Kuva uz se tu na to rozumbradovani vyserte a nechte toto vlakno na novinky,informace atd. od TF do puče
+1
Edit: Magote a Rumcajzi, pokial chcete pokracovat v mudrovani ohladom licencnych prav, prosim zalozte si na to vlastne vlakno, v tom vam nikto nebrani, tak preco to nevyuzit?! Zdarec...
Upravil/a falkon dne 02-03-2013 16:12
Robo, Rumcajs chtěl myslím naznačit, že kdyby 1C chtěli, tak si TF mody na veřejných serverech nezalétáme, což by byla škoda. A navíc by mohli dělat TF pakárnu (otázka je, s jakým úspěchem).
Takže je dobře, že 1C slovy Lofta dala najevo, že to nemá v úmyslu a je případně i ochotna spolupracovat. To, co píše Rumcajs, má myslím hlavu a patu.
Cibule ale tomu ja predsa rozumiem Ja mam k autorskym pravam respekt a tiez iste skusenosti s problematikou. Rumcajs sa pytal na pripadnu pomoc v pozadi priamo od 1c, ja som toto objasnil a nevidim potrebu obsiahlo riesit tu na SVK na pravne vztahy a pripadne dosledky modovania hry od firmy, ktora projekt opustila, pretoze prestala existovat. Co sa snazim povedat je, ze konkretne 1c mali onehdy strasny pruser s Northrop-Grumman a platili strasnu pokutu, ale napr. HSFX borci si mozu veselo pridavat co len chcu. Team Fusion robia presne to iste co Ultrapack, HSFX alebo Histomod a neexistuje precedens, aby sa taketo nekomercne a nezasvisle modovacie zoskupenia pravne postihovali. Keby 1c chceli, mohli by maximalne tak pravne riesit Kegetysa alebo QTima, t.j. osoby, ktore im hackli hru a umoznili tak modovanie, ale to uz sme niekde uplne inde.
Loftova odpoved sa na TF riesila a chapali to ako diplomaticku odpoved na temu 'Jasne ze by sme pomohli, ale len ak nebudu potrebovat pomoc.'
A konecne k teme, ak to niekoho zaujima, vcerajsi test prebehol dobre a patch je na dobrej ceste.
Okey, Robo. Rozumím. Takto mi to dává smysl (to, že na niečo sereš mi ho ještě nedávalo )
Moc se na mod TF těším. Jestli to vyjde, je v něm spousta úžasných věcí.
Kdybych někdy později dostal zrcátka a nedejbože létatelného wimpyho, budu z toho mít Vánoce a dalších několik let nebudu od ježíška nic chtít Ale beru cokoliv, je skvělé, že na tom děláte.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
ať kluci v TF mrknou jestli archivy neobsahují nezakódované modely kokpitů Bedfordu, Boforsu, zaměřovače pro tanky taky jestli tam nejsou zakomentované nebo nevyužité části kódu pro ovládání vozidel a AA. Toto bylo hotovo v beta verzi.
Jestli to tam není, tak by se to teoreticky dalo sehnat ...
Zrcátko bude špek .. to je renderování, aby to nebylo podchycený v dll-ku ...
Pardon, ale opravdu vám přijde důležité, ovládání vozidel v situaci, kdy hra nemá ani slušný damage model?!? O dalších chybách/nedodělcích ani nemluvě?
Pardon Pragre.Magot se tu ptal tak jsem mu odpovedel.A v prvni fazi pracuji hlavne na FM + nejake vylepseni mraku atd.Potom se zameri na DM.A ovladani vozidel atd. je vzdalena budoucnost.Jen ukazuji ze je to mozne.
Mně jen zaráží, jak někdo může žádat (jelikož se Magot neptal, Magot jasně napsal "ať se podívají..." ) aby se TF zaměřili na tak podřadnou záležitost, když nefungují zásadní věci. Nic víc, nic míň.
Pragr napsal:
Pardon, ale opravdu vám přijde důležité, ovládání vozidel v situaci, kdy hra nemá ani slušný damage model?!? O dalších chybách/nedodělcích ani nemluvě?
Mně jen zaráží, jak někdo může žádat (jelikož se Magot neptal, Magot jasně napsal "ať se podívají..." ) aby se TF zaměřili na tak podřadnou záležitost, když nefungují zásadní věci. Nic víc, nic míň.
Ja niekedy strasne nerozumiem takemu tomu "majetnickemu pohladu" obycajneho uzivatela - napr. ako to teraz presne vyjadril Pragr.
Vobec netusi, o co ide, ake su moznosti, vlastne tu hru nema ani trochu rad (skor na nu nadava nez ze by ju chvalil), ale akonahle sa najde podnet, tak zacne "pluvat" ze to, co robi niekto iny je "nahowno" a "zbytocne" a podobne... a kazdy kto tu ma "do prdele diru" vie samozrejme najlepsie, co by sa malo opravit hned, co je najdolezitejsie atd... A ze to, co robi niekto iny (vo svojom volnom case, zadarmo, z vlastneho zaujmu a pre vlastne potesenie a pocit zadostiucinenia) je vlastne uplne zbytocne a nepotrebne...
Takze Pragre (a ostatny podobneho nazoru) -- co vam brani, aby ste tie "zásadní věci" opravili sami?! Ved prispejte trochu aj vy rukou k dielu! Opravte ich, poslite opravy, cela komunita vam bude ruky bozkavat (ak to dokazete)!
A ostatnych nechajte bavit sa s autickami, ked ich to bavi a robi im to radost! Howgh.
falkon napsal:
Ja niekedy strasne nerozumiem takemu tomu "majetnickemu pohladu" obycajneho uzivatela - napr. ako to teraz presne vyjadril Pragr.
Vobec netusi, o co ide, ake su moznosti, vlastne tu hru nema ani trochu rad (skor na nu nadava nez ze by ju chvalil), ale akonahle sa najde podnet, tak zacne "pluvat" ze to, co robi niekto iny je "nahowno" a "zbytocne" a podobne... a kazdy kto tu ma "do prdele diru" vie samozrejme najlepsie, co by sa malo opravit hned, co je najdolezitejsie atd... A ze to, co robi niekto iny (vo svojom volnom case, zadarmo, z vlastneho zaujmu a pre vlastne potesenie a pocit zadostiucinenia) je vlastne uplne zbytocne a nepotrebne...
Takze Pragre (a ostatny podobneho nazoru) -- co vam brani, aby ste tie "zásadní věci" opravili sami?! Ved prispejte trochu aj vy rukou k dielu! Opravte ich, poslite opravy, cela komunita vam bude ruky bozkavat (ak to dokazete)!
A ostatnych nechajte bavit sa s autickami, ked ich to bavi a robi im to radost! Howgh.
Eště držkuj! Prostě budeš dělat, co se ti tady řekne a nazdar bazar. To by si nakonec každej moh' dělat, co by chtěl. To by v tom byl pěknej pořádek...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
ale hra má slušný damage model, lépe řečeno lepší než kterýkoliv jiný, jen má chyby v kódu resp nebyl úplně dotestován.
Ovládání vozidel a lodí má obrovský potenciál a to co jsem popsal už bylo hotovo, takže proč neaktivovat věci ktreý už fungují ...
Proti Clodu bych neměl celkem nic, pokud by se neustále neobjevovali lidé, kteří budou dokola omílat jak je to nejúžasnější, nejpokrokovější, nejsofistikovanější a já nevím co ještě simulátor. Viz ty neustálé hemzy okolo úžasného DM, který žádný jiný sim nemá. Pardon, ale lepší DM měl snad už i WWIIOL!!! O původním Ilovi ani nemluvě. RoF je proti CloDu co se týká DM asi o 6 generací napřed. Reálně je sice fajn, že se mi v případě zásahu objeví v chatu v CloDu hláška že mi zničili elektrickou baterii, nebo kulomet (jak bych to asi mohl zjistit jinak než že bych zmáčkl spoušť a kulomet nepracuje sice netuším, ale budiž), jenže pardon v situaci, kdy 109ka letí s menšími problémy po ztrátě 3m kusu křídla, Hurrik jak napsal Válec je schopen s tím i omezeně bojovat (podle stylu vyjádření mi přijde, že je to vlastně zábavná a normální fíčr), letadlo po kolizi s vodní hladinou při 400km/h a po křídle přijde vlastně jenom o vrtuli (pilot je geroj, který to přežije bez zranění, odzkoušeno například na Spitfiru), přistát se dá s jakýmkoli letadlem kdekoli a jakkoli, aniž by člověk musel řešit že je nedejbože mimo letiště a musel se zaobírat nějakou přistávací rychlostí, ve výpisu o poškození se pravidelně objevuje, že jsem někomu ustřelil dvě levé/pravé výškovky a podobně, mi prostě takové věci (jako výpis o zásahu třetího šroubku vlevo pod kabinou) nepřijdou podstatné.
Dá se CloD létat? Ano dá. Je to momentálně asi jediná hra s letadly z WWII, kterou jsem ochoten hrát. Původní Il je pro mě nezajímavý kvůli neustálému přehazování různých módů. WT mě taky nějak nezaujal (hlavně pro totální nedostatek lidí na jiný styl hry než akráda). Zbývá CloD. Když si člověk zvykne na výše zmíněné vlastnosti je hratelný. Ale pokud tu kdokoli z vás bude tvrdit, jak je to úžasný simulátor s dokonalým FM/DM, který žádný jiný simulátor dneska nemá, tak mu to prostě o čumák omlátím, protože to není pravda a tím že to budete stokrát opakovat se to ani pravdou nestane.
Pokud se FT snaží s tím něco dělat mají můj vděk a úctu. Je mi jasný, že to dělají ve svém volném čase a zadarmo. O to víc si myslím, že pokud ta možnost je, měli by to málo prostředků co mají věnovat na nápravu podstatných věcí a ne toho, jestli kabina v Bedfordu bude funkční nebo ne. Je to můj názor. Mně přijde logický, konečně řešíme tu CloD, který si hraje na simulátor letadel, nikoli pozemních cílů a tedy mi přijde logické, že podstatnější věcí je mizerně fungující DM a případně FM letadel, než to, jestli si mohu nasednout do nákladního auta.
Protože FT je tým nadšenců, klidně to může být tak, že se kapacity na FM a DM netlučou s kapacitama na autíčka a tanky. Tyhle komunitní projekty nemají nijak pevnou strukturu a kapacitní omezení. Prostě když někdo přijde a chce dělat autíčka, ať si na tom klidně dělá a když to bude dobrý, zahrnou mu to do verze. Když ne, nedaj mu to tam. Takový zhrzený autor pak pravděpodobně založí frakci FT a vydaj si svůj balík, kde bude i to neuznané dílo a bude skoro kompatibilní s "původním" FT. Časem to bude jak s Linuxem či kdečím jiným, co je spravovaný komunitou. Pak když už v tom bude hodně veliký bordel, přijde někdo, kdo tomu bude chtít dát řád. V Linuxu je to třeba Mark Shuttleworth, kterej se to snaží standardizovat. Jenže to je těžký, protože komunitní projekty jsou vždy poháněny pocitem výlučnosti. Jakákoli standardizace komunitní tvůrce odrazuje, protože v tom vidí establišment. A díky tomu všemu máme ten svět tak pestrej a můžeme se vo tom dokolečka hádat.
Pragr napsal:
O to víc si myslím, že pokud ta možnost je, měli by to málo prostředků co mají věnovat na nápravu podstatných věcí a ne toho, jestli kabina v Bedfordu bude funkční nebo ne. Mně přijde logický ...
Pragre, ked ti to prijde logicke, venuj svoje "málo prostředků" "na nápravu podstatných věcí"!
Rumcajs napsal:
Ahoj, jen bacha, abychom nedostali vynadáno, že jinak užitečné vlákno zasíráme zbytečnostma, kvůli kterým celý WEB zkolabuje [/quote]
Pozdravit člověka, jehož rád vidím, není o nic zbytečnější než se třeba rozčilovat nad tím, že někdo něco ve svém volném čase a zadarmo dělá
Jo Pragře, nejdříve postav zeď a až pak si můžeš myslet o jiných zdích že jsou křivé. Do té doby se k ničemu nevyjadřuj a o ničem si nic nemysli! A nerozčiluj se!
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.