November 24 2024 22:56:33
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna !!!Locked!!!
Baron
Saburo napsal:

jo ty kapky na tom skle sou fakt dobrý, ale zbytek magote, možná tak pokud to simuluje vodu na okně škodovky na D1 v přívalovém dešti...

kde je ten proud vzduchu od vrtule? sem tu četl, že to má BoX nejlépe nasimulované tak proč nic nedělá s tou vodou na skle?

je to pěkný, ale přehnaný, no možná simulujou průlet monzunovým deštěm, kdo ví?

na druhou stranu, do jižního pacifiku... Úsměv

p.s. ta kobra v DD se mi moc líbí Mrknutí

Saburo, je to len velmi skora WIP. Úsměv Dali to iba na ukazku, aby hraci videli na com (okrem mnohych inych veci) pracuju. V sucasnej dobe je to uz dalej ako na tom klipe.
Hals - und Beinbruch!

1stCL_Fucida
Saburo, ten déšť to bude chtít ještě trochu dotáhnout, ale už teď to není úplně blbé.

Jinak jestli očekáváš, že ti proud z vrtule vytvoří za deště na skle nějakou kapkovou spirálu, tak tomu tak není.

YouTube Video

"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Saburo
nojo Fuči, ale já nepsal úplně blbé, já psal přehnané a to je.
A s ohledem, že to je NEfinální produkt, tak to nevadí, alespoň mě.

Videa s deštěm na skle kokpitu, kolik jich najdeš, tolik variací budeš mít a co se týče "kapkové spirály" ne to neočekávám, ale ta voda se na tom videu začala "hýbat" až s pohybem letadla, jakoby tam prostě vůbec nebyl proud vzduchu od vrtule... Po tom co přidal plyn, voda na skle nic??? ale letadlo se rozjelo, jak co ho rozpohybovalo? O to mi šlo. Když už se v tom chceš rejpat Úsměv

takhle vypadá dešťová přeháňka na překrytu kokpitu stíhačky z WWII, přeci jen, bavíme se o simulátoru WWII letadel a ne nějakých ULL a podobně Šklebící se
YouTube Video

1stCL_Fucida
Aha, myslel jsem, že očekáváš spirálu. Jop, je to dost nedodělané.

Imho kapky na skle ošidí. Bylo by zbytečné je počítat s ohledem na obtékání vzduchu. Úplně bohatě postačí nějaká animace v závislosti na rychlosti, resp. výkonu motoru.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Art
Souhlasím s Fucidou. Tady není potřeba 100% simulace deště, ale aby to aspoň důvěryhodně vypadalo Úsměv

alfik
To pravděpodobně pořeší nějaký ten bumpmapping nebo jaxetomu (Rumcajsi, ty asi víš co myslím tak to prosím rozveď, já su obyč BFU) - tedy nějaká ta textura kapek, která bude "rolovat" po tom okně.
Ale je potěšující že se tomu věnují a že to tam bude - je to přeci jen krok k lepší simulaci.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Rumcajs
Alfíku, vím co myslíš, ale nevyznám se v tom. Grafiku nedělám. A mě tedy stačí déšť k nasrání i když je zcela virtuální. Za mě nic vylepšovat nemusej.

magot
objekt kabiny má na sobě další 2D vrstvu (případně více vrstev) a na té je poloprůsvitná animovaná textura. Tato textura/ animace byla evidentně udělána z reálné fotky.
Změna mezi animací 1 - pohyb kapek v normálu a animací 2 pohyb kapek za letu má každá svou vrstvu. Jakmile se nakopne motor a letadlo se začne pohybovat plynule se prolne animace 1 do animace 2 (tedy vrstva 1 do vrstvy 2). Takto se to dělá protože je to primitivní a nežere to FPS. Kvalita animace je dána jen rozlišením, počty snímků a kvalitou textury.
Simulace kapek se fakt nedělá, možná v nějakém ústavu pro výzkum bouřek Šklebící se
Upravil/a magot dne 22-10-2017 12:11

alfik
magot napsal:

objekt kabiny má na sobě další 2D vrstvu (případně více vrstev) a na té je poloprůsvitná animovaná textura. Tato textura/ animace byla evidentně udělána z reálné fotky.
Změna mezi animací 1 - pohyb kapek v normálu a animací 2 pohyb kapek za letu má každá svou vrstvu. Jakmile se nakopne motor a letadlo se začne pohybovat plynule se prolne animace 1 do animace 2 (tedy vrstva 1 do vrstvy 2). Takto se to dělá protože je to primitivní a nežere to FPS. Kvalita animace je dána jen rozlišením, počty snímků a kvalitou textury.
Simulace kapek se fakt nedělá, možná v nějakém ústavu pro výzkum bouřek Šklebící se

Jojo, tohle přesně jsem měl na mysli, dík Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

TozziFan
Slevová akce na letadla BoX byla ukončena dříve (ZDE). Barone, ví se konkrétněji proč?

magot
Vždyť to tam píše ...

Baron
TozziFan napsal:

Slevová akce na letadla BoX byla ukončena dříve (ZDE). Barone, ví se konkrétněji proč?

Neviem Tozzi, iba to co napisal Williams.
Hals - und Beinbruch!

Ajvn
Myslíte že by ten déšť mohl umýt ty DOSRATÉ skla?Úsměv
Teď vážně pro mě ať se na kapky vyserou a pracují na vylepšení grafiky= rozhled , dohled !! Vyděšený

Baron
Ajvne, ked si precitas predchadzajucu stranu tak sa dozvies, ze na dohladnosti pracuju.Úsměv
Upravil/a Baron dne 25-10-2017 17:04
Hals - und Beinbruch!

Ajvn
No ja jsem to v tom textu tak trochu tušil ,ale dík za potvrzení.

měsíc překvapení pokračuje a dnes vám představujeme nový druh - místo nového letadla to bude nová technologie. Náš vedoucí programátor a vedoucí designér v oblasti krajinného průmyslu již několik měsíců vyvíjejí nové věci: umožní nám, abychom v příští aktualizaci vytvořili vizuální obraz simu drasticky realističtější a modernější. Jejich hlavním úkolem bylo téměř čtyřikrát zvětšit rozměry terénu od 40 do 150 kilometrů a úspěšně ho dokončily.

Tento úkol automaticky s sebou přináší několik menších: zvyšuje rozložení oblaků a zvyšuje rozmanitost, zlepšuje vzdušnou opar, horizont a vytváří další zjednodušené prostředí mimo hranice mapy, protože vidíte tak daleko, a tak na. Samozřejmě, jedním z hlavních cílů bylo nedovolit, aby se kvůli této nové funkci výrazně snížil pokles FPS a my se nám to podařilo. Například dnešní diskuse o tom, jak by měla vypadat nová opar, byla tak napjatá a temperamentní, že tomu nebudete věřit, s mnoha členy týmu, který se účastní - producent Jason Williams, vedoucí programátor Sergey Vorsin, vedoucí designér Evgeny Isaev, vedoucí inženýr fyziky Andrey Solomykin, stavitel Andrey Dineev, inženýr fyziky Roman Kovalenko a skutečně Daniel Tuseev, samozřejmě Úsměv.

Aktuální výsledky práce můžete vidět na následujících obrazovkách, které byly pořízeny během dne v nadmořské výšce 5000, 2000, 500 a 100 metrů. Toto zlepšení se zbaví pravděpodobně poslední důležité věci, které náš motor postrádal ve srovnání s našimi konkurenty, a teď to vypadá, že se místo toho ujme vedení. V opačném případě je náš grafický engine ruce mezi nejlepšími bojovými simulátory. Ale my se nezastavíme, to je jisté, budeme pokračovat!
Šklebící seŠklebící se

saldy
Dohled je jedna věc a vykreslování pozemních objektů věc druhá, a tam je na tom hra stejně jako její předchůdce, tedy mizerně.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
"a my se nám to podařilo", ten translátor jim vidí do duše Šklebící se

Ajvn
Šklebící se

Lanc
Mladez, ja mam vykreslenu zem okolo seba tak na 4-5 km, vsetko za touto hranicou je machula. Nie doslova ale take to.... tmava zelena machula je les a svetla machula je asi pole. Na zimnej mape je to stale lern biela machula, nevidali...
Kdesi na prednych stranach v tomto vlakne bolo DIY ale potom s nejakym updatom ze to uz neplati lebo to Ivan fixol prave dotycnym updatom.
Vcul som zmateny, ako to vlastne je?
2/JG26_Krak

http://squadron.achileus.cz/
Rumcajs
Lanc napsal:

Mladez, ja mam vykreslenu zem okolo seba tak na 4-5 km, vsetko za touto hranicou je machula. Nie doslova ale take to.... tmava zelena machula je les a svetla machula je asi pole. Na zimnej mape je to stale lern biela machula, nevidali...
Kdesi na prednych stranach v tomto vlakne bolo DIY ale potom s nejakym updatom ze to uz neplati lebo to Ivan fixol prave dotycnym updatom.
Vcul som zmateny, ako to vlastne je?
Je to přesně tak, jak popisuješ. Jen to není tak úplně přesně. Tak doufám, že jsem ti pomohl.

Vomrkni ty obrázky, co postovali ohledně nové dohlednosti. Jeden obázek je víc než tisíc slov. Za mě je to tak, že dohlednost v přístím patchi by měla být dobrá i pro mrzouty natož pro nadšence. Jediná otázka zbývá, nakolik pohnou s dohledností zničitelných cílů. To zůstává zatím otevřené a předpokládám, že to zjistíme až teprve ten nový patch vyjde.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,037,802 návštěv