October 20 2025 17:24:14
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Leningrandske Mosty (zavod s casem)
clone9cz
VGR_Ghost napsal:
Rufu napsal:
Ghoste máš video na FTP tohodle webu ve složce obrázky.Jsem lama nějak mi nešla vytvořit nová sožka. Velikost 35Mb přípona wmv,vytvořeno nejjednodušejc v Moviemakeru.

Děkuji moc! Tak hurá, Hopere, můžeš si to sousnout a přeměřit! Že bys mi těch necelých 5:40 konečně uznal? Úsměv

nerikej, ze by ti stacilo bejt jen o ctvrt vteriny rychlejsi jak ja

http://www.wwii-illusion.net
VGR_Ghost
clone9cz napsal:
VGR_Ghost napsal:
Rufu napsal:
Ghoste máš video na FTP tohodle webu ve složce obrázky.Jsem lama nějak mi nešla vytvořit nová sožka. Velikost 35Mb přípona wmv,vytvořeno nejjednodušejc v Moviemakeru.

Děkuji moc! Tak hurá, Hopere, můžeš si to sousnout a přeměřit! Že bys mi těch necelých 5:40 konečně uznal? Úsměv

nerikej, ze by ti stacilo bejt jen o ctvrt vteriny rychlejsi jak ja

No já tam cítím ještě rezervy, jenže to bych ty mosty musel lítat denně. Jenže mám ještě jiné povinnosti. Takže se spokojím s 5:40 a další čas budu věnovat na 100% VGR. S! Clone, s mosty fakt končím.

P.S: Dík Hopere, tvé mosty jsou fakt super. Škoda jen že trasa není delší. :sm38::sm20::sm20::sm20:
Upravil/a VGR_Ghost dne 20-11-2005 02:13

http://www.virtualgrimreapers.net/
Hoper
delší ? a to já zas myslím, že stačí Úsměv

jinak jsem rád, že se to líbilo
video mám stažené, zkusím na něj juknout

CR_ARNOLD
Hoper napsal:
malý prozatímní Mrknutí souhrn...

Jiříček 6:42

Hoper 6:16

Edison 6:14

Clone9cz den: 5:54 / noc: 5:44

Ghost NEOFICIÁLNĚ 5:50
a nějaký drobný Mrknutí

záznam zaslal ještě Arnold, ale byl tam jeden zádrhel a čas byl stejnak už "delší", takže ho zde neuvádím Úsměv

Neboj Hopříku já ještě promluvím do pořadí,příští týden mám volno,tak to zas prubnu:sm19:

www.presneletani.cz
VGR_Ghost
Hoper napsal:
delší ? a to já zas myslím, že stačí Úsměv

jinak jsem rád, že se to líbilo
video mám stažené, zkusím na něj juknout

Delší by to být mohlo, aby se projevila víc čistota stylu. Tak třeba když se koukám na ty záznam z Clonova letu (na tu část, která mi přehrát jde), vidím že lítá víc rozházeně a skoro na všech úsecích má nižší rychlost. Kdyby ta trasa byla delší, projevilo by se to na čase víc. Takhle je to hlavně o tom, proletět všechny mosty správně a rychle to poslat na zem. Úsměv
Upravil/a VGR_Ghost dne 20-11-2005 11:42

http://www.virtualgrimreapers.net/
Hoper
je pravda, že když jsem viděl záznam z toho nočního letu, tak tam poskakoval fakt hrozně Úsměv
a to měl při tom nejlepší čas ... Úsměv

ad delší - už si nepamatuju přesně, jak to vypadá "z výšky", ale mám za to, že jich tam v okolí už moc není. A navíc se docela ty poslední hodily k tomu, že se pak "hned" dalo přistát ...

ale po zhlédnutí jedneho videa mne napadlo něco dalšího, tak možná ... Šklebící se

Hoper
tak jsem zkouknul to video

Rufu, nějak mi tam na začátku nesedělo to "autor Hoper" Úsměv
autorem videa jsi ty Mrknutí

a hele, Ghoste (a všichni), příště beru už jen ntrk Šklebící se
takové sr.ní, co jsem s tím dělal, abych to nějak spočítal a odečetl a umocnil a zlogaritmoval ...
jediná věc, která mne od toho neodradila bylo to, že se s videem dalo posouvat a nemusel jsem xkrát koukat na celý průběh letu Úsměv
jinak jsi to zaletěl hezky, skoro jako já Šklebící se

Hoper
další průběžný souhrn...

Ghost 5:39
a nějaký drobný Mrknutí

Arnolde, tak kde se flákáš Úsměv

CR_ARNOLD
Hoper napsal:
další průběžný souhrn...

Ghost 5:39
a nějaký drobný Mrknutí

Arnolde, tak kde se flákáš Úsměv

Neboj dneska půjdu v osum spát a zítra se na to vrhnu.Už ted ty tvoje mosty lituju.:sm15:

www.presneletani.cz
Safrik
Hosi vy jste se snad uplne zblaznili tohle proste nejde zaletet a jeste v takovych casech :no: Smutný :sm39:

clone9cz
nesliboval tu nekdo multiplayer mosty ?

a co je s tou vyhrou, hopere ?

Hoper
clone9cz napsal:
nesliboval tu nekdo multiplayer mosty ?

a co je s tou vyhrou, hopere ?

kdo ?

mno chtěl jsem vyhlásit "oficiální" závod do vánoc
těch minulých ...
Úsměv

Ace
kdo ?

mno chtěl jsem vyhlásit "oficiální" závod do vánoc
těch minulých ...
Úsměv

Tak to je ještě hafo času, to do tý dobu budu připojenej a budu se taky moct zůčastnit Úsměv

Edit: zase jiný písmenka (vony mi na ty klávesnici libovolně měnej místa, mršky)
Upravil/a Ace dne 14-04-2006 18:23

http://www.bitevnici.wz.cz/news.php
Hoper
tuším, že budou zase vánoce ...
:-D
Upravil/a Hoper dne 07-11-2006 11:23

Ace
Jeeee tak to bych fakt mohl stihnout pripojit Šklebící se

http://www.bitevnici.wz.cz/news.php
Hoper
Jelikož právě TEĎ ;) uplynuly dva roky od (ne)vyhlášení téhle dovednostní akce, vyhlašuji ji co by křeččí soutěž s výherními cenami nyní.

Soutěž začíná od teď, poslední časy se přijímají 24. 12. 2006 do 23:59:99
Vyhlášení - mno, vyhlášení bude co nejdříve :-D

Mise ke stažení ZDE (používat pouze denní verzi)
v průběhu těch dvou let bylo několikero verzí mise, proto pokud se pokusí ji někdo (znovu) zaletět, stáhněte si prosím tuhle (v případě zaletění výborného času, ale na jiné misi než je tato, nebude váš čas uznán !! )

Pro jistotu pravidla dávám i sem (v briefingu jsou, ale starší, proto platí tyto zde uvedené)

1. Podlétneš jen vybrané mosty (na mapce označeny symbolem bombardování a v reálu balonovou baráží). Pokud podlétneš jiný most navíc, tvůj problém :)
2. Pokud nějaký most nenajdeš, mineš, prostě nepodlétneš nebo podlétneš, ale ve špatném směru, přičítá se ti 30 trestných vteřin.
3. Nemusíš se vyloženě přesně držet vyznačené trasy (ani pro to není dělaná, je to jen pro hrubou orientaci kudy letět), ale mosty se podlétávají dle pořadí WP a ve směru daném trasou.
4. Máš letět tak, abys doletěl na cílové letiště a tam přistál. Na dráze a všema třema kolečkama. Ne na pojížděčce. Nic jiného neberu. Pokud nepřistaneš, rozbiješ se nebo přejedeš dráhu - 300 trestných vteřin (ne, opravdu tam není nula navíc :)
5. Průlet "bránou" Aurory (tedy začátek závodu) musí být proveden do 60 vteřin od nahrátí mise. Jakékoliv "zpoždění" se penalizuje 30 trestnými vteřinami navíc.

Čas se začíná měřit od průletu první "bránou" - pod lanovím Aurory. Nejjednodušní bude, když si nahraješ celý let do ntrk a když s ním budeš spokojen, tak si ho pustíš znovu jako přehrátí zaznamenané mise. Až pak budeš prolítat uvedenou startovní branou, spustíš stopky (podmínkou je nějaké vlastnit :). Startovní pozice se počítá tak, že špička vrtule letadla bude na pomyslné spojnici lan balonové baráže (nebo pod lanovím Aurory). Je tam "instalovaná" kamera, která by ti v tom měla pomoci. Jsem ochoten uznat přesah kužele vrtule, pokud bude přes i jen KOUSEK motoru, track se neuznává !! Takže začni stopovat/nahrávat kousek před "startovní lajnou" a připravit se tak o pár setinek vteřin, než pak přijít o celý track ...
Stopování ukonči, až bude letadlo STÁT na letišti (vysvětleno výše) a bude vypnutý motor - vrtule bude stát, rychlost na speedu bude 0, kola nebudou v pohybu. Nahrávání je dobré ukončit s mírným zpožděním po zastavení.

oproti předchozím "pravidlům" další změna - zasílat zasílejte jak ntrk, tak i trk !
Před proletěním první "brány" (Aurora) máte dost času na to, abyste si spustili nahrávání do ntrk (osobně to řeším přes nakonfigurovanou kombinaci kláves, abych nemusel lézt do menu). Navíc rada pro ty, co se jim po nahrátí škube obraz - pauznětě, spusťte nahrávání, odpauzněte a leťte)
po ukončení letu (a pokud stojí za to), dáte ještě uložit trk
soubory zapakujte (beru zip, rar, 7z), uložte na ftp SVK (buď ke mně nebo k sobě) a pošlete hlášku s odkazem na umístění souborů. (v případě, že zalétnete několik časů, nechávejte na ftp jen ty nejlepší, abysme Fučimu nepřesáhli kvotu dat ;) )

Jak se natankuje, vyzbrojí, nakamufluje a oregimentuje letadlo je jen na vás. Pozor ale na volbu země - ruští protiletadlovci nikdy nespí :))

Obtížnost nastavit na REAL a pak volitelně zapnout SpdBar a zobrazování trasy na mapě. NIC VÍC NENÍ TŘEBA A NIC VÍC NEBUDE POVOLENO !!

Ani se mi to nechce psát, ale doufám, že se nenajde někdo, kdo bude přemýšlet a realizovat, jak si nefér misi upravit, aby byl nejlepší. Je to přeci jen hra ...

Doporučuji:
- trasu si nejprve proletět zkusmo, třeba i nad mosty, ať vidíš přesné rozmístění a umístění mostů
- dej si pozor na mosty 6, 7 a 8 (WP č.8, 9 a 10), jsou dost blízko sebe
- to samé u 12 a 13 (WP č. 17 a 19). Hmm a vlastně i všechny následující :))
- mapku v kabině si před startem nastav tak, abys viděl co největší část trasy (za letu není moc času se zabývat šoupáním ;), ale zas tak, abys viděl otočky. (zapínáním a vypínáním mapy se ti tvoje pozice neustále centruje,takže se na ní nemusíš hledat...)
- při letu dej pozor na domy, komíny, stromy, chodce, srnky a podobnou havěť :)
Jo, a na mosty, na mosty taky ! :))

Dumal jsem nad tím, jak to udělat, aby si každý mohl vybrat letadlo podle svého. Ale pak jsem si řekl, že nejlepší co do porovnání s ostatními a taky nejjednodušší bude to, když tam zůstane mnou zvolené letadlo :) Není špatné, letí celkem rychle a točí taky slušně. Ale holt to není němčour :)) Aspoň líp uvidíš z kabiny ;)
A navíc, německé éro si přece nemůže beztrestně letět nad Leningradem, to jistě uznáš. Vždyť by ho chrabří protiletadlovci jistě brzo sestřelili :)))

Nastavení grafiky šturma - je to mapa Leningradu. Bohužel. Takže kdo chce, může si dát nastavení grafiky na High, toto je mi jedno.

Opět zdůrazňuji, že otočné body na trase jsou orientační pro upřesnění, z jakého směru se má nalítat, ale držet se jich vyloženě nemusíte (je ale nutno dodržet ten směr průletu). Mezi jakými pylony podletíte je též jedno, jde jen o ten správný most (a směr).

Jelikož už pár zalétnutých časů je, a nebylo by fér je nepoužít, tímto je započítávám do soutěže.

Takže "aktuální" stav je:

1. Ghost 5:39
a nějaký drobný ;)

2. Clone9cz noc: 5:44 (ač noc, započítávám jeho lepší čas)

3. Edison 6:14

4. Hoper 6:16

5. Jiříček 6:42

Nevím, jestli všechny linky ještě fungují (nejspíš ne), ale tracky mám stále ještě uložené u sebe.

A teď, pro ty, co to dočetly až sem, ty ceny ;)

1. místo: DVD Vysoká modrá zeď, stavebnice P-39 Airacobra (Eduard, 1/48)
2. místo: DVD Vysoká modrá zeď

Ceny možno vyzvednout v Pze, Křečkově (po domluvě), možná i v Hradci, na nějakém sletu kde se budu vyskytovat i já, případně možno zaslat poštou (poštovné ale hradí výherce :-D )

clone9cz
timto se dobrovolne zrikam veskerejch cen v prospech toho za mnou, litam jen na egoÚsměv

pokud se pocita i muj cas, na cilove letiste muze pristat i v protismeru, teda ... proti tem bombardakum, ktery budou sedat na stejnou drahu s vama Šklebící se

PS: vysokou modrou zed mam, a bylo by skoda, aby ji nemel jeste nekdo jinejŠklebící se

EDIT: tak sem si to znova zaletel a zjistil sem, ze je tam t34 navic

muj starej trk verze 121 neni kompatibilni ani kdyz se prepise verze na 124, proste sebo flaknu o zem, takze nic k pokoukani
Úsměv
Upravil/a clone9cz dne 18-11-2006 02:18

Hoper
clone9cz napsal:
timto se dobrovolne zrikam veskerejch cen v prospech toho za mnou, litam jen na ego:)
to je slovo muže ! :D

pokud se pocita i muj cas, na cilove letiste muze pristat i v protismeru, teda ... proti tem bombardakum, ktery budou sedat na stejnou drahu s vama :D
může se sedat z jakéhokoliv směru, v pravidlech se o tom nic neříká

PS: vysokou modrou zed mam, a bylo by skoda, aby ji nemel jeste nekdo jinej:D

EDIT: tak sem si to znova zaletel a zjistil sem, ze je tam t34 navic

muj starej trk verze 121 neni kompatibilni ani kdyz se prepise verze na 124, proste sebo flaknu o zem, takze nic k pokoukani
ty tracky byly odsouhlasený,takže i když teď nepojedou, budou započítané
:)

clone9cz
Hoper napsal:
clone9cz napsal:

ty tracky byly odsouhlasený,takže i když teď nepojedou, budou započítané
Úsměv

vim, jen sem chtel konstatovat, ze je nema vyznam stahovat ... skoda, ze sem nedelal ntrk, o zaludnostech s prehravanim trk jsem v te dobe nevedel

Hoper
mno, celou dobu jsem vám tlačil do hlav, že mi máte posílat ntrk ...

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,317,812 návštěv