October 20 2025 14:49:24
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 1
Hot_Dog

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
4.13 info
Farky
Shadowdeath napsal: Já když pustím hru dám si default výzbroj, tak IIb nemá žádné držáky na bomby (jak čistá verze, tak hsfx). Takže nevidím problém.

Přesně tak, při defaultu tam závěsníky nejsou. Jsou nicméně vidět v QMB při zvolení defaultní výzbroje, to by asi neškodilo opravit . Stejně tak u Hurricanu IIc.

Jen pro zajímavost, všech sedm Hurricanů sestřelených toho 17.6.1941 bylo dokonce ještě verze IIa.

radko1111
1stCL_Fucida napsal:

Ne tak docela. písmeno značí variantu výzbroje, resp. subverzi křídla.
a - 8x .303 kulomet
b - 12x .303 kulomet
c - 4x 2 cm kanon
d - 2x .303 kulomet + 2x 4 cm kanon

To, že se varianta Mk.IIb používala především k bitevničení bylo dané spíše faktickou neúčinností ve stíhací roli. Ta letadla jako bitevní víceméně "dosluhovala". Ostatně jako bitevní se používaly i IIc a samozřejmě protitankový speciál IId. De facto není důvod, aby tam ty závěsníky defaultně byly, tohle není stejný případ, jako Fw 190 A-7/8/9, kde byly standardem, resp. D-9, kde by být měly, ale v ILovi nejsou. Mk.IIb je správně i s i bez závěsníku. Pokud by teoreticky v letech 1941/1942 ještě někde musel sloužit jako stíhací, závěsníky by šly okamžitě pryč.

Fakticky neúčinne ? Jak tak viem mali tam aj väčšie haraburdy Mrknutí napr Kittyhawk , Tomahawk , Dokonca som čítal že Egypt lietal aj na Gladiátoroch a zostrelili He-111 Úsměv . Hurikán bol vinikajúci stroj ešte aj v roku 1942 Mrknutí. V tomto období bolo nad severnou Afrikou podstatne viac talianskych stroju ktoré boli slabšie porovnaní s tým čo mali spojenci Mrknutí . Fakticky neúčinné určite neboli ! Talianov tam lietalo podstatne viac lenže na to sa bohužiaľ poslednej dobe dosť zabúda Zamračený .

A keď sme už vlastne u tých haraburdách tak aj napr Tomahawk sa označoval IIA , IIB a verzia IIB mala " added underbelly drop tank and bomb shackles, self-sealing fuel tanks and other minor revisions, but the extra weight did have a negative impact on aircraft performance" Tak isto ako aj u Tomahawku to bolo aj u Hurikána Mrknutí takže tie závestníky tam určite patria Mrknutí .
Ivan Gašparovič o Balkánskych otázkach:
„Srbsko má veľmi výhodnú a peknú polohu pri mori.“
"Republika srbská a Biela Hora je ako Slovensko a Česko. V mnohom sú si podobné."
"Za najvážnejšiu otázku pri stabilizácii regiónu západného balkónu... ehm... balkánu..."

1stCL_Fucida
P40 považuji za stíhačku v každém směru o třídu dále, než byl Hurricane.

Va Africe samozřejmě Hurricany ještě sloužily, na Kanálu už ale ve stíhací roli příliš vidět nebyly. I když mě docela překvapil ten Wernerův screen z poloviny roku 1941, chudák 242. sq. Úsměv. Narazit na vysmáté modrooké kluky s Friedrichy muselo být jistě nepříjemné. Pravda, kdyby tam letěli o dva měsíce později, tak mohli zastihnout i Fw 190...ale v těch si kluci pošmákli už prakticky čistě na stíhacích Spitfirech Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

606_Temp
Ve 42 byl Hurrik určitě za svým zenitem coby vrcholný stíhač a určitě tam ty závěsníky nepatří díky označení IIb. A o hawcích si něco zjisti, než začneš plácat, že "b" u nich znamenali bomby.
To že Hurik i coby za zenitem vykonal ještě hromadu práce je věc jiná. Byl to takový tažný kůň počátku války.

http://no606.ic.cz/
1stCL_pbarry
Na stíhání nestačil a flak nakrmil. Účinnost útoků hurribomberů třeba nad Dieppe je dost diskutabilní. Upřímně nechápu RAF, která posílala tyhle letadla na kanále do boje ještě v roce 42´. Imho to bylo jen vraždění jeho posádek.
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
magot
606_Tempik napsal:než začneš plácat, že "b" u nich znamenali bomby.

Nic jsem neplácal, napsal jsem to zkráceně protože mě poslední dobou unavují dlouhé odpovědi.
Takže ještě jednou, verze b = bomber, tj. v iloj ve vieweru zařazení jako bitevní. Ne v real ale v iloj. V kódu.
Asi to tenkrát vymyslel někdo z MG že to tam chce mít, nikdo to teď měnit nebude páč to nikoho nezajímá.

ringlett
magot napsal:

Nic jsem neplácal, napsal jsem to zkráceně protože mě poslední dobou unavují dlouhé odpovědi.
Takže ještě jednou, verze b = bomber, tj. v iloj ve vieweru zařazení jako bitevní. Ne v real ale v iloj. V kódu.
Asi to tenkrát vymyslel někdo z MG že to tam chce mít, nikdo to teď měnit nebude páč to nikoho nezajímá.

Pokud v kodu tak jde o něco jiného, než v typu, kdyby jsi to jen maličko rozepsal, nemuseli jsme se tu hádat jak puboši :o)

Joe Hallenbeck
Jenže velení RAF nemělo zprávy z druhé strany kanálu o neúčinnosti náletů Hurribomberů...
S odstupem 70 let a s informacemi z obou stran se nám to hodnotí mnohem lépe, než FC v roce 41/42... Ale to je fuk.
V roce 1940/41/42 Afrika nebyla z hlediska výzbroje pro Brity zrovna prioritou...

Co se týče těch závěsníků, s, i bez, je to ok.
313_FlyBoy
RY-C

falkon
Kucii, o historickom nasadeni lietadiel sa bavte v samostatnom vlakne (kludne si na to vlakno vytvorte) -- toto je vlakno o nadchadzajucom patchi v4.13, tak to prosim respektujte!

A ten patch nie je o Afrike 40/41/42, ani o rozdiele vyzbroje u Hurricane-och!

Diky za pochpenie Mrknutí

606_Temp
magot napsal:

Tohle bylo na Radko1111. Když budeš číst souvislosti, budeš si moct odpustit únavné dlouhé odpovědi. Ostatně stačilo by přečíst celou moji větu a viděl bys, že se to stahovalo k Hawkům.

Falkone, začlo to tím, že se vznesl malý požadavek na odstarnění závěsníku u Hurricanu ve všech default verzích, protože Hurrik byl defaultne stíhačka mimo speciálních bitevních verzí. Debatu kolem číst nikdo nemusí.

http://no606.ic.cz/
falkon
606_Tempik napsal:
Falkone, začlo to tím, že se vznesl malý požadavek na odstarnění závěsníku u Hurricanu ve všech default verzích, protože Hurrik byl defaultne stíhačka mimo speciálních bitevních verzí.

Ano, uz ten poziadavok bol off-topic -- toto vlakno sa vola 4.13 info, nie "4.13 poziadavky".

606_Tempik napsal:
Debatu kolem číst nikdo nemusí.

V takom pripade je to zbytocne pisat, resp. je zbytocne aby tie prispevky existovali, ze?! Mrknutí
Tymto prosim Clona/Fuciho o vymazanie/presunutie off-topic prispevkov. Diky.

magot
606_Tempik napsal:Tohle bylo na Radko1111. Když budeš číst souvislosti, budeš si moct odpustit únavné dlouhé odpovědi.

Jsem starý a unavený člověk ...
[img]http://www.tyden.cz/obrazek/201208/503f0bdfcf732/crop-242166-ridic_520x250.jpg[/img] is not a valid Image.

red fox
info???? Hlavně se nehadat... hihihi... Dobré čtení. Jdu se učit házet bomby....

magot jsi hustý kovboj. Vejdeš se s tím klobrcem do kokpitu??
Sorry za to tlachání.

veikso
Jsem rád, že se tady kluci pobavili. Sypu si popel na hlavu a beru svůj požadavek zpět. Opravdu se závěsníky na Hurricanu Mk.IIb zobrazují jenom v náhledu letadla. Po narození tam nejsou.Cool
Přeji příjemný zbytek roku všem.Mrknutí

TozziFan
YouTube Video

radko1111
1stCL_pbarry napsal:

Na stíhání nestačil a flak nakrmil. Účinnost útoků hurribomberů třeba nad Dieppe je dost diskutabilní. Upřímně nechápu RAF, která posílala tyhle letadla na kanále do boje ještě v roce 42´. Imho to bylo jen vraždění jeho posádek.

Kanál by sa dal pochopiť Mrknutí Posledné kusi lietali ešte v roku 1944 Šklebící se .
Vraždenie ani nie a vlastne čo iné tam v roku 1942 mohli poslať Úsměv .
"Republika srbská a Biela Hora je ako Slovensko a Česko. V mnohom sú si podobné."
"Za najvážnejšiu otázku pri stabilizácii regiónu západného balkónu... ehm... balkánu..."

radko1111
A ešte ma napadla jedna vec . Nebude DT opravovať statické lietadlá tak aby po zásahoch správali ako lietadlá ktoré pristáli (myslím tým že by boli vidieť diery v trupe , odletovali by krídla ,horel motor atd ... )

Koty
Hele, magote, to vaše sledování pum, bude se to dát použít i ke sledování raket?
Rien n'est parfait; c'est la vie!

magot
radko1111 napsal:

A ešte ma napadla jedna vec . Nebude DT opravovať statické lietadlá tak aby po zásahoch správali ako lietadlá ktoré pristáli (myslím tým že by boli vidieť diery v trupe , odletovali by krídla ,horel motor atd ... )

ne

magot
Koty napsal:

Hele, magote, to vaše sledování pum, bude se to dát použít i ke sledování raket?

jo

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,316,707 návštěv