Nastaveni pohledu u G2 se dela takto,psun se do pzice kterou potrebujes a pak zmackni F10pohled se tim ulozi.Potom se usadis pohodlne rovne do sedacky a das F5 tim se dostanes do pozice kterou jsi ulozil.Kdzs to bude okousek jinde nes potrebujes tak to opakuj okousek jinak.Tohle udelas u kazdeho letadla zvlastF10 a F5 jsou defaultne nastaveny tak si je skontroluj v nastaveni
Tak to ještě nepotřebuju, pořád se nakrmím sám : ))
Ale kdyby někdo měl procházky po středověkých či raně novověkých městech nebo hradech, tak by mne to rajcovalo hodně.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Pozor VR ovladače jdou kompletně do kytek, bude se ukončovat WMR a bez toho nespustíte Steam VR ani OpenXR, takže už si nikdo nic nezahraje.
Jediný koho se to netýká jsou ti co mají QUEST. https://learn.mic...d-featuresUpravil/a magot dne 22-12-2023 20:52
Pozor VR ovladače jdou kompletně do kytek, bude se ukončovat WMR a bez toho nespustíte Steam VR ani OpenXR, takže už si nikdo nic nezahraje.
Jediný koho se to netýká jsou ti co mají QUEST. https://learn.mic...d-features
Jde pravděpodobně až o Windows 12 (tedy ne aktualizace), takže pár let ještě klid. Do té doby zcela jistě někdo vymyslí něco, aby to fungovalo.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Kdo mi poradí, jak se v OpenXR zbavit toho barvy měnícího obdélníčku s nečitelnými daty vlevo nahoře, má u mne významné plus (je mu sice v podstatě k ničemu, ale může si umocnit aktuální sváteční pocit všeobjímajícího souznění)
A ještě jeden dotaz: nemá při používání VR smysl vypínat obrazovku? Nezatěžuje zbytečně GPU?
Zatěžuje - rozlišení ve VR + monitor se sčítá a GPU to vše počítá.
Je-li monitor vypnut, GPU, tam to rozlišení nepočítá.
Nezatěžuje to ale výpočet renderování, je to jen kopie obrazu.
Jediný koho se to netýká jsou ti co mají QUEST. https://learn.mic...d-features
Jde pravděpodobně až o Windows 12 (tedy ne aktualizace), takže pár let ještě klid. Do té doby zcela jistě někdo vymyslí něco, aby to fungovalo.
Co jsem tak pochopil, tak jde o všechny widle (10,11,12), konec byl myslím k 2024/2025.
Doufám, že se toho chytí nvidia nebo někdo spolehlivý kdo umí drivery pro monitory. Co bude ale asi možná trochu problém bude zpětná kompatibilita pro nějaké polomrtvé platformy typu HP, tzn. naše hráčky Tam spíš budeme doufat, že něco zbastlí komunita ..
By mě teda zajímalo, co to je "počítat rozlišení"?
GPU renderuje obraz pro HeadSet v rozlišení, jaké je nastavené ve SteamVR/OpenXR a na monitor pak posílá kopii tohohle obrazu (jedno, druhé, nebo obě oči), který se jen přeškáluje na rozlišení monitoru a to opravdu nežere GPU výkon. Možná bude to přeškálování žrát nějaký úplně zanedbatelný výkon celeho PC ale je to v zásadě neměřitelné a nemá cenu kvůli tomu vypínat monitor, rozhodně ne na 3070 kterou má Cibule to zdaleka neudělá ani jedno FPS... A pokud je okno na Šturma menší a je tam kus plochy a třeba TS3, tak to renderuje na monitoru obraz tohohle, ale to dělá u karet jako 3070 asi tak 0,000001% jejiho vykonu a praktickej rozdil je 0fps...
Takze Cibule ne, opravdu si nevypinej monitor, nestoji za to a akorat si budes stezovat zivot
Upravil/a Hot_Dog dne 27-12-2023 10:18
By mě teda zajímalo, co to je "počítat rozlišení"?
To je úplně jednoduché, buď máš jeden monitor nebo dva (čili VR, nepočítaje, že je VR double monitor). Utáhnout jeden monitor je pro GPU o něco méně práce.
Čip gpu musí zpracovávat data ze dvou vstupů a tyhle data zaserou sběrnici, páč v každém teče přesně tolik dat kolik je v daném rozlišení.
Cibule to samozřejmě vypínat nemusí, pokud vše běží k úplné spokojenosti, teoreticky může mít zapojených třeba 20 monitorů pokud má dostatek výkonu a vstupů, resp. výstupů.
Upravil/a magot dne 27-12-2023 11:55
Zpracování obrazu pro monitor je ve srovnání s renderováním scény úplně zanedbatelné. Klíčové je, že na monitor jde právě až obraz renderovaný pro VR. Není to extra obraz navíc. Jak píše HotDog, tohle bude sotva měřitelné.
magot napsal:
Cibule to samozřejmě vypínat nemusí, pokud vše běží k úplné spokojenosti, teoreticky může mít zapojených třeba 20 monitorů pokud má dostatek výkonu a vstupů, resp. výstupů.
Mám jen tři (z toho jeden jen občas připojuju k laptopu kvůli mapám, tedy připojoval jsem před VR). A dokud se nedohodnete, tak nic vypínat nebudu. Protože to pak neumím zapnout. Jako třeba včera s OpenXR toolkit. Najednou se mi přestal nenahazovat s Ilem. Trvalo mi hodinu, než jsem zjistil, že je to tou komponentou : ))
Tak znovu: ten barvu měnící box je vidět jen v brýlích, pohybuje se společně s pohledem (takže nejde udělat printscreen). A jen když používám toolkit.
Fakt nikdo netušíte, co s tím?
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.