November 22 2024 08:18:12
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Logitech Flight System G940
1stCL_PETRAS
Pokud v letadle vychýlíš páku na 45° , tak máš plnou výchylku křidélek a plně přitaženo.. ( pohyb kniplu je ve výsledku čtvercový, ne kruhový )

313_OTTO
no ale to neodporuje tomu jak jsem to popsal, je to čistý skládání sil. při pohybu po diagonále tedy výsledná síla pokud beru stejnej odpor do křidélek i do vejškovky (což ve skutečnosti neni) z Pythágora vyjde Fv= sqrt(2*F^2)neboli F*odmocnida ze dvou cocož je přibližně 1,4*F. O délce dráhy či vykonané práci tu nikdo nic neříkal. Délka pohybu rukjy bude samozřejmě větší a to také 1,4* proti plné výchylce.
Upravil/a 313_OTTO dne 23-12-2010 09:23

313_Paegas
313_Paegas napsal:
...
Budu se snažit najit kompromis mezi silami v osách a diagonálách, tak aby byly přibližně stejné Mrknutí

Tak kompromis najít nelze, nejspíš to udělali tak jak píše Ottík - počítají vektory a tudíž je diagonála mnohem silnější, otázka je, zda použili správnou Pythagorovu větu a nemají ten koeficient třeba 1,6 místo 1,4. Vyděšený
...když si lítáte na tak nějak jen že si lítáte tak to moc nevadí, ale jak začnete krouti, respektive chcete něco zaměřit už se to zdá být trochu nepříjemné.

313_Paegas napsal:
No nevím, já jej zkusil updatovat a teď mám firmware 1.41 a novější mi to dát nechce.
Co se týká síly do řízení asi od 100-120 MPH je to na max. takže zůstává u svých oblíbených 50-60%. Vyděšený

...se mizdá že to vytuhne až kolem 180 MPH, ale jak jsem psal, nemám v ruce newtonmetr :-)

saldy napsal:
Hned při první hře se mi s 1.42 stala nemilá věc, naprosto bez příčiny se síly v joyi uvolnily a šel velmi zlehka, ztuhl až při další misi a taky bez příčiny. 1.41 tohle nikdy nedělala.

...a to je důvod, proč jsem to vypnul v sekci focefeedback a zapnul natrvalo Mrknutí

1stCL_Fucida
V reálu jsou na výškovce a křidélkách různé síly, které nemusí nutně růst zcela souběžně. Křidélka vám třeba mohou zcela zatuhnout a výškovka může jít stále celkem zlehka, nebo naopak. U reálných letounů je to tedy kapku složitější. Síly se samozřejmě skládají (vektory).
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

606_Vocko
313_OTTO napsal:
606_Vocko napsal:
313_Paegas napsal:
pokud taháte a kloníte zároveň je tam větší odpor, takže to má pravoúhlý efekt jako řazení v autě.

A jak je to v reálu? Mě to připadá logické, protože když táhnu diagonálně tak mám odpor výškovky a navíc křidélek, takže můj selský rozum mi říká, že při pohybu přesně mezi x, y by síla měla být zhruba dvojnásobná.
Kdopak poví jak to je?

pokud se nepletu tak nemáš pravdu. Uvažujeme li stejný odpor na křidélka a na výškovku pka výsledná síla do úhlu 45 vychýlení kniplu je 1,4x maximální síla do přitažení. ve skutečnosti (jestli se nepletu a pokud ano pak mi to vyvraťte) odpor na křidélka je nižší než odpor na výškovku. Ale nemám FF tak nevím jak to je v ilovi modelováno.

Aj, jsem idiot. Máš pravdu, šel jsem na to až moc selsky :-).

MatyDry
Ahoj, užjste někdo zkoušel nainstalovat firmware 1.42? Nevím proč, ale mě se to při instalaci hryzlo, musel jsem okno zavřít a spustit instalaci znovu. Doufám že jsem tím nic nepo...l.

saldy
Maty dry:
Mně to taky zamrzlo ale napodruhý to klaplo, mám w7-64, 1.42 jsem instaloval na patch 5.10
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
saldy
1stCL_PETRAS napsal:
Pokud v letadle vychýlíš páku na 45° , tak máš plnou výchylku křidélek a plně přitaženo.. ( pohyb kniplu je ve výsledku čtvercový, ne kruhový )

Tvůrci téhle páky to takhle simulují a možná je to tak správně ale skončilo to napůl cesty, problém vidím v tom, že nikdo neřeší narůstající odpory v závislosti na rychlosti, já věřim že schodišťovej efekt při kroucení v malé rychlosti musí být taky menší , joy tohle neumí a má odpor stejnej při 150 nebo 600km/h.

606_Temp
to ale není vlastností joye, ale vlastností hry. Kdyby hra do joye posílala info o tom, že má ztuhnout, tak ztuhne. Joy na stole ti nebude koukat na monitor a odezírat rychlosti ;-)
Upravil/a 606_Temp dne 25-12-2010 16:50
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
1stCL_Fucida
No, Tempíku...ne tak docela. 5.08 a 5.09 interpretovaly narůstající rychlost ve stejném simulátoru dosti odlišně. Tuhlo to jinak, při jiných rychlostech. Tzn. nejen hra, ale i firmware a software.

saldy
Jste mi neřekli, že si mám FF aktivovat i ve hře, já to měl celou dobu vypnutý Šklebící se

Hans-Assi
Jen takový malý dotaz... Po najetí na 4.10 mi přestalo fungovat SCHIFT tlačítko, na 4.09 ať čisté nebo modované normálně funguje.... Nepotkali jste se s tím?Smutný

57thMH_Edison
Tady něco na G940 pro FSX. Utilitka na změnu podsvětu tlačítek v závislosti na poloze např. klapek , podvozku atd. Stačí jen zaregistrovat a sosnout.

http://www.the-sp...
RUM ZBYSTŘUJE ZRAK A ZJEMŇUJE PILOTÁŽ

saldy
Díky později vyzkoušim, jestli to dobře chápu např, tlačítko může sloužit jako kontrolka stavu paliva...nad 10% zelená
pod 10% oranžová
pod 5% červená

.....super!

1stCL_Fucida
saldy napsal:
Jste mi neřekli, že si mám FF aktivovat i ve hře, já to měl celou dobu vypnutý Šklebící se

WOE! Šklebící se

1stCL_Fucida
Tak jsem byl opět tím nejodvážnějším?

Metodika byla jednoduchá - Fw 190 A-8, vytažení do svíčky, rychlost 0, Abschwung, a klesání střemhlav při snaze držet poloviční výchylku křidélek a konstantní sílu na ruce.

Výsledky?

Je to dobré. Knipl poměrně rychle tuhne (v ILovi) do rychlosti 200 km/h, následně je další tuhnutí již výrazně pozvolnější. Posledního nárůstu síly jsem si všiml v rychlosti cca 550 km/h. Síla roste lehce skokově, ale to je možná dáno ozubenými převody, které mi joy při testování v ruce lehoulince vracely do středové polohy. Pro přesnější měření by to chtělo siloměr, který nemám. FF deadzone uprostřed je víceméně pryč. Líbil by se mi poněkud pozvolnější nástup FF na křidélkách, ale bude to spíše (ne)zvykem, musím na to naučit ruku.

Každopádně dojmy jsou velmi velmi dobré. Naštěstí se už nekoná tragédie, jako u 5.09.

btw: testován firmware 1.42 + soft 5.10.

Jsem spokojen, doporučuji.

310_Pip
mam, nechces postnout nastaveni sil pro info?
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
1stCL_Fucida
síly:
100 - 100 - 100 - 0 (aneb nemám co bych na tom ladil...)

sensitivita 100% všude (nejsem si jistej, jestli má nějakej vliv na FF)

Valec
Tak si to sniz protoze se ti zacne prehrivat a tim padem ti to nepojede ) Pri tomto nastaveni to mas za chvilku v perdeli pane hrabe.Nestiha to sam uchladit.
Upravil/a Valec dne 26-12-2010 22:49

Valec
1stCL_Fucida napsal:
Tak jsem byl opět tím nejodvážnějším?

Metodika byla jednoduchá - Fw 190 A-8, vytažení do svíčky, rychlost 0, Abschwung, a klesání střemhlav při snaze držet poloviční výchylku křidélek a konstantní sílu na ruce.

Výsledky?

Je to dobré. Knipl poměrně rychle tuhne (v ILovi) do rychlosti 200 km/h, následně je další tuhnutí již výrazně pozvolnější. Posledního nárůstu síly jsem si všiml v rychlosti cca 550 km/h. Síla roste lehce skokově, ale to je možná dáno ozubenými převody, které mi joy při testování v ruce lehoulince vracely do středové polohy. Pro přesnější měření by to chtělo siloměr, který nemám. FF deadzone uprostřed je víceméně pryč. Líbil by se mi poněkud pozvolnější nástup FF na křidélkách, ale bude to spíše (ne)zvykem, musím na to naučit ruku.

Každopádně dojmy jsou velmi velmi dobré. Naštěstí se už nekoná tragédie, jako u 5.09.

btw: testován firmware 1.42 + soft 5.10.

Jsem spokojen, doporučuji.
Nebyl uz to zkousim od vanoc Mrknutí

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,013,999 návštěv