September 29 2024 00:22:04
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Palba 1938 - ČSL vs. Luftwaffe
Rosomak
1stCL_Pagy napsal:
Rosomák ehm neměli čím bojovat. Sami angličané dnes přiznávají, že kdyby LW pokračovala další týden v původním plánu nebyla by RAF schopná dál bojovat, to že to dopadlo tak jak to dopadlo je chyba velení a né toho že neměli čím bojovat

Ano, to říkají, protože to jsou Britové. RAF by nebyla schopná dál bojovat v takové síle - byla to ale jen otázka pár měsíců, než se rozjela válečná výroba. Vždyť Němci útočili jen na pár letišť, pokud by RAF přijala pro Brity nepřijatelnou taktiku bitvy nad svým územím tak Němci neměli šťávu na tyto letiště doletět.
Britové kdyby si nebyli tak jistí bezpečí, tak aspoň by na své letiště a klíčové objekty umístili více flaků než měli. Vlastně oni neměli skoro žádné, proto byly nálety také tak úspěšné.
 
3BAP_Cassius Chaerea
Oni v podstatě spojenci vyhráli válku už před válkou, protože Němci neměli munici, tanky, letadla, piloty, palivo a elastické kalhotky a proto nemohli vyhrát v ČSR, Polsku, Francii a jinde.Úsměv
 
DarkTatka
mirror pro pack - http://rock.nalin...8final.rar
 
olda Olde maly
Tak mám pocit, že cím víc se tato specka blíží, tak náckovatější jedinci ztrácej nervy Úsměv
Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34
 
1stCL_Werner
Tyhle kecy o náccích si nechte v aviích Mrknutí
 
olda Olde maly
Jsem rád že ses ozval Úsměv
Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34
 
CSW_3IAP_Wolf
Zajimavé je že každý UNTER PILOT lítá za MODRÉ,protože za červené by byli úplně v HAJZLU))))REALITA zpamatuj se Wernere nebo te sestřelí JAK PAPÍROVÉHO ČERTA ...ŠAŠKU!!!!!!!Cool
 
alfik
A do sebe! A parohama, chlapi! Parohama!!! Šklebící se
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
1stCL_Werner
Vy máte v rámci československého výcviku i předmět "Určení úrovně pilotního umění dle jedné věty nepřítele" ? Šklebící se
 
ZVP_flanker_cz
Jéééééééééééééééééééééééééééééééééééé CoolCoolCoolCoolCool
 
Tajpan
Cassius ,Plooskie, cool propagandy. Šklebící se
 
CSW_3IAP_Wolf
Jestli lítáš na AH?tak jsi frajerŠklebící se
 
1stCL_Werner
Já netvrdím, že jsem extra pilot. Ve stíhačce jsem ořezávátko, jen mě prostě udivuje jak to dokážeš určit, když jsi se mnou nikdy nehrál Úsměv.
 
3BAP_Cassius Chaerea
No, náhodou Wolf jednoznačně dokáže rozeznat modrou pí*u od modrého borce, už jen proto, že modří borci neexistují.Úsměv
 
310_Podrs
Z nejmenovaných zdrojů jsem zaslechl že ta finální verze modu ke stažení na první stránce není tak úplně finální a bude vydána nová, finální verze finálního modu...co je na tom pravdy? Je to už finální nebo ne? Cool
 
http://www.310raf.com
kouty
Olda>svůj pocit "náckovatějších jedincích" si příště nech laskavě pro sebe.
Werne>se* na něj, sám má nervy v kýbluVyděšený
Wolf> Máš pravdu, UNTER piloti potřebují disciplínu né tu vaši anarchii.
 
1stCL_Pagy
Myslím že emocí už bylo dost za 24 hodin a 18 minut začnou operace a pak si tohle všechno můžem vyříkat ve vzduchu, ale stejně všichni víme jak to dopadne, až na to že holt ty hangáry nebudou tak plný jako v březnu 39 Šklebící se
 
Tajpan
29.10.1938
Samostatná tanková brigáda "Zborov" pod vel. podplukovníka L.Slobodu v boji proti 1.tankovej divízie

Prvý.
Noc bola mokrá a studená. prapor zaujal pozície za silnej delostreleckej palbe. Dole na silnici od vesnice MokraIII bolo minimálne 30 tankov. Medzi nimi i Monštrá.
V zákopoch sa pripravujú na obranu. na každú rotu pripadá len jeden protitankový kanon.
Nemci sa pohli. tesne pred násypom sa útočníci zastavili a pokropili naše strelecké postavenia. Ale naši delostrelci čakajú. vedia presne, že proti týmto obludám môže byt účinný len výstrel z najmenšej vzdialenosti.
Nechávajú tanky príst na 100, 50 metrov. Vyštekne prvý kanon a zo zavonením sa strela odrazí. Je to nerovný boj. Obluda dostala jedno naše delo. Ostatné delá sú úspešnejšie, podporné tanky sa sa menia na horiace pochodne. Medzi nemeckými tankami dochádza k panike, útočia na nich i naši skrytý "panzer-mani".Ale prichádzajú dalšie Monštrá. Teraz pešiakom ostáva len jediné, chovat sa kludne a verit tomu, že tanková posádka vzhladom na úzky priezor nikoho neuvidí. Zmocnuje sa nás bezmocná zúrivost, najradšej by sme tie kolosy obrátili na chrbát i holýma rukama. Monštrá ovládli bojisko, pokusy zlikvidovat náložami padli, tanky sa skvelo kryjú. Panzer-mani odviedli skvelú robotu, ochromujú postupne dalšie tanky ale nedožážu ich zničit.
Je to hra kočky s myšou najtrvrdšieho druhu. S nádávkami miznú vojaci v susednom zákope , než sa cez nich prevalí pás tanku. Tanky poriadajú hon na jednotlivých vojakov, strielajú po nich z kanonov a kulometov. Dalšie monštrá zničili palbu posledné delá a valcujú dalšie zákopy. Vpravo pohybujúce sa monštrum vyletelo do vzduchu, ale situácia sa stále vážnejšia.
Panike sa snaží zabránit v terénu volne stojaci náš mladý rotmajster Otakar Jaroš a povzbudzuje nás hlasnými pokrikmi.
Zbáznil sa?
Vež jedného tanku sa otvára, ukáže sa muž s automatickou pištolou a vypukne pretrelka medzi nimi.
Zázraky sa dejú. Nepriatelská pechota sa neobjavila. Prapor udrží pozície, aj za cenu straty tých najlepší.
Ale tie Monštrá sú tu stále....

por František Král vel. protitankovej batérie Zborov

Druhý..
Všade prítomné bahno. V udoliach i na kopcoch. Na horizontu tisícky ohnísk dymu. A hmla ktorá obmedzuje viditelnost. zničené domy , usadlosti. neurčité dunenie v dialke.
Len u nás je to ako v raji. Sme zakopaný v bezpečí ako záloha našej bojovej skupiny. Už niekolko dní prebiehajú tažké boje, ale my sme ešte nevystrelili. Niektorí z nás hovoria, že ked fricov porazíme,budeme použitý pri slávnostnom pochode v Praze.
To je naša vojna.
Počujeme v dialke zvonenie. Je dnes nedela? Frickovia poriadajú pohrebnú omšu, smejú sa vtipálci roty. Poplách!!! Bojová pohotovost!!" Rota vyráža do piatich minút. Bohajeho!!!
Vyrážame. nevieme kam, je to nezmáma krajina pre nás. Horiaca dedina. dalšia. Dunenie zosiluje. Snažíme sa držat pokope a postupovat čo najrýchlejšie.
Náhle sa objavuje za výšinou pred nami šedivý bod.Nemecký panzer! a další.... nevieme kolko je ich.... nás je len desat, Ale útočíme, ihned bez premýšlania. Napočítam 20 panzerov a tri monštrá. Okolo nich sú dalšie zničené tanky, asi naši.Nemci strielajú zo všetkých hlavní. Granáty syčia a hvízdajú okolo nás, vytvárajú niekde daleko za námi kruhové diery. My mlčíme, postupujeme dalej dopredu.
Dostávame rádiom rozkaz , zastavujeme a zo všetkým kludom zamierime a vystrelíme. Bum sa ozve z našej 37-čky.
Vpredu sa vznášajú oblaky dymu , šlahajú žltočervené plamene. Tí už nestrielajú. Ale tesne pred nami, ani nie 30-40 metrov sa vynorí panzer. A za ním mamutí tank.
Ako obrovský šedivý sloní samec sa pohybuje naším smerom.
Toho si vezmeme!! kričí Pavol, môj strelec.
Kludne zamieri, úplne kludne, bez vzrušenia. A potom PAL!!!
Mocné dunenie trhá mi bubienok v uchu. Tiskenem oči na priezor. Tomu malému vpredu to utrhlo vež. Ale granát neexplodoval, letel dalej a uderil mamuta do pásu. Už horí na predimenzovanom tanku motor.
Jedným výstrelom dva tanky!!!
A že zázraky sa nedejú.

Rotný Richard Tesarík vel tanku "Žižka".


Tretí...
Napriek účinnosti našich protitankových kanonov, najväčšiu rolu v protitankovom boji zohrávajú, naše nové špeciálne útočné oddiely, tzv "Panzer-mani".
Ich výzbroj tvorí zväzok 6-7 ručne zviazaných ručných granátov, nazývaných "Geobblesove vajcia". Dalšou zbranov je "Gôringov koktejl", je to flaška plnená benzínom. Plus klasická tanková mina zvané "Himmlerova predkožka" a osobná zbran pištol vz.24.
Naša Taktika je jednoduchá, treba daný "kokteil", resp vajcia hodit v bezprostrednej blízkosti najlepšie na motorový priestor tanku, kde explózia ručných granátov zapáli danú horlavinu, ktorá vtečie do tanku. Takže sa posádka musí vzdat, ak sa nechce upálit.
Dalšou metodou ako porazit nepriatela v tanku, je založená na tom , že sa na tank vyšplhá zozadu, vstupný otvor sa so sochorom vypáči a dovnútra sa vrhne ručný granát. K tomu je nutná velká dávka odvahy, podobne ako k dalšiemu jednoduchému útoku, kde sa medzi pásy tanku vrazí strom alebo kôl a hnacie kolesá sa zablokujú. Aj najtahšie tanky je možné takto vyradit a neskôr ostrelovat, pokial sa posádka nevzdá.
Obtiažnost tejto metody je v tom, že útočník sa musí dostatočne priblížit tak, aby ho kulomet tanku nezastrelil.
Preto sú v jednotkách "Panzer-manov" tí najlepší vojaci z československej armády.
Naším prvým bojovým vystúpením bol bitka o dedimu známu pod vojenským označením MokraIII.

Rozhovor rotmistra Jozefa Gabčíka velitela boj, skupiny "Anthropoid" s redaktorom Lidových novín Karlom Čapkom

Štvrtý...
. List:
Drahá Olga.
najbližšej dobe sa do Prahy nevrátim. Neboj sa nič sa mi nestane. Na fronte je klud.
Naši vojaci ma poprosili, o jednu vec.
Ak by sa dalo vybavit cez americkú ambasádu, poslat pomocou Červeného kríža pár vecí do Nemecka. Sú to vojenské známky padlých vojakov Nemecka. Vela je ich nečitatelných, ohoretých do čierna. Pár ale sa dá určit nebohý vlastník.
napr nadporučik W, Riebel.
Tvoj manžel Karel Čapek.

PS: úpravené skutočné príbehy/rozhovory z finko-ruskej vojny (až na ten posledný vymyslený)
Upravil/a Tajpan dne 05-11-2010 04:02
 
Pragr
1stCL_Pagy napsal:
Rosomák prosím nech svých chytrých řečí. O tom co měli nebo neměli. Mohli ybchom se totiž začít přít o tom kolik letek mělo k 6.11.1938 ve své výzbroji už Bf 109 E1 viz http://ww2.dk/air/jagd/jg134.html ale to není třeba tohle už dohodli velitelé tak tu ale přestaň brečet něco o prvoseiových BF 109 díky


Na informaci o Bf10E u I/JG132 Richthoffen jsem narazil taky. Je uvedená v OOB fall Grün k 1.11.38 společně s Bf109D. Na druhou stranu polská monografie Bf 109 díl.1 uvádí v přehledu výroby Emilů plánovaný začátek v dubnu 1939 s tím, že teprve v červnu 1939 vyjelo z montážní linky ve Wiener Neustadt prvních 8kusů verze E-1/E-3. Produkce předsériové verze E-0 s výzbrojí dvou MG17 nad motorem) měla začít v prosinci 1938. Těžko říct, na kolik se dá Polákům věřit. Některé jejich monografie jsou celkem vyhlášené nepřesnostmi.
Upravil/a Pragr dne 05-11-2010 08:03
 
j4ck41
310_Podrs napsal:
Z nejmenovaných zdrojů jsem zaslechl že ta finální verze modu ke stažení na první stránce není tak úplně finální a bude vydána nová, finální verze finálního modu...co je na tom pravdy? Je to už finální nebo ne? Cool



problem s hlasenim stav paliva u 109 se sice znovu objevil ale udajne pouze na strane serveru ktery zahltil sam sebe - na oprave se ma dnes pracovat, Fuci se tvaril velmi optimisticky ... navic jak jiz bylo receno problem se tyka pouze 109 a jejich pilotu, takze pro vsechny ostatni by melo opravdu jit o finalni verzi modu ... proste si to behem dne stahnete a uvidite
 
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

12-09-2024 16:04
No právě. Zem nesaje. A na Šumavě už staví sněhuláky. https://hydro.chm.
..eq=2505266


12-09-2024 10:36
jojo, voda na děsivý mlýn: https://www.inter.
..
Šklebící se

11-09-2024 21:27
Zítra v 7 to začne. Za 4 dny tu má spadnout víc srážek než za celý rok.

35,688,042 návštěv