October 20 2025 12:47:48
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Kniha priani 4.13
Lavo
313_123 napsal:
od té doby co mám TS jsem stratil hodně iluzí o online pilotech

před mnoha a mnoha lety jsem chodil na spity
když si se třeba rozsvítil nechali tě sednout
posralo se to

kde jsou ty časy kdy v rofu bez motoru plachtím přez zákopy za doprovodo dvou hunských trojpošníků
posralo se to

Toto mi nedalo , ospravedlnujem sa za OT . Pomozem si citaciou z dennika Hiromiciho Sinohary...

...v mojich zaznamoch niesu ziadne pravdepodobne zostrely. Moja definicia vitazstva je , ze sa lietadlo zruti v plamenoch. Ziadne ine , ako take som nikdy nezapocitaval... Je zname , ze japonsky piloti castokrat presekli kridlom popruhy superovho padaku , popripade ho dorazili na zemi katanov....alebo doviezli domov casti jeho tela ...

--- a prajem si , aby vsetci co tu tak mudruju KONECNE prilozili ruku k dielu ...

Robo
Jo a tiez je rozdiel, ze vo vojne bojujeme proti nepriatelom, v sime proti kamaratom, co rovnako ako my sedia v obyvacke a zmolia joystick. V tzv. realite sme chceli prezit a zabit, ale v hre, pardon v simulatore asi netreba strielat na padaky ani si o ne rezat kridlo Šklebící se, staci trosku respektu pred virtualnym kolegom, lebo to kurva nie je naozaj.

Koty
Robo napsal:
Jo a tiez je rozdiel, ze vo vojne bojujeme proti nepriatelom, v sime proti kamaratom, co rovnako ako my sedia v obyvacke a zmolia joystick. V tzv. realite sme chceli prezit a zabit, ale v hre, pardon v simulatore asi netreba strielat na padaky ani si o ne rezat kridlo Šklebící se, staci trosku respektu pred virtualnym kolegom, lebo to kurva nie je naozaj.

Táže i trochu respektu ku mě Šklebící se ?
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Hoper
tak já bych na jeden určitý padák i střílel - flaška od Šmudly mi za to stojí :))

WT_Horrido napsal:
Hoper napsal:
ad TS -hele, tudle jsem, si říkal, jestli na něco není lepší udělat dokonalý (ehm) radio provoz v rámci simu.
protože pak když jsi mrtvej, nefunguje ani rádio
dál jde simulovat, že pokud nejsi v dosahu - nefunguje rádio
pokud je poškozené rádio - - nefunguje rádio

horší by to už bylo při přepínání na jiné skupiny, ale to se dá řešit nadefinováním kanálů v FMB v rámci mise a pak pouze laděním rádia na odpovídající kanály...

TS je bezva věc, ale ... ;)

Hehe, to mohu podepsat. Nad tímhle ovšem nikdo nepřemýšlí, protože jsou to party inženýrských sucharů co jsou obklopeni grafy a čísly.

Hele, já sám jsem nikdy nepoužil Olegův systém ve šturmovi. Ani netuším,jestli chodil a jak... Díky F jsme používali od začátku RW a pak TS, takže...
A pak je tu bohužel to, co píše Robo ... (a tím si i myslím, že problém není ve hře/sytému, ale opravdu v lidech).
A že nad tím (asi) nikdo nepřemýšlí ? Mno, a ty se jim divíš ? Proč vymýšlet něco, co tu spolehlivě chodí. Sice ne s těma možnostma, co by umožňoval systém přímo ve hře, ale další kód znamená další chyby. A TS už je "odladěný" a nikdo z vývojářů se o něj nemusí starat. A i kdyby něco takového udělali - jak tu psal Robo - myslíš, že by ho všichni začali používat ? Aby tím byli vlastně omezeni ? Lidi jsou jen lidi ...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
Ale hezké by to bylo :)

ovarek.cz/hamster.gif

WT_Horrido
Tak jo lidi jsou lidi. A proto bude online vždy jen hospodská rvačka.

BTW že to jako není naozaj to mi připomnělo tady ten fór:

[img]http://www.wtigers.org/extra/sig.jpg[/img] is not a valid Image.

Poslední offtopic, už mlčím.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Robo
Koty napsal:Táže i trochu respektu ku mě Šklebící se ?

Ku kazdemu vole. Alebo podla okolnosti - ked nahanas dakoho co ma rychlejsie ero a taha ta nad letisko a tam sada = strielam. Ked ho rozdymis, nechas tak a on sa tam furt mota nebodaj sa zavesi za teba = strielam. Ked sa ide hrat na cik cik domcek a v strede suboja rozsvieti a ide pristat = strielam. Ale ked je dakto na nudzaku, tak nemam dovod aby som mu kazil radost z hry, ktoru sam hram. Ale to je moj pristup a tiez nie vzdy, takze ak ma niekto skosi na nudzaku, je to moja chyba, ze som sa do takej situacie dostal. Lepsie lietat tak, aby tvoj virtualny zivot nezavisel od rozmaru akeho si hnupa. Ale hraci co vravia 'je vojna' su trdla, to ja nevyznavam.

Robo
WT_Horrido napsal:A proto bude online vždy jen hospodská rvačka.

Tak v istom zmysle boli aj akoze tie ozajstne dogfighty len krcmove bitky. Offline to je take iste ako online, ale menej sterilne a trochu narocnejsie na chmaty s nohou od stolicky Šklebící se Zase taka pekna akcia online (napada ma Invaze ale aj hocijaka coopka alebo nejaka letkova kampan proti AIckam) je asi najblizsie ako sa mozes ako virtualny pilot dostat k tomu, co prezivali ti, na ktorych sa hrame. Take offline nie je, a o tom to je.

Ten for je paradny, hej. Šklebící se

Koty
Šklebící se Co se těch světel týče - z jistých seriózních zdrojů mám (papírová kniha Stíhači nad kanálem), že za války se nerozsvěcovaly lampy, ale vytáhnul se podvozek (hlavně befkaři) a to byl signál pro toho druhého, že hodlá opustit souboj (kvůli benzinu, munici, zranění). Dost mě tedy dostalo, když jsem vytáhl kola a v zápětí mě AI rozstřílelo na paštiku s duralovo-hliníkovou příchutí Šklebící se

Robo
Koty napsal:
Šklebící se Co se těch světel týče - z jistých seriózních zdrojů mám (papírová kniha Stíhači nad kanálem), že za války se nerozsvěcovaly lampy, ale vytáhnul se podvozek (hlavně befkaři) a to byl signál pro toho druhého, že hodlá opustit souboj (kvůli benzinu, munici, zranění). Dost mě tedy dostalo, když jsem vytáhl kola a v zápětí mě AI rozstřílelo na paštiku s duralovo-hliníkovou příchutí Šklebící se

Uz vidim ako Befko vyplazi podvozok a Brit ho necha odletiet Pff

Koty
Viděl jsem i foto...

Serza
No, nevim, ja bych si rekl "Jezis to je debil, on drcnul do ovladani podvozku" a nasolil mu ji primo do zadku...

Robo
Serza napsal:
No, nevim, ja bych si rekl "Jezis to je debil, on drcnul do ovladani podvozku" a nasolil mu ji primo do zadku...

Mozno slo o poskodenie hydrauliky, kazdopadne dost OT.

Co sa nejakeho dalsieho priblizovania sa k objektivnej realite tyka - pracuje sa nadalej na celoplosnych zmenach (ako napriklad oprava modelu prehrievania alebo G-cka), pribuda novy obsah, opravuje sa stary. Co magot pisal ohladom 4.12 sedi, t.j. nove efekty a zvuky, par uprav kokpitov, vlaciky aj mapy. Vsetko fajn, ale stale plati, ze nie je mozne uspokojit vsetkych hracov. Po kazdom patchi su ludia, co pindaju a su nespokojni a je jedno, co DT robia. Plus co napisal magot sedi - keby v tom boli zakomponovane peniaze a zisk, nikdy by si DT nemohli dovolit ist touto cestou. Pozrite sa na to, ako im okopavaju clenky ludia na 1c a SimHQ, a to to vsetko robia zadarmo. Takze sme zase len pri ludoch, ze ano.

313_123
miluju OT Šklebící se

a když už jsme u toho - koty
je doložen případ
kdy německý stíhač nouzově přistál na ruském území
sovětský stíhač přistál vedle něj a němce zastřelil služební zbraní
hajzla jednoho

313_123
WT_Horrido napsal:
Tak jo lidi jsou lidi. A proto bude online vždy jen hospodská rvačka.

BTW že to jako není naozaj to mi připomnělo tady ten fór:

[img]http://www.wtigers.org/extra/sig.jpg[/img] is not a valid Image.

Poslední offtopic, už mlčím.

si děláte prdel ale takhle dopadl jeden polák
nevím od jaké sq. ale byl rozhodně na mlácení numera (letos tuším/zatím 28.8.)

ps: robo to bude tím, že mluvíš cizojazyčně

313_Nevo
<ot>
Nie, v skutocnosti to neboli 'krcmove bitky', v skutocnosti to boli 'psie bitky' Šklebící se

..ale skoda, mohli sme teraz chodit na 'PUBFIGHT' server Cool
</ot>
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Hoper
teď mě napadlo něco genitálního!

v práci jsem si říkal, proč by nešel udělat modul do TS, který by spojil Ila s TS
ale teď ve vaně mne napadlo, proč tak složitě, když by se mohl na TSko připojit přímo dedik server a mít oprávnění na "hejbání" s účtama po všech kanálech !

vždyť lepší dedik servery mají svoje TSka, takže by to až tak problm nebyl

v nastavení klienta by bylo, jestli chceš použít interní komunikaci, TSkovou nebo žádnou
a pokud TSkovou, klient by byl serverem automaticky připojen na odpovídající TS server
do čekárny
a pak automaticky přesunut na kanál, který by odpovídal zvolenému letišti (klidně co letiště, to kanál - muselo by se definovat v nastavení mise)

a podle stavu pilota/stroje by se TSko mutovalo (jak příjem, tak i vysílání)
případně simulovala závada - jen poslech nebo jen vysílání :D

problémy

č. 1: myslím, že dedik server není v rukách DT (nemaj práva) - nevím, jak zajistit připojení serveru na TSko jako klienta
č. 2: jestli hráče připojovat na TSko nebo je tam vždy vytvářet (a pak rušit)
č. 3: pokud by se člověk rozhodl nepoužít "ilovské" TS, jestli by měl mít přístup na serverové TSko (bokem) zakázaný (a tudíž nucen použít jiné, vlastní / úplně cizí)

další věcí, která z toho plyne - mohlo by se doupravit ladění NDB tak, že se nebudou navolovat přímo stanice, ale rozsahy - pak by šly stejným tlačítkem navolovat i kanály na rádiu (případně úplně jiným tlačítkem) - tím by se pak zajistilo vysílání od stíhačů na bombery. Zároveň by server ošéfoval i to, jestli je to možné "vzdálenostně" - jestli jsou letadla od sebe tak, aby se vysílačkama slyšely...

co ?? :))

letim naše odvézt na dov do Houlandu, tak mi děkujte, až se vrátim :)
Upravil/a Hoper dne 19-04-2012 17:15

ovarek.cz/hamster.gif

Robo
Hoper - nie je sanca aby si mohol ludi obmedzovat ze aky SW si pouziju na komunikaciu.

Numero - porucha bude zcela jiste ve Vasem prijimaci. Zkuste precist jeste jednou. Prominte kudy se dostanu do muzea? Mate moc hezky voci. Jeden borec dokonca Nemca uskrtil holymi rukami. To bol ovsem pilot Cobry, tak sa necudujem.

DarkTatka
Hoper napsal:
teď mě napadlo něco genitálního!

v práci jsem si říkal, proč by nešel udělat modul do TS, který by spojil Ila s TS
ale teď ve vaně mne napadlo, proč tak složitě, když by se mohl na TSko připojit přímo dedik server a mít oprávnění na "hejbání" s účtama po všech kanálech !

vždyť lepší dedik servery mají svoje TSka, takže by to až tak problm nebyl

v nastavení klienta by bylo, jestli chceš použít interní komunikaci, TSkovou nebo žádnou
a pokud TSkovou, klient by byl serverem automaticky připojen na odpovídající TS server
do čekárny
a pak automaticky přesunut na kanál, který by odpovídal zvolenému letišti (klidně co letiště, to kanál - muselo by se definovat v nastavení mise)

a podle stavu pilota/stroje by se TSko mutovalo (jak příjem, tak i vysílání)
případně simulovala závada - jen poslech nebo jen vysílání Šklebící se

problémy

č. 1: myslím, že dedik server není v rukách DT (nemaj práva) - nevím, jak zajistit připojení serveru na TSko jako klienta
č. 2: jestli hráče připojovat na TSko nebo je tam vždy vytvářet (a pak rušit)
č. 3: pokud by se člověk rozhodl nepoužít "ilovské" TS, jestli by měl mít přístup na serverové TSko (bokem) zakázaný (a tudíž nucen použít jiné, vlastní / úplně cizí)

další věcí, která z toho plyne - mohlo by se doupravit ladění NDB tak, že se nebudou navolovat přímo stanice, ale rozsahy - pak by šly stejným tlačítkem navolovat i kanály na rádiu (případně úplně jiným tlačítkem) - tím by se pak zajistilo vysílání od stíhačů na bombery. Zároveň by server ošéfoval i to, jestli je to možné "vzdálenostně" - jestli jsou letadla od sebe tak, aby se vysílačkama slyšely...

co ?? Úsměv)

letim naše odvézt na dov do Houlandu, tak mi děkujte, až se vrátim Úsměv

Todle do hry nepatri. Spis do externich modu. A s pomoci pristupu k pozicim objektu na mape ktery byl pridany v 4.11 tak je todle uz proveditelne. No a vynutit uzivani stejne muzes jen na "rizenych" akcich ala Specialka.

Koty
Třeba se ten němec hodlal bránit... a tak pic Šklebící se

Ten hoperův nápad by se dal zjednodušit.. stačilo by vylepšit samotný program ILa. Funguje dobře (ale šumí a máte na výběr jen ALL, Your army a žádná army) Každopádně s něčím takovm souhlasím

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,315,733 návštěv