January 21 2026 02:18:13
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Nazory nespokojnosti (vsetkeho druhu) s pracou Team Fusion
Hoper
WT_Horrido napsal:

Libí se mi, jak je dokonalý FM a DM s každou záplatou ještě více dokonalý, a to až do takové míry že jde o "novou hru." Kdy se asi tak stane nejdokonalejším? :)

Jako bys to neznal z reálného života - co si vybavuju reklamy, tak vždy se prezentoval nový výrobek, vždy lepší jak ten předchozí. A za dva roky byl zase nový a zase lepší jak ten předchozí... ;)

SepiaX napsal:

Velmi sa tesim ked ten patch vyskusam, je to celkom nova hra ako pises. Najma som zvedavy na moj 'trusty Hurricane'.

Řekl bych že je obratnější ale zklamu tě Robo, sólo je nelétatelný dokud nebude zrcátko páč upravily aerodinamický kravál a to málo co jsi z šesté slyšel je pryč. Jen blik, tma a konec bez varování:|

Dnes jsem téměř celou dobu lítal sám a jen jednou (nízko nad letištěm, kde jsem ztratil befko) jsem přišel k úhoně, že jsem nic neviděl a najednou letadlo nemělo ovládání výškovky. Jinak se prostě musíš stále ohlížet (nebo být výš :)
A to, že někomu vadí hučící vítr při otevřené kabině - no tak to snad má být, ne ? Pokud chceš mít otevřenou kabinu, tak buď aby ses víc vyklonil (protože se díváš a ne že posloucháš jako sonar) nebo jsi jedl moc fazolí...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

WT_Pedropan
Nespokojenej jsem s organizaci jejich stranek. Muze mne někdo poradit, kde stahnout ten jejich nablbanej minipatch v3.01? Ti wolove tam nemůžou mit sekci Download...

No uz jsem to nasel, ale je to na par facek...

http://www.wtigers.org/
310_Pip
Bierglass napsal:

No já nevím ale u modrých je to normální létat se zavřenou kabinou a bez zrcátkaŠklebící seCool

Máme rádi, když nám sviští vítr ve vlasech, což holohlaví modří nechápou a tak závidí...
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
1stCL_Fucida
To, proč nám v kabině nevlají vlasy není jen důsledek nedostatku průvanu v kokpitu, ale především kvůli tomu, že nás Herr Göring vybavil leteckými kuklami Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Joe Hallenbeck
Tady mě to fakt baví Šklebící se
313_FlyBoy
RY-C

606_JuLB
Spit Ia 100oct doterajšie 5 minútové limity sa zrazu scvrkli na 2 max 3 minúty, a max. rýchlosť pri tiež hladine mora z 312MPH na 280MPH (Hurri I 100oct dá 270-280MPH dokonca až 4 minúty, tiež nie prepísaných 5). Chladič vybuchuje pri 117°C, pričom maximum je 120°C. Pritom 5 minútové limity stanovené s ohľadom na životnosť motora, a nie že mal po 5 minútach bezpodmienečne explodovať a to ešte vo výške FTH, nie pri hladine mora.

Rozhodne to považujem spolu s ATA 1,42 na E4-N za skutočne príklon k historickosti a plnohodnotnému simulátoru BoB. Práve tak návrat k hrateľnosti a masovému náboru nových virtuálnych pilotov (BOS tras sa). Ibaže 100% iba modrých, ktorý budú lietať proti AI.

P.S.
Údaje "má byť" sú z wiki ATAG-u.
i.ibb.co/DRFjqCp/JulB.png

Joe Hallenbeck
Aha.
313_FlyBoy
RY-C

313_Nevo
No jo Hopere, zda sa ze ono ich tie falosne reklamy v CLODe nepresli ani po tom co to prevzal TF Úsměv
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Jara4
SepiaX napsal:

Velmi sa tesim ked ten patch vyskusam, je to celkom nova hra ako pises. Najma som zvedavy na moj 'trusty Hurricane'.

Řekl bych že je obratnější ale zklamu tě Robo, sólo je nelétatelný dokud nebude zrcátko páč upravily aerodinamický kravál a to málo co jsi z šesté slyšel je pryč. Jen blik, tma a konec bez varováníZamračený

Já jsem zatím spokojený - jedno sólo v Hurriku, jeden sestřel Befka Úsměv. (I když to je malý statistický vzorek )

falkon
606_JuLB napsal:
...
P.S.
Údaje "má byť" sú z wiki ATAG-u.

Skontroluj si, kedy boli tie udaje na wiki ATAG-u napisane -- je totiz celkom dost mozne, ze porovnavas jablka s hruskami! Mrknutí
Tie udaje na wiki budu velmi pravdepodobne este pre stary TF 3.0...

606_JuLB
Quote Originally Posted by RAF74_Buzzsaw View Post
Salute

Thanks to everyone for their observations.

Regarding the use of 1.42 ata on the DB601N engine, this was clearly indicated as being in use. I normally do not post explaining in detail all the documents and logic behind my decisions on Flight Modelling, but in this case, I will as an example post a detailed outline of my research and analysis later tonight.

Regarding the overheating in the Merlin's preventing historical speeds being able to be reached, after checking it myself, it is likely the tendency to overheat is overdone, so I will make some changes in this area in a TF 4.01 patch. (no I can't say how long this will be, as in the TF 3.01 for TF 3.0 we won't patch until we have clearly identified all the bugs present in TF 4.0) Setting overheat in the aircraft is a very delicate business, and even a small difference in the height at which the overheat is set can make a large difference. Normally we set overheat at the maximum altitude at which the supercharger can deliver full 5 minute power, or Full Throttle Height, this is the altitude at which the supercharger is spinning at its maximum speed and producing the maximum power, hence the maximum heat, but sometimes this varies by a few hundred feet or meters as a function of ramming effect. If the setting is done at the wrong altitude, this can cause the radiator's cooling capacity to be overvalued or undervalued, and this may be the case with the Merlins. Even a small change can mean a difference of minutes at full throttle.

Thanks for your patience

falkon napsal:

Skontroluj si, kedy boli tie udaje na wiki ATAG-u napisane -- je totiz celkom dost mozne, ze porovnavas jablka s hruskami! ;)
Tie udaje na wiki budu velmi pravdepodobne este pre stary TF 3.0...

Takže každý nový patch upraví "historické" hodnoty z ww2?
Upravil/a 606_JuLB dne 19-10-2013 23:22
i.ibb.co/DRFjqCp/JulB.png

Joe Hallenbeck
Právě jsem si našel v manuálu ke Spitovi II max limity pro konkrétní letový režim:

Start (0 - 1000 feetů):
Max 3 000 r. p. m. + max. boost +9 lb/sq.in. = 3 minuty.
V jakékoliv jiné výšce pak limit = 5 minut

Stoupání:
Max: 2850 r. p. m. + max. boost +9 lb/sq.in. = 30 minut

Max. cestovní (mixture Normal):
Max: 2650 r. p. m. + max. boost + 7 lb/sq.in. = bez časového omezení

Max. cestovní (mixture Weak):
Max: 2650 r. p. m. + max. boost + 3,75 lb/sq.in. = bez časového omezení

Max. Dive:
Max: 3600 r. p. m. + max. boost + 9 lb/sq.in. = 20 sekund
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Teploty oleje:
Min teplota (for opening up): 15 °C
Max. teplota (cestovní režim): 90 °C
Max. teplota (stoupání): 90 °C
Nouzová: 95 °C

Teploty chladící směsi (ethylenglykol s vodou):
Min. teplota pro použití max. výkonu motoru: 60 °C
Doporučená teplota pro normální let: 100°C
*Nouzová teplota: 120 °C

*dovolím si malou poznámečku. Glykol (ethan-1,2-diol) se při 110 - 120 °C již začíná rozkládat. Čili těch 120 °C pravděpodobně znamenalo pro pozemní obsluhu kompletní výměnu chladícího média v okruhu a asi i pročištění (kvůli reziduím rozkladných produktů), takže jde opravdu o krajní hodnotu.

Toho by se dalo využit tak, že by byla max. teplota glykolu 110 °C a při teplotě nad tuto hranici by docházelo k postupnému snižování chladící účinnosti v důsledku jeho rozkladu...
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 19-10-2013 23:22
313_FlyBoy
RY-C

1stCL_Fucida
606_JuLB napsal:
Spit Ia 100oct doterajšie 5 minútové limity sa zrazu scvrkli na 2 max 3 minúty, a max. rýchlosť pri tiež hladine mora z 312MPH na 280MPH (Hurri I 100oct dá 270-280MPH dokonca až 4 minúty, tiež nie prepísaných 5). Chladič vybuchuje pri 117°C, pričom maximum je 120°C. Pritom 5 minútové limity stanovené s ohľadom na životnosť motora, a nie že mal po 5 minútach bezpodmienečne explodovať a to ešte vo výške FTH, nie pri hladine mora.

Biflovat data z manuálů je sice fajn, ale ještě více fajn je, když jim člověk alespoň trochu rozumí a nevezme si jich jen polovinu :-). 5 minut max, 5 vteřin stáhnout, 5 minut max, 5 vteřin stáhnout, 5 minut max...atd. Kolik takovýchto cyklů si myslíš, že motor snese? Úsměv.

Údaje jak dlouho můžeš motor v nějakém režimu provozovat jsou VŽDY A BEZ VÝJIMKY svázané s teplotou motoru. Tzn. pilot musí sledovat nejen dobu, ale především ostatní charakteristiky. Těch 1 - 10 minut, co máš udáváno jako ždímat z motoru maximum, je limit platný pouze ve chvíli, kdy ostatní hodnoty jsou v normě. Zpravidla to znamená let co možná nejvyšší rychlostí ve střední výšce.

Tím nechci ani naznačovat, že je to v CLODu správně (spíše nebude), ale argumenty, které používáš, nejsou technicky zcela správné.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Joe Hallenbeck
Jj Fuči, s tím máš samozřejmě pravdu.
Ty hodnoty jsou maximální povolené. Při startu se těch 3 000 r. p. m. drželo pouze do nabrání minimální rychlosti, tuším že cca 140 MPH a pak se otáčky stahovaly. A v tom je ten rozdíl na virtuálním nebi. Každý to tam nahoře ždímeme o sto šest bez obav o život.

EDIT: úprava minimální rychlosti ze 160 na 140 MPH
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 19-10-2013 23:46
313_FlyBoy
RY-C

Rumcajs
Jsem byl za války .. ehm na vojně ve Kbelích na letišti. Za nás se ještě chodilo válčit. No a byl jsem přidělenej na ILS. V hantýrce v Kbelích to má dva významy. ILS jako takový je obecně "Instrument landing system". Ale ve Kbelích je to i baráček, kde sídlí "Inženýrská letová služba". No a v rámci mého působení tam jsem většinu času trávil místní logistikou. S jedním kapitánem jsem dokonce dával dokupy program na sledování životností jednotlivých částí letadel. To by nezasvěcený nevěřil, co všechno se u takového letadla sleduje. Každé nahození motoru. Každé použití režimu zvýšeného výkonu, doba trvání takového režimu. Letové hodiny. Servisní zásahy. Atd. atd. atd. ... atd. Těch věcí je hodně. No a sleduje se to nejenom pro motor. Ale i pro drak, vrtule, podvozek .... a třeba i pro startovací agregáty. No a to všechno se započítává do životnosti a jak letadlu vyprší někde něco, musí jít na údržbu, nebo rovnou revizi. A taková revize není jako když vám vaší Octávii připravují v servisu na zimu. Zkrátka nikdo si nevezme na triko, že by dal někde forsáž a nenahlásil to. Že by motor běžel v startovním režimu dýl, než je povoleno. Možná takové věci jdou na východ od Evropy, ale tady tak úplně ne. Letadlo nesmí do vzduchu, pokud má jedinou prasklou žárovku.
Jistě že v nouzi se dá zkusit ledacos. A může to i dobře dopadnout. Ale ty limity tam jsou, páčto je riziko, že to nedopadne. Jestli to maj TF věrný, nebo přehnaný, to je jiná věc. To si musej nějak obhájit a zjevně bude 4.01, který to asi poněkud zmírní. Ale žádný takovýhle nabušený letadlo není schopný trvale jet na maximální výkon motoru, na max otáčkách a nejlépe v utažených pomalých zatáčkách. Takže já to vidím tak, že to je posun správným směrem.

Joe Hallenbeck
Přesně tak. Ty letové režimy, to není tak, že by piloti hnali na těchto hodnotách. Např. při stoupání se sice třeba letělo na 2850 RPM (byla potřeba co nejrychleji nastoupat), ale jakmile se dosáhla požadovaná letová hladina (což trvalo méně než uvedených max. 30 minut), tak se přešlo na cestovní režim 2650 RPM, ale častěji ještě na mnohem menší otáčky, kvůli spotřebě paliva.
313_FlyBoy
RY-C

Rumcajs
Takové malé video jako odpověď negativistům.
Za povšimnutí stojí:
1) Jak se od mých posledních ukázek zlepšila viditelnost. Zatímco dřív byly latadla vidět na videu až když byly v zaměřovači, teď i na tom komprimovaném a transformovaném záznamu je ten Spit vidět skoro pořád.
2) Jak se zlepšila krajina.
3) Mraky.
4) Ten zásah kanonama do křídla na závěr je prostě pohlazení po duši za vyčerpávající výkon Úsměv

Samozřejmě si YouTube dejte na 1080p.
YouTube Video

falkon
606_JuLB napsal:

Takže každý nový patch upraví "historické" hodnoty z ww2?

Nie, upravuju sa hodnoty simulacie V HRE. A Tebou odkazovana wiki obsahuje manualy K HRE.

Este Ti nieco nie je jasne?! Kludne sa pytaj... Mrknutí

Robo
1stCL_Fucida napsal:

606_JuLB napsal:

Biflovat data z manuálů je sice fajn, ale ještě více fajn je, když jim člověk alespoň trochu rozumí a nevezme si jich jen polovinu :-). 5 minut max, 5 vteřin stáhnout, 5 minut max, 5 vteřin stáhnout, 5 minut max...atd. Kolik takovýchto cyklů si myslíš, že motor snese? Úsměv.

Údaje jak dlouho můžeš motor v nějakém režimu provozovat jsou VŽDY A BEZ VÝJIMKY svázané s teplotou motoru. Tzn. pilot musí sledovat nejen dobu, ale především ostatní charakteristiky. Těch 1 - 10 minut, co máš udáváno jako ždímat z motoru maximum, je limit platný pouze ve chvíli, kdy ostatní hodnoty jsou v normě. Zpravidla to znamená let co možná nejvyšší rychlostí ve střední výšce.

Tím nechci ani naznačovat, že je to v CLODu správně (spíše nebude), ale argumenty, které používáš, nejsou technicky zcela správné.

Je tam bohuzial chyba a Merliny sa prehrievaju prilis, cize k druhemu pouzitiu BCC-O sa uz nedostanes kedze tych prvych 5 minut trva tak 2 minuty a o tom JuLB pise ak spravne citam. Myslim, ze elementarne veci ohladom manazmentu motora tu uz pozname vsetci Mrknutí

310_Pip
problém je, že boost s vychlazeným! motorem do stoupání lze použít na cca 20-30 sekund, jinak bum chladič... a to se mi teda moc nezdá Zamračený
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,129,623 návštěv