravojta
Joo, na Amize sem se něco napařil. Vzpomínám si na:
Wings - z období 1.sv války. Ve hře byly různé "módy" - lítalo se jak z kabiny, tak takovéto, kdy se díváte shora a uhybáte pouze doleva a doprava :-)
CAP - moderní stíhačky, "pěkná" grafika, letadlovky, sposuty možností
F18 - kokpit ani nepřipomínal kokpit, jednoduché ovládání, ale krásně a plynule to lítalo - paráda!
F117 - klasika. Nikdy sem nespilnil jedinou misi. Létalo se podle přístrojů a vůbec sem tomu nerozuměl
Apache- nevim jak se to přesně jmenovalo, ale byly to vrtulníky, asi 6 druhů a bylo to propracované se super grafikou

Pak nějaký letadla, 2D, na které ste se dívali z boku. Bylo na výběr ze spousty strojů. Odhaduju to možná i na 100. Docela zábava. Pak nějaká obdoba z pacifiku - letadlovky, corsairy, hellcaty, japonci se zerama a jejich opevněný ostrovy. Hrozně těžký.

....no, a pak spousty dalších - rád si takhle zavzpomínám :-)

Merten
Hanssi ty víš kde to splašit a jak to rozchodit???

Ondravojta zrovna s tou F117 jsem neměl zvláštní problémy to bylo na svoji dobu taky paráda Mrknutí

Hanss
Máš PM

Panek
Znáte TFX? Tam se tankovalo za letu. Cool

LEON_CZ
Cracken napsal:
Můj vůbec první simulátor byl Spitfire ace (zelená placatá krajina, stejná letadla) na Atari 800 XL cca v roce 1987, pak následoval Hellcat ace (modrá placatá krajina, stejná letadla). Výkvět programování bylo Ace of aces (mosquito, které ničilo rampy V-1, útočilo na ponorky a vlaky, bojovalo s messery.) Na PC dodnes s láskou vzpomínám na Aces over Europe - hra v lecčems nová - profily es, různý marking u perutí.

Spitfire ace byl ale ,,modery" překopaný Mig Aley Ace, ne? Na tom jsem totiž odkojený, strávil jsem na tom stovky a stovky hodin a ač to zní neuvěřitelně, základní návyky dogfightu mám už odtud Šklebící se Kouzlo této hry ale bylo v tom multiplayeru, jako Singleplayer byla ta AI stupidní. Z jednoho Atari 800XE jsme s kámošem rozdvojili TV vývod a zapojili dvě telky. Ty se daly vedle sebe, na každé se papírem přelepilo soupeřovo zorné pole, aby hráč neznal polohu soupeře a mezi telky se dala tyč se záclonou, aby se nemohl soupeř dívat přes rameno na váš výhled z kokpitu Mrknutí Takhle ,,vytuněný" simulátor pro dva hráče zvednul neuvěřitelně hratelnost té hry a zabavil nás na mnoho let Vyděšený Jen o klávesnici jsme se museli prát, protože primitivní ATARI neumožňovalo stisk více kláves najednou, takže když si jeden hráč přidával plyn, tak druhý se nemohl katapultovat Šklebící se
Ale ,,simulátorů" bylo na Atari náhodou spoustu, nejsofistikovanější byl známý AH-64 APACHE a Fighter Ace od stejné firmy. Kromě zmiňovaných Spitfire ace a Mig aley Ace tu byl zajímavý simulátor Spitfire, který měl poměrně na tu bídu realistický letový model (asi nejvíc ze všech simů na Atari), nějaký kokpit a Bf109 tam šel opravdu rozeznat od Spita Šklebící se Dál tu byl simulátor Super Huey, výborný F-15 Strike Eagle, Flight Sim a Harrier. Škoda jen, že nejlepší 3D grafika terénu, kterou jsem na Atari viděl - hra Behind Jagy lines, nebyla použitá pro normální simulátor, ale pro vesmírnou loď. Už tady se totiž daly zažít zajímavé adrealinové lety mezi skalami v nízké výšce, to použít do Mig aley Ace, bylo by to tenkrát maso Šklebící se
Upravil/a LEON_CZ dne 03-01-2010 00:33

http://www.virtualnipilot.cz/
3IAP_Sasa
Panek napsal:
Znáte TFX? Tam se tankovalo za letu. Cool

to bylo hrubý a to uhýbání před raketama....

Panek
Jdi spát

torr
první byl na ATARI 800XE,nevím jak se jmenoval ,ale lítalo se s civilní poštou a těch hodin strávených nad navigací aby se doletělo do správného města,kdy na mapě byl většínou zelenej flek uff.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,319,242 návštěv