November 22 2024 09:44:56
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Letadla - technické a taktické informace
 Vytisknout diskuzi
Kde je "RESPEKT" ?
3IAP_Sasa
WT_Schmouddle napsal:

Tyhle hadrolety se daj zabít jen dvěma způsoby - PK nebo rána z milión říškých marek kdy Ičko exploduje, naprosto náhodně..Šklebící se

Vítejte v Olegově Wunderlandu.

Ono to bouchá docela dobře, ale musíš střílet na 100m. Bohužel to občas funguje pro útočníka jako autodestrukční mechanismus. (zvlášť pro befší motor). Jinak I16 se dá rozjebat úplně v klidu 1 zásahem MG do křídla. Problém je, že to letadlo má asi rozpětí 6metrů takže trefit se do toho je umění, ale zničit to jde. Čajka je svině. Ta se nedá předsadit a vydrží mnohem víc.

Anton
3IAP_Sasa napsal:
on totiž člověk čelí jednomu zásadnímu problému když sedlá rychlé letadlo, které má obratnějšího protivníka. Prostě máš na výběr. Buď budeš lítat bezpečně a s rozvahou a v takovým případě budeš vozit domů řekněme 1 sestřel a přežiješ 49 z 50 misí. Tvoje sestřely se tak ale omezí pouze na letadlo co o tobě neví. Je to podle mého správná taktika. První úder je vždycky nejlepší co může být.

V druhém případě chceš být lovec a vozit sestřelů hodně. Když chceš urvat sestřel tak to trvá čas, žere to energii ale hlavně ten čas. V tomto případě budeš mít hodně letů s 3+ sestřely, ale vrátíš se z těch 50 misí 30x.

Ideál je nějakej ten kompromis. Rád si lítám Hellcaty na Zeke vs. Wildcat. Tohle letadlo nad Zerem dominuje podobně jako FWA4 nad SpitVb (teď mi bude půlka lidí tvrdit, že Spit je lepší, ale není. Je to pomalé a umí to defacto jen rychlou uspávací zatáčku Úsměv) 8 z 10 sestřelů máš vraždy lidí co si myslí, že 20km za linií můžou nastoupávat rovně a nebo těch co si myslí, že dojedou toho Hellcata (FW) před sebou. Tyhle mám nejradši. Občas se ale strhne mazec mela, kde už tyto výhody nejdou použít (například napadení u země po startu atd) Pak už ti nezbývá nic jinýho než zkoušet možný a nemožný aby jsi se z toho dostal a víceméně oddaluješ nevyhnutelné, pokud nepřijde kamoš. Ale někdy se do takové blbé situace dostaneš defacto dobrovolně. 1) buď jdeš tahat někoho z bryndy a spadneš kam nemáš 2) chceš si urvat sestřel. Pokud jsou tvoje smrti většinu kvůli bodu 1 tak jsi frajer. Pokud bodu 2 - jsi lítající sekaná Úsměv

Tím jsem chtěl říct, že s jídlem roste chuť a každý útok prakticky ohrožuje i útočníka.

V zásadě s tebou souhlasím včetně hodnocení Fw vs spitVb, já jsem zastánce létání vysoko a rychle (bohužel ten počet návratům mám poněkud horší než jsi napsal no mám se ještě co učit) ovšem i v samotném souboji se dá létat také relativně bezpečně a to proti protivníkům jak jsou právě I-153 stačí udržovat vysokou rychlost a v té také manévrovat I-153 je pak zcela bezbraná.

3BAP_Rohlos
WT_Schmouddle napsal:
Taky je to o tom, že než I16 nebo I153ce něco s befkem uděláš, tak to trvá a trvá..sype se z toho takovej ten bordel a furt to letí...má to díru v křídle a furt to letí....nedej bože když člověk má jenom to F2 plivátko.....to na druhou stranu Bf109ce stačí doslova jedna kulka z kulometu a už to neletí a padá po křídle....

Tyhle hadrolety se daj zabít jen dvěma způsoby - PK nebo rána z milión říškých marek kdy Ičko exploduje, naprosto náhodně..Šklebící se

Vítejte v Olegově Wunderlandu.

Jak říkáš, prostě hadraplán. Šklebící se

Kulka letí, proletí, škody něnarobí.Mrknutí

Já na tydle hadrasračky nedám dopustit. A když třeba před čajkou začneš s emilem ustoupávat, pámbů s tebou teda.

Pokud letím v čajce, tak nemám respekt před ničím kromě Otsu. Všechno ostatní utočíš bez problémů a věz že se najde hodně volů, kteří to zkusijou třeba s tím befkem...

Anton
Jinak mě je to jedno, klidně si hromadně berte proti Bf-109F letouny I-16 a I-153 budu jen rád. Mrknutí

Já jsem jen zděloval to z jakých letounů mám respekt jak se téma této diskuse táže a I-16 či I-153 tento "respekt" skutečně nemají.
Upravil/a Anton dne 07-09-2009 16:55

CSL_Raptor
Respekt z nich jde když letí ve dvojici s něčím rychlejším (Yak, LaGG, MiG) to ti pak hoří koudel u prdele. Šklebící se

CSL1_Vonty
Joo joo , Mig AM38 je do 3k rychlejsi i kroutivejsi nez F4 , Mig v kombinaci s ratou je fuj . Koukam jak IAP moudre rozmlouvaa o hit and run , zlaty casy kdy Valec s Nordomem aspon na holubech kroutili.... Vyděšený neska abych je nad sebou hledal a po utoku vyklizej pole, sem zvedavej jak je to dlouho bude bavitMrknutí

http://www.czletka.zde.cz/
3IAP_Sasa
CZS_Vonty napsal:
Joo joo , Mig AM38 je do 3k rychlejsi i kroutivejsi nez F4 , Mig v kombinaci s ratou je fuj . Koukam jak IAP moudre rozmlouvaa o hit and run , zlaty casy kdy Valec s Nordomem aspon na holubech kroutili.... Vyděšený neska abych je nad sebou hledal a po utoku vyklizej pole, sem zvedavej jak je to dlouho bude bavitMrknutí

Ale tak občas kroutíme. Akorát ne AH nás moc často nenajdete. Když nejsou ruský éra tak spíš sedláme emeriky a to i stěhováky. Ze spita se nám většinou dělá vyrážka. Úsměv
Upravil/a 3IAP_Sasa dne 07-09-2009 18:21

Panek
No, hádáte se pěkně, ale strejdu ferneta jste neporazili. A jestli jo, tak nedejbože, když to veme do rukou tetička sedmička vodky.

WT_Schmouddle
Tak nad tetičkou Nemiroffovou jsem zvitězil v roce 2004 v Kyjevě. Asi měla na domácím hřišti nějakej slabší den ...Šklebící se
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
Kurtis
Pánové, Anton má pravdu!!! A já nemám rád pivo Mrknutí

313_OTU_oblak
no...jak-1 a 7a je pro mne nejhorší volbou proti Fkám....
MiG-3 v určitých variantách, LaGG je na tom líp...jaka snesu od verze 9 a 1b....z 1 a 7a je mi zle...

1stCL_Pison
bigjirka napsal:
Pánové, Anton má pravdu!!! A já nemám rád pivo Mrknutí

...no a ještě tu o červenej karkulce Šklebící se

3IAP_Sasa
313_OTU_oblak napsal:
MiG-3 v určitých variantách, LaGG je na tom líp...jaka snesu od verze 9 a 1b....z 1 a 7a je mi zle...

Já to říkal hned. Největší respekt má pilot Laggu 3 co si do toho vleze a jde honit Friedricha. Úsměv
Upravil/a 3IAP_Sasa dne 08-09-2009 00:06

3BAP_Rohlos
3IAP_Sasa napsal:
313_OTU_oblak napsal:

Já to říkal hned. Největší respekt má pilot Laggu 3 co si do toho vleze a jde honit Friedricha. Úsměv

LaGG je moje ščastný éro.Mrknutí

Na mojí druhý misi v životě na AFW jsem s ním nějakou nešťastnou náhodou sundal nejlepšího pilota celý AFW JG77_Krauze, kterej chvilku nedával pozor v G-2 ... To Vyjáčko v rypáku je moc pěkná záležitost.

A těď mě jen tak napadlo, že nejbezpečněji se cejtím v největší betonárce hry a v největším hadráku hry (no teda vlastně až po kukuružnikovi) ...Il-2, I-153.
Upravil/a 3BAP_Rohlos dne 08-09-2009 07:10

Jp-
3IAP_Sasa napsal:
313_OTU_oblak napsal:

nevim Lagg se dá přece jenom má výzbroj, že když se trefí tak nic dalšího řešit nemusí. Jinak souhlas Jak 1 je neštěstí se 7mou se semtam dá něco aspoň dohnat.

3BAP_Bugs
Panek napsal:
No, hádáte se pěkně, ....

Tu sa nikto neháda, tu sa diskutuje. Vyděšený

Anton napsal:
Jo tak ty tu říkáš že pomalá a nevýkoná I-153 je téměř nesestřelitelná no a pak kdo se tu chvástáŠklebící se
...

No v každom prípade som nepísal, že s čajkou zostrelím 4 z 3 befiek.Mrknutí, len som poznamenal, že v rukách priemerného pilota je nepríjamný protivník. Nehovoriac, že pri stúpaní by tá jeho nevýkonnosť vyznela v trochu inom svetle. Cassiho obľúbená taktika boja.

Anton napsal:
..Pokud by to co říkáš byla pravda tak v Brabarose by získaly VVS se svými "nesestřelitelnými" I-153 totální vzdušnou nadvládu.Šklebící se
Promiň ale realita byla poněkud jinde naopak Bf-109 byla pro I-153 téměř nestřelitelné.
...

Motáš hrušku s jablkami! Tí chlapci nemali skúsenosti a hlavne čas na to, aby ich získali. Toto je hra, kde každé KIA má pre teba poučný význam. Nehovoriac, že LW zrušila VVS prvý deň vojny ešte na zemi plus absolútna absencia fundovaného velenia a korekného používania leteckých síl na strane VVS RKKA. A po 1942 mala LW takmer na každom významnom úseku fronty vzdušnú nadvládu. Ale to je iná téma. Bavíme sa o tom, ako to je namodelované v hre IL2. A ako navzájom môžu v df bojovať jednotlivé typy lietadiel a ktoré má ako výhodu a nevýhodu.

Aj keď je LaGG3 asi tá najhoršia stíhačka na df boj (možno Jak1 by sa mohol uraziť Mrknutí ), má tiež svoje výhody:

1. výbornú palebnú silu či už 4.séria, alebo pozdejšie s VJa
2. vydrží výrazné poškodenie
3. dobrá na boj s bombrami (dostatočná rýchlosť, odolnosť a palebná sila) zvlášť v kombinácii s RS
4. pozdejšie verzie aj čo to zatočia, najmä 66.séria so slotmi, aj keď tá už prišla neskoro, v čase Jak1B, Jak9, či La5
5. stabilná pri streľbe
6. v neposlednej rade ho mám rád - najmä 4.sériu - ako bitevníka
Upravil/a 3BAP_Bugs dne 08-09-2009 11:09

http://3iap.org
Anton
3BAP_Bugs napsal:

No v každom prípade som nepísal, že s čajkou zostrelím 4 z 3 befiek.Mrknutí, len som poznamenal, že v rukách priemerného pilota je nepríjamný protivník. Nehovoriac, že pri stúpaní by tá jeho nevýkonnosť vyznela v trochu inom svetle. Cassiho obľúbená taktika boja.

Ano čajka v rukou průměrného pilota je nepříjemný protivník, ale pro spíše podprůměrného pilota na stodevítce který si neuvědomuje její manevrovací schopnosti v menších rychlostech.
Ve stoupavosti byla čajka výborná o tom žádná jenže létala poněkud v jiných rychlostech když s Bf-109F stoupu při rychlosti 400 km/h tak čajka v takové rychlosti stupat nedokáže což dává befku obrovskou výhodu.

Jinak máš ale pravdu v tom že pro průměrné či horší piloty jsou dvojplošníky pohodlnější než břeba stodevítka protože při souboji prostě zatočí a nemusí nad ničím dál uvažovat jenže i to má svou obrovskou cenu.

3BAP_Bugs napsal:
Motáš hrušku s jablkami! Tí chlapci nemali skúsenosti a hlavne čas na to, aby ich získali. Toto je hra, kde každé KIA má pre teba poučný význam. Nehovoriac, že LW zrušila VVS prvý deň vojny ešte na zemi plus absolútna absencia fundovaného velenia a korekného používania leteckých síl na strane VVS RKKA. A po 1942 mala LW takmer na každom významnom úseku fronty vzdušnú nadvládu. Ale to je iná téma. Bavíme sa o tom, ako to je namodelované v hre IL2. A ako navzájom môžu v df bojovať jednotlivé typy lietadiel a ktoré má ako výhodu a nevýhodu.

Tak mi řekni když tu prý míchám hrušky s jabkama jakto že se dvojplošníky ani na jiných bojištích nijak neprosadily bez ohledu na výcvik pilotů?
LW v první den války zničila 1811 letadel (322 ve vzduchu a 1489 na zemi) VVS měly víc jak 8000 letadel !!!!!!!!!!! Tedy zničení v první den je spíše mýtus, zničily letadel hodně ale byla to maximálně čtvrtina letadel stále VVS zbylo více letadel než měla celá LW dohromady i se západní frontou.

Když porovnáme čajku s befkem tak zjistíme že čajka sice je schopna se otočit "na pětikačce" jenže manevruje v malých rychlostech a v boji se pohybuje neuvěřitelně pomalu o proti befku.
Pokud je napadena Bf-109F čajkou může snadno uniknout jen mírným nabráním rychlosti a následně pak výšky nebo pokud měla čajka výrazně lepší pozici prudkým střemhlavým letem. Pokud je však napadena čajka může akorát prudce zatočit a modlit se že se stodevítka netrefí navíc takový útok se může opakova kolikrát jen pilot ve stodevítce bude chtít. (jednou se už pak trefí i z těžkého úhlu)
Ani nemluvím o tom že Bf-109F standartně létá výše a rychleji a tedy čajkou může snadněji překvapit než čajka stodevítku.

Výš ono jak v reailtě tak ve hře IL-2 platí pár zásad pro stíhání a překvapivě fungují.

jirik
V čajce nemá pilot VVS co ztratit. Šklebící se Šetrit energii, otočit na čelňák a donutit stodevítku uhnout, nebo umřít.Vyděšený V nejhorším umře pilot čajky. Souboje proti přesile stodevítek jsou vždy lahůdka. Vždy si přitom vzpomenu, jak asi vypadal poslední souboj Wernera Vosse.

313_OTU_oblak
Jp- napsal:
3IAP_Sasa napsal:
313_OTU_oblak napsal:

nevim Lagg se dá přece jenom má výzbroj, že když se trefí tak nic dalšího řešit nemusí. Jinak souhlas Jak 1 je neštěstí se 7mou se semtam dá něco aspoň dohnat.

Jp - souhlas, jak-7B už je lepší, ale jak-7A je katastrofa....

LaGG-3 s Vja je dobrej polej....Úsměv když s tím lítá kdo s tím umí, je to moc fajn pokoukání...

3IAP_Sasa
Anton napsal:
Pokud je napadena Bf-109F čajkou může snadno uniknout jen mírným nabráním rychlosti a následně pak výšky nebo pokud měla čajka výrazně lepší pozici prudkým střemhlavým letem.

Výš ono jak v reailtě tak ve hře IL-2 platí pár zásad pro stíhání a překvapivě fungují.

Průstřel olejové vany na 500m je taky průstřel Cool

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,014,717 návštěv