V reálu byla ta tři křídla pevnostně jedno, takže zhroucení jednoho, či zničení vzpěry prakticky znamenalo zhroucení kompletní. Horní křídlo bylo totiž namáháno několikanásobně více (tuším skoro třikrát) než dolní křídla. Video z Aces High je tedy reálně nesmysl stejně jako chování v ROF.
Jak píše Fuči, Dr.1 měl křídla samonosná, mohl létat i bez vzpěr.
Asi nemohl, protože i prototyp s menším rozpětím vykazoval znepokojující vibrace křídel. Pokud teda za let nepovažujeme okamžité přistání v terénu bez motoru. Pak asi mohl.
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"
Tak určitě ta konstrukce bude vykazovat vyšší pevnost se vzpěrami, než beze vzpěr, to je beze sporu, nicméně Dr.1 měl konstrukci křídel opravdu samonosnou, to není moje domněnka, to je prostě fakt
Problémem není jen samonosnost křídla, ale vzájemné působení obou ploch.
Jsou nastaveny tak, aby proudění mezi nimi zvyšovalo vztlak.
Srv. "Andulu". To je sesquiplane, tedy má dolní nosnou plochu menší než horní. Menší je plocha, nejen že je menší rozpětí, ale i hloubka, a přesto, vzáj. působení obou, dává dvojnásobný vztlak než jen ta horní. Horní plochy prostě "nahánějí" vzduch té dolní, a zvyšují její vztlak.
Tudíž, pokud dojde k poškození vzpěr, neřkuli přímo ke ztrátě části křídla, dojde k nekontrolovatelným změnám ve vztlaku i v odporu, a to na obou stranách.
To může vést jednak k další destrukci, a jednak k nekontrolovanému pádu letadla.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Díky za info, Timofejiči. Mně už to přišlo, že se tu chybu snaží vývojáři opravit metodou pokus-omyl, když do týdne přišlo několik opravných patchů a ani jeden tu chybu neopravil
Tak se mi právě při ingejmčatování povedlo vyskočit bez padáku a kupodivu sem to, na rozdíl od minula, nepřežil - tedy aspoň nějakej posun. Křídla bohužel mizej furt, bez ohledu na rozličná optimistická svědectví.
Leo, vieš mi z toho spraviť záznam? Skúšal som to reprodukovať, ale krídla padali normálne. Ak mám tu chybu predložiť vývojárom, potrebujem niečo viac ako popis. Ďakujem.
Zdarec Barone, tady jsou další záznamy s mizejícími/nemizejícími křídly. Někomu mizej, někomu ne: https://forum.il2...dm-tracks/
Udělej mi prosím Tě Barone nějaké video, jak na FlugParku plachtí nějaké ustřelené křídlo, ať taky aspoň jednou vidíme jak vlastně vypadá takový nezabugovaný DM
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.