December 04 2025 21:14:17
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 1
Paulus

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Zlepšení výkonu ve FPS, optimalizace nastavení
606_hayes
no panove potrebujem poradit asi s optimalizaciou....
zostava i5 3.4Ghz, 8Giga ram, GTX 660 2GB,....v mrakoch padnem spokojne aj na 15-20fps a to je nehratelne.....
zvazujem este ze gtx660predama kupi gtx 770 ktora ma rychlejisiu zbernicu, vyssiu frekvenciu pamati co dava suma sumarom skoro o 80giga/s vasiu priepustnost. len ci to pri Clodovi pomoze alebo nie....
teda ci je len tak mizerne optimalizovany CLod alebo gtx 660 je defacto slaba karta.....

http://606.klikej.org/news.php
310_Pip
máš verzi 3.01 od Team Fusion? CLOD je na tom mizerně s optimalizací, to je známá věc, nicméně 660 mám taky a detaily mám na medium a high, rozhodně dej na medium položku: VISUAL EFFECTS!
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
606_hayes
jo jo team fusion mam nahodene, akurat som to poskusal teraz s tym visual effect a je to lepsie hoc teda zasadny rozdiel v hre osm nespozoroval....skoda je to dobra hra ale naroky ma neskutocne....

Joe Hallenbeck
No já mám všechno na max a jede to v "pohodě" se zapnutou vertikální synchronizací (Unlimited houses, Textures Original atd., effect high) a to jsem do ničeho nevrtal. Prostě nastavil si v Options Menu a šel jsem na věc. Žádné ladění Zamračený (Team Fusion patch 3.01) ale asi se mi to zdá, začnu měřit FPS. Mimochodem existuje příkaz na zobrazení FPS v CLODu?
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 12-08-2013 04:46
313_FlyBoy
RY-C

Fiks
Stejně jako v Il-2.

606_hayes
Joe Hallenbeck napsal:

No já mám všechno na max a jede to v "pohodě" se zapnutou vertikální synchronizací (Unlimited houses, Textures Original atd., effect high) a to jsem do ničeho nevrtal. Prostě nastavil si v Options Menu a šel jsem na věc. Žádné ladění Zamračený (Team Fusion patch 3.01) ale asi se mi to zdá, začnu měřit FPS. Mimochodem existuje příkaz na zobrazení FPS v CLODu?

aku mas zostavu?

Joe Hallenbeck
I7 3930k (na základních taktech 3,2 - 3,8 GHz)
MSI 680GTX (2GB )
64GB RAM 1600MHz CL9
ASUS P9X79 DeLuxe
120GB RevoDrive 3 (systémový disk)

CoD nainstalovaný na RAM Disku. SWAP umístěný taky do RAM disku.
Jen pro info, pokud u CoDu změním spřažení jader ze šesti na 2, tak se hra stane nehratelná, objeví se škubání obrazu jak sviňa, že se to nedá hrát. Spřažení na 4 jádra jsem zatím nezkoušel, na 6 jádrech to jede fakt pěkně. I když nad Londýnem se už záškuby taky trochu projeví, ale pořád se to dá hrát tak, že se dá bez problémů proletět pod mosty.
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 12-08-2013 14:28
313_FlyBoy
RY-C

WT_Horrido
LOL
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Joe Hallenbeck
Nevím proč se směješ Horri, ale například takový Lock On FLaming Cliffs 1 na max detailech mi dává na této sestavě při průletu nízko nad "obydlenou oblastí" (rozuměj pár domečků na zemi) cca 14 FPS a ve výšce je průměr FPS kolem 40 (se zpětnými zrcátky na High). Podotýkám, že je taky spouštěný z RAM disku. A to jde o titul co je krapet starší než CLOD, s mnohem nižšími proklamovanými požadavky na HW...
Z mého úhlu pohledu je optimalizace Lock Onu FC1 mnohem horší než u CLODu...
313_FlyBoy
RY-C

310_cibule
A to já zase vím, proč se Horri směje ;-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

606_hayes
u teba je rychlejisia gtx680, je podstatne rychlejisia ako moja gtx660, takze to vidi ze skusim vysmelinarit niekde gtx770Šklebící seŠklebící se. ta to snad uz utiahne.
a nerozumiem tomu vyrazu: na 6jadier, i7 nie je 4jadro?

Baron
i7 je stvorjadrovy procesor, ale ma tiez simultánny multithreading, ktorý dovoľuje každému zo štyroch jadier obsluhovať 2 vlákna.
Hals - und Beinbruch!

606_hayes
aha, dala by sa taka ficurovina nejako vyskusat aj na i5?

311_Mart
i5 HyperThreading nemá. Naopak jsem často slyšel, že se na i7 vypíná, protože způsobuje stuttering.

Ještě mě napadlo... Nemáš Hayes zapnutý anti epilepsy filter?

Baron
311_Mart napsal:
...Naopak jsem často slyšel, že se na i7 vypíná, protože způsobuje stuttering...

To je ale - slusne povedane - vtakovina Úsměv
Hals - und Beinbruch!

Joe Hallenbeck
I7 3930k je šestijádro, tedy vlastně osmijádro, dvě jádra jsou ale deaktivovaná (aby se Intel vešel do 130W spotřeby) a procesor je "jen" šestijádrový. Je to SandyBridge–E. A psal jsem o spřažení procesu přes správce úloh.
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 12-08-2013 17:47
313_FlyBoy
RY-C

311_Mart
Baron napsal:

311_Mart napsal:
...Naopak jsem často slyšel, že se na i7 vypíná, protože způsobuje stuttering...

Jak jsem koupil, tak prodávám. Já mám i5 a nemusím to řešitÚsměv

Hoper
Baron napsal:

311_Mart napsal:

kdysi se opravdu hledala cesta tímto směrem, nicméně vedla do ztracena
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

606_hayes
nemam antiepilepsy filter, badam ze to proste bude grafarna...660tka ma 192zbernicu a gtx680 a vysie maju 256 takze si myslim ze proste za nejaky ten polrocik vymenim za 770tku a bude svaty pokoj ......hoc teda jedine co mi na tom nejde je cliffs of dover, pockam ako sa bude javit battle of stalingrad a podla toho sa zariadim

Hoper
Joe Hallenbeck napsal:

Nevím proč se směješ Horri, ale například takový Lock On FLaming Cliffs 1 na max detailech mi dává na této sestavě při průletu nízko nad "obydlenou oblastí" (rozuměj pár domečků na zemi) cca 14 FPS a ve výšce je průměr FPS kolem 40 (se zpětnými zrcátky na High). Podotýkám, že je taky spouštěný z RAM disku. A to jde o titul co je krapet starší než CLOD, s mnohem nižšími proklamovanými požadavky na HW...
Z mého úhlu pohledu je optimalizace Lock Onu FC1 mnohem horší než u CLODu...

Ono celá řada (snad až na F1 a F1.5 :) byla/je známá svojí "optimalizací". Především čmoudíky, mraky a světla (naprř světlice nebo fléry) jí vždy dávaly zabrat. A i dnes. Když jsem si na jedné generované misi hrál s těma vrtulníkama, hned z kraje provedli naši "kanonádu" ze Smerší. A jak se při tom komp zapotil :)
Jsem tedy zvědav, co ten jejich modernizovaný engine (a engine, na kterým chtějí stavět ten WWII sim...)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

12-11-2025 10:15
Cthulhu dostal podvodní piáno https://youtu.be/.
..UuLQP-YE8O

10-11-2025 10:38
Den válečných veteránů 11. 11. https://www.daruj.
..ojekt/1812

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

38,682,846 návštěv