X-52 - programování, aneb jak mi ruply nervy....
|
Rigor Mortis |
Přidané 15-04-2006 13:29
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 199
Založený: 21.12.05
|
Čau, nevím jestli to tu už někdo nenapsal přede mnou, ale problém s nefunkční pravou částí po restartu se dá vyřešit připojením joye přes USB řadič. Donedávna jsem to musel řešit vytažením a opětovným zasunutím propojovacího kablíku mezi plyn. pákou a let. pákou. Pořídil jsem si bazmek s dvěma USB výstupy, co se strká do PCI slotu a už je to v pohodě. Pořád používám staré původní ovladače, které jsem dostal s joyem. |
|
|
|
VGR_Ghost |
Přidané 16-04-2006 00:14
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 300
Založený: 29.09.05
|
Díky, opravdu se to projevilo až po restartu.
paorel napsal:
Stáhnul jsem si a nainstaloval tu novou verzi SST (soubor SD_WinXP_4_3_3_2053.exe) a zažil dvě nepříjemná překvapení. Odinstalování staré verze a instalace proběhla normálně, když jsem ale chtěl před spuštěním Šturmovika načíst příslušný profil, udělala se mi modrá obrazovka a v hlášení se pravilo, že problém pravděpodobně způsobil soubor SaiH0255.sys. Po restartu jsem to zkusil ještě jednou se stejným výsledkem. Tak jsem si řekl, že se vrátím ke staré verzi (vlastně ani nevím, v čem by ta nová měla být lepší ). No a ono se mi z originálního CD od Saiteku nepodařilo znovu nainstalovat tu jejich magickou myš a klávesnici, takže po načtení profilu žádné funkce nastavené přes SST nefungovaly. To bylo radosti. Ještěže je člověk z toho virtuálního válčení tak psychicky odolnej. Hledal jsem na stánkách Saiteku čerstvé drivery, tam ale kupodivu v sekci Downloads - Drivers and Software není na X52 žádný odkaz. Až na diskusním fóru jsem v jednom threadu našel link, který tam dal někdo ze supportu, pod kterým byl zip a v něm soubory pro aktualizaci Saitek X52 Flight Controller USB a HID. Takže jsem zaktualizoval, zrestartoval a zas to funguje. Údajně by tahle aktualizace měla jít provést přes Windows Update, ale to já nepoužívám (taky si tam někdo stěžoval, že s tím měl problémy). Pokud by někdo potřeboval, tak tady je ten link: ftp://ftp.saitek.com/pub/software/x52.zip
Ale zase problém - nefunguje mi část tlačítek na joyi. Stáhnul sjem si ten pakl, ale jak to mám aktualizovat? Přes co nebo kam ty soubory nakopírovat? Díky
Edit: abych upřesnil - někdy jsou a někdy ne. Jednou pomohlo vyndat z USB a zasunout znova. Teď to ale nepomáhá.
Upravil/a VGR_Ghost dne 16-04-2006 00:39
|
|
|
|
paorel |
Přidané 16-04-2006 09:24
|
Nováček
Příspěvek: 85
Založený: 30.09.05
|
Jestli máš nainstalované ovladače a SST z CD, co je přibalené k Joysticku, anebo pokud máš poslední verzi, která se dá stáhnout ze stránek Saiteku
http://www.saitek...php?t=8486
tak ten opravný balíček radši ani nepoužívej. Ta občasná nefunkčnost tlačítek na joyi se dá trvale odstranit, jak už tady bylo řečeno a jak jsem sám vyzkoušel, jen použitím USB karty do PCI slotu. Teda já alespoň o žádném jiném řešení nevím. |
|
|
|
VGR_Ghost |
Přidané 16-04-2006 10:41
|
Rozkoukaný
|
Dík, už mi to ale zase jde. Stačily nové ovladače a nový SST. X52 je pěkný joy, ale za dva týdny co ho mám mi přivodil už problémů dost. |
|
|
|
paorel |
Přidané 16-04-2006 12:50
|
Nováček
|
Neboj, ono se to zas vrátí . X52 je vydatný zdroj zábavy a poučení. Mě se zas před časem jaksi zdrcnul rozsah plynovky. I když jsem jí měl nadoraz dozadu, pořád se ukazovalo místo nuly nějakých pět šest procent. Komplikovalo mi to pojíždění. V Control panelu to vypadalo takhle
[img]http://vwings.org/upload/paorel/ctrlp_1a.png[/img] is not a valid Image.
[img]http://vwings.org/upload/paorel/ctrlp_1b.png[/img] is not a valid Image.
Vyřešil jsem to zatím nastavením mrtvé zóny podle následujícího obrázku, což ale zas vede k tomu, že je část rozsahu páky nevyužitá (110% mám nastavených dřív, než je páka nadoraz vpředu).
[img]http://vwings.org/upload/paorel/ctrlp_2.png[/img] is not a valid Image.
Na Saitek fóru jsem našel radu od supportu na provedení zásahu do registru, ale to nemělo žádný efekt. Podobně mě zlobí i šoupátko na plynovce a točítko Rotary 1. Je zajímavé, že zpočátku se tahle vada projevovala až třeba po hodině lítání (po startu počítače bylo vše vpořádku). Teď už je to ale řadu týdnů stabilně blbě
Upravil/a paorel dne 16-04-2006 12:56
|
|
|
|
VGR_Ghost |
Přidané 16-04-2006 13:14
|
Rozkoukaný
|
Tak mě osobně by to zkrácení chodu plynovky nevadilo, protože jí mám nastavenou na poloviční chod. To kvůli tomu, že mi vadí ty skoky a navíc je to fakt zbytečně dlouhý, takhle je to přidání plynu rychlejší.
Ale to blbnutí mých nejoblíbenějších tlačítek mě začíná teda dost s*át. Jestli se to zase objeví, asi zkusím tu PCI kartu.
Upravil/a VGR_Ghost dne 16-04-2006 13:15
|
|
|
|
310_Taly |
Přidané 17-04-2006 01:00
|
Nováček
Příspěvek: 35
Založený: 26.12.05
|
Tak jak to tu čtu tak nevím, jsem zrovna na tom tak že je třeba obměnit joye měl jsem na mysli zrovna x-52 ale po tomhle počteníčku fakt nevím:confused: |
|
|
|
paorel |
Přidané 17-04-2006 08:58
|
Nováček
|
Myslím, že ne všichni majitelé X52 se musejí setkat se všemi problémy, o kterých ses tady dočetl. Je samozřejmě nepříjemné, když člověka takhle zlobí poměrně drahá hračka, ale na druhé straně to nejsou nějaké zásadní věci. Já jsem sem sice taky párkrát něco napsal, ale jsem s tím joyem spokojený. To množství ovládacích prvků a možnost programování přes SST je parádní.
Upravil/a paorel dne 17-04-2006 19:42
|
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 18-04-2006 11:22
|
Uživatel
Příspěvek: 1287
|
No mě X-52 neblbne vůbec. Když teda nepočítám drobné problémy se zapomínáním profilu (problém s USB ) a blbnutí myši.
Každopádně bych hlavně X-52 nepovažoval za drahou vecičku. Si přečtěte něco o problémech, co má Cougar. HOTAS za 10 k a má víc dětskejch nemocí jak všechny Saiteky dohromady.
Upravil/a 57MH_Zvire dne 18-04-2006 13:12
|
|
|
|
ECL_Matoni |
Přidané 20-04-2006 16:53
|
Nováček
Příspěvek: 33
Založený: 02.02.06
|
Zdravím ,
podle tohoto vlákna jsem si vše potřebné nastavil na svém joysticku.
Ale za boha nemohu přijít, jak nastavit toto tlačítko , tak aby při stisku byla aktivována funkce, a při dalším stisku funkce zrušena ? ( jeden stisk a puštění tlačítka - zapnutá vybraná funkce , druhý stisk a puštění tlačítka - funkce vypnuta )
Mám tušení, že to bude asi jednoduché, ale i přes spoustu pokusů se mě to k úplné spokojenosti nepodařilo.
Víte někdo jak na to ? :sm54:
Prosím stačí i jenom stručný popis. Zatím jen bloudím okolo. Potřebuji nasměrovat. |
|
|
|
paorel |
Přidané 20-04-2006 17:59
|
Nováček
|
O kterou funkci konkrétně ti jde? |
|
|
|
ECL_Matoni |
Přidané 20-04-2006 20:07
|
Nováček
|
No, jde mě o to, že tam mám namapováno tlačítko na TS, jelikož také používám rozhlížení myší, která je hned vedle, tak jsem si myslel, že by bylo dobrý mít tlačítko na TS namapováný jak jsem psal. Protože i během komunikace bych se mohl rozhlížet a nemusel "držet" tlačítko TS.
Po ukončení komunikace by se zase zrušilo TS. Tlačítko mám namapovaný na E.
Snad jsem to napsal srozumitelně.
Upravil/a ECL_Matoni dne 21-04-2006 15:49
|
|
|
|
paorel |
Přidané 21-04-2006 18:48
|
Nováček
|
Mě tohle tlačítko (tedy Mouse Fire) jde programovat stejně jako ostatní tlačítka. Zkusmo jsem si v TS nastavil přes Settings - Key Settings pro funkci Toggle mute microphone klávesovou zkratku Alt+P a tu samou zkratku jsem pak v Profile Editoru vložil do chlívku Mouse Fire. Když teď - při spuštěném TS - zmáčknu to tlačítko na páce jednou, řekne mladá paní ve sluchátkách: "Microphone muted", a když ho zmáčknu podruhé, řekne: "Microphone activated". Zároveň se mění ikonka u mého jména v hlavním okně TS. Co víc si od života přát ? |
|
|
|
ECL_Matoni |
Přidané 21-04-2006 19:12
|
Nováček
|
paorel napsal:
Mě tohle tlačítko (tedy Mouse Fire) jde programovat stejně jako ostatní tlačítka. Zkusmo jsem si v TS nastavil přes Settings - Key Settings pro funkci Toggle mute microphone klávesovou zkratku Alt+P a tu samou zkratku jsem pak v Profile Editoru vložil do chlívku Mouse Fire. Když teď - při spuštěném TS - zmáčknu to tlačítko na páce jednou, řekne mladá paní ve sluchátkách: "Microphone muted", a když ho zmáčknu podruhé, řekne: "Microphone activated". Zároveň se mění ikonka u mého jména v hlavním okně TS. Co víc si od života přát ?
Díky takhle jsem si to něják představoval. Jdu to zkusit. |
|
|
|
AMP |
Přidané 10-06-2006 17:29
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 223
Založený: 24.11.05
|
Pánové žádám kohokoliv o pomoc s X52 a profilerem. Bude někdo ochoten sem hodit obrázky jak namapovat zoom na myší kolečko nebo posuvník na plynovce?
Předem díky :sm36: |
|
|
|
paorel |
Přidané 11-06-2006 09:47
|
Nováček
|
Při následujícím namapování funkcí ve hře:
Decrease FOV ... X
Increase FOV ... Z
Gunsight View ... Delete
Wide View ... Page Down
to mám nastavené takhle:
[img]http://image008.mylivepage.com/chunk8/267688/201/X52_wheel_setings.png[/img] is not a valid Image.
Otáčením kolečka se plynule (tedy skoro plynule ) zoomuje, stisknutím kolečka se pohled rychle maximálně přiblíží a následným puštěním zas oddálí.
Upravil/a paorel dne 06-08-2006 12:18
|
|
|
|
AMP |
Přidané 11-06-2006 10:32
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 223
Založený: 24.11.05
|
díky díky :sm38:
šlape v poho. :sm17: :sm20:
Upravil/a AMP dne 11-06-2006 19:32
|
|
|
|
3BAP_Plooskie |
Přidané 24-06-2007 17:51
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 334
|
Ahoj lidi - vyhrabal jsem tohle vlákno, jelikož mám problém v SST rozchodit, resp. naprogramovat stisk kláves SHIFT + PAUSE/BREAK pro show/hide Bombsight table ...
Povedlo se to někomu ? |
|
|
|
WT_Pedropan |
Přidané 25-06-2007 18:27
|
Uživatel
Příspěvek: 1006
|
3BAP_Plooskie napsal:
Ahoj lidi - vyhrabal jsem tohle vlákno, jelikož mám problém v SST rozchodit, resp. naprogramovat stisk kláves SHIFT + PAUSE/BREAK pro show/hide Bombsight table ...
Povedlo se to někomu ?
Plooskie, to se ti nepovede, protoze SST nebere klavesu PauseBreak.
Pro tento pripad jsme pripravili verzi Bombsight Table 2.2, ve ktere se skryti programu ovlada kombinaci klaves Alt+B... |
|
|
|
1stCL_Fajlow |
Přidané 25-06-2007 19:50
|
Uživatel
Příspěvek: 565
Založený: 02.01.06
|
měl bych takovej dotaz, mimo, šlo by nastavit,přes nejakej soft, aby jste zmáčkli M jako mapu a rovnou jste hatem na joyi rozhlizeli po mape ? |
|
|