January 19 2026 17:55:03
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 1
petsild

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Patch 4.03 - vaše první dojmy
1stCL_pbarry
WT_Horrido napsal:
Musim se pridat ke Gambacovi. Tocil jsem F-4 versus Tomahawk a 109 se trese jako sulc. Bylo az fyzicky namahave se za Tomahawkem udrzet a slusne strilet.

Skoda ze jsem ten vcerejsi track smazl...

Trese se, nerikam ze ne, jenze neutrhne se resp. ne takovym zpusobem jako treba Jak..Navic ne kazdej ma FF takze treba ja ji v tom udrzim bez fyzicke namahy :-). V tom tresu jde pohodlne tocit na rychlosti 200km/h 360ku za cca 21 sec.
Upravil/a 1stCL_pbarry dne 12-02-2006 23:16

barryk.webz.cz
313_OTU_Blc
Jsem z tohodle patche trochu rozpačitý a přemýšlím, jestli si nenainstalovat opět 4.02m a jít na nějaké servery, které je ještě podporují ... oželím i mého zamilovaného Tempíka.
Opravdu se mi tahle arkáda přestává líbit ... S! pánové

WT_Horrido
Tak tu arkadu prestante letat. Je to proste.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

rudidlo
WT_Horrido napsal:
Tak tu arkadu prestante letat. Je to proste.
Šklebící se

http://silicon-remarks.blogspot.com
313_OTU_Blc
I to je možnost ...

313_OTU_oblak
mám pocit že zž tu někde fireflamewar ohledně výhledu z FW190 byl, ale asi jsem ho někde minul.
Pro všechny co si myslí že je výhled z FW zkurvenej:NENÍ !!!!
tohle není jediný simulátor FW190A. Byla jich spousta. A ve všech byl výhled z fokáče naprd. Momentálně mohu porovnávat ww2ol(nojo, arkáda:rolÚsměv a šturma, ale z obou dvou je výhled špatný. jsou daná omezení tím že je to simulátor v počítači...ale pokud máte 6 dof tak vám možná oleg do BOBu dá FW190A-0 .....

to co jsem napsal vyjadřuje můj názor a nemá popudit nikoho k flejmu.

313_OTU_oblak
a instalace zpět 4,02 - to by jsi musel nainstalovat spíše 3,04 nebo 2.xx ne???

WT_Horrido
Dal bych Sturmovika 1.2. To byl bezkonkurencne nejlepsi FM.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_pbarry
OTU_oblak napsal:
mám pocit že zž tu někde fireflamewar ohledně výhledu z FW190 byl, ale asi jsem ho někde minul.
Pro všechny co si myslí že je výhled z FW zkurvenej:NENÍ !!!!
tohle není jediný simulátor FW190A. Byla jich spousta. A ve všech byl výhled z fokáče naprd. Momentálně mohu porovnávat ww2ol(nojo, arkáda:rolÚsměv a šturma, ale z obou dvou je výhled špatný. jsou daná omezení tím že je to simulátor v počítači...ale pokud máte 6 dof tak vám možná oleg do BOBu dá FW190A-0 .....

to co jsem napsal vyjadřuje můj názor a nemá popudit nikoho k flejmu.

Ok. Tak ma zkurvenej zamerovac Pff

barryk.webz.cz
1stCL Pepan
Tak to tady tak čtu a opravdu začínám litovat že se neumím točit ...:no::sm19:
Borci jak to s těma 109tkama děláte :confused:

rOckie
313_Ikar napsal:
CSL_Gambac10 napsal:
...Jestli je to tak drsny jak rikas Tajpane, tak zkuste udelat nejakej interni test v letce vemte si treba s Messikem spit V a G2 stejne benalu a v tech soubojich se stridejte. Pak si muzete rict jaky z toho mate pocity. Jestli je G2 fakt tak dobra.
...
vyzkouseno a JE

takze G2 ma v manevrech nad spitemV navrch? utahá ho na horizontu a utočí ho v lopinzich?

nebo to mam brát stejně jako Tajpanovu hlášku o I16?

klidně se můžem sejít v lobby a rád si to nechám předvést. třeba se naučim něco nového...a Tajpanovi možná osvěžím paměť.
podle mě řidič stodevítky musí vstoupit do boje pod dobrym uhlem nebo pilot spitu musi udělat chybku...

to Lazy:
na tom není nic divnýho.a jedeš v tom takyMrknutí

Tajpan
Práve som dolietal taký málý tréning.
v G2 v nom jeden redák a další redáci proti, v lagoch , Jak1b,Jak9.
Vymanévrovaný, vybitý, sflustrovaný.
A pilot G2 si len pochvaloval.
Stačí znižiť výkon a zlepší sa obratnosť a ked už niečo preženie v manévry ,tak pridá a je v pohode.
I ked si myslím, že posledné manévrovacie lietadlo LW vo verzi 109 by malo by F4 a nie G2 , ako si myslím môj kolega.

Jedine Spit V vo verzii CW má akú takú šancu vymanévrovať G2.
A to len v malej výške. V optimálnej výške pre G2 ,to neviem.

Neviem z akých zdrojov čerpá Oleg údaje k modelom lietadiel.
Nemám čo do toho hovoriť.

Len by ma zaujímal názor Betatesterov , čo skúšali tento patch.
Bez urážky.

Asi som blbý, neviem.
Viem že Nikdy, NIKDY to nebude správne namodelované.
Ale toto je podla mna extrém. Tak ako kedysi bývala LA7.
Ja nemôžem dodať všetky tie údaje, mongrafie, články, knihy.
Mne len zdravý rozum hovorí: TOTO nie je Dobré.
Moja skúsenosť s lietaním v Bf109.
V patchi 4.00, v patchi 4.01 to bolo podla mna SPRAVNE.
v patchi 4.02 do sa nedalo lietať, len velmi vynikajúci piloti Bf to zvládali. Byť vôbec nebezpečný.
V patchi 4.03 Je to nesprávne.

Ja viem každý čítal inú knihu, každý má preto svoj názor iný.
Ja viem nezhodneme sa.

Len by ma potom jedno zaujímalo:
Prečo sa Briti, Amíci a Rusi sťažovali na Nemcov, že nebojujú.
Len zaútočia a zdrhnú.
Taký Marseille keby toto videl , asi by si niečo spravil. Ved on aby umanévroval P40, tak vysúval klapky a niekedy aj podvozok. Mrknutí
A Hartmann??? Asi by prehlásil, že vôbec nevie lietať. Ved tá jeho taktika ,Boom and Zoom je vlastne nanič a hlavne blbosť. Historický omyl.

Neviem.
Lietam len asi onnline rok a pár dní. Ešte stále som typická lama, a nováčik.
Takže neberte môj názor vážne.
Je to len hra, nič viac.
A asi čítam nesprávne knihy, časopisy a pozerám blbé dokumenty.

Ja viem nezhodneme sa.

PS: dakujem Fučidovi , Piscotovi a Messikovi a nádherný súboj.
A hlavne (podla mna) bol asi jeden z posledných krásnych bojov v šturmovi.
S!

Ucho
Já bych to vrátil a chtěl zpátky svoje peníze... Cool
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

MK_KaiN
Furt nějak nechápu proč to všichni hrajete,když vás to sere?Lítám online chvilku,asi půl roku takže mám velmi málo zkušeností abych mohl dávat nějaký rozumy.Ale pořád si na něco stěžovat,proč,k čemu?Změnil se FM,dobrá tak co třeba změnit taktiku,víc spolupracovat,zkoušet jiný postupy,mě tak přijde že většina reds,odstartuje a kroutí a kroutí.Vůbec třeba nachápu proč někdo sedá do I16,jo éro je to fajn,ale jen na kroucení,když si dá modrej pozor(netýká se mě,kraviny dělám furt)tak ne něj červenej prostě nemá.Reds mají dobrá éra,ale asi víc specializovaný na různý úkoly.

1stCL_Fucida
OTU_oblak napsal:
hmmm...fuči, a podle tebe tedy 109 a 190 létají správně?nejsou nějak přemodelované/podmodelované????

Myslím, že vzhledem k současným možnostem tohohle simulátoru je Fw 190 jedním z nejkorektněji simulovaných letadel. Letový model dle všeho velmi dobře kopíruje reálnou předlohu, výkony víceméně odpovídají, ale rozepíšu je níže. Základní pádové charakteristiky jsou skoro přesné, účinnost křidélek kopíruje reálné grafy, stabilita/nestabilita přesně odpovídá mým představám..jo, jsem spokojený Úsměv. Kromě několika málo spíše nepodstatných bugů (Fw 190 A-4 by měl mít pravděpodobně starší palubovku bez umělého horizontu..etc, diskutovaný zaměřovač, chybičky v přístroji ukazující plnicí tlak) mi tedy letový model Fw 190 přijde simulován korektně (dokonce jsme se dneska s Gryzlovem divili, jak moc to v určitých chvílích "sedí", ale to jsme probírali jen pád).
Trochu složitější a zamotanější je to s výkony, resp. s plnicími tlaky u jednotlivých verzí. Naše A-4 má 1,35 ATA, A-5 a A-6 mají 1,42 a A-8 má 1,62, nová A-5 má taktéž 1,62 (osobně bych místo ní raději uvítal A-6 s 1,52/(1,55?), nebo A-8 s 1,42..). Samotné výkony jednotlivých strojů vypadají korektně a je spíš otázka, kolik z vyrobených strojů mělo námi simulované plnicí tlaky.. Nejsem si jistý u D-9, zda není ve velkých výškách lehce přemodelovaná, spíše ano. No..toliko k Fw 190 Úsměv

S Bf 109 jsem létal jak ve 4.02, tak i ve 4.03 a osobně v tom zase až tak ohromný rozdíl nevidím. Rozhodně nic, co by mě nutilo měnit taktiku abych začal kroutit někde u země a čekal na smrt. Myslím, že ovladatelnost Befka při nízké rychlosti se snad o něco zvedla, ale výrazněji se projevila imho o něco zvýšená stabilita. Když si proti 109 G-2 zaletím se Spitfirem V a Befko bude tak hloupé, že se nechá nalákat do boje na pádovce, tak nebudu mít nejmenší problém ho vymanévrovat a s ukazováčkem v nose ho "poučit". Proti Mk.IX to myslím bude více vyrovnané a bude hodně moc záležet na konkrétních pilotech..ale vzhledem k celkově vyšším výkonům Spita by byla myslím ostuda to projet. Tajpane - zmiňoval ses o posledním obratném Bf 109 jako o verzi F-4 - když ale tenhle stroj porovnáš s G-2, zjistíš, že Gustav vlastně není o moc těžší a má zase výkonnější motor, zjednodušeně řečeno není moc důvodů, aby G-2 byla výrazněji méně obratná v porovnání s F-4, než je Spit IX v porovnání se Spitem V.

LaGGy - konečně, jejich vlastnosti ve 4.02 mě tedy dost štvaly.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

310_Ikar
CSL_Rook napsal:
313_Ikar napsal:
CSL_Gambac10 napsal:
...Jestli je to tak drsny jak rikas Tajpane, tak zkuste udelat nejakej interni test v letce vemte si treba s Messikem spit V a G2 stejne benalu a v tech soubojich se stridejte. Pak si muzete rict jaky z toho mate pocity. Jestli je G2 fakt tak dobra.
...
vyzkouseno a JE

takze G2 ma v manevrech nad spitemV navrch? utahá ho na horizontu a utočí ho v lopinzich?

nebo to mam brát stejně jako Tajpanovu hlášku o I16?

klidně se můžem sejít v lobby a rád si to nechám předvést. třeba se naučim něco nového...a Tajpanovi možná osvěžím paměť.
podle mě řidič stodevítky musí vstoupit do boje pod dobrym uhlem nebo pilot spitu musi udělat chybku...

to Lazy:
na tom není nic divnýho.a jedeš v tom takyMrknutí

sakra, zase nepozorny ctenar! poznamka byla vyzkusej G2 jestli je tak dobra??
odpoved zni vyzkouseno, JE!

co je na tom k nepochopeni ???

www.310raf.com
Ucho
3IAP_Tajpan napsal:
...
A Hartmann??? Asi by prehlásil, že vôbec nevie lietať. Ved tá jeho taktika ,Boom and Zoom je vlastne nanič a hlavne blbosť. Historický omyl.
...

Dobře Tajpane, uzavřem dohodu. Tak do konce r. 42, do poloviny r.43 nám to na východě vyřeší spoustu věcí a pak tě to už stejně nebolí protože příjde vytuněná Lavočka.

IL a éra s bitevním účelem budou lítat max. do 2Km a jejich doprovod max. 200m nad nima. Vypneš si sonar abys mě neslyšel na 800m, ale dejme tomu, budiž když už to musí bejt, na 50m a já ti slíbím, že za tebou ani jednou nezatočím, OK? :-)

A na západě budu jen v FW a vždycky o kus vejš, jo? ;-)
Upravil/a Ucho dne 13-02-2006 02:39
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

rOckie
gambáč reagoval na Tajpanovo tvrzení, že G2 ukroutí I16 a spitaV. ty jsi to nepřímo potvrdil.
já chtěl jen dodatečně a jasně slyšet kde PŘESNĚ je problém. bf utočí v plochý a v lopingu spita a I16? mě todle tvrzení překvapuje. tajpan je trochu hysterka takže jsem ho nebral moc vážně Úsměv

a protože si myslim, že je to totální píčovina, nabídl jsem společný testování. nic víc nic míň

v čistejch manévrech to prostě není možný. je to možný jen
-při výchozím dobrym úhlu kdy to Bf vyjde na střelbu, ale nikoliv díky lepší manévrovatelnosti
-bf může ještě útočit v prvních sekundách plochý pokud má bf dost rychlosti a tvrdě a rychle přitáhne (bez šance se dál v manévru udržet)
-pokud se začne nůžkovat (mění se tím úhly a není to čistá plochá ani loping)
Upravil/a rOckie dne 13-02-2006 02:58

MK_Paja
3IAP_Tajpan napsal:
Moje dojmy z letu na DF...........

.........Mne sa tento patch velmi páči.
Konečne žiadna realita, je to klasická arkáda.
Ziadne stúpania, žiadna taktika, je to rezačka. Vyhráva , kto je posledný.
Je to paráda.............

........Som teda zvedavý, kolko vydržím túto maškarádu.
Ale aspon je sranda.:sm6: :sm51::hoper:

:sm6::sm6::sm6::sm6:

PS: .... konečně skončí ty Vaše (nebo tvoje? Šklebící se ) vysoce erudovaný vlákna o superpřesných počtech nasazení LaGGu .,35 k.23 v Horní Dolní před 60ti lety ,... a začnem lítat ILa pro zábavu :hoper:

EDIT: slovosled
Upravil/a MK_Paja dne 13-02-2006 07:30

313_123
zkoušel jsem ložit Ju 88 do kampaně
nefunguje mi to má někdo zkušenost
v config lvov He 111 pak smolensk Ju 88 a nic

:hoper:

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,112,519 návštěv