|
Letecky bar - CloD - reci bez ladu a skladu
|
| Rumcajs |
Přidané 11-03-2014 11:22
|

Stařešina

Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Super, konečně nějaký vysvětlení. Díky. |
| |
|
|
| Hoper |
Přidané 11-03-2014 17:40
|

Fusioner

Příspěvek: 12143
Založený: 29.09.05
|
1stCL_Werner napsal:
Hoper napsal:
Takže to dělali všichni a vždy ? Zvlášť když to bylo "deadly and nerve-racking" ? 
Netvrdim, že vždy a všude, ale nedělal bych z pilotů té doby blbečky co jen lítali rovně a nevěděli k čemu jsou klapky.
Tak to nedělej, nikdo to po tobě nechce. Já bych zas ze vzpomínek několika málo pilotů nedělal závěry, že tak létali všichni (a všude). Holt si musíš připustit, že to byli mladí vyjukaní kluci, co se mohli občas i bát.
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]

|
| |
|
|
| SepiaX |
Přidané 12-03-2014 15:22
|

Uživatel

Příspěvek: 1165
Založený: 15.11.11
|
Súhlasím, že tým sa možnosť bombardovať low-levelom pre jednotlivca stane skoro nemožnosťou. Veď preto nemci postavili Stuku, rusi Šturmovika a nelietali sólo. Útok jedného lietadla na bránený cieľ predsa nemôže mať nádej na úspech v "realite", ani tej virtuálnej.
Tak, tak kolektivní spolupráce to je krédum a ne jen ve hrách Už se těším jak si prvně několikrát po sobě zaletíme zničit flaky a pak sami sobě si usednemeš do blembáků načeš odbombardujemeš pokud nás nesundají cestou majíc k dispozici pouze slovy jednokusový cover:-))) Anebo se stane zázrak a všichni ti rank honící piloti začnou spolupracovat na vítězství:-) Samo že tohle platí pro ATAG. Nebrečím jen volám dejte nám Welouše popř. proletáři všech zemí spojte se! 
Mno nic to nemění na faktu že se pokusíme i přes nepřízen osudu dát temné straně na prdel... Mimochodem můžou modří klidněji spát protože po patchi už je rozhodně Hurri nedostoupá ani kdyby měl mezek jednolistou vrtuli Osobně bych se přimlouval za to aby Hurimu bylo odebráno po jednom kulometu z každého křídla a Spitourovi po dva kulomety z každého křídla aby se nám to vydání patche už déle neprotahovalo. Mi to budeme létat stejně dál, nás nezlomíte. Zajímavá situace nastane až v případě že, si modří vybrečí aby červení měli k dispozici pouze TigerMouth ve stávající konfiguraci samozřejmě s jedním skinem abychom si moc nedebužírovali Pak se zřejmě modří budou muset rozdělit na dvě frakce kde jedni budou létat BF3 a druzí BF4 přičemž ti první začnou remcat na ty druhé mno a máme tu krásné fraktály
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.
|
| |
|
|
| Paulus |
Přidané 12-03-2014 15:38
|

Diskutující

Příspěvek: 2364
Založený: 26.03.08
|
Jaksi mi je už jedno jak změní účinnost rudých či šmoulozních zbraní, stejně jsem častěji sestřelen, než sestřelím někoho jiného. Aspoň budu mít výmluvu, že to není mou, ehm, nešikovností…
Hlavně ať ten Patch už konečně vydají.
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
|
| |
|
|
| Rumcajs |
Přidané 12-03-2014 15:53
|

Stařešina

|
SepiaX napsal:
Mimochodem můžou modří klidněji spát protože po patchi už je rozhodně Hurri nedostoupá ani kdyby měl mezek jednolistou vrtuli  Osobně bych se přimlouval za to aby Hurimu bylo odebráno po jednom kulometu z každého křídla a Spitourovi po dva kulomety z každého křídla aby se nám to vydání patche už déle neprotahovalo. Ono to nebude tak modře horké. Jestli vám spravěj toho 100 okt Spita, bude Bf 109 pod 2000m na odpis. 312 MPH u hladiny moře je pro jakoukoli 109E nedosažitelné. Přes 5500m by pak měla být lepší Mk IIa. A ono upřímně, nikdy nikde jsem nečetl, že by čistě porovnáním výkonů měl Hurrik stačit současnému Bfku. Taky všude čtu, že Hurrik tak nějak ještě šel do 6000m a pak už nestačil vůbec. A to rozhodně není případ CloDu TF 4.0. Jsem se před pár dny naháněl s jedním (neseděl v tom Sepiák?) od 6000m do 8000m a pro mě samotného to bylo neřešitelné. Ta 109 nad 6000m v podstatě přestane zatáčet a Hurrik vykrucoval zatáčky jak tanečnice z Lůčnice. Kdyby nepřiletěl druhej s Bf, musel bych ho tam snad nechat lítat dodneška. Taky jsem četl, že Bf 110 se může Spitu i Hurriku pokusit zdrhnout do strmého stoupání. A že by bylo chybou červeného pilota takovou 110 následovat. Že prý má červený pilot stoupat někde stranou svojí optimální rychlostí a pro 110 se vrátit, až ji přestoupá. A tohohle jsem si v CloDu rozhodně nevšimnul.
Takže modří maj jednu výkonnou stihačku a zdechlinu G.50, červení maj Spita a poloviční zdechlinku Hurrika. Já to nevidím úplně špatně. Jako protiváhu pro strašný Tiger Moth bych rád na modré straně viděl Fi 156. To by byly mapy, kde bychom se řezali do krve. |
| |
|
|
| TozziFan |
Přidané 12-03-2014 16:05
|

Uživatel

Příspěvek: 1431
Založený: 05.05.08
|
Vrtulema  |
| |
|
|
| SepiaX |
Přidané 12-03-2014 16:49
|

Uživatel

|
Nemůžu mluvit z pohledu kvalitního pilota ale ze svého pohledu asi toliko:
Když sedí v BF109 (3 anebo 4) Válec popř. Kalinka atd. tak ať už v jakékoliv výšce si s Hurricanem ani neškrtnu, prostě nedostanu ani kloudnou příležitost si plivnout, pokud v tomto případě neodhadnu včas pilota tak je to vždy můj konec. Je jasné že jsou ve hře piloti "par excellence" a dokáží s Hurrim více, mno přesto si myslím že pokud s mezkem neuděláš chybu, může tam sedět i Pánbů a nedá tě... Nejsem blázen vím že byl Hurri proti 109 velmi zastaralý kousek ale myslím že v momentální letové podobě ani nedorovnává 109tku v žádném ohledu, což je v pořádku ne? A to už jsem pomyslně mávl rukou nad tím že v rukou zkušených borců tě BF s klidem utočí, pokud si včas nepovysuneš klapky a i tak máš plné ruce práce
Toliko ke vznešenému oři Hurricane
A jestli to bude horké? Asi ne ale oteplí se:-) Měl jsem příležitost sledovat jednoho nejmenovaného pilota když si v BF109 minulý měsíc udělal ze tří poláků cvičné terče a oni si ani neškrtli a nemyslím si že by současní PFT piloti z ATAGu byli elévové (nemluvím o taktice jakou zvolili). Jistě by mi však tento nejmenovaný potvrdil že Spit versus 3x109 by už taková legrace nebyla.
|
| |
|
|
| Rumcajs |
Přidané 12-03-2014 17:05
|

Stařešina

|
Jsme zase u toho, já zažil jednou borce, co se mnou šel do zatáček se 109 a vyhrál to. Taky nevím, jak se mu to povedlo, jestli a jak měl vytažený klapky, ale šlo mu to. Říkal jsem si, jestli vytáhnul klapky, zkusím akcelerovat, než je zatáhne, chvilku mu to potrvá. Ale ani to mi nepřineslo náskok. Boj byl sice dlouhej, ale nebyl jsem ho schopnej na chvíli setřást ze svých 6ti. Opravdu se mi nestalo něco takovýho víc než jedenkrát za víc jak rok. Spíš se mi stává, že potkávám výborný střelce. Že mě trefjej bez ohledu na to, co provedu za manévr. To je celkem pochopitelný, občas se mi daří podobné kousky.
Jinak mám za sebou souboje se Spitem vs 3 Bf 109. Několikrát jsem i odletěl domů. Většinou jsem ale neudělal nic. |
| |
|
|
| SepiaX |
Přidané 12-03-2014 17:07
|

Uživatel

|
Ještě jeden poslední dodatek, nejsem znalec sednu a letím ale musím ještě okomentovat tu zdechlinku G50 kterou také příležitostně létám a v Hurrim často potkávám. Z pohledu pilota G50 vydrží nieurekom někdy do mně vysypou celé zásobníky a přistanu, když už se nějaká má kulka ujme způsobí devastující škody. Pokud jsi v Hurricane a potkáš např. Fogota který pilotuje G50 máš velmi vážný problém protože on s tou zdechlinkou zatopí nejen tvé polozdechlice ale i Spitovi Myslím že každé to letadlo má své ale baj očko můžou být Hurri a G50 vyrovnanými soupeři.
EDIT: Ať tak či tak se sejdeme na ATAGu či jinde
Upravil/a SepiaX dne 12-03-2014 17:13
|
| |
|
|
| Hoper |
Přidané 12-03-2014 19:54
|

Fusioner

Příspěvek: 12143
|
Jak je to s tím Hurri vs Bf nad 6000 m ? Jsem nějak měl za to, že je ve výškách na tom o něco málo lépěji ? (viz moje nedělní dostoupání a dojetí Befka, co mne nevidělo)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]

|
| |
|
|
| Baron |
Přidané 19-03-2014 07:54
|

Diskutující

Příspěvek: 4845
Založený: 18.02.10
|
606_JuLB napsal:
...
2. Tuším 109E zamykaním ostrohy netrpela, mali by to mať iba Ju 87+88+všetkými milovaný Fiat Brrrrr a 109 až od verzie F (Edit:"The only aircraft in CLOD at present with Tail wheel locks are the JU87,JU88 and BR20"  .
Zrejme ešte do misií nedodali vietor, no ovládanie na zemi nie je zatiaľ obtiažne. Konečne sa Spit pri rolovaní chová ako lietadlo s "pianovým" kolečkom pod zadkom, ale stále nie je problém udržať smer (Lagg3 v BOS je proti tomu na skoro nulovej rýchlosti neriaditeľný). Pristávanie treba konečne "vykonať", sadať bez skĺzu a na 3 body, inak nasledujú parádne poskoky. Vysunutý podvozok citeľne brzdí. Rozbeh v pohode, opäť treba včas kontrovať smerovkou. Už sa teším na testovanie Blembáka s bočným vetrom.
Aha, to že Bf nemali uzamykateľnú ostruhu mi nedocvaklo Spity ani Hurricany som neskúšal - ovšem vidieť na letisku odhadom 4 - 5 Bf ako sa točia dokola a snažia sa udržať rovný smer je docela zaujímavý pohľad No - ono je to aj o zvyku že, ten štart bol predtým oveľa jednoduchší. Až príliš povedal by som, rovnako ako pristávanie.
Pri Laggu používaj brzdy
Upravil/a Baron dne 19-03-2014 09:44
Hals - und Beinbruch!
|
| |
|
|
| falkon |
Přidané 19-03-2014 11:23
|

Moderátor

Příspěvek: 1478
|
606_JuLB napsal:
Rýchlosti:
- aj keď som sa snažil, tak viac ako 290MPH krátkodobo som zo Spita IA100oct na hladine mora nedostal. Ustálene sa dá letieť cca 280MPH (škoda že "myš" neukazuje aj jednotky míľ).S Boostom sa však prehrieva o poznanie pomalšie než doteraz, takže sa už dá opatrne používať. Či skutočne vydrží sľubovaných 5 minút pochybujem.
- Hurribus krátkodobo 280MPH, bez Boostu aj dlhodobejšie 270MPH. Vždy plná nádrž aj zásobníky.
Skus sa posnazit este raz podla tohoto navodu...
RAF74_Buzzsaw wrote:
+12/3000 rpm and 50% rad till you hit 300 mph, (270 in Hurricane), then drop rpms to 2950, watch rad temps, open as necessary.
To get an accurate reading, you will need to use the no cockpit view, which is generally not available in multiplayer, so check in single player.
Also the speed tests were done with a default summer map, with default wind, with the aircraft flying directly south. If you are on a server with a different wind direction, or one with wind at a higher speed than the default, you will get a different result, depending on the direction you are flying.
Zdroj |
| |
|
|
| 606_JuLB |
Přidané 19-03-2014 12:55
|

Uživatel

Příspěvek: 752
Založený: 26.06.13
|
<OT>
@Baron
LaGG má brzdy, to ako fakt brzdy na brzdenie, a dokonca sa nimi dá riadiť smer?  
</OT>
Podľa nejnovšieho videa od Karaya-u aj on stretol Bf s motolicou . On sám ale žiadne problémy s udržaním smeru nemal.
Návod od Buzzsaw-a samozrejme vyskúšam, no nemám pocit, že presne toto je to čo sľuboval v diskusiách pred vydaním patchu. Aspoň že s Hurriho som dostal udávanú rýchlosť. A predpísanie smeru letu na juh je fakt zaujímavé, pokiaľ Ospray nedosiahne očákavanú hodnotu, začnú sa vadiť, či to má byť juh magnetický alebo geografický.
Viac tutok:http://theairtact...php?t=9370
Upravil/a 606_JuLB dne 19-03-2014 13:04
|
| |
|
|
| Baron |
Přidané 19-03-2014 13:06
|

Diskutující

|
606_JuLB napsal:
<OT>
@Baron
LaGG má brzdy, to ako fakt brzdy na brzdenie, a dokonca sa nimi dá riadiť smer?   
</OT>
Ano. Prekvapuje ma, že to nevieš.
Hals - und Beinbruch!
|
| |
|
|
| 606_JuLB |
Přidané 19-03-2014 13:15
|

Uživatel

Příspěvek: 752
Založený: 26.06.13
|
Najbližšie tam rovno dopíšem IRÓNIA |
| |
|
|
| Baron |
Přidané 19-03-2014 13:27
|

Diskutující

|
Najbližšie tam rovno dopíšem SARKAZMUS.
Hals - und Beinbruch!
|
| |
|
|
| 310_cibule |
Přidané 19-03-2014 14:35
|

Moderátor

Příspěvek: 15240
|
Už jste se byl někdo podívat na Arundel Castle? Měl by tam nově být, podle mapy někde zhruba uprostřed mezi Bognor Regis a Worthingem. Ale víc do vnitrozemí.
A taky katedrála v Cantenburry (tu dosud simulovalo ta z Westminsteru).
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
| |
|
|
| Rumcajs |
Přidané 20-03-2014 00:26
|

Stařešina

|
Tak jsem vzal Spita 100oct 1a na výlet a fungoval taky dobře. Potkal jsem Bf 109 a He 111. Udělal jsem to úplně stejně jako s Bf, tedy dajvnu na stihačku, vyřadím stíhačku, pak bomber. Akorát ta ráže 7.62 není úplně efektivní proti bomberům. Sice to poškodí motory a tedy to časem spadne, ale není v tom ta destruktivní síla, jako když se člověk trefí kanonama do Blenháku. S Befkem si troufnu víc, páčto to mám víc nalítaný, ale jinak byl ten Spit hodnej.
Dál bych řekl, že ta účinnost kanónů bude asi ještě korigovaná. Pořád platí, že když trefím s kanónama, minimálně v polovině případů zabiju pilota. Možná je to moc. Nedivil bych se, kdyby to příští patch zas trochu omezil. Zkrátka když červeného pilota překvapím, je to teď v podstatě rozhodnutý. Dřív ještě mohl vzdorovat, nebo to dotáhnout domů. Nemluvím teď o realizmu, to rozhodně neumím posoudit, mluvím o hratelnosti a zábavě. |
| |
|
|
| Pepe |
Přidané 20-03-2014 08:04
|

Uživatel

Příspěvek: 1341
Založený: 06.09.11
|
310_cibule napsal:
Už jste se byl někdo podívat na Arundel Castle? Měl by tam nově být, podle mapy někde zhruba uprostřed mezi Bognor Regis a Worthingem. Ale víc do vnitrozemí.
A taky katedrála v Cantenburry (tu dosud simulovalo ta z Westminsteru).
Katedrála v Cantenbury tam je.
http://2i.cz/4ac8...
http://2i.cz/5bd9...
Upravil/a Pepe dne 20-03-2014 08:24
|
| |
|
|
| Baron |
Přidané 20-03-2014 08:18
|

Diskutující

|
Potešiteľné je, že sú opravení strelci. Aspoň teda v Bf-110 je živý strelec konečne použiteľný. AI strelci síce stále strieľajú s pomerne veľkou odchýlkou - ale už konečne strieľajú aj keď je nepriateľ na 6. Odskúšané v Bf-110C (živý strelec), a v Stuke (AI strelec). Myslím si, že Bf-110 je konečne použiteľný ako ťažká stíhačka a Zerstorer.
Hals - und Beinbruch!
|
| |
|