November 21 2024 23:07:07
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Máte nebo plánujete VR headset?
alfik
311_Mart napsal:

alfik napsal:

310_cibule napsal:
Tak jsem včera udělal několik dalších kroků, které ovšem k ničemu opět nevedly : ))
...
Jsem hledač slepých cest, nevzdávám se!

Věrný popis většiny z mého brožovaného života... Vyděšený
Na náhrobku bude stát nápis: "Snažil se..."
Cool

Alfiku promiň, ale úplně slyším Permona a to jeho suché konstatování: "Snaha neni koksovatelna." Šklebící se

Ooo díky, připomínka Permona je pro mě vyznamenáním Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

magot
tohle vypadá jako výzva pro helmiče Úsměv
YouTube Video

ATA_vojmi
Nastaveni pohledu u G2 se dela takto,psun se do pzice kterou potrebujes a pak zmackni F10pohled se tim ulozi.Potom se usadis pohodlne rovne do sedacky a das F5 tim se dostanes do pozice kterou jsi ulozil.Kdzs to bude okousek jinde nes potrebujes tak to opakuj okousek jinak.Tohle udelas u kazdeho letadla zvlastF10 a F5 jsou defaultne nastaveny tak si je skontroluj v nastaveni

Tyler Durden
Pro osamělé muže uzavřené ve VR Úsměv

https://www.youtu...QmuwDl20Mw
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

310_cibule
Tak to ještě nepotřebuju, pořád se nakrmím sám : ))

Ale kdyby někdo měl procházky po středověkých či raně novověkých městech nebo hradech, tak by mne to rajcovalo hodně.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
ani nikdo neudělá pořádnej středověkej rock'n'roll, je to bída ten herní vývoj Šklebící se
YouTube Video

magot
Pozor VR ovladače jdou kompletně do kytek, bude se ukončovat WMR a bez toho nespustíte Steam VR ani OpenXR, takže už si nikdo nic nezahraje.
Jediný koho se to netýká jsou ti co mají QUEST.
https://learn.mic...d-features
Upravil/a magot dne 22-12-2023 20:52

ukulele
Steam VR spouštím myší

310_cibule
magot napsal:

Pozor VR ovladače jdou kompletně do kytek, bude se ukončovat WMR a bez toho nespustíte Steam VR ani OpenXR, takže už si nikdo nic nezahraje.

Jde pravděpodobně až o Windows 12 (tedy ne aktualizace), takže pár let ještě klid. Do té doby zcela jistě někdo vymyslí něco, aby to fungovalo.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

310_cibule
Kdo mi poradí, jak se v OpenXR zbavit toho barvy měnícího obdélníčku s nečitelnými daty vlevo nahoře, má u mne významné plus (je mu sice v podstatě k ničemu, ale může si umocnit aktuální sváteční pocit všeobjímajícího souznění)

310_cibule
A ještě jeden dotaz: nemá při používání VR smysl vypínat obrazovku? Nezatěžuje zbytečně GPU?

Hot_Dog
Nezatezuje...
i.ibb.co/MRjkv1k/Hot-Dog.png

magot
Zatěžuje - rozlišení ve VR + monitor se sčítá a GPU to vše počítá.
Je-li monitor vypnut, GPU, tam to rozlišení nepočítá.
Nezatěžuje to ale výpočet renderování, je to jen kopie obrazu.

magot
310_cibule napsal:

magot napsal:

Jde pravděpodobně až o Windows 12 (tedy ne aktualizace), takže pár let ještě klid. Do té doby zcela jistě někdo vymyslí něco, aby to fungovalo.

Co jsem tak pochopil, tak jde o všechny widle (10,11,12), konec byl myslím k 2024/2025.
Doufám, že se toho chytí nvidia nebo někdo spolehlivý kdo umí drivery pro monitory. Co bude ale asi možná trochu problém bude zpětná kompatibilita pro nějaké polomrtvé platformy typu HP, tzn. naše hráčky Úsměv Tam spíš budeme doufat, že něco zbastlí komunita ..

Hot_Dog
By mě teda zajímalo, co to je "počítat rozlišení"? Zamračený

GPU renderuje obraz pro HeadSet v rozlišení, jaké je nastavené ve SteamVR/OpenXR a na monitor pak posílá kopii tohohle obrazu (jedno, druhé, nebo obě oči), který se jen přeškáluje na rozlišení monitoru a to opravdu nežere GPU výkon. Možná bude to přeškálování žrát nějaký úplně zanedbatelný výkon celeho PC ale je to v zásadě neměřitelné a nemá cenu kvůli tomu vypínat monitor, rozhodně ne na 3070 kterou má Cibule to zdaleka neudělá ani jedno FPS... A pokud je okno na Šturma menší a je tam kus plochy a třeba TS3, tak to renderuje na monitoru obraz tohohle, ale to dělá u karet jako 3070 asi tak 0,000001% jejiho vykonu a praktickej rozdil je 0fps...

Takze Cibule ne, opravdu si nevypinej monitor, nestoji za to a akorat si budes stezovat zivotÚsměv
Upravil/a Hot_Dog dne 27-12-2023 10:18

magot
Hot_Dog napsal:

By mě teda zajímalo, co to je "počítat rozlišení"? Zamračený

To je úplně jednoduché, buď máš jeden monitor nebo dva (čili VR, nepočítaje, že je VR double monitor). Utáhnout jeden monitor je pro GPU o něco méně práce.
Čip gpu musí zpracovávat data ze dvou vstupů a tyhle data zaserou sběrnici, páč v každém teče přesně tolik dat kolik je v daném rozlišení. Úsměv
Cibule to samozřejmě vypínat nemusí, pokud vše běží k úplné spokojenosti, teoreticky může mít zapojených třeba 20 monitorů pokud má dostatek výkonu a vstupů, resp. výstupů. Šklebící se
Upravil/a magot dne 27-12-2023 11:55

1stCL_Fucida
Zpracování obrazu pro monitor je ve srovnání s renderováním scény úplně zanedbatelné. Klíčové je, že na monitor jde právě až obraz renderovaný pro VR. Není to extra obraz navíc. Jak píše HotDog, tohle bude sotva měřitelné.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

310_cibule
magot napsal:
Cibule to samozřejmě vypínat nemusí, pokud vše běží k úplné spokojenosti, teoreticky může mít zapojených třeba 20 monitorů pokud má dostatek výkonu a vstupů, resp. výstupů. Šklebící se

Mám jen tři (z toho jeden jen občas připojuju k laptopu kvůli mapám, tedy připojoval jsem před VR). A dokud se nedohodnete, tak nic vypínat nebudu. Protože to pak neumím zapnout. Jako třeba včera s OpenXR toolkit. Najednou se mi přestal nenahazovat s Ilem. Trvalo mi hodinu, než jsem zjistil, že je to tou komponentou : ))

310_cibule
Tak znovu: ten barvu měnící box je vidět jen v brýlích, pohybuje se společně s pohledem (takže nejde udělat printscreen). A jen když používám toolkit.

Fakt nikdo netušíte, co s tím?

Hot_Dog
Prosimte, Cibule, vyfot to mobilem pres cocky, at vidim, co to je... Posilal sem ti navod, co to je a vlastne sem se nedozvedel, jestli je to ono?

Tak to prosim vyfot a nahraj sem, at se pohnem dal...

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,010,244 návštěv